Makul değeri 48 bilanço iyi gelirse ederi daha yukarda olur. Bazı büyük hisseler öyle yükseldiki ederinin çok üzerine çıktılar.
Printable View
Makul değeri 48 bilanço iyi gelirse ederi daha yukarda olur. Bazı büyük hisseler öyle yükseldiki ederinin çok üzerine çıktılar.
Paylaşım guzel olmuş, bir zamanlar 82 lirayı (15 ay önce) görmüştü. Hatta o günlerde piyasamizda en değerli şirket konumuna gelmişti. Ama uzun soluklu 15 ay gibi bir düşüş yaşadı. Çok canı yanan olmuştur.
Öncelikle yukardaki gelişmeler 2022 yılında olmuş ve 2022 de baya güzel kâr yazmış bu şirket. Şimdi ise bu kapasiteyi sanırım %50 oranında artırıyor. Yaz aylarında faaliyete geçecek. Tesisi kendisi büyütüyor ve bizzat kendi yönetiyor. Aynı bir muteahhidin kendi binasını baştan aşağı yapması gibi. Dolayısıyla bu tesisin buyutulmesi sonucu ve şuan ki ulaştığı değeri bile uretim yapmasa bile %50 oraninda artmış oluyor bir nevi.
Yukardaki haberde de belirtildiği gibi üretim tam randımanlı başladığında güzel kârlar yazmaya başlayacaktir zaten.
Şirketin yil sonu eski günlerine döneceğini düşünüyorum bende.
Tavsiye değildir
15 ay boyunca periyodik olarak düşen hisse, elbet bir yerde düşeni kırıp yukarı gidecektir. Sürekli düşmesi zaten borsanın doğasına aykırı. Benim şahsi kanaatim, yıllık bilanço milat olacak. Uçar kaçar demek yanlış olur, ama trendini yukarı yöne çevirir. Kâr açıklayan bir bilanço, bir miktar bedelsiz bölünme haberi, ardından pta tesislerinin açılışı vs. Az kaldı bekleyip görelim.
Geçen sene 12 aylık bilanço açıklanma tarihi 16 Mart. Bu sene de muhtemelen buna yakın tarihlerde bilançoyu görmüş oluruz.
Enflasyon muhasebesi mevzusuna bir ihtimal bilançoyu geciktirebileceklerini düşünüyorum.
Ohhh patron bugünde çaktı bize
Bu kadar emin adımlar ile hisseyi aşağı vuruyor mal kaptırma korkusu olmuyor diye düşünüyorum bu da tehlike çanı oluşturuyor bende ama birkere esir kaldık yaşayacağız ytdegil hakkımızda hayirlisi
Haklisiniz enflasyon ve secim sonrasi gelecek vergi ortaminda mecbur ucuz urunlerde eregli sasa hektas vb malda kalmak zorundayiz. Adamlar seevet transferi yapiyor. Canlari istese nefessiz yukari gotururler
bir kişiyi şu bataklıktan kurturabildiysek ne mutlu bana...
içinizde aklı selim insanlarda varmış...
herkesin kızdıgı veya kızmadıgı umrumda değil...
pazarlamacıların ve patron paralı elemanlarının cirit attıgı hissede insanları dogru yola sevk etmeye çalışıyoruz...
normalde yazmıyormdum burda yazını görünce yazayım dedim...
biz 2030 masallarıyla hikayeden nağmeler anlatmıyoruz o yüzden sevilmeyiz...
biz günümüz f/k sı ve karlılıgıyla konusyoruz...
30 f/k sı olan 5 lira defter değeri olan bir şirket...
1,5 yılda 80 liradan 40 liraya düştü diye bakmak yerine 3 yılda 1 liradan 40 liraya gitti diye bakmadıkca dogru yolu bulamazsınız...
Genel olarak mevzu sasadan bağımsız olarak geleceğine güvendiğiniz bir şirkette çok uzun süreler durabilmek oluşacak kartopu etkisinden yararlanabilmektir. Becerebilen arada trade yapar, lotunu artırır vs. Atıyorum sasayı almazsın frotoyu alırsın,koç, sabancı,thy alırsın uzun süreler tutabilirsin. Ayrıca istersen bir de heyecan portföyü oluşturursun. Ama uzun vadede asıl kazanç sabırla beklediğin kaliteli iyi şirketlerde olur.
Hissenin teknik analizi şu anda Al vermiyor. Ancak temel analizi portföyde bulunması gereken hisse diyor. Yatırım biraz araştırma, biraz şirkete ve hisseye güven işi. Zaten asıl olan inandığın bir hissede sabırlı olabilmek. Şirkete ve hisseye güvenmeyenlere saygım sonsuz, borsada çok hisse var. Kim hangisine güvenip inanıyorsa ona yatırım yapmalı.
Herkesin borsa'da arayışı farklı. Kimisi günlük kazancı seviyor, kimisi parasını uzun vadeli garanti şirketlere yatırmak istiyor. Kimisi bir kaç ayda zengin olmak istiyor. Kimisi çocuklarının ileriki yıllardaki eğitimine yatırım yapıyor. Buradaki yorumlar çoğunlukla birbirimize zaten hitap etmiyor. Çünkü herkesin beklentileri farklı farklı.
Benim tahminim 46.72 1 olacak artık tersine dönüş başlaması lazım.
Sasa'da çok cüz'i bir hissem var, fakat takipteyim. 2023 bilançosundan daha çok faaliyet raporunu bekliyorum. Eğer yatırımların bu yıl içinde devreye alınacağına dair ifadeler varsa diğer fisselerin temettüleri ile Sasa'ya girmeyi düşünüyorum. Yatırımlarına baktığımda muazzam yatırımlar fakat borçlanma ağırlıklı yapıyorlar.
Bir de ortakların hisseye dönüşebilir borç vermesi beni düşündürüyor. Daha doğrusu bu parayı nereden ve nasıl buluyorlar. Ülkede bu kadar zengin patronların yanında ismini yakın zamanlara kadar duymadığımız patronların bu kadar büyük yatırımlara döviz/faiz riskini alarak girmesi çok büyük cesaret gerektirir. Düşünüyorum da; acaba geride büyük paralı siyasi nitelikli gizli ortak veya ortaklar mı var?
Şirketin hisselerinin 22 şubat ile 28 şubat değişimlerine göz attım ve sadece 4 milyon civarında hissenin küçük yatırımcı dan büyük aracı kurumlara geçtiğini gördüm. Halka açıklık oranı %23,9 ve halka açık hisse sayısı yaklaşık 1,266 milyar sanırım. Dolayısıyla fazla hisse değişimi yok. Yabanci elindeki miktar hemen hemen aynı. Yalnızca Vakıf-Teb-İş bankasi elindeki miktarlarda biraz artış var ama çok değil bu artış. Yani hisse fazla yer değiştirmemiş. Günlük alım satım yapılıyor. Ama şu bilançoyu bir görseydik iyi olurdu. Çünkü değerleme yapacaklarını düşünüyorum. Sonuçta yapılan bu tesisin de defterde bir değer artışı olarak yansıyacaktır bence. Belki seçim sonrası yada gelebilecek güzel bir haberi bekliyor olabilir büyük balinalar. Ama şuan uykuya devam ediyor gibi görünüyor. Bakalım ne zaman uyanacak bu hisse
Tavsiye içermez, kendi düşüncem dir
Hissede küçük yatırımcının ciddi oranda azaldığını düşünüyorum
Özellikle borsaya yeni giren yatırımcılar ne yazık ki sasa'da zarar etti
Özellikle PTA yatırımının faaliyete geçme zamanı yaklaştıkça
hissede gözle görülür bir toparlanma hazırlığı var.
Ama yine de henüz erken, bilançodan sonra daha net
konuşabiliriz.
Öncesinde yani, 2022 Aralık ayından bu yana küçük yatırımcınin bir hayli azaldığını bende düşünüyorum. Ama son birkaç ay hem fiyat olarak hemde yatırımcilarin elindeki hisse olaraktan yatayda gibi ve pek kıpırdama yok sanırım. Son haftda küçük yatırımcı elindeki biraz azalmış gibi ama çok göze batan farklılık yok. Herkes bilançoyu bekliyor galiba. Sonuçta bilançonun güzelliği hisseye yön verecek. Mesela Tav Havalimanı bilançosu çok parlak bilanço değil ama yatırımcılarin geleceğine bakmak açısından çok olumlu göründü. Çünkü yaptığı işlerin(Antalya havalimani buyutulmesi işi mesela) değerlemesi bilançoya çok güzel değerleme olarak yansıdı, bunun yanında getirmiş olduğu kâr rakamı işlerinin noemale döndüğünün bir kanıtı gibi. Dolayısıyla 100 gibi rakamdan 170 li rakama kadar kısa sürede gelmiş oldu. Halbuki son 1 senede Tav Havalimanı da bir hayli zayıf gitti. Yani Sasa da şuan buna benzer süreçten geçiyor ve tesis büyütme işi birince üretim başladığı zaman farklı pozitif rüzgarlar bu hissede de başlayacaktır. Çünkü yeni tesis 2022 yilinda getirdiği yaklaşık 10 milyarlık kâr rakamıni sanırım 2 kat olarak kâr getirmeye başlayacaktır benim görüşüme göre. Fazla zaman kalmadı. Artık belkide bilanço sonrası belkide seçim sonrası hareket gelmeye başlayabilir gibi geliyor bana. Hiç belli olmaz. Sonuçta Türkiye nin en büyük polyester üreticisi konumunda ve rakibi yok. Yaz aylarında belki kapış kapış olabilir. Eski günlerine dönebilir belkide.
Tavsiye içermez kendi düşüncemdir
PTA tesisleri projeye göre geçen sene Haziran'da açılacaktı. Şu anki duruma göre muhtemelen bu sene Haziran'da faaliyete geçecek deniyor. Yatırımcıda haliyle "ACABA" gibi tereddütler oluştu ve yatırımcı bu temkinli duruşunda haklı. Yüksek maliyetli veya düşük maliyetli bütün sasa yatırımcısı hem hissenin değer kaybından dolayı, hem de enflasyonist ortamdan dolayı zararda.
Söz konusu yatırımların bir an önce devreye alınması şart. Bu yatırımların şirkete ürün girdisi konusundaki etkilerinin net bir şekilde bilançolara yansıması mutlaka gerekli. Bunu da muhtemelen 3 ncü çeyrek bilançodan itibaren göreceğiz. Tabi pta yatırımı söylendiği gibi 2 nci çeyrekte devreye alınırsa.
Haftalık rsi indikatörü 44,88
Aylık rsi indikatörü 52,25
Sasa'yı yükselen trend içinde görebilmemiz için haftalık rsi'yi 55-60 aralığında , aylık rsi 'yi ise 70 üstünde görmemiz şart. Şu anki görüntüye göre halen yön belirgin değil. Aşağıya ve yukarıya gider gibi tahminler balondan ibaret kalır. Şimdilik yatay seyir devam ediyor. Anlık sert yükseliş ve düşüşleri geçici dolu yağışına benzetiyorum.
https://i.hizliresim.com/e5y8udx.PNG
Tahminim bu şekilde, sondaki 2 biraz aşağıya sarkabilirde ama yukarısı 1 olacak aşağı 2 tekrar yukarı 3
Yine çaktılar bize
Tekstil Mısır ve Vietnam tarafından tehdit ediliyor ülkede. Sasa'nın pazarı kan kaybediyor, bu da uzun vadediler için takip edilmesi gereken bir durum bence.
kötü gelen aylık enflasyon verilerini kullanıp hisseleri aşağıya bastılar :)
Cok ilginc bir tahta :). Sovmem ama halime guldurdu.
bir gün dediklerime geleceksiniz ama iş işten geçmiş olacak...
Nalet olsun sana naket olaunnnn
Borsa satisinin nedeni faizlerin baya yukselecek olmasi.
ibo bugün yağlasa bari biraz hiç yağlamıyor
Kar açıklayacak şirket buradan sana mal yedirir mi ...
Dua edelimde fabrikalar otelenmesin
Yine yoksa siz biz fiyat ne imiş der dururuz ytdegil
20 senedir borsadayım zerre kadar kazanamadım niye?
Sasa'nın 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 18.192.162.000 TL (2022/12 aylık: 22.753.905.000 TL)
.
Bakalım ne kadar çakacaklar bugün
3 ncü çeyrek bilanço ile kıyaslandığında şirket kâra geçmiş görünse de, bir önceki seneye ait yıllık bilanço ile mukayese ettiğimizde net kar % 20 ekside. Geçmiş sene ile kıyaslandığında üretiminde de bir miktar düşüş var. Artık umutlar pta tesislerinin açılmasından sonraya kaldı
Kapa bakın bedelsiz temettü hiç bir şey vermiycez dedi bencede vermesin piyasada 1 milyar lotu oldu kağıt kalkamıyor
arkadaşın biri vardı bu topikte ben bedelsizimi alır fiyat beni ilgilendirmez...
benle tartışıp akıl verip durmuştu uzun yazılarıyla
2030 hedef tam yol ileri diyordu...
bende bedelsiz beklerken pamuk eller cebe derse şaşırma demiştim...
aldınmı bedelsizi...
alice harikalar diyarı kafasında yaşamaya devam...
Adam tahsisli sermaye artıyor bedelsiz beklentisine giriyorlar
Bir şey vermesin fabrikaları kurşun sistem de sıkıntı olmasında gerisi boş zate hayırlısı olsun ytdegil