KKM mevduatına üst sınır kalktıktan sonra herhangi bir bankadan KKM için oran alan var mı?
KKM mevduatına üst sınır kalktıktan sonra herhangi bir bankadan KKM için oran alan var mı?
Şu an dolarda direk parayı yatırıp faiz alabileceğimiz bir banka yok değil mi? 0.25 filan diyorlar şaka gibi.
biraz para borsadan faize kaydı...
kkm de cazip oranlar gelirse biraz daha kayar...
piyasa pahalıdan kaçınmaya çalışıyor...
Fox yine başladı asgari ücret eridi haberlerine ne asgari ücretmiş arkadaş ara zam gazı veriyorlar
Vizesiz olan Meksika ve Japonya gelen
TR pasaportluları geri yolluyor.
Özellikle meksika’da tr’den gelip amerikaya kaçmaya çalışanlarda aşırı yükselme varmış.
Adamlar şunu demek istiyor zaten bizimkiler yetiyor bide sizin yüzünüzden amerika ile iyice papaz olmayalım.
10k dolar istiyorlar genelde kaçakçılar
Welcome to el paso
Dostlar bizim TL ile gezebilecegimiz ulkeler pakistan afganistan hindistan olabilir anca
yirtik pantalon (youtube) onun gittigi gibi pakistan hindistan sinir eglenceleri ve tapinaklari gezip, sokak lezzetlerinden deneme yapip mide bagirsak test etme imkani sahibi olabiliriz
Türk-İş: Açlık sınırı asgari ücreti geçti
Türk-İş'in yaptığı araştırmaya göre, ocak ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 8 bin 864 lira, yoksulluk sınırı 28 bin 874 oldu.
https://www.memurlar.net/sonhaberler/
O zaman asgari ücreti yoksulluk sınırının üstünde belirlemek lazım.
30 bin lira makul bir rakkam olur.:)
2019 da opsiyon yaparken dcd hep sonradan verilirdi kimsede o zaman beni buradan uyarmadı 7 den 5.10 a düştüğü için hep caZip gelirdi
Kıymet Adı - Vade - Vadeye Kalan Gün -Döviz -Alış Fiyatı- Alış Oranı -Satış Fiyatı -Satış Oranı
TRT140723F14 - 14.07.2023 - 165 - USD - 99,163000 - 5,77 - 100,813000 - 2,06
Stopaj var başka kesinti yada vergi yok.
Alış fiyatı yüksek gibi.
Aidat konusunda ben iki kelam edeyim ödemeyen komşumun Bodrum’da iki villasının olduğunun öğrenilmesi durumu yaşadım bende
yıllardır burger yedim. bırakıp yonca yiyeceğim aklıma gelmezdi. bugün %9 ile bağladım 91 gün. vade sonu opsiyondan vergi kesintisi olmazsa %10,50 ye falan gelecek mevduat karşılığı. prim önden trink yattı bugün. onu da ayrı bağlayacam bi yerlere. en kötü gpl ye. %3+ lardaymış son dönem getirisi (m.k.) belki de altın.
Herşey kıpkırmızı.
Yeşil olan hiçbirşey yok.
[IMG]https://i.hizliresim.com/4ro2t57.gif[/IMG]
Bu opsiyonlar yapılıyor da doları kaçtan satacağıniz o neden yazılmıyor.vade tarihinde dolar 30 olursa aradaki farkı devlet vatandaşa mi yoksa bankaya mi ödeyecek .en nihayetinde opsiyon kullanım hakkı bankanın .yanlış mı biliyorum yoksa kimse yaptığı işin farkındami değil .yahut kimse ne yaptığını tam anlatmıyor mu .
banka size bu ürünü satarken m.k. yani mevduat karşılığı diye satıyor. yani orandan %20 düşmeniz lazım. neti %7,20 ye geliyor. bu örnekte 100k doların 91 gün primi ~1815 dolar başta hesabınıza yatıyor. vade sonu dolar ne olmuş faiz ne olmuş vs sizi ilgilendirmiyor.. 100k dolarınız yine hesabınıza dönüyor. bana söylenen. yalan dolan varsa zıçtık demektir :)
Burgan dijital yani şimdiki ON hesap kullanıp opsiyonlu KKM yaptıran oldu mu? Bu hafta $ vadem geliyor oranlara bakayım dedim %0.4 görünce İş Bankasına girdim zannettim bir an. Eurobond vb. uzun da bağlamak istemiyorum. Ne yapsak bilemedim...
Bununla ilgili size açıklayıcı bir belge verdiler mi? Yani vade sonunda (opsiyon primi hariç) ana paranızı, ana para riski olmadan tam ve eksiksiz olarak, dolar olarak alacağınızı garanti eden bir belge. Bu ürünü ben de sordum, satanlar da duruma pek hakim değil, şube müdürü ile görüştük ki o da çok hakim değil.
Ürün kısmi ddkkm + dcd opsiyon şeklinde. Normal dcd opsiyonlarda ana para garantisi yoktur. Yani alım veya satım opsiyonlarında hedef kur geçilirse oradan dönüşüm sağlanır ve ana para kaybı(dönüşüme göre) oluşabilir.
Banka söylemde burada risk yok diyor, fakat belgelerde bu nasıl taahhüt ediliyor bilmiyorum. Ayrıca, yatırılan anaparanın vade sonunda geri ödemesinin hangi döviz cinsinden yapılacağı da bankanın kararıdır. (normal dcd opsiyonlarda.)
Dcd risklerini banka üstleniyorsa sorun yok. Fakat müşteriye dcd opsiyon sözleşmesi imzalatıp, olağanüstü bir durumda, sıyrılmak için kendine açık kapı yaratıyorsa az da olsa sıkıntı.
Opsiyon fiyati size garantiliyor .kur altinda kalirsa banka satiyor ustunde kalirsa mb.
Sorun yok.
PAGDER/Gülsün: Firmalar gerçekleşmeyen karlar üzerinden yüksek vergiler ödemek durumunda kalıyor
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...dlbc2LKrQ&s=19
Burger dolar 0.25% 32 gün verdi. Tam suyuna banmalık. TL faizi 27.5% yapmışlar bugün. DDKKM, KKM faizi 12%, Opsiyon da yok.
Müdür bu buna konuş diyorlar.
:kahkah:
Yonca Bank'ı hiç sevmem ama bugün yola düşecem galiba.
ytd