MB ları 10 yıldır ilk defa altın satmaya başlamış, bizimki de başı çekiyormuş habere göre...
https://www.yahoo.com/finance/news/c...050000544.html
Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun...
Printable View
MB ları 10 yıldır ilk defa altın satmaya başlamış, bizimki de başı çekiyormuş habere göre...
https://www.yahoo.com/finance/news/c...050000544.html
Bu arada hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun...
Altın ons'ta önümüzdeki hafta için yabancı sitelerde1765-1820 aralığında bir dip oluşması bekleniyor. Daha sonra ise yeni zirveler.. ytd
Cumhuriyet bayramı kutlu olsun, nice bayramlara.
Hedef ve Fiba portfoy sirketleri yeni PPF cikarmis.Fakat daha işleme açılmamiş.Takip etmekte fayda var.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada Nurol Portföy kurulmuş, Bakalım nasıl olacak yatırım fonları ?
"FFD - FİBA PORTFÖY ÜÇÜNCÜ PARA PİYASASI FONU"
Kodu ve ismi bu şekilde.
Evet biraz ilginc.Ayni kurumdan iki farkli PPF.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Azimuth da PPF olmasına ragmen PPZ yi cikardi ve lider gidiyor. Bence Fiba da aynı şeyi düşünüyor olabilir. Sıfırdan bir fon daha rekabetçi olabilir şu ortamda.
Benim FiL'i çok uzun süredir taşıyorum o kadar cok vergi birikti ki içinde , acıtmasın diye her gün 500 liralık azaltıyorum korkudan. Yoksa artık bu ortamda ppf çok fazla lüks. 1-2 aya kadar hepsini eıb ve ıdy'ye dönüştüreceğim kademeli.
Bugün MSCI Turkey +0,38 kapatmış görünüyor.
Ama mart dibinden %3 bile yukarıda değil.
Ben de teb den virman yapmam istemistim. Ancak hisseleri virmanladılar. Fonları virmanlamadılar. Böyle bir uygulamamız yok dediler. Konuyla ilgili spk ya mail atmıştım. Gelen cevapta bankanızla görüşmeniz gerekiyor. Onlar yaparsa yapar yapmazsa yapmaz. Anlamına gelen bir cevaptı.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalarla ilgili şikayetleri spk'ya değil şuralara yapmanız gerekir.
https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet/
https://www.tbb.org.tr/tr/finansal-t...vuru-formu/304
Fon virmani yapilmiyor.M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YAY -1.75 gözüküyor, amerikan hisse senede alış valörü 1 olan fonlar nasıl geçiyor hesaba acaba? Çarşamba -3.9 yaptı nasd** dün +1.79, dünkü fiyatı da mı içeriyor salı akşam alım girmeme rağmen?
future lar eksi yine kötü bir güne uyandık maalesef
Tkf %-2,3471
gbc %-0,0436
bunu bende anlamadim
Corona dibi 126 dolarmış. Şu anda 132 dolar. Hava kasvetli, ortam kırmızı , leş gibi bir gün.
bugün tcmb kuru 8,32 civarlarında alırlarsa > 2,48% kemiksiz bir artış yaşanacak yabancı fonlar ve döviz bağlantılı olanlarda.
ama gün içi en düşük iğnelenen yeri aldıkları için şuan 8.25 yazabilirler.
Bununla neyi kastettiniz? Korona dibi ne demek?
SUA'ya bugün satış verdim.Son 2 aydır performansı ciddi anlamda düştü.
Geleni IPV, GBC ve TKF'ye bölüştüreceğim.
Son zamanlarda KUB'u gözüme kestirdim.Karşılaştırma ölçütünü kurulduğu günden beri(yaklaşık 10 yıldır) yanlış hatırlamıyorsam 2018 yılı hariç devamlı geçmiş.
Oraya da biraz ayırabilirim.
Saygılar.
Günaydın herkese. Bir sorum olacaktı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. Ben şimdi aft veya yay alım talimatı versem, saat kaçtaki fiyata göre alım yapıyor? Malum nasd** akşam açılıp gece kapanıyor. Vadelilerde de düşüş gözüküyor, dünkü fiyattan alırsa zarar yazacak gibi. Teşekkürler
Kaçsan kaçamazsın otursan canın yanıyor... dışarda Avrupa 2.dalga ve ABD seçim sonuna kadar böyle olacak gibi...içerde yangın nasıl nerede sönecek belirsiz...el elde baş başta
Durup öylece beklemek mi ? Şimdi çıkıp sakin zamanda tekrar mı giriş yapmalı
“Doğru yolda olsanız bile eğer oturuyorsanız sizi ezip geçerler” sözü aklımdan çıkmıyor.
İçerdeki yangın hepimizi yaktı, kül olduk.
Elimiz kolumuz her anlamda bağlı.
Bugün biraz alım emri verdim.her düşüş alım fırsatı
hisse fonlarda alsatın doğru olmadığını biliyorum. ama bu tür durumlarda, şöyle taktikler uygulayabiliyorum: mesela 30 liralık hisse fonum varsa bunun yarısını veya üçte birini satıyorum. yarının ne getireceğini bilmediğim için tamamını satsam olası dönüşte üzülürüm. hiç satmayıp öylece otursam da düşüş devam ederse hay Allah kahretsin, hiç bir hamle yapamadım derim. bana göre ille de bir şey yapacaksam en iyisi 30 liralık hisse fonum varsa ilk etapta on onbeş liralık kısmını göndermek olur. sonrasında düşüş olursa sattığımı daha aşağıdan yerine koyarım. tersine yükseliş olursa da hepsini satmadığımdan yükselişten de nasibimi alırım ve ortam düzelirse hiç sorun olmaz, sattığımı daha yüksekten de olsa seve seve yerine koyarım. yazdıklarım asla ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. parasının değerini korumayı dahi başaramayan bir cahilin sesli düşünceleridir.
Hayrani Bey iyi günler tam da sormayı düşündüğüm soruya cevap niteliğinde olmuş yazınız teşekkürler. Bugün IPB Fona alış yazmak mantıklı mıdır? Sanırım borsada düşüş devam edecek ve bu fon düşüşten pozitif yönde etkilenmiş. Yardımcı olup bilgilerini paylaşabilen arkadaşlara şimdiden teşekkürler
kafalarına göre demedim. 8,20 lerden aşağı inmediği gün 8,11 gösterge aldılar, hafta başı da 8,10'larda iken 8,02. kurun en düşük old yerde yüklü alım-satım old. için hesaplama doğru olabilir. kasıt var mı bilmiyorum ama bir şekilde böyle oluyor günlerdir inceliyorum.
tefaştan baktığımda yüzde 23 türev kullanmışlar. zaten öyle olmasa bu günkü getiri olmazdı. türevi her zaman böyle kullanacaklarını bilsem açık söylüyorum, hiç bir hsyf'ye bulaşmam. bu zamana kadar hep adı değişken fonlar gördük. bunu ilk değiştiren tcd oldu ama ocak ayından sonra çok can yaktı. ipb'yi takip ediyorum ama elim bir türlü almaya gitmedi. geçenlerde bir günde yüzde 9 getirip sonraki gün yüzde 7 götürmesi gibi agrasif hareketler beni korkuttu. işin özeti, türev bu kadar yoğun olunca nasıl ki doğru adımlarda düşüşlerde de iyi para kazanılıyorsa yapılacak bir yanlış işlemde, yani düşüşe yoğun pozisyon açılıp tersi olursa da yükselişte de yoğun para kaybetme riski ortaya çıkıyor. her şeye rağmen azar azar alınabilir gibi geliyor bana da ama bu tür fonların en riskli fon olduğunu unutmadan işlem yapıp sonuçlarına da katlanmak lazım.
Nasd** teknoloji dün gece %2 civarında yükselişine rağmen AFT bugün -%1.80 düşmeyi nasıl başarmış olabilir?
Dolar faktöründe de düşüş yok. Nasıl oluyor anlamadım.
IPB ve gbc alımılarını arttıdım bugün.
IPB çok iyi bir fon olmaya aday gibi.
YTD...
Ben de diyorum ki en ufak bir kasıt olduğunu düşünüyorsanız tası toprağı toplayıp sistem dışına çıkmak lazım.
https://tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/...gindeki+Kurlar
Ayrıca yarım günlerde de gösterge kur hesaplanmıyor.