o nasil teminat miktarlaridir yahu..5000 bin ne demek ? sasirmis mi bunlar..ben halâ 2400 devam ediyorum..hatta 2600 du indirdiler,bana mi ozel yoksa anlamadim simdi :)
Printable View
o nasil teminat miktarlaridir yahu..5000 bin ne demek ? sasirmis mi bunlar..ben halâ 2400 devam ediyorum..hatta 2600 du indirdiler,bana mi ozel yoksa anlamadim simdi :)
vob 30 endeks komtratlarinda kaldirac degistirilebiliyor mu ? mevcut kontratlar devam ederken degistirme olamaz degil mi ?
Ben de 40 günde % 40 kazanan lönkçülerin
kazandıkları onca parayı kazandıkları akşam pavyonda ezdiklerini düşünüyorum.
yoksa 40 gündür kazananların bir günlük % 4 düşüşle bu kadar teminat açığı mı olur.
olabiliyor tabii ki.... benim aracı kurum teminat oranlarını ayın 19 unda, bist30 daki hisseleri % 200, bist 100 deki hisselerde ise %400 oranında arttırdı... aynı gün ak yatırım hem bist 30 endeks kontratlarında, hemde hisse kontratlarında %400 yapmış... kontrat teminat miktarı değişince, ya eksik parayı tamamlayacaksın yada pozisyon azaltacaksın
Bu gece 23.45 ..
mudanya'dan bursa'ya dönüyorum..
3 şerit araba dolu.. Altıparmak kavşağına kadar böyle..
Çevre yolu ters istikamette full.. 40-50 km hızla gidiyoruz..
Benzin fiyatları? Araba fiyatları, fakirleştik.. Falan filan derken..
Şaşırtıcı yani..
ak yatırımla çalışıyorum,teminat artınca yeni poz aldırmıyorlar,ama terste kalırsan takasbank fiyatları geçerli,yani teminatı artırdım marjın call durumu oluşmuyor,takasbank fiyatları her kurumda geçerli terste kalsan bile takasbank fiyatları geçerli her kurumda yoksa spk devreye girer marjın call ögle kurum kafasına göre olmuyor
fenerbahçe spor klubü çok sert açıklama yapmış,ülkenin çivisi çıkmış herkes muzdarip,allah sonumuzu hayır etsin,yabancı yatırımcı bu ülkeye gelmiyor,gelmeyecekte ben yaptım oldu artık işe yaramıyor
Aklın egemen olduğu bir toplum malesef kurulamaz, o zaman oyun biter. Aile içinde bile akıl değil sevgi egemen ise yürüyor.
İyi bir iş yerinde çalışıyorsan, işini de iyi yapıyorsan genelde hayat güzel oluyor, kurumsal iş yerlerinde akıl daha fazla egemen oluyor. Oralarda zayıflar zaten işe alınmıyor, kimsenin kimseye acımasına gerek kalmıyor. Hakkını alamayan kaçıyor zaten.
Kaderin üstünde kader vardır lafı yanında aklın üstünde akıl vardır da denilebilir. Akıl akıldan üstündür de derler. Sistem kendini akıllı sanan insanların eline vermeye yönelik kurulmuş, ister istemez kendi kuyunu kendin kazıyorsun bu düzende. Tamamen akıl geçerli olsa en akıllı öyle veya böyle tüm dünyaya hakim olurdu, o yüzden de çok takmıyorum.
Bu dünyada en akıllı strateji kendini fazla riske atmadan (tabi aklına da mukayyet olaraktan) ufak ufak eylenmek.
Aklın gitti mi sonu ne olur belli olmaz.
https://www.youtube.com/watch?v=ChhzZrwC5RI
Gülden Karaböcek - Kibarım (Official Audio)
Bahar gelir gül işler
Elde gergef gül işler
İnsanı deli eder vay
Yar sendeki gülüşler
Gel kibarım kibarım
Saçları kehribarım
Uğruna talan olsun vay
Servetim külli varım
Dostum günaydın.... Aracı kurum zaten kafasına göre arttırıp indiremez... SPK bunlara yazı gönderir, onlarda uygular... Ama bazı kurumlar % 100 yerine % 400 e kadar teminat arttırabiliyor. Bu izni verende SPK zaten.... Ama birisi 1 e 1 teminat isterken birisi 1 e 4 teminat istiyorsa resmen kafalarına göre oluyor bence :)
ısırmadığım elmaya ham , içmediğim ayrana buz demem. ben ilkeli bir insanım.
Herkese iyi günler.
Fransa'da Le Pen kazanırsa bunun piyasalara yansıması nasıl olması beklenir.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İktidara kimin geldiğinin önemi yok artık...
Ülkeler boyunu aşan sorunlara sahip..
Küresel sorunlara yerel pansuman yapmaya çalışılıyor...
Küresel libaralizmin sonuna gelindi.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence
EURO/USD düşer.
Le Pen in
saçmalama miktarına bağlı olarak
(geçen dönemlede AB den ayrılmaktan bahsediyordu bu dönem bu konuda net değil)
lparite 1 in altını görebilir
(1 altında kalıcı olmasını beklemem)
euro nun düşeceği kör gözüm parmağına iken
avrupa borsalarındaki amerikan parası satıp çıkıp dolara dönerken
borsalarda bozulma yapacaktır.
buna bizim borsanın katılıp katılmaması pala beyin paşa gönlüne bağlı
Avrupa'nın savaş sebebiyle resesyona gireceği (bence) garanti iken
Le pen in söylem sertliği resesyonu daha da derinleştirip süresini de uzatacaktır.
Ama kazanması büyük sürpriz olur.
(Beyaz oy atılmasını talep eden dingillere rağmen)
Eğer Biden hala soykırım diyorsa ABD Rusya ile ilgili ya tutumumuzu beğenmedi yada iyileşme süreci yara aldı. Bu halkbank davasının sakata gelebileceğini işaret ediyor. Bundan sonra temkinli olmak gerekir.
Bıdenın hayat, kişisel görüşü olmuş bu olay..
Abd TR ilişkisini aşan bir durum..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tarafsız bakınca küçücük ermeni, rum, yahudi vs azınlık cemaatleri anayurtlarını sağlama almak için neler neler yapıyor. bir 24 nisan daha yaşadık. bir şey çıkmaz o ayrı.
bizim gurbetçiler de işsizlik maaşını euro alıp değeri pul olmuş tr varlıklarına çökme peşindeler. bir de akıl veriyorlar tr cennetmiş ama orda düzenleri varmış tr'de çalışamazlarmış. oylar orda sosyalistlere burda siyasal islamcılara.
IMF, bu hafta yayımladığı raporda TÜRKİYE'nin 278 milyar TL olması öngörülen 2022 yılı BÜTÇE AÇIĞININ 782 milyar TL'ye yükseleceğini öngördü.(Basın)
biraz tasarruf edilse tl bazlı açık falan kalmaz bizde.
tasarruf da her partinin dilinde ama kimse yapamıyor nedense.
2001 krizinden sonra da cok konusuldu bu makam araclari falan.
artarak devamke
ben ilkeli bir insanım , ofisimdeki çalışma masasının karşısında , birbirine bakan , karşılıklı misafir koltuğum olmaz. hani misafir oturunca seninle iletişim kurmak için kafasını 90 derece çevirmek zorunda kaldığı. hee işte ben ona karşıyım. çalışma masamın arkasından misafirle iletişime geçmem. odanın diğer tarafında karşılıklı koltuklarda otururuz. birlikte mi çalışacağız , yanda yuvarlak masa var orada otururuz . ben misafirimin kafasını 90 derece sağa döndürüp , arama masa koyarak iletişime geçmem.
%100 katılıyorum. Ben de düşmesi için hiçbir sebep göremiyorum mesela. Hatta bu fiyatlarda hala nasıl tutabiliyorlar anlamakta zorlanıyorum.
Gerçi tam 2 ay evvel 27TL den eregli satıldı bu borsada...
Mart sonu 12TL den geri çağrı yapılacak garanti hisselerini 10.90 dan sattılar şubar sonunda savaş bahanesi ile. 11 den almış olsanız bile tam bir ayda %11 garanti kazanç demekti. Bizim borsanın mantığı yok ama ucuzluk konusunda. Çok ucuzdu, hala çok ucuz. Bu kadar basit...
Perşembeye kadar satış baskısı olma ihtimali var. 2-3 gün testere yaparlar bence. Dikkatli olmak lazım. Perş ve cuma yukarı yönlü bir borsa bekliyorum. Herkese bol kazançlar...
Ayilar hadi yine iyisiniz , disarisi kipkirmizi . Altin brent hepsi ekside . Yesil olan sadece soya fasulyesi ve bulgur . Cuma gunu trent desteginde kapatan cogu hisse gapli eksi acarsa millet satmak icin siraya girip tabana kitler miyiz ki .
TESLA F/K... 176
TUPRAŞ F/K.... 19.16
GARANTİ.. F/K.... 4.56
Sasa..F/K...104
FROTO.. F/K... 12.02
Gidecek çok yol var...
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
....https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...24a269a119.jpg
cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne oldu boğalık bitti mi
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evinin gerçek değeri diyelim 3 milyon tl. Gelip biri sana 500 bin tl teklif ediyor. Işte çoğu hissede durum bu. Kasasındaki nakit paradan daha az piyasa değeri olan sağlam şirketler var burada. Adamlar robotlarla istedikleri işlemleri yapabiliyorlar.
Gesendet von meinem SM-G998B mit Tapatalk
Şu enflasyon etkisinde tüm hisseler hala ucuz ..
Daha önce de yazdım zulüm ayı sezonu eskilerde kaldı o yıpratan kahrettiren..
Ama işin garip yanı artık boğa yaşasak bile ne neye göre çıkıyor..tl ye göre mi
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BBVA Yönetim Kurulu,
1,00 TL nominal değerli her bir Garanti BBVA payı için nakit olarak belirlenen Gönüllü
Pay Alım Teklifi fiyatının başlangıçta açıklanan fiyattan (12,20 TL) 15,00
TL'ye çıkartılmasına karar vermiştir.
BBVA geri alim teklifini 15 TL’ye cikardi.
Ben 15.50 ye yükselttim
16 ya çıkarmadan vermem
En azından bankalar bugün pozitif ayrışır
GARANTİ BANKASI 2022 YILI 3 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI 8.215.682.000 TL
Su bilancoya 15 ten Garanlari geri verin demek…