İpek Enerji 2019 yıllık bilanço analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/ITLkby7IvNM
Printable View
İpek Enerji 2019 yıllık bilanço analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/ITLkby7IvNM
Net kar 3. Çeyrekte 119 milyon iken son çeyrekte 115 milyon; faaliyet karı 3. Çeyrekte 518 milyon iken son çeyrekte 469 milyon olmuş. Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
himone kardeş sen elma ile armutu kıyaslamışsın. Basettiğin dönemleri birde 2018 ve 2019 olarak kıyaslarsan bağcıyı dövmemiş olursun. Şirket performansı o şekilde incelenmez. Sende mantık ya terse çalışıyor veya niyetin başka. İyi niyetli isen yukarıda arkadaşın verdiği youtube linkini incele o zaman ipek enerji bilançosunun ne müthiş bir bilanço olduğunu teknik olarak anlayabilisin. Haydi hoş kal...
adamlar 10-11 arasında çok sağlam mal toplamışlardı gördüğüm kadarıyla ama altında ve borsada düşüş olunca daha ucuza mal toplamak için kağıdı daha da aşağıya vurdular. Mantıklı strateji ne kadar iğrenç olsa da. Bu konjonktürde mükemmel bilançolar. Asıl 2020 1. ve 2. çeyrek karlarını merak ediyorum. Altındaki düşüş okuduğum kadarıyla likidite sıkışıklığından kaynaklanmış. Aynısı 2008 krizi öncesinden olmuş ve daha sonra altın uçmuş. Buralar bana göre bedava bu kağıtlar için. Buraları kesinlikle hak etmiyorlar. Bakalım başkan daha ne kadar buralarda tutacak.
yatırım tavsiyesi değildir.
Inşallah tersi olmaz. Piyasa çok.kotuSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
piyasa kötü olmalıki altın yükselsin. Biz piyasanın kötü olacağı ve altının yükseleceği beklentisi ile bu kağıttayız. Piyasalar iyi olursa altın ve dolayısıyla bu kağıt iyi olmamalı. Ters korelasyon var altın ile piyasalar arasında...
yatırım tavsiyesi değildir.
[emoji106]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şunu da yazayım. Belki 1 sene önce yazışmıştık forumda. Kriz zamanlarında krizin en sert olduğu dönemde muhtemelen geçen hafta gördüğümüz gibi altın ve altına dayalı hisse senetleride düşüyor diğer kağıtlar gibi ama altına dayalı senetler diğer kağıtlardan çok daha hızlı toparlıyor. Normal şartlarda ve normal bir spek ile bu böyle olmalı ama bizim kağıt sahibi ne yapar bilinmez. Normalde şu kağıt şuralarda da olmamalıydı adamlar kağıtların hakkını vermiyor.
yatırım tavsiyesi değildir
Altın için yükselme mantığınız bana çok yanlış geldi. Piyasaların iyi olmasıyla altın yükselip kötü olmasıyla düşmez.
Ters Korelasyon olsa grafiklerde görünürdü.
https://i.hizliresim.com/Oa3vzA.png
Dün bir bugün iki,bizimkinin gözü toprağa bakıyor, hayırdır ,endex dip yaptı 9:32, endeks neredeyse acısını çıkarttı 9:40
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 gündür yabancı veriyor rezervleri yetersiz gördüler galiba
Konak projesinden bir haber gelişme bekliyordum faaliyet raporunda olmadı sabır...
Yabancı aldığı malı meksaya virmanlamış oradan satıyor 3 gündür. Cıtı takası eksilde birazda doç.
Baskıladılar baya, neden bilemedim.
Ya da fed faiz indirir altın yükselir. Fed 'in aiz indirmesinin nedeni piyasaların kötü olması. Fed faiz indirince kağıt paranın getirisi olan faiz azalır ve faiz getirisi olmayan altına talep artar çünkü kağıt para bollaşır değeri düşer.
Ve dolar düşer. Virüs etkisi 1 ay daha devam ederse muhtemelen faiz indirimi görmeye devam edebiliriz. Resesyona tamamen silahsız girebilir merkez bankaları. Altının önü çok açık diye düşünüyorum. Bu şirketlerin 6 ay sonra karı çok artmış olabilir. Isterse kağıdı yukarı vurmasın düşürdükçe mal kaptırır. Ekranı kapatmışım bir süredir kafam rahat. Kağıdı takip etmek insanı çok yoruyor en güzeli böyle. Gerekirse temettüyü beklerim bu kağıt burayı hak etmiyor. Yatırım tavsiyesi değildir...
Son bir mesaj daha. Mart 18 toplantısı için 1 faiz indirimi daha bekleniyormuş. Bu durumda altın yukarı şirket karı yukarı olur. Altının onsunun yakında 1700 ü geçmesini bekliyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir
Yalniz bugün piyasaya gore yine baskilanmis ve geride kalmış. Bütün kâğıtlarım en az %5-6 gitmiş son dakika hareketiyle, bu %3,5 anca gittiği gibi bir de 9,75 den geri dönmüş...
Her iki ruhsatta da belirlenen işletme talep alanlarında yapılan sondajlardan elde edilen karotlardan ve yüzeyden olmak üzere alınan örneklere göre İşletme Proje dosyası MAPEG’e iletilerek işletme başvuruları yapılmıştır. Başvurularımız henüz sonuçlanmamıştır.
9 aylık Faaliyet raporunda da vardı bu bilgi üç aydır gelişme olmamış.
Başvurunun sonuçlanması yakındır herhâlde
Usa borsaları - %4 düştü. Yarin bizi etkilemese bari,zaten basdtıkça basıyorlar,yine basarlarsa 9 altına indirirler.
Ytd.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet, ben de aynı fikirdeyim.Mahkeme süreçleri varmış bu nedenle fiyatlar baskılanıyor olabilir.
Spek pek tabii ki bu fırtınayı kullanacak...
Günlükçüleri, çorbacıları, kısa vadecileri, korkakları bir güzel tokatlamadan geçirmez bu zamanları...
Fırtına varken altın üreten şirket de olsa kağıdın altına yatılmaz...
Fırtına dinmeye başladığını hissettiğinde harekete geçeceksin...
Akd ve derinlik atabilecek olan varmı arkadaşlar,şimdiden teşekkürler.
Şirketin sadece petrol çıkarmıyorki dsas gelirleri sermate koyduğu altın şirketlerinden,petrol fiyatlarındaki şok düşüşü çok iyi kullandılar;nerdeyse sermayesinin iki katı kar etmiş şirkete yaptıklarına bak.Bunların kanı bozuk.
Dow an itibari ile %8.07 aşağıda. Onlar hapsirdi bizim Bist yarın grip olur. Ne oluyor yaaaa kapitalizmin sonu geldi de bizmi farkında değiliz. Gerçi kapitalizm krize girdiği her dönemde mutlaka kendisine bir şekilde çıkış yolu bulmuştur. Acaba diyorum 1929 amarika ekonomik buğraninin küçük bir seneryosu mu oynanıyor. Asla yatırım tavsiyesi falan değildir en doğru karar kendi verdiğiniz karardır.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pardon düzeltiyorum. Dow an itibari ile %7.76 aşağıda
Türkiye petrol ithal eden ülke olarak fiyatların düşmesinden olumlu etkilenecek ülkelerden biridir. Keşke bu fiyatlarda kalsa uzun süre , enerji maliyetleri düşer. Bugünkü fiyat hareketleri hacimsiz ve yerlilerin oyunu gibiydi ve çoğu da zarar yazdı gibi. Dow 24000 üstü tutunur ve yoluna devam eder - lastik top ne kadar sert çarparsa o hızla da çıkar daima
Spegin oluşturduğu bu ucuz fiyatlardan yararlanmak iyi fikir olabilir.
8 altında 7.50 li rakamlara suzulurse ilk parca alim yapılabilir...
Suyunu cikarip 7.00 nin altına da düşürürse oradan da maliyet düşürülebilir...
Düşüşler hacimsiz olacaktır büyük ihtimalle...
En kotu iki üç ay icinde yine 9-10 lu rakamları göreceğini düşünüyorum.
Tabii ki yatırım tavsiyesi değil...
Bi aracı kurum var ki tahtayı bir türlü rahat bırakmıyor. Tahtayı bıraksa küçük yatırımcı bile yukarıya çekecek. YTD
An itibari ile doçe 164 bin artıda , credit 57 bin