İşte bu....
Rakı içenler , sigara içenler öldü de, su içenler ölmedi mi?....
Printable View
ZÜLFÜ LIVANELİ DİYOR Kİ ;
Sorun, onun gitmesiyle bitmeyecektir. Sorun onu iktidara getiren, üst üste dokuz seçim kazandıran, bir sürü yolsuzluk ve yönetim skandallarına rağmen körü körüne peşinden giden halktır. Daha doğrusu halkın bir bölümüdür. Bu halk yığının Anadolu müslümanlığıyla, gelenekle, ahlakla, haram helal kavramıyla, merhametle, şefkatle hiçbir ilgisi yoktur. Köyden kente göçle başlayan, ne köylü ne kentli olabilen, bütün değer ölçülerinden kopmuş, vahşi birer yaratık haline gelmiş, talandan yalandan pay kapmaya çalışan ve literatürde lumpen proletarya olarak tanımlanmış olan kitledir bu. AKP’ye oy vermiş olanların tümünü böyle yaftalamak doğru değil elbette. İçlerinde düzgün ve samimiyetle oy veren seçmenler de olabilir. Ama o kitlenin genel karakteristiği budur. Bu kesim kendini önce arabesk müzikle gösterdi. Güzelim türküleri, geleneksel şarkıları, Anadolu’nun büyük şiir geleneğini terk eden insanlar, bir anda mide bulandırıcı seslere, insanın kulağını tornavida gibi delen elektro bağlamalara, içinde hiçbir hakiki lirizm ve hüzün barındırmayan ‘’Ben de isterem!’’ saldırganlığına kaptırdı kendini. Şehirler kaçak mahallelerle, üzerinde demir filizleri bırakılmış sıvasız çirkin yapılarla, lağım kokan mahallelerle doldu. Suç oranı ve özellikle kadına karşı şiddet akıl almayacak ölçülerde arttı. Bunun adına ‘’muhafazakarlık’’ denilebilir mi? Elbette denilemez. Aşağı yukarı sayıları kırk milyon dolayında tahmin edilen bu kitle Itri, Mimar Sinan estetiğine de sahip değildir; Anadolu’da yüzyıllarca aydınlık bir nehir gibi akmış olan Karacaoğlan, Pir Sultan, Dadaloğlu temizliğine de. Dolayısıyla bu kesim muhafazakar değil, Türkiye’ye çarpık ve ahlak ölçülerinden yoksun bir ‘’modernleşme’’ sunan yeni bir oluşumdur. Lafı uzatmadan söyleyeyim. Bu kesimin hayatta en çok nefret ettiği model uygarlaşma, kültür, temizlik ve zarafet simgesi Mustafa Kemal Atatürk, kanıyla canıyla savunduğu lideri ise şimdiki cumhurbaşkanıdır. Kimse kendini aldatmasın. Sayıları çok kalabalık olan bu kesim, ne olursa olsun, hangi skandal patlarsa patlasın sonuna kadar liderini destekleyecek ve Cumhuriyet’e karşı çıkacaktır. Erdoğan siyasi ömrünü tamamlasa da ona benzeyen başka bir lider bulmakta gecikmeyecektir. Çünkü Türkiye’nin çürüyen kesimi , bu bozulmayı önce müzikle, sonra hayatımızın her alanına egemen olan lumpenleşme ve arabeskleşmeyle ifade etmeye devam ediyor. Gafil aydınlardan (!) destek alan lümpen kültür, örgütlü cehaletle beslenerek kılcal damarlarımıza kadar yayılıyor. Bu manzaraya, lumpenlerin ele geçirdiği muazzam para ve iktidar gücünü de eklerseniz geleceğin hiçbirimiz için kolay olmadığı çok açık. Erdoğan bu kitlenin lideridir ve onun yokluğunda yeni bir lider bulacaklarına hiçbir kuşku yok. Mustafa Kemal aydınlığını savunan kitleler birleşene ve kendi aralarındaki çelişkileri gidererek, evrensel değerleri savunan bir Türkiye kültürü yaratana kadar acılar devam edecek.
Zülfü Livaneli
Bu otekilestirici, tepeden bakan kibir nedeniyle Zülfü Livaneli İstanbul'u kaybetmişti ama görünen o ki hâlâ kendi bakışını sorgulamıyor, dolayısıyla daha çok kaybedecek. Yolsuzluk ve kayırma meselesi bu topraklarda 300 yıldır var ve malesef yakın vadede düzelecek gibi durmuyor. Sadece İsmail Cem'in Türkiye'de geri kalmışlığın tarihi kitabına bakılırsa görülecektir. Mevcut iktidar da ne yazık ki bu kibirli bakış ve yolsuzluk meselesine hiç eğilmedi. Bu topraklarda her zaman var olan fedakar dürüst insanlar sayesinde kol kırıldı yen içinde bırakıldı. Köylerinden çıkıp varoş mahallelerinde arabesk dinleyenler gökten zenbille inmedi. Bu insanların eğitilemez geri zekalı, makarna kömürle kolayca kandırılan cahil sürüsü olmadığını, memleketin refahından kıyı şehirlerinde yaşayanların dışında kalanların da pay sahibi olduğunu idrak edip bu eksende politika ve projelere ihtiyaç var. Aynı şekilde gerek kamu ihalelerinde, gerekse buroksideki kritik makamlara atama yapılırken kayırmacılığı ve ayrımcılığı imkansız hale getiren hukuki düzenlemelere ihtiyaç var. Yoksa birbirimizi ötekileştire ötekileştire memleket elimizden kayıp gidecek... Bu memlekette ilerici gerici sağcı solcu yoktur, bu memlekette namuslular ve namussuzlar vardır. İk kuruş menfaat için bin takla atan namussuzlar da, hakkından daha fazlasına tenezzül etmeyen namuslular da birbirini ötekileştiren bütün topluluklarda yeterince var. Benim umudum bu insanlarda...
Venus E2 Plus Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın kafe, iyi pazarlar .
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , reporm paketini 10 Nisan Çarşamba günü açıklayacak.
Zam paketi olmasın.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saat belli mi ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tüm oylar yenişten sayılacakmış başvuru yapacaklarmış aboooo!İstanbul seçimleri arapsaçı değil bereket tanrısınının şeysi oldu:)
Yerel secimleri 2. 15 Temmuz vakasi yaptilar, duyanda ahali oy vermedi, bunlara mermi sıktı sanacak!:vk:
Akp Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: "Şu an itibariyle aradaki fark 16 bin 442'ye düştü
Akp Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: "Burada organize bir usulsüzlük var, organize bir suistimal var, hata ötesi şeyler bunlar"
Akp Geneş Başkan Yardımcısı Yavuz : Mülki idari amirin sandıklarda bulunması gerekenlerle ilgili verdiği listeden belirlenmesi gerekirken liste dışından sandıklara atama var.
AK Parti/Yavuz: İstanbul'da tüm oyların yeniden sayılması için bugün YSK'ya başvuracağız
Maç başladı ..
Ankara il seçim kurulu, ak parti'nin ankara'da 12 bin 180 sandıkta tüm oyların yeniden sayılmasına dair itirazını reddetti / habertürk
ankara il başkanı tam bir badem bıyık araştırsınlar fetö ile iktisablı çıkar :)
123.000 fark için sayım istmek geri zekalılıktan öte bir talep olamaz.
akhisar attı,
https://www.youtube.com/watch?v=TnTwUPYiVC8
İstanbul için de 200 gün daha oy sayacaklarmış.
2 saatte TÜRKİYE sayımını bitiren a.a
ve veriyi YSK dan almadıysa kimden nereden talimat aldı.Bu taraf Sabahattin Önkibar ın
Bir kimse koltuktan kalkmıyorsa altına pislemiştir der vatandaş video dan alıntıdır.
IBB'ligini vermemek için her yolu deneyecekler.
Kendi yaptıklarını başkalarına yıkmaya çalışıyorlar ve algı yaratıyorlar.
Perşembe eniştem vefat etti.
Çankaya belediyesi cenaze arabası ile Kayseri/Develi Zile ye götürdü.Ücret yok zorla yemek parası verdim şöföre gönülden.
Defnettik ve kahvede 2 dakikada siyaset konuşması patladı.
Durdum durdum Meral hn hakaret diyenmi ararsın,hele biri bundan önce ALLÂH diyenmi vardı Başörtüsü ile dolaşanmı vardı dedi.
Benden 5 yaş büyük.Yokmuydu dedim yoktu dedi bende bildim bileli burada herkes başörtülüydü.Dedim atıyon
İlla öyle olacak diyelim başımız örtükte yarın bir gün kıçımız açık kalacak dedim.Kaldı?
Bağdat Caddesi'nin göbeğinde Erenköydeki Happy Mons'un önünde yarım saat önce bir cinayet işlendi. Olay on binlerce kişinin gözünün önünde meydana geldi. Ama polis 38 yıllık sürekli basın kartını göstermeme rağmen ''basına bilgi veremeyiz'' dedi.
https://www.instagram.com/mustafamut...d=yz4q1bjlflmh
https://pbs.twimg.com/media/D3jvNhmXkAEtPZl.jpg
İddiaya göre, firari uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin kızı ve şoförü
Parmak boyamayı kabul etmedile bu kez ederlermi yok......
etmeleri 5 milyon oy kaybı demek.
onlar için.
Oğlu diyorlar.Alıntı:
İddiaya göre, firari uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin kızı ve şoförü
TEZGAHA BAK TEZGAHA !..
SON YILLARDA TÜM OYLAR DEĞİŞTİRİLDİ...
ALIN SİZE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KURNAZLIĞI !..
Sandık kapanır, sayım başlar.
AKP müşahitlerinin verileri AA'ya gönderilir.
AA verileri girerken değiştirmez.
BURAYA DİKKAT!
Seçici davranır.
Şöyle; önce kazandıkları sandıkları taratır ve veri olarak girerler. (hatırlayın ilk veri girişinde fark 15 puandı) bu veriler hızlı girilir. Yıldırım hızı ile...
Bunu gören, duyan başka parti sandık müşahit ve görevlileri, HATTA MUARREM İNCE'LERİ ümitsiz bir şekilde dikkat etmez, hatta yerini terk eder!
(Bknz istanbul seçimi saat 22'ye kadar)
Aday kazandım açıklaması yapar, taraftarlar konvoya çıkar 'iş bitti' süsü verilir!
Böylece ıslak imzalı tutanakların, birleştirme faslını sadece akp li müşahitler yapar.
Kafalarına göre yazar da yazar! Ne lazımsa onu yazar.
Hatırlayın, binali yıldırım gece, kazandım açıklaması yaptı.
Sandıkların tamamı açılıp, sonuçlar çıkana ve birleştirilene kadar kimse yerini terk etmeyince oyun bozuldu.
Helal sana Ekrem İMAMOĞLU bozdu bu oyunu!
Adaylarının kaybetmesi ile AA elindeki verileri giremedi.
Sahadan veri yok dediler, ekrem imamoğlu 'var bizde watsapp dan atayım mı' diye bağırdı. sizde de var kıvırmayın dedi.
Hatırlayın İmamoğlu'nun ilk basın toplantısını: 'çok hızlı veri giriyorlar, nasıl elde ediyorlar, karma veri değil bunlar' dedi. 'Tekrar ediyorum, ben istatistikçiyim yemem bunları' dedi
AA, Kazanç verileri bitince, uzun uzun insanların seçim bitti, deyip dağılmasını bekledi.
Gitmedi insanlar!
Bu sefer veriyi kestiler, olmadı!
Değiştirmeyi denediler, oda olmadı!
Sabaha kadar sustular, kazandık da diyemediler, kaybettik de....
Ne zaman ki ysk başkanı sabah dişlerini sıkarak : 'AA, benim müşterim değil' dedi
Ne zaman ki kızgın bir biçimde ben veriye başlamadan onlar yüzde 90 açıkladı diye kızdı
İşte o zaman bittiler!
Arkadaşlar, Burada planlı, organize bir suç var.
Geçen seçimde Melih Gökçek böyle kazandı, başka hangi seçimlerde kazanan böyle değişti bilmem ama:
Tüm gazete ve tv lerin bağlı olduğu AA, resmen bu ülkede kaz***** belirliyor. Senin, benim emeğim, oyum hikaye!
3 gün geçti AA, yakalandığının farkında, kıvranıyor.
Seçim sonuçlarını bu ajansa Ysk vermiyor ise kim veriyor?
Çalışanlarından aldığım bilgiyi veriyorum: Akp müşahitleri...
Bu ülkede yapılan seçimlerin son 10/15, tanesi böyle sonuçlanmadığını kim söyleyebilir.
İlhan Ayyıldız
Bu konuyu EMİN ÇÖLAŞAN da okumuş.
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...riler-4325740/
Dikkatli olmak lazım,
Başak şehir belediye- konya belediye maçı entresandı. Konya nasıl yenilsem, maçı, başakşehirin attığı golün,her kesin görmesine rağmen ofsayti var la görülmesi. NEYSE HAFTAYA BİR BİRBİMİZİ yer bu kötü futbolu baş tacı ederiz
Hususi sormalı, "ABD sana saldırdığına ne yapacaksın o Patriot'u F35'i ?". Mantıklı bir yanıt veremez...
Subaylarımızın ABD ordusuyla eğitim vb. her türlü ilişkisini kesmeliyiz...
ABD ordusuyla kendilerini o kadar özdeşleştiriyorlar ki ABD açıkça düşman olduğunda bile gerçeği kabullenemiyorlar..
ABD İran'ı terörist olarak andığı için yazdıkları kitaplarda İran'ı terörist kabuleden komutanlarımız var..
vay arkadaş,bide emekli maayışı begenmezler,beymen,hemide :he:
bizde ayyıldız eskitmeye devam:he: