Purin Türkiye için Batı kaynaklı ekonomi politikalarına yöneldiğini ifade etti.
Ruslardan ucuza alıyorsak belki orda bir sıkıntı görüp çıkış yapıyor olabilirler.
Sadece tahminimi ifade ediyorum.
Ytd elbette.
Printable View
Purin Türkiye için Batı kaynaklı ekonomi politikalarına yöneldiğini ifade etti.
Ruslardan ucuza alıyorsak belki orda bir sıkıntı görüp çıkış yapıyor olabilirler.
Sadece tahminimi ifade ediyorum.
Ytd elbette.
Bu sene 1 milyar dolar net kar elde etse bu şu anki fiyatlarla 10f/k dan işlem gördüğünü gösterir . Anlık piyasa değeri 10 milyar dolar böyle bakınca şu anki Fiat ucuz gibi durmuyor.
Ikinci temettuyu alalim, fiyat artisi olmamasini kabullendim..
http://share.matriksdata.com/shareMa...06101905465915
Temettu odeme gunu 164 den alinabiliyordu...
Su anda daha asagidayiz...
Koç; Tüpraş' aldığında toplam değer 8 milyar dolar civarı idi. Yaklaşık 6-7 milyar dolar iyileştirme yatırımları oldu. 14-15 milyar dolar. Doların 20 yıllık enflasyonunu da hesaba katalım. Yeni yatırımları da devam ediyor. Aynı zamanda ürün arzı, ülke ihtiyacını karşılamıyor. ola ki bir durgunluk durumunda İhracat şansı en fazla olacak konumda. Yani jeopolitik gerginliklerden, resesyondan en az etkilenebilecek bir sektör.
Kar meselesi bu dönem yorumlamak için biraz karışık. Enflasyon muhasebesi işi karıştırdı. Normal koşullarda enflasyon muhasebesi uygulandığında karda enflasyon oranında azalma olması yanında duran varlıkların yakın oranlarda değerlenmesi gerekir. Finans sektörü dışında bu boyutta kar değişimi olmaması gerekir. Ama 7 milyarlık kar 320 milyona düşüyor. Zarar eden bankalar (yabancı gelirse bankalara gelecek ayağına) sigorta dışında en çok getirisi olan sektör oluyor ve düzeltmeden çok etkilenmiyor.
Ülkede değerlemeler, fiyat dengesi alt üst oldu. Bence şirketler varlıklarının yeniden değerlemesini tabandan yaptırıyorlar. Kıyas yapılacak ölçek kalmadı. Yapar elbette. Vergiden kazanç varken, hisse F/K 'sını mı düşünecek. Bu koşullarda F/K ile hisse fiyatı kıyaslanamaz. Hissenin gerçek ederine bakmak lazım. Fikrimce Tüpraş 15 milyar dolarlık şirket. Kaliteli rafineri. Nelson kopleksitesi İzmit 14,5. Ortalama 9,5. Ben böyle bakıyorum. Ama benim bilmediğim olaylar vardır. Yazdıklarım çöp olur. Bilemem.
Bağlı ortaklığımız Entek Elektrik Üretimi A.Ş.'nin ("Entek") %100 pay sahibi olduğu Enspire Enerji Yatırımları ve Hizmetleri A.Ş. ("Enspire"), Romanya'da geliştirme aşamasındaki 214,26 MWm kapasiteye sahip olacak ve bir kısmı başvuru sürecinde olmak üzere güneş enerji santrali izinlerine sahip Eco Sun Niculesti S.R.L. ile geliştirilen projenin arazisine sahip Euromec-Ciocanari S.R.L. şirketlerinin sermayelerinin %100'üne denk gelen hisselerin, Econergy International Limited şirketinden, kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere yaklaşık 32,9 milyon Euro şirket değeri üzerinden devralınmasına yönelik Pay Alım Satım Sözleşmesini imzalamıştır. Sözleşme uyarınca ilgili rekabet ve doğrudan yatırım otoriterleri izinlerinin alınması ve proje izinlerinin tamamlanarak projenin inşaata hazır hale getirilmesi gibi kapanış ön şartlarının tamamlanmasını takiben, şirketlerin payları Enspire'a devir olacaktır. Kapanışın 31 Ocak 2025 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir.
KAP
Ben de bekledigimiz IMO geldi sonunda diyorum.:)