ne boktan kagiymissin
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
ne boktan kagiymissin
yarın güzel bir güne uyanacağımızı düşünüyorum.....
butun beddualarim seninle kipa lanet olasica
Son yapılan Genel Kurul'un iptaline ilişkin dava açıldığı söyleniyor. Var mı bu konuda bilgisi olan?
12 temmuz son tarih deniyor sonrası showtime
3vet bi aciklama bekliyoz
Yiğit Bulut akşamki konuşmasında artık hukuksuz ve manuplatif uygulamalara müdahale edilecek dedi, acaba Yiğit Buluta meyil veya başka vasıtalarla konuyu iletecek arkadaş varmıdır.
yok hocam burdayim malesef
Spk nın belli bir karar verme süresi yok mu?SPK çalışanlarının dokunulmazlığı var mı?Verdikleri geç ve hatalı kararlardan dava açılsa suçlu çıkma ihtimalleri var mı?
Ağustos 1 son tarih diye biliyom.30 gun once sirketin genel kurul tarihi aciklamasi lazim.ve 12 aylik bilancolarla birlesme icin son genel kurul tarihi 8. Ayin yani sonu.yani en gec 31 agustosta sirketin genel kurul yapmasi gerekir.bunun icinde degerleme raporlarini 30 gun once kamuyla paylasmasi gerekir.2 temmuz dedimi basvuru yururlukten kalkar spk aćiklamasada boledir.ama spk reddetmezse tekrar ileriki donemde yeni bilancoyla basvuru yapabilir.bu ay sonuna kadar spk sonuc aciklamazsa 12 aylik bilancolarla birlesm yapma imkani kalmaz.yeni bilancoyla basvuru yapma hakki olur.dua edinde spk reddetsin.sonuc aciklamamasi sirketin birlesmeden vazgecmeyip yeni bilancoyla basvurma tehlikesi oldugundan sureci uzatir ve baya kotu olur.anel telekomda biz 3. Basvurudayiz ve 2/yil oldu.hala sonuc bekliyoz.ilkinda sirket 12 aylik bilancolarla sure olarak yetismicek diye geri cekti.ikincisinde spk sureci yetistiremedim dedi tekrar yeni bilancoyla basvurabilirsiniz dedi.3. Basvuruyu 2017/12 ayliklarla yaptilar.ve sonuc bekliyoz bu basvuruda sure olarak agustos 1 de bitiyor.spk dan sonuc gelcekmi bekliyoz.sizdede bizdede son 20 gun benim bildigim.
asla ytd deil kendi hayali fikir ve dusuncelerimdir.dogruluk payi olmayabilirde.yazımla hisse alip satan enayidir.
Yiğit Bulut artık herkes başkana ulaşabilir derdini anlatabilir diyor.
Burada durum biraz farklı....
Birleşme kolaylaştırılmış usul ile yapılıyor. Bu yüzden genelkurul yapılmayacak. Bu durumda tebliğde olan. " BİRLEŞME GENELKURULU BİLANÇO TARİHİNDEN ALTI AYI GEÇEMEZ" hükmü tartışmalı hale geliyor. 31-12-2017 bilanço birleşmeye esas alınacağından süre zaten haziran sonu bitti. Bu durumda birleşme ya iptal edilir ya da SPK farklı bir bilanço tarihini esas alan hakkaniyetli bir birleşme oranı hesaplaması için yetkili değerleme şirketine topu tekrar atar.
Bence süreç uzuyor ama kipa hissedarları lehine gelişiyor.
Dostum tebligi iyi anlamamisin o 6 ay genel kurulla alakali .ne diyo iyi oku genel kurul tarihi 4. Ayin basi ile 8. Ayin sonu olan sirketler 12 ayliklarla birlesme yapar.bunlarin disinda genel kurul yapcaklar en az 6 ayliklarla diyor.haziranda surec bitmis olsa coktan haber yaparlardi .ciddi isler bunlar haber yapmasi lazim kap haberi.ha sizde genel kurul onayi yoksa o zaman agustosa kadarmi olur bilemem.ama bizde genel kurul onayi sarti var ve genel kuruldan 30 gun once evrak yayinlama zorunlulugu var yani bizde temmuz 31 son .sizde yoksa agustos 31 e kadarmi olur.sirketi zahmet edip ararsaniz solerler zaten.haziran son muhabbeti olsaydi sirket haber yapardi basvurumuz sonuc alamadi gibi.
Garip borsacı kardeşim birleşme için tahminin nedir acaba bu konudaki fikirleriniz nedir
Kipa yatirimcisinin magduriyeti tartisilmaz bakalim spk patronlarami calisacak. onay verecek cesaretli vatandas dusmani soyguncu varmi görecez hepberaber.dostum.
asla ytd deil kendi hayali fikir ve dusuncelerimdir.dogruluk payi olmayabilirde.yazımla hisse alip satan enayidir.
Yazımda zaten açıkça belirttim, birleşme kolaylaştırılmış usulde olacak bu yüzden genelkurul yapılmayacak, tebliği yorumlarken tartışılır hale geliyor. Buradaki mantık şu , birleşmeye esas olunacak bilançoyu 6 ay geçemez demek bu altı ay içerisinde şirketlerin bilançolarında önemli değişmeler olabilir ve dengeler değişebilir.(örneğin bizim durumumuzda Migrosun 650 milyon Euro açık pozisyonu yüzünden bu altı aydaMigrosun özkaynaklarında ciddi erime oluştu, denge zaten Kipa lehine gelişiyor bu yüzden altı aylık bilançoların tekrardan esas alınıp yapılması gibi) Bu tebliğ zaman aşınımında temel verilerde oluşabilecek gelişmeleri de daha hakkaniyetli bir biçimde değerlemek için yazılmış. Bu durumda bana göre Haziran sonu süreç tamamlandı, bundan sonra altı aylık bilançolar esas alınmalı.
Şimdi sizlere çok daha önemli bir konuya dikkat çekmek istiyorum...
Yalan haber yayıp bunu sermaye piyasalarında kullanıp çıkar saplamak MANİPÜLASYONDUR... Bu konuda hemfikiriz...
Peki Şirketin gerçek olan ve yatırımcı kararlarını etkilemesi kaçınılmaz olan bir haberi saklaması, gizli tutması ve ısrarla Kapta haber yapmaması ayrıca MANİPÜLASYON değilmi....
TTK madde 144
c) Ara bilanço
MADDE 144- (1) Birleşme sözleşmesinin imzalandığı tarih ile bilanço günü arasında altı
aydan fazla zaman geçmişse veya son bilançonun çıkarılmasından sonra, birleşmeye katılan
şirketlerin malvarlıklarında önemli değişiklikler meydana gelmişse, birleşmeye katılan şirketler
bir ara bilanço çıkarmak zorundadır
yani basitçe süre bitti kanunen bilançolar değerleme raporunda değişmek zorunda
Sana göre tamamlandi.ama spk ya gore kanuna gore surec tamamlanmadi.bizde anel telekomcular olarak bekliyoz ve sirkete ve 50 kisiye ayrica daha onceki basvuralar onaylananlar ornegine bakiyoruz surec bitmemis.şirketini ara sor öğren madem öle spk ya yaz yada spk yi telefonla ara sor.sirketin birlesme suresi gecti haber yapmiyo diye şikayet et bakalim ne dicekler.dediğine gore bizimde bitmis olmasi gerek 6 ay gecti nede olsa 12 ayliklardan.bu dedigini kanitlarsan uygulatirsan minnettar oluruz.dostum nettur nisanda basvurmus temmuzda onay gelmis 12 ayliklarla cemas usasta ayni.deeigin gibi olsa haziranda surecin bitmesi lazimdi neden temmuz 30 da onay geliyo
O bahsettiğiniz tarihte karar alındı ve spk ya onay için başvuruldu.
Ben sözleşme imzalanması spk dan gelecek kararın onayından sonra olacağını belirtmek istedim.
BU arada ara bilanço sunmamalarının nedeni sürecin beklentilerinin üzerinde uzaması sorgulanması bakalım göreceğiz neler olacak umarım yatırımcılar lehine olur.
[QUOTE=izmirli;2404688]O bahsettiğiniz tarihte karar alındı ve spk ya onay için başvuruldu.
Ben sözleşme imzalanması spk dan gelecek kararın onayından sonra olacağını belirtmek istedim.
BU arada ara bilanço sunmamalarının nedeni sürecin beklentilerinin üzerinde uzaması sorgulanması bakalım göreceğiz neler olacak umarım yatırımcılar lehine olur.[/QUOTE
uzaması ve yeni bilanço gelse baştan mı başlayacağız 25.04.2018 deki başvuru kaptaki birleşme sözleşmesi onaylanmış
Sırketımızın 27.04.2018 tarıhlı genel kurulu``ndaalınan kararların ıptalı ıcınpay sahıplerımızden jak esım tarafından genel kurul kararının ıptalı ıstemlı dava acıldıgı hususu sırketımıze 13.07.2018 tarıhınde teblıg edılmıstır.bu hususta bır gelısme oldugu takdırde ılgılı mevzuatgeregınce kamuya acıklama yapılacaktır.
Gidisati nasil etkiler??
Hayırlı olsun... Bilinçli Yatırımcıdan ilk dava...
https://i.hizliresim.com/1EVWQ5.jpg
jack esim seninleyiz yanliz degilsin 129 dan olmaz bu is mesajini aldinmi migrosssss
#jakesimyalnızdegildir @spkgovtr @himmetkaradag @BeratAlbayrak #kipa ki migrosun çakma raporana karşı ortada gerçek olan 2 şirketin solo bilançoları birleşmeyi istiyoruz. Yatırımcı soymaya dur diyoruz..Alevere
Dalevere işlerle gerek kalmadan kipadaki gerçek hakkımızı istiyoruz.
Twitter da akım başladı hep birlikte yazalım arkadaşlar.
Efendi sen surec bitti diyon kendini avutuyon bilincli yatirimci gercege oynuyor davasini aciyor.her kes senin gibi suresi gecti diye kendini avutsaydi temmuzda onayi aldinmi gorurdun surenin nasil gectigini.adam davayi acmis spk nin onaylamamasi icin bir gerekce anel telekomda 21 kisi acti fesih davasi .bak sirket nasil haber yapiyo.demekki surec bitse ne olurmus sirket spk bunu yatirimciya bildirmek zorunda.
Dava açılmış ama sümen altından kerizleri uyandırma diye anlaşma yapabilirler adamı bir şekilde bağlıya bilirler reisin ve başkan yardımcılarına ulaşıp yapılan alaverelerin anlatılması lazım.Bir gazetecinin dediği gibi bu hukuksuzluk düzeltilmez ise kimse bu borsada yatırımcı beklemesin,çakalları baş başa bırakıp tekkale maç oynamaya mahkum olurlar.
Jak bey adamın hasısın...
Keşke senin gibi binler olsa Bist ve spk adam olur
/////imzamın başlangıcı////////
Hissenette çok fazla troll var bunlara cevap verip asla beslemeyin yoksayın en güzeli bloklayın gitsin.. tapatalk da üye ismine tıkla sağ üst köşedeki ... tıkla ignore tıkla...
ipleme... adam yerine koyma... konuşsun dursun... unutma uzayda boş yere yer kaplıyor sadece.... yok aslında...
bye bye troll
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
///////imzamın sonu/////////////
Bilincli yatirimcilardan beklenen adimlar geliyor, dava sayisinin artmasi baskiyi da arttiracaktir.
Buyrun....
http://ipahaber.com/2018/07/14/spkda...-ay-suc-degil/
SPK’dan çok tartışılacak karar: Haksız kazanç 2 ay suç değil
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) çok tartışılacak bir karara imza attı. Şirket içinden doğrudan bilgi alan, rapor hazırlayan kişilerin hisse senedi alımını yasaklayan düzenleme 31 Ağustos 2018’e kadar rafa kaldırıldı.
Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 4. maddesinin 3. fıkrasına göre insider trading (içeriden bilgi alarak hisse senedi alıp satmak) suç ve bu suçu işleyenler hakkında 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor. "......
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
Ziya Paşa
Evet biliyorum, sadece curetin piskinligin altini cizmek icin paylastim.
Aslında başta etik görülmeyen ve sonradan gelen eleştiriler sonucunda değiştirilmek istenen tebliğ piyasanın lehineydi. Varlık barışı ile paraları ağalar getiriyor size bir ay izin hissenizi alın deniyordu, hatta aldığınızı satamayacaksınız deniyordu, eğer bu içerden bilgi suçuna da girse seni hoşgöreceğim cezalandırmayacağım deniyordu. Ama piyasanın eleştirelerinin sonucunda bu tebliğden vazgeçildi.
Mazur gorun, anlamaya calisiyorum;
Bu acilan dava muhtemelen bizim sureci belirsiz bir sure uzatacak. Su anda bu dava ile SPK'nin karar berme sureci otomatik durmus mu oldu? SPK devreden cikmis mi oldu? SPK bu süreçte amacli olarak mi uzun sure karar vermemiş olabilir? Mahkeme Jak Beyi hakli bulursa birlesme iptal mi olacak? Bizim icin birlesme mi daha iyi olur yoksa Kipa olarak devami mi?
YTD
Dahol Dyhol birleşme davası devam ediyor.orayı inceleyebilirsiniz.