karþý taraf evi kredi ile alýyorsa zaten tapu sahibinin adýna çýkýyor, kalan kýsýmda elden veya bloke çek olarak alýnabilir.
Printable View
ne dert ediyonuz kredi ile alýnmýþsa banka avukatý þubeye alo diyor iþlemden sonra bankada blokeli duran para evsahibinin hesabýna aktarýlýyor siz baþtan verdiðiniz kapora ile tapuda iþlem yapýyorsunuz
Bu devirde krediyle ev biraz zor alýnýr harakiri35 ,ayhan baþkan. Aylýk konut kredisi faizi þu an %3'ler civarýna yaklaþmýþ. En son baktýðým istatistiklerde artýk nispi olarak çok az bir oranda ipotekli satýþ gerçekleþtiði görülüyor. Býçak gibi kesilmiþ ipotekli kredili satýþlar.
Aslýnda en iyisi maketten almak.Hiç tapuya gitmiyorsunuz.Ýnþaat þirketinin konforlu ortamlarýnda mini etekli kýzlar yanýnda çay kahve eþliðinde senetler,sözleþme imzalanýyor,tapuyla falan uðraþmýyorsunuz.Sizin yerinize inþaat þirketi uðraþmýyor tapuyla:))))))))
Aslýnda inþaat þirketi evle de uðraþmýyor ya neyse:)))))))))
Pompeo, Cumhurbaþkaný Erdoðan ve mevkidaþý Çavuþoðlu ile yaptýðý görüþmelerde, ABD vatandaþlýðý da bulunan tutuklu NASA uzmaný Serkan Gölge’nin salýverilmesini istedi.
bir kere elimizi verdik...
Ekonomi o kadar poktan ve yorgunki ne borsanýn ne dolarýn çýkmaya gücü var anasýný satayým. :)
Uzun süredir bu kadar slow motion bir piyasa izlememiþtim. Sanki noel tatili zamaný.
5,63
"Biz daha ölmedik" :))))
https://resmim.net/f/8wJBpu.jpg
5.6128 vurdu çekti. Gün içi dip, son 2.5 ayýn dibi. Hýzlý kayýyor.
Hiç kimsenin beklemediði bir anda forum baþlýðýna uygun ters hareket baþlayabilir.
Sn.rxpu bende dediðiniz gibi çek ile satýþ yaptým geçenlerde .Bloke çek olayýnda önceden size kimse çeki vermez.Verirse o çeki gider tahsil edebilirsiniz.
Önceden þubeye gidip bu çek sizinmi diye sorabilirsiniz sadece..
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
5.61 gördü yani düz hesap 5.50 diyebiliriz.
Bu dolar fýrlar çýkar 10 olur diyenler yatacak yeriniz yok ....
5.50 yi de kýrar bu 5.00 çok yakýnda ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Tabii ki önceden bloke çekin kendisini vermiyorsunuz satýcýya, fotokopisini veriyorsunuz. Satýcý da çeki hazýrlayan þubeye gidip alýcýnýn bilgilerini ,miktarý ve en önemlisi çek evrakýnýn gerçek olduðunu teyid ediyor. Çekin sahte olma ihtimaline karþý satýcý bu kontrolü yapmak zorunda.
Tahminim yerliler ve döviz ödemesi olan firmalar gün içi döviz alýyor, bu nedenle döviz likiditesi gün içinde o denli gevþeyemiyor. Gün sonunda bankalar üzerinden iþlem yapan fiziki alýcýlarýn iþlemleri azaldýðý için yurt dýþý satýcýlar döviz likiditesini daha fazla gevþetiyor. Þahsi tahminim.
Ayrýca þu anda duydum ADB dýþiþleri bakaný Pompeo Türkiye'ye uygulanan yaptýrýmlar ile ilgili kýsa zamanda bir karar vereceklerini açýklamýþ. Bu açýklamayý Türkiye'de yapmasý ve bu söylemlerin olumlu algýlanmasý da dolarý düþürüyor olabilir.
Bana göre bugün dövizin baskýlanmasýnýn nedeni Pompeo.
17 Ekim Çarþamba 17:33
POMPEO: ÝRAN PETROLÜ KONUSUNDA TÜRKÝYE ÝLE ÝLERLEME SAÐLANDI -BN
Bu haber olabilir sanýrým son düþüþün nedeni, bakalým bizi muaf mý tutacaklar, yoksa biz de ambargoya katýlmayý kabul mu ediyoruz görmek lazým.
Dolarcilar 5.61 [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] burjuvalar..milkartlarda biriken puanlarla dolar alýnýyor mu ? Ama az bekleyin ben evdeki mandallari verip dolar alacaðým [emoji23][emoji23] ...bi de aslýnda biz dolar yukselmesin istiyoruzmus bik bik bik vs... Hadi gelin sövün bana burjuvalar halkin soytarýsý geldi sizi bekliyor [emoji23][emoji23]
Venus_V3_5580 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi