Babam memurdu, benim düğmeme dokunursan cezası var derdi, 18 yaşını dolduran herkes memur sayılsa daha güvenli bir hayat olabilir.
Printable View
Babam memurdu, benim düğmeme dokunursan cezası var derdi, 18 yaşını dolduran herkes memur sayılsa daha güvenli bir hayat olabilir.
muhalafetten de bir kez daha iğrendim.
eyete eyete biz çözecez eyete hoooooooo
al çözdün.
bu parayı kim ödeyecek babayiğit?
bu basit soruyu kim cevaplayacak.
Akıl tutulması son gaz .
Eyt topluma maliyeti ortalama yaş 50 ortalama omur 84 ortalama maaş 400dolar desen 360 milyar dolar maaş odemesi.
Genç yasta prim oder konumdan prim alır konuma geçen milyonlarin yarattigi kaybı ekleyin.
Üstüne sağlık sistemine gelecek yuku ekleyin.
Üstüne alt nesillere moral bozuklugu ve ülkeyi terk etmeyi ekleyin.
Bu karar ile "ssk başkanı" ve "ekonomist" el ele ülkenin sosyal ve ekonomik yapısının dibine dinamiti koymustur.
Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
Malesef yasayarak göreceğiz.
2016 yilindaki saçma sapan anlamsız asgari ücret zammini da aynı muhalefet gazlamis iktidar da yapmıştı. O zamdan sonra asgari ücretliler hiç olmadığı kadar ezildiler enflasyon karsisinda.
Iktidar ve muhalefet ile komple siyaset kurumu ülke için sadece sorun üretiyor. Alternatif de yok? Şaka gibi gerçekten.
Eyt dostlara hayırlı olsun..
çünkü halk bireysel düşünüyor. Ülkesini gerçekten düşünen bilinçte insan çok az. Herkes 3-5 avanta ne alırım peşinde.Her seçim öncesi yapılanlara bakmak yeterli. Vergi, prim afları, imar afları, 2b arazilerinin talanı vs vs. Durum böyle olunca da sağcısı da solcusu da popülizm yapıyor. Kimse bu ülkenin geleceğinde gerçekten asıl söz sahibi olması gereken vergisini düzgün ödeyen beyaz ve mavi yakalı çalışanlardan bahsetmiyor. Özellikle beyaz yakalı tarafı gerçekten ülkeyi her anlamda sırtlayan kesim.
Bundan sonra muhalefetin seçimi kazanması çok zor, mevcut iktidarın devamında da mevcut sorunlar artarak devam eder. Yurt dışına beyin göçü artarak devam eder. Entellektüel sermaye erimeye devam eder. Entellektüel sermaye az ise parasal sermaye çok olsa da verimsizlik de bir o kadar artar. Yani entellektüel sermaye yoksa fiziki sermaye olsa da sürdürülemez, erir gider.
Kendilerine çomar diye hakaret edenlerden öğüt alacak halimiz yok!
Eyt de hakkı olanların hakkı 1999 gasp edilmiştir..kanun geriye doğru işlemez. Bu ülke bunu nasıl kaldıracak diye öten comarlar.seninde kazanılmış hakkını elinden alınırsa yazzzzzz.
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bireyselci bir toplumuz. Bu gidişle toplum dahi olamayacağız.
Ben maaşı alayım da ne olursa olsun mantığı.
Sgk gibi bir kurumu siyasetçiler hangi yetkiyle seçim malzemesi yapar?
Bakın arkadaşlar devlet istese hepinizi emekli yapar. Hepimize de 50bin lira maaş verir. Ama sonra ne olur?
Bu saatten sonra ekonominin dibine dinamit koyuldu. Dolar 200 de olur 500 de. Milyonlarla konuşacağız artık.
Y ve z kuşağı çok şanssız yazık ben yüzlerine bakarken utanacağım.
K*****lan hak var ortada.
Bende yanlış buluyorum ama hakları var mı? Var.
Olay bu kadar.
Yoksa olay tamamen yanlış ama buradan kimsenin kendini haklı göstermesine de gerek yok bence.
İyi günler herkese.
Elim uzun süredir taşıdığım otomobil ve asels ile dolu.
Gerisi kısmet.
Ama şu iki gün özellikle birinde ciddi hareket olacak.
Petkm takip.
Telekom-tcell takip.
Akbank ilk fırsatta ekleyeceğim.
İyi seanslar herkese.
İşimize dönersek pala efendi kaldığı yerden devam ediyor. Abilere selam çakmaya devam dedi.
3600 gibi tamamen sonradan kazanılan, siyasilerin vaatleri ile ortaya çıkan bir konuda hiç tepki göstermeyip, EYT de gasp edilen hakların 20 yıl sonra geri iadesinde ortalığı yıkanlar, az insaf.
3600 ün toplam maliyeti de eyt düzenlemesinden az değildir. Bugün emekli olacak 2,2 milyonun 2 milyonu 4-5 yıl içinde zaten emekli olacaktı. Ama 3600 ile bu hakkı kazananlar, vefat edene kadar belki 20-30 yıl bu haktan yararlanacak.
Ama ilkesel olarak 3600 e de itiraz etmedim. Sonuçta çalışan kesim, ben faydalanamasam da, benim gibi başka bir çalışan faydalanıyor diye düşündüm. Bu ülke çalışanlara sağlanan ek faydalar nedeniyle zora düşmez, çalınan paralarla, zaten zengin olan kesime aktarılan yeni zenginliklerle zora düşer.
Dün Koç niye çıktı diye arka sayfalarda arkadaşlar yazmış yeni okudum.
Bir satış olabileceği ve kasasına ciddi nakit girebileceği speküle edildi dün.
Ciddi hareket olan bileşeni de o yüzden zıplayıp indi.
Otomobilde ÖTV düşebilir. Bundan sonraki hamlede o bekleniyor gibi.
Ne çok hazımsız varmış bu sayfada.Eyt konusunda vırvır edenler bu ülke iktidar tarafından 20 yıldır talan edilirken bu kadar yaygara koparsa şimdi enflasyon karşısında kuşa dönmüş maaşları olmazdı.Satın alma gücünde dünya sonlarında yer almazdık.
Mesela TÜİK in yaptığı hırsızlık karşısında o binayı gidip bassaydınız ya sevgili eyt düşmanları .Adamlar reel enflasyonun %150 olduğu ülkede %80 enflasyon açıkladılar göz göre göre.Bu ne demektir.Milyonlarca çalışanın cebindeki parayı hortumlamaktır.Bunun karşısında hanginiz ne yaptı.
Mesela şu Osmangazi köprüsü geçiş garantili diğer köprüler otoyollar hastaneler havalimanları için hangi eylemde bulundunuz nasıl örgütlendinizde çalınan vergilerinizin hakkını sordunuz?
Ama eyt li ne yaptı?Örgütlendi sosyal medyada gündem oluşturdu.Eylemler gösterile yürüyüşler yaptı.Başkanıyla üyesiyle durmadan hakkını aradı.Ve demokrasi yi oluşturan en büyük olguyu ortaya koydu HAK VERİLMEZ ALINIR.
Şimdi sevgili hazımsızlar örgütlenin mücadele edin ortalığı ayağa kaldırın sizi soyanlardan hesap sorun.
Ama haklı mücadelesinde zafer kazanmış komutanlardan uzak durun
Dün gece dikkatimi çekti "carlos tavares" yazınca TOFAS diye ekliyor google, sadece bende mi, herkeste mi çıkıyor acaba, oradan haber bekleniyor belki sürekli kontrol yapılşıyor. Kasım ayıonda açılma yapacakmış yapılmamış galiba.
https://i.hizliresim.com/kw317mi.jpg
Kriptocuları ve Z kuşağını,
yanı genç borsacıları,
borsaya çekmek için formül şu olmalı,
yüksek marj yaratmak lazım :)
taban olan hisseyi tavan yapacan bak nasıl geliyorlar :)
yoksa bön bön seyrederler,
Çoğu genç para kazanmak için değil,
adrenalin için alıp satıyor,
para kazanmak zerre umurlarında değil :oleyo:
4 sn 14 işlem yaptım diye hava atan sebil :)
Bu Z kuşağı böyle, tavşan gibi hıza sahipler :)
hafife almayalım gençleri :he:
Demirelin secmeni yataga atmak için uydurdugu kıyak emeklilik kanununa kazanilmis hak diyen,
Hic bir argüman bulamadıÄı ve alacagi cevaplari bildiği için caresizlikten hakarete siginan,
Kendinden sonraki nesillerin tuyu bitmemis yetimin hakkına giren bu eyt tayfasi bu ülkenin ozetidir.
Bakın, görün, ona göre hareket edin.
Stellantis ile ilgili Hidro-cell grubuna katıldı vs haber vardı, o tip alanda genişleme düşünüyor olabilirler.
https://www.stellantis.com/en/news/p...ility-industry
ANKARA SIHHIYE SGM önü mahser-i cümbüş :)
emeklilik yaşı 30 olursa da çalışana verilen hak olarak mi goreceksin?
benim 3600 çıkarsa direkt menfaatim var. ve hala karşıyım.
ona da karsiyim. kendime menfaati olmasina ragmen karsiyim.
kazanilmis hak demissin de zamaninda bir siyasetcinin olmadik isleri hak mi oluyor?
dunyada bu isler boyle mi donuyor?
EYT lilerin erken emekli olması değildi ana sorun. Sorun kanunun çıktığında anayasaya aykırı olarak geriye doğru işletilmesiydi. EYT liler bu konuda haklılar. Çünkü onlar işe girdiğinde emeklilik koşulları öyleydi ve o koşulları da onlar koymamıştı.
EYT nin bütçeye yaratacağı etkiler vs den öncelikli konu tamamen hakların gasbıydı.
Arkadaslar bu ALARKO bedavanın bedavası degil mi bu kagıt uzun da 3 x olur bence ytd :))