Degerleme farkindan dogan boyle kaydi,kagit uzerinde bir kar yansitilirsa bunun vergisi ne olacak?sonucta vergi odemeyen bir gyo degilki bu....
Ytd
Printable View
Evet bende finansal dipnotlari bekliyorumGM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli ortaklar,
2019 bilançosu açıklama günü olarak yetkililerce Salı deniyordu, ama sanırım bu hafta içi, büyük ihtimalle çarşamba akşamı....
Piyasa kötü idi, iyi oldu bence...
"GERÇEĞE UYGUN DEĞER" bakalım ne gelecek...
Asla yatırım tavsiyesi değildir
Hayirliisi ins bakalim bekliyoz bende finansal dip notlarda arsa degeri ne yazicak onu cok merak ediyorum bukadar bekledim insallah degeerGM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Görmedim daha önceki sorunuzu;
Yoksa cevabı basit... Bunu araştırmamış ve cevabını öğrenmemiş olmam mümkün mü?
Daha önceki Değer Artışlarında olduğu gibi ödenmeyecek, ertelenecek... "ertelenen vergiler" olarak muhasebeleştirilecek... Daha önce yıllar arasında doğrudüzgün bir değer artışı yaşamadık, ama azda olsa yapıldı ve artşın vergisi ertelendi... Geçmiş yıl sonu bilançolarında çok net görebiliriz...
Ne zamana kadar ertelenecek? Arsa satılır veya üzerinde proje geliştirilir ve para kasaya girdikçe, vergi realize olur, yani ödenir...
O is uzun bence kisasi arsa degerini bulmasi imari verilmesi zaten 600 tl lik degeri 2 ye 3 ce katlarda ozamana cok sular akar finansal dib notlarda arsa degeri 100 kusurlerden 590 tl mahkemenin gosterdigi deger cikarsa oda guzel eger kalin bi adam olsam o derleme sirketi gelip yine 100 tl li deger bicerse o lisansini alirim cok guzel yaparimda bizler kucuk insnlariz iste kendi capimizda bi analiz ettik bekliyozGM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mipaz spk ya sunulan rapor geldi finansal dipnotlara bakiyorum suan bakalim hayirliisi
GM 8 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eskisi gibi asagi yukari mahkemenin verdigi degeri yansitmamislar m2 olarak
Değerli Ortaklar,
Ben ve bu forumda benim gibi eski olanlar, Mipazı her yönüyle ve nihayetinde üzerinde konut+ticaret ünitelerinin yapılacağı günü hedef alarak çok kapsamlı düşünüyoruz.
Toplasak 3-5 kişiyiz.
Bizim dışımızda, 1.500.000 civarı yatırımcı var tahmini...
-9.632.177 TL den +85.521.457 TL ye yükselmiş bir kar rakamını görecek bu mecra....
Son günlerdeki harekete neden olanda bu durumun birilerinin kulağına kaçmış olmasından kaynaklanabilir.
Şahsen ben, MİPAZ toprağının m2 sini çok çok daha fazla edeceğini düşünen biriyim, ama Şirket adım adım, kaplumbağa sabrı ile hareket ediyor, biz tavşan gibi olsun istiyoruz...
Piyasa işini bilir, bu kar rakamını değerlendirir, muhtemelen yükselir... Ben hancıyım, tekkeyi beklemeye devam edeceğim, imar koşulları lehimize sonuçlanana ve üzerinde proje yapılana kadar Mipaz ortaklığım az çok, çok az devam edecektir, Allahım izin verdiği sürece...
19 Mart mahkeme duruşması, İdare mahkemesindeki konut+ticaret lajantı davamız ve toğrağımızı gerçek değerine ulaştıracak diğer gelişmeleri sabırla bekliyorum.
-9 dan, +85 bakalım nasıl fiyatlanacak...
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Hayırlısı bakalım ...........
Şuan eslesme tavan gozüküyor ama eslesmelere pek guvenilmez.
Bu forumda oluşan beklentilere göre ve şirketin potansiyelini ve gizli değerlerini bilen Sn. Temel Analiz arkadaşımız (ben de aynı düşünüyorum) yatırımcılar için büyük balık bu değil, yani umulana göre çok düşük bir değerleme rakamı (m2 170 TL civarı) ama , tipik sadece kara bakan kişiler için zarardan 85 mln net kara sıçraması da ilginç gelebilir.
Şu an en önemli handikapı son 3 ayda hissenin grafik olarak % 100 civarı yukarıda olması.
Hissenin sahibi olduğunu tahmin ettiğimize göre, bu durumu dengeleyecektir sanırım.
Seans açılışını bekleyelim görelim bakalım.
Hayırlı olsun.
3.20 ustune atıp kalmalı kalırsa devamı olası bugun bir tavan bakalım ytd
Coin. 119 820 065
VIA_A3_Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsteyen karı çepine atsın, veya anasını verip kar kadarını tutsun...
bizi tatmin eden bir kar değil, ama piyasa en doğrusunu bilir...
1.40 larda yazmaya başladım, 19 nisan mahkeme sonrası
Allaha şükür, yüzümüz kara çıkmadı...
ben açıkçası karı beğenmedim, ama piyasa beğendi...
asla sat veya al demiyorum
tekkeyi bekleyen biri olarak, maliyetimi iyice düşürdüm... elimdekiler kar...
Bekliyoruz üstad
Yeter ki bir kıvılcım olsun
Ki oldu da...
Saglicakla
[QUOTE=temel analiz 1;4121334]İçerden haberlerle işim olmaz... 1154 parselin yıl sonu değerlemelerini yaptırırken, 2016-2017 ve 2018 de, kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptığı kişilerin bazılarından 50 TL ye, 100 TL ye haklarını satın alıyor ve bu rakamları EMSAL aldırarak, benzer fiyatlarla değerleme yaptırılıyordu.
Ancaaaakkkkk:
- 2019 da böyle bir işlem olmadı parsel içinde....
- Nisan 2019 da Mahkeme 2017 fiyatlarıyla, 1154 ün arka sınırında, orman alanı için m2 ye 590 TL tazminata hükmetti...
- Bu dava dosyası, Hakimin gerekçeli Kararı ve bu karara dayanak teşkil eden BİLİRKİŞİ RAPORLARI+GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANININ RAPORU, 2019 yıl sonu değerlemesini yapacak GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI na gönderildi.. ( MİPAZ Yatırımcı İlişkileri Uzmanı, Volkan Bey in ifadesi olup, her soran öğrenebilmektedir)
-2019 yılı başında yayınlanan, İLKSAN 2018 yılı FAALİYET RAPORU nun 92. sayfasında, Kuzey Marmara Otoyolu KAMULAŞTIRMASI nedeniyle, 102 bin küsür metre2 sini 62 küsür trilyona, yani 2016 fiyatları ile tam 625 TL/m2 fiyat ile sattığı ortaya çıktı. Bu belgeyi
Mipaz yetkilisine ulaştırdık ve bu YENİ BELGE de, GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI na gönderildi... (Bunlar malum bilgilerdir)
-Doğan, Medyadan çıktı, dava kazanmaya başladı.
- Yıllar yıllar sonra Sayın CUMHURBAŞKANImız, 7 Aralık 2019 (Doğan Grubu’nun 7 Aralık Cumartesi akşamı Hilton İstanbul Bosphorus’da 60’ıncı yıl dönümü gala gecesine)
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenleyeceğimiz” diye düzenlenen davete katıldı
-Doğan YATIRIM BANKASI kurma için başvurdu
-15 Temmuz Gecesi, Yandaşlar YAN YATMIŞKEN VE ORTALIKTAN YOK OLMUŞKEN, verilen destekler DOĞAN GRUBU na VEFA olarak yağmaya başladı... (Bunu görmeyen salaktır)
-2.093.000 m2 lik, sultanbeyli ve Kuzey Marmara Otoyolu BİTİŞİĞİ arazi için DOĞAN grubuna 2002 den beri yapılan eziyetler, budamalar, imar iptalleri, el koymalar, Medya Grubu DEMİRÖREN e satılırken GÜNDEME GELMİŞ Mİ DİR, GELMEMİŞ Mİ DİR?
En en en önemli husus, BU ARAZİ ÜZERİNE KONUT VE TİCARİ PROJE yapılmasıdır... Benim rüyam, hayalim bu PROJENİN HAYAT BULMASI üzerinedir... Temeli 500 m2 ye oturan 4.000 BİNA, APARTMAN ve/veya birkaç AVM...
Bir gün gerçekleşirse varyaaaa, çok zengin olacağım....
Dediğim gibi benim hayalim, rüyam, hülyam buuuu....
Asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir, 15 Temmuz sonrası, 0.60 lardan daldığım için, elimdeki hisselerin maliyeti sıfırın altına inmiştir ve sadece mevcut ortaklarla dertleşmedir....
O bölgeyi çok iyi bilirim defalarca gittim
Hep içimde bir ukde vardı
Yıllardır takip ettim.
Karamsarlık karamsarlık
İlk kez umudum yeşerdi
Maliyeti al şartlarla bayağı bı yukarı çektik olsun
Saglicakla
Temel analiz bilgine sağlık.
Gün sonu degerlendirmeni bekliyoruz.
J o ı n verecek
Tavanı bozuyor ve tekrar tavan oluyor. Bunu açıklayabilecek biri var mı? Acaba tavandan mal mı veriyor yoksa mal mı alıyor?
tavanda kaç lot var acaba
3.447.000 lot tavana alış girerek kapattılar...
Bundan sonra (belli bir süre) mipaz ın fiyatını veriler falan değil, dün ve bugün giren grup veya gruplar veya büyük yatırımcı veya yatırımcılar belirler...
Mahkeme kararlarında bir gelişme olana dek böyle...
Bir süre analiz yerini bu yatırımcılara bırakacak...
Çok götürebilirler de, basabilirler de... Bu nedenle ben kar ettiğim kısmı tutuyorum...
Umarım sürekli yukarı çekerler...
1154 parseldeki 1.720.000 m2 arazinin m2 si 170 TL olarak yer aldı, 2019 yıl sonu bilançosunda. 2018 de 105 TL/m2 idi. M2 başına 65 TL artış yapılmış ve 112.000.000 TL kar a ulaşılmış, bundan 26 milyon küsür vergi kesilmiş ve ertelenmiş, sonuçta 85.5 milyon TL net kar ortaya çıkmış...
Bence, hem 19 nisan 2019 tarihli mahkeme açıklamasına dayanak olan değerlemeler, bilirkişi raporları, hemde İLKSAN a ait komşu parselde yapılan kamulaştırma tutarları dikkate alınarak m2 için 800-900 TL belirlenmesi GERÇEĞE UYGUN DEĞER olurdu...
Bu resmi belgeler dikkate alındığında, 1.200.000.000 TL ile 1.400.000.000 arası bir değer, gerçekten GERÇEĞE UYGUN DEĞER olurdu...
İlerde mahkeme kazanılır ve konut/ticaret imarı gelir ise asıl değer o zaman ortaya çıkar...
Umarım en kısa zamanda sonuçlanır.
Mart ortasındaki mahkemeden inşallah olumlu haber gelir.....
İdare mahkemesindeki dosyanın ise duruşması yok... Ne zaman bitirirse hakim, o zaman kararı direkt açıklayacak... 2 yıl geçti, umarım en kısa zamanda sonuçlanır..
Bundan sonra bu mahkeme süreçleri katalizör olacaktır, zira 2021 şubat ortasına kadar arsa değer artışı gündemimizden çıktı, (ama 1155 parselin orman ile mahkemesi sonuçlanır ise, ara bilançolarda değer artışı gündeme gelebilir)
Yukarıda belirttiğim gibi, bugünlerde MİPAZ hissesinin nereye gideceği veya nereye döneceği, hisseye dalan büyük yatırımcılar tarafından belirlenecektir... Bilgi, analiz şu bu bugünlerde tırı vırı dır..
-9.5 dan, +85 e çıkış bu harekete neden oldu ise, demek ki benim beklentim olan 1.2 milyar kar gelse günlerce kilitli koşarmış...
Mipaz, canım benim... Nikahlı hissem, iyi ki tekkeyi beklemişim, çoğu (sağlam) hissenin %10 civarı devrildiği bir gün %20 artması bizler için "on numara beş yıldız" oldu...
Hayırlı olsun,
Yukarıda yazdığım gibi, son alış maliyetine göre ana kısmı bugün sattım, şimdilik kar kısmını tutuyorum... Yukarı giderse az kazanacağım, aşağı gelirse az üzüleceğim....
Dün %20 artmış olması ve bugünde yüksek açma ihtimali nedeniyle, asla ve asla al veya sat demiyorum, artık top babalarda, onlar ne isterse o olur...
Günaydın arkadaşlar. Bol kazançlı bir gün olması dileklerimle, J o ı n verecek varmı acaba?
Şafak saydık ya hani, tuttu değil mi....
Bilanço tarihini, erken açıklanacağını falan Yetkililere sorup buraya yazdım...
artık bir çay ısmarlarsınız
Bu nedir yahu...
Şaka gibi...
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Çok iyi fırsatlar verdi benim gibi gunlukculere belki daha büyük oyun düşünüyorlar hareketlerini kestirmek zor.
3.20 ustune atıp kalırsa tekrarda yukarıya yöneliş hareketi olası 3.20 ustu tekrar 3.50 ler muhtemel olabilir ytd