Senin kötü niyetin yok biliyorum ama bir büyük yanlışın var o da ben kağıdı iyi biliyorum demen :) Halbuki borsanın ilk kuralı ben bu işi biliyorum dediğin saniyede kaybedersin :)
Printable View
Yahu insaf bu kağıdı diğer arkadaşları bilmem ama en azından size sevdiren bu konuda aydınlatan her sorunuzu cevaplayan biri olarak en azından işyat hakkındaki değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim demeniz lazım.Borsa başka bir şey kağıt ve iştigal ettiği konu hakkında bilgili olmak başka bir şey.Bak dediğin olmadı demek ki sen bu işi bilmiyorsun demek haksızlık olur.Borsada nice batık şirket tavan tavan gitmiştir.Benim dediklerim sağlam rasyonel bir fon olan işyat hakkındaydı ,son iki üç aydaki işyat benim bildiğim işyat değil,borsa kağıdı oldu,hakkında artık değişik düşünüyorum.Borsada da her şey mümkün yarın 2.5 da olur 3 de.Ama eskiden rahatlıkla bu kağıtda zarar olmaz korkmadan alın diye tavsiye verdiğim kağıt hakkında şimdi aynı şeyleri asla yazmam.Neyse herkesin aklı var yatırımcıları şu anda karda ,önemli olan o bence keyfini çıkarın arkadaşlar,önemli olan kazanmaktır,kazandınız ,paralarınızı güzel günlerde yemek nasip olsun.
Hayır hayır yanlış anlama sen bu işi bilmiyorsun demedim. Sadece dediğim şey ben bu işi iyi biliyorum dediğin an kaybedersin dedim farklı şeyler :) yoksa bu kanalda eski olduğunu tabiki biliyorum :) Defter değeri üzerine kesin çıkmaz ön görüsü yanlış. Her kağıt gök yüzüne de çıkabiliyor yerin dibine de girebiliyor borsa burası :)
Yanılmıyorsam siz şayet hisse defter değerini bulursa ve geçerse tekrar alırım demiştiniz. Bir de hisse 1.60 iken yukarı potansiyelinin bittiği gibi yorumlar yapmıştınız en azından o yönde beklentiniz olmuştu, o süreçte antipatik görünmnizin nedeni bu idi. Yoksa kimsenn sizin borsa tecrübenize veya kağıt hakkındaki bilginize bir şey dediği yok. Albrka da size bol kazançlar arada takip ettiğim bir hisse,
Yok sn magnetic defter değerini geçerse rasyonel olmaz açığa satarım demiştim.Neyse Dediğim gibi arkadaşlar bu işyat benim üzerine analiz yaptığım işyat değil,hareketleri,hacmi,değerlendirme fiyatı ,iskontosu falan her şey değişik,ben bu kağıt hakkında yorum yapamam cidden ,her şey olabilir burası borsa elbet,ben 20 yıldır borsayı takip ediyorum,elbet bu mecrada herşeyin olabileceğini bilecek kadar deneyimim var.Burada cidden yazdıklarımdan kırılan arkadaş olduysa özür dilerim,şu anda görüyorum ki kağıda spek dadanmış olduğunu düşünsem de , yorumcular arasında spek yandaşı bence yok.(Tek bir istisna dışında onu da sizler de eski yazılara bakarsınız kolayca tespit edebilirisiniz,o yorumcudan şüpheliyim)
Sayın:Hkm Nazik ve kırıcı olmayan tavrınız için teşekkürler.. Selametle kalın
Siz de sn magnetic eski bir işyatçı olarak yatırımcı arkadaşların kazanmasına da yeni yıla mutlu girmelerine de çok sevindim.Bakalım artık bedellisi var, çok düştü diye albarakaya girdik,inanılmaz işler dönüyor orda.Şimdilik çok iyi gidiyor,albarakaya ne olacak ben onla uğraşayım sizlere daha fazla gürültü kirliliği yapmayayım.Herkese iyi yıllar bol kazançlar arkadaşlar.
sermaye tavanın yükseltilmesi ile ilgili bi maddesi var diye hatırlıyorum...belli bi süre içerisinde 300m çıkarılması gibi.. o sene bu sene olabilir...tam bilgi sahibi biri aydınlatırsa sevinirim..
Merhaba ortaklar bende bu kismini merak ediyorum. Bu konuda bizi aydinlatabilecek arkadaslar varsa iyi olur sermaye tavani nasil yukselir ne zmaan yukselir yonetim kurulunun elindemidir yoksa herhangi bir zorunluluk varmidir daha once belirlenen bir tavanda ne kadar sure kalinabilir illaki o rakam gorulmelimidir yukseltmek icin. Biraz abarttik galiba ama eminim ben gibi merak edenler vardir.. simdiden saolun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-Haftalık Rapor-
Pay Başına Net Aktif Değer
1,72
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/805909
vay vay tahtayı kötüleyen arkadaşlar şimdi alın diyecek nerdeyse :)
Bu arada hürriyet gazetecilik 1.90 olmadı.1.60 dan 1.12 ye düştü aranızda yatırımcısı olan arkadaş varsa beklesin gene 1.90 olabilir.Geçenlerde burada konusu geçmişti ordan aklıma geldi,yoksa kağıtla alakası elbet yok.Neden düştü,çünkü rasyonel nedeni yoktu spek çıkardı ,millete dağıtdı,1.90 a çıkacak diye gaz verdi,sonra kağıt düştü.Tamamen spek hareketiydi.Maalesef bizim borsa speklerin borsası.
Son bir haftadır finans 2m lotun üzerinde satış yapmış, şuan ne kadar kaldı görebilen varmı.. Bu arada en iyi alıcı da işbank
Bu hafta biraz canımızı sıktı... Bakalım. Yarın geri çekilme devam edecek mi yoksa tamam deyip buraları destek mi yapacak
Bence kanalının içerisine girdi 1.80 altı kapanış olmadıktan sonra sıkıntı yok gibi bakalım. Belki buralarda biraz dinlenmek isteyebilir daha önce yaptığı gibi.
Yatırım tavsiyesi değildir tamamen beni bağlar yazdıklarım.
Bundan sonrası artık mal sahibine ait..yani iş yatırıma...mali yukarı çekmek istiyorlarsa çekerler amma bu uyuz tavırlarını surdururlerse kendileri bilirler..
Biz alabildigimiz kadar kan alıp çekiliriz ,fakat yukarı çekmeye devam ederlerse( 200 ve üstü) hem kendileri kazanır bizde kanlanmaya devam ederiz..
116 bin e gelmiş endekste 195 ten 180 e düşürmek için belli bi sıfatı haketmis olmak gerekir..
Kendinize bu sıfatı yakistiriyorsaniz devam edin, eğer yakistirmiyorsaniz yukarı çekmeye devam edinde ahali sizler için güzel şeyler söylesin...
Merhaba arkadaşlar.Bir yıldır işyatlıyım. Forumdaki yazılarınız faydalı oluyor.bende yeni üye olabildim.bol kazançlar.
Düzeltme yapsın gayet doğal bence, birde artık yeter daha fazla yükselmesin daha temettü ile geri alım yapacağız, eğer verim ortalaması düşerse başka iyi temettü şirketleri de var.
Sent from my iPhone using Tapatalk
isyat ve pagyo bağladım portföyü yaslandım arkama bakalım ne görecez güzel günler olur inş ortaklar
İnşallah geri çekilme bugün sona ermiştir.
İş yat düşünce kimsenin yazası gelmiyor normaldir moraller bozuk.İnşallah düzelir diyelim.
Haftalık rapor
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/807989
Pay Başına Net Aktif Değer
1,72
Yılsonuraporda eurbondların hepsi satılıp realize edilmişdi.
bu raporda:
%6,25 kuponlu yeni bir eurobond alınmış portfoye eklenmiş.
Viop 'ta dolar kısa pozisyon kontratları var. Tek beğenmediğim o.
27 Aralık'ta gelen bir portföy dağılım stratejisi bildirimi:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/805667
Yönetim Kurulumuzun 27 Aralık 2019 tarihli toplantısında;
1- 2020 yılı için eşik değerin 3 ay vadeli Türk Lirası Referans Satış Faiz Oranı (TRLIBOR) olarak belirlenmesine,
2- Bu kapsamda 01.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yatırım stratejisi bant aralıklarının aşağıdaki şekilde belirlenmesine,
% 0 - % 100 Özel Sektör Borçlanma Araçları
% 0 - % 100 Ters Repo
% 0 - % 80 Eurobond
% 0 - % 70 Paylar
% 0 - % 50 Devlet İç Borçlanma Senetleri
% 0 - % 20 Takasbank Borsa Para Piyasası işlemleri
% 0 - % 20 Yatırım Fonu
% 0 - % 20 Yabancı Paylar
% 0 - % 10 Kıymetli Madenler ve Kıymetli Madenlere dayalı Sermaye Piyasası Araçları
% 0 - % 10 Vadeli Mevduat/Katılım Hesapları
(*) Portföye, mevzuatta yer alan açık pozisyon sınırlamasına uyulmak kaydıyla yatırım stratejisine uygun olacak şekilde borsada ve/veya borsa dışında işlem gören türev araçlar dahil edilebilir.
CDS fiyatları düştüğü için bu bonoların değeri artmıştı. Kar'ı realize ettiler diyebiliriz. Yinede ilginç geldi.
Geçen sene böyle yapmamışlardı . genelde vadeleride 2020-2022 arasıydı.
---
Israrla yabancı hisse senedi almalarını tavsiye etmeme rağmen (%0-%20 arası yetkileri var)
hala o taraftaki fırsatlardan yararlanamıyorlar. Ki ülkenin en büyük menkul kıymet şirketi yönetiyor portföyü.
fon katılım belgesi de gördüm sanki, akşam bi detaylıca inceleyeceğim.
Fon içinde fon fonception olmuş :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşyat tekrar hareketlendi inşallah devamı gelir
Bu düzeltme de iyi temizlik yaptı.. Daha sağlıklı yükselişler olacaktır..
İs istraklerinin hepsi %4 yakin yukseldi
Ne guzel [emoji3060]
Sent from my iPhone using Tapatalk
İŞ ve Ak düzenli olarak topluyorlar.. Bu günde çok sakin ve sistemli bir şekilde alım yaptıklarını izleyip görüyorum..
1.94 biraz zorlayacak anlaşılan. 1.94 öncesinde de zorlanacağı dirençler var denildi hepsini aşa aşa geldi.
İnşallah 1.94ü de aştığında çok daha güzel yerler bizi bekliyor. YTD.