O markete git de ki yuzde 0.06 zam yapmaliydiniz, Tuik oyle diyor. Sizi saraya sikayet ederim.
Artik tehdit etmeniz gerekiyor.
Printable View
ballý börekli kaymaklý ihale iþleri, komisyon iþleri
özel þartlar, özel kanunlar çýkartýlarak
hep yandaþa pas edilmiþ..
parti üyesi misin ? referansýn kim ? ona bakýlýyor önce..
"halka hizmet" iddiasý ile gelenler, en büyük tekel oldular..
ye kürküm ye,
ye kürküm ye,
ye kürküm ye,
ye kürküm ye,
ye kürküm ye,
ye kürküm ye....
Markete gittim %50-55 den aþaðý Yükselen yok TÜÝK enflasyonu samimi olarak düþürmek için çalýþan tek kurum enflasyon 2.30 gelmiþ bu marketler bizi kazýklýyor demek elektrik doðal gaz akaryakýt %10 geldi enflasyon daþ gibi daþ umarým domino taþý gibi yýkýlmayýz
Ýnsanlarýn alým gücü düþünce piyasa daralýnca mal satýlmayýnca o tüfeyi bir daha görmek isterim. 90 larda tansu hanýmýn yaptýðý gibi %30-40 memur zammý baþlar ama iþ iþten geçmiþ olur her halde..
ÞOK marketlerde SAKA Su 10 lt lik 5.50 TL.
MOPAÞ marketlerde DAMLA SU 5 lt lik 2.79 TL...Bu sabah aldým...Ama çok iyi sular deðil açýkçasý...
misler gibi %0 gýda enflasyonu acýklanmýs, hala dýrdýr... bu millete ýyýlýk de yaramýyor...
yok suymus yok lýmonmus yok agustosta 25 lýraya karpuz mu olurmus (oha hakkaten) ...
palamut var, belesten býraz pahalý... bol bol yýyýn ýste... ohhh, yarasýn...
Eskiden Temmuz-Aðustos eksi enflasyon çýkardý. O yüzden 2.30 az çýkmýþ olabilir...Giyeceklerdeki indirimler filan etkilemiþ olabilir...Baþka ne düþmüþ olabilir ?
Yarabbim Bu ulke kimlerin eline dustu boyle
Gida enflasyonu 0 mis
Yazik oy verenlere
Enflasyon yüzde 7-8 bandýndayken faiz artýþýna gerek yok diyip enflasyon yüzde 18 olunca faiz artmalý demek para politikasýný yanlýþ yorumlamaktýr. Çünkü enflasyonu kontrol edebilmek için "hedefi aþmadan" müdahale gerekir. Hedef açýk farkla aþýldýðýnda zaten geç kalýnmýþtýr.
SELVA DEMIRALP
Erbakan olsaydý,
Suriye ve Suriyeliler problemimiz asla olmayacaktý.
vukuundan 10-15 sene önce söyledi ama dinleyen kim?
Ýlaç için bir tane bile aktrol yok ortada.
Ne ettiniz olum siz bunlara?
aliexpress üzerinde ücretsiz kargo ile 13 TL'ye satýlan Kalem Kutusu
avm içindeki çocuk oyuncak maðazasýnda 50 TL.. :) )))
avm'ler full dolu.. kriz mriz yok.. :) )))
MB’ye dolar satmamýþlar
https://www.bloomberght.com/haberler...teklif-gelmedi
Ben ve vatandaþ merak içinde ?
http://i63.tinypic.com/2mhtxdk.jpg
Tüketici fiyatlarý endeksine göre, Aðustos'ta aylýk bazda fiyatlarý en fazla artan ürünlerle bunlarýn bir önceki aya göre deðiþim oranlarý þu þekilde gerçekleþti:
Salça 25,56
Yumurta 21,44
Karpuz 20,74
Mücevher (altýn) 17,41
Salatalýk 13,56
Bilgisayar 12,14
Muz 11,40
Uçak bileti ücreti 9,50
Yatak bazasý 9,22
Elektrik ücreti 9,00
Yazým ve çizim kaðýtlarý 8,28
Otel ücreti 8,15
Pil 8,12
Kanepe 8,00
Doðalgaz 7,45
Bulaþýk makinesi 7,33
Çamaþýr makinesi 7,24
Normal buzdolabý 6,93
Halý 6,75
LPG dolum ücreti 6,06
Aðustos'ta fiyatý en fazla düþen seçilmiþ maddelerle bir önceki aya göre deðiþim oranlarý þu þekilde:
Ayakkabý (erkek için) -1,95
Pantolon (çocuk için) -2,28
Etek -2,49
Ayakkabý (kadýn için) -2,77
Nohut -2,78
Þeftali -2,98
Gömlek (erkek için) -3,23
Gömlek (kadýn için) -3,29
Tiþört (çocuk için) -3,63
Elbise -4,02
Ceket (kadýn için) -4,31
Elma -5,26
Tiþört (erkek için) -5,59
Erik -9,29
Armut -10,98
Sivri biber -12,62
Patates -16,16
Domates -18,77
Havuç -19,93
Kuru sooðan -30,57
Tahvil son dün % yüksek düþük
2 yýllýk tahvil 24,47 24,48 -0,04 24,47 24,47
5 yýllýk tahvil 26,44 26,60 -0,60 26,65 26,44
10 yýllýk tahvil 21,58 21,76 -0,83 21,58 21,58
5 tl lik soðan patates fiyatlarý 2-3 tl ye düþünce olumlu etkilemiþ aðustos rakamlarýný :he:
Bayram öncesi 1.5 tl olan dökme kýþlýk domates suyu yapmak için olan domates cuma günü 2.5 tl idi en kötüsü...
Eskiden ekmege salca surup yerdin para olmayinca simdi mumkun mu
:kahkah:
ayný kuru soðan
haziran ayýnda yüzde 82 ile zam þampiyonu olmuþtu.. :) )))
hesaplarý "kitabýna uydurabilmek" için referans aldýklarý þeyler tamamen saçmalýk ve aldatmaca.
bunlarýn yaptýklarý hesaba itibar falan eden yok zaten..
kendi kendilerine çalýp oynuyorlar...
sokaktaki Vatandaþýn yaþam kalitesi ile,
zerre kadar bilgileri,
zerra kadar alakalarý yok..
https://resmim.net/f/jebKiu.png
soyle birde durum var. Niþanlým alisveris hastasi 15 gun sonra nikah var 2 ay once gelinlik ayakkabisi bakiyoruz.hic ekonomiden anlamaz . Ayyy kriz var ya dedi. Ne oldu dedim sen tajmazsin boyle seyleri dedim. Yaa bir tane ayakkabi bulamadim dedi .hotic kemal tanca inci elle hepsini gezdim . Hepsinde kalite yerlerde , erbil suel kalitesinde ( 50-60 tl lik ) ayakkabilar ama en ucuzu 250 300 dedi , zara ya ipekyol a falan girdik eskiden saten pamuklu olan seyler hepsi polyester. Ve fiyatlar yine ucuk.bunu dedikten 2 ay sonra hotic batti . Simdi bana diyor ben demisrim bak ben oldum diyor.sezon sanu fiyatlar dusuyor gozukuyor ama kalite yerlerde
Devletin yardým kolisi maliyeti de artacak bu sene...AKTROL makarna ve kömür masrafý...
Aðustos pas geçilince 24 Temmuz toplantýsý öncesinde de TCMB ve B.Albayrak tarafýndan faiz artýrým sinyali verilmiþ ama TERS köþe yapýlarak artmamýþtý bende artmamasý taraftarýyým ama memleket'te sýkýntý faiz kaynaklýysa önlemler alýnmalý ....
Prof.Dr.Burak ARZOVA der ki !
« Rahat olun faiz artacak, bugüne kadar beklememim sebebi Aðustos Enflasyonunu bir görmekti » demek istiyor Merkez Bankasý
günü kurtarmaya bakýyorlar gibi bir durum var
neden gun derseniz bence hergün bikaç yüz milyon usd deðerinde
ne kurtarsa kar
herturlu yalana dolana deger
yarýn ki yalan ne olabilir düþünmek lazým
bigün cok fena patlayacaklar o kesin