Bu kadar büyük paralarla silahlanmaya yatırım yapıyorsak ve ABD askeri Irak ve Suriye den çekilecekse,bu yatırımların karşılığı telafi edilecektir.(bence-kısmi olarak Misak-ı milli)
Printable View
silaha yatırım Petro doların yakımıdır,
konvansiyone silahlar artık demode olacak ve Türkiyenin Cudide petrol bulmasından öte değil,..
yani petrol nasıl son devrinde ise buda artık son devirlerine geliyor,...
ilk etapta tüm glopça yatırım,
ikinci ayakta bu yatırımı yakmak,..
global silah konvansiyonel dışı iki teknolojiye kayacak,
1.laser teknolojisi (sıfır maliyet),..
2.Rail gun
Abd nin çekilmesi önemli. İlaveten malum seçimleri var ve Trump ın alacağı konuşuluyor. Trump zaten savaş ve harcamaya karşı...
Sanki onun dönemine bir hazırlık mı yapılıyor acaba...
Abd nin burada olmaması bizim için daha iyi...
Ama bir yandan da Abd-Türkiye bazı konularda yeniden anlaştılar mı diye düşünmüyor değilim...
laser ve eloktro mayetik topta(rail gun) Türkiye dahi iyi yol aldı, belki yapay zeka içinde barıdırabilirler ama bunun şimdilik robotlarla alakası yok,..
Türkiyede
Aselsan ve Sage - Tubitak bu konuda epey yol aldılar,..bir iki özel şirket daha var, dünya mecbur buna yönelecek,..özellikle LASER çok avantajlı, başlangıçta silaha maliyetin azalışı sermayenin diğer yerlere ve alanlara kayışında önemli yer tutabilir,..
Irak'ta Türkçe eğitiminin geliştirilmesine ilişkin taleplere onay
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan'ın, Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı kentlerde Türkçe eğitiminin teknik ve idari alanlarda geliştirilmesi talebinin Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani tarafından onaylandığı belirtildi.
Güncelleme Tarihi: Ocak 26, 2024
https://www.yirmidort.tv/dunya/irak-...re-onay-150713
Valla hiç sanmıyorum, Süleymaniye-Kerkük-Sincar-Deyvizor şeklinde yeni bir koridor belirdi, ilk planladıkları Kuzey Koridoru başarıya ulaşamayınca. KDP bize Barzani'ye nispeten açık ara düşman. Kerkük'te yerel seçimlerde PKK iki üyelik aldı, kalan yarısı Talabani unsurları ve Arap-İran karışık.
Eskiden burada aynı bu hatta planlı bir boru hattı projesi vardı İsrail'e uzanan, sanki o hattı canlandırıyorlar, Deyvizor'dan İsrail'e nasıl bağlarlar muamma.
ABD-Rusyayla Fırat Doğusunda tam bir mutabakat içinde bize karşı, çekilmesinde ki çekilirse pek hayır görmüyorum.
Montrö bizim için asıl sinyal olacak. NATO mayın gemileri çaktırmadan Karadeniz'e girmişler, Romanya da işin içinde, Goben/Breslaw gibi gümbürtüye gitmek var. Ukrakların kendi nükleer santrallerini havaya uçurabileceği bu şekilde AB ye savaşı genişletmeye çalışacaklarından falan kıllananlar var. Yoksa yakında Ukrayna teslim bayrağını çeker, ABD başka para yok falan dedi.
https://i.hizliresim.com/ss59uhw.jpg
bütün bunlardan yola çıkarak tikinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı,
en nihayetinde bu füze rampadan fırlatılmış ve vurmak için adam arıyor,...
Bloomberg: BAE merkezli savunma sanayii firması EDGE Group, Türkiye'de milyarlarca dolarlık yatırım yapmayı değerlendiriyor
Abu Dabi merkezli savunma şirketi EDGE Group, aralarında ASELSAN ve Baykar Teknoloji'nin de bulunduğu firmalarla imzaladığı ön anlaşmaların ardından Türkiye'de milyarlarca dolarlık yatırım yapmayı değerlendirdiğini açıkladı.
.
.
.
Al Bannai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin petrol zengini başkenti Abu Dabi'nin akıllı silahların yanı sıra otonom ve elektronik harp sistemlerinde de iş birliği arayışında olduğunu söyledi.
İHA üreticisi Baykar da dahil olmak üzere önde gelen Türk firmalarıyla yaptığı görüşmeler, BAE'nin Türkiye ekonomisine 50 milyar dolardan fazla yatırım yapma taahhüdünün ardından geldi.
https://gdh.digital/bloomberg-bae-me...ndiriyor-82426
panorama harem felsefemin yeni penceresi.
ehonomi hakkında yaz yaz bitmez ..
hele bi kendi pirincimizi bulgurumuzu üretelimde.. geri kalanlarada yer veririz zamanla :he:
yarısını geçtim film güzel gidiyor tavsiye ederim.
Badland Hunters
Çöl Avcıları
:drunk::drunk::drunk:
Estağfurullah, hiç birimizin bir şey bildiği yok, gündemi takip etmeye çalışıyoruz, bilgi paylaşıyoruz.
Yerel seçimlerden sonra tekrar 180 derece dönebiliriz, yeni anayasayı istedikleri gibi yapmak için (İlk 4 madde dahil, çeşitlilik, mozaik falan filan) DEM e ihtiyaçları var, Babacan Davutoğlu Karamollaoğlu HüdaPar dünden hazır, yeni CHP de dışarıdan destek verecektir. Yeni Cumhuriyeti ilan edecekler BOP şapkasıyla. Gidişat o yönde kıllandığım kadarıyla.
İnşallah olmaz tabi de....Derin dondurucudan çıkaralım diye Abla mesaj verdi geçen. Bahçeli kılıcı ne zaman çeker, süreç başlar.
Borsa roketler...konu dışı ama...maalesef öyle.
Ben Amerikan borsası tercih ederim mesela, dolar olduğu ve bahsettiğiniz riskler görece az olduğu için.
Ama mesela dikkat edin Çin mesela son 10 senede yerinde saymış hatta geri gitmiş ki bazı alanlarda dünyada bir numaraya yerleştiği halde.
Piyasaya böyle bakarsanız yerli/benim için de yabancı bakışı oluştuğunu gözlemleyebiliriz.IMKB tercihi için sadece şirket değerleme yetmez, kur riski hesabı da yapmanız gerekir ki bu “zaman” parametresi de içerir formülde ve bu da bir iskonto bedelini gerektirir.
Özetle, kişi olarak ve genel olarak size yakın düşündüğümü söyleyebilirim fakat şirket özelinde farklı dinamikler olduğu için tercihler de portföy anlamında buna göre kişisel risk iştahı gereği farklılıklar gösterebilir. Yatırım kararları kişiye göre farklı olacaktır.
Sağlıkla …
Ref: https://x.com/dragonomi/status/17508...EY6ydxxsk8_Eyg
zahermann'lardaydık , pelerinliler olarak ... dün gece bir tekrar olarak insanlığın mâbedini inşa ettik.
Aslında tamda borsa da ,özellikle bazı hisseler de tam da böyle.....enflasyon ayağına şiştikçe şişen hisseler....bakalım gelecekte kimleri battıracak....
Tufan Cömert yazmış.....
Lütfen bu yazacaklarımı ukalalık olarak görmeyin ama Londra’da aynı ayarda bir yemek yemek şu an İstanbul ile neredeyse başabaş. Ve Londra dünyanın en pahalı ilk 10 şehri arasında, hanehalkı geliri de belli üstelik.
İstanbul sen hayırdır?
Rothschild ailesi Hazar Türkü mü?
Kökenleri tahminen Hazar Türklerine kadar uzanan Rothschild ailesi Almanya'da 1743 yılında doğan Mayer Amschel ile başlamıştır. Kesin ve sert gizlilik yasaları olan aile o tarihten itibaren servetini ve içinde bulunduğu operasyonları sır olarak saklamıştır.
ama
AZULU YAHUDİ oldukları üçün, hazar türkü, başka türk onları bağlamaz ... onlar ırktan geçmiş
ayrı bir boyuttalar... illüminati boyutundalar
o yüzden ; bir yaramıza melhem olurlar hayaline kapılmayın, düşerseniz herkeşten önce onlar öper sizi :drunk:
Bir kere şunu unutmayın. Yabancı gelecekse borsa 270-280 dolar zirvedeyken bilançolar rezilken gelmez. 200 dolar 170 dolar alım yerleri. Ha dolar yükselir o başka.
Bakıp göreceğiz. Eğer ki USD bu seviyede olacaksa faiz daha avantajlı riski yok. Sene sonu USD 40 olsun %45 daha Garanti. Benim borsaya girdiğim dönemde bankalar vs kademe milyon yada on milyon lot olurdu. Şimdi 100 -1000--10 bin oluyor. Yabancının gireceği tahtalar da kademeler bomboştu.
Hepimiz insanız ve psikolojimiz ortak; şayet herhangi bir sebeble hissede değilsek,borsa çok pahalı,her an satış yiyebilir, yabancı gelmez,200 dolar ya 6000 den önce mal almam,ekonomi çok
kötü,dolar uçacak vb.bir şekilde hissedeysek,borsamız çok ucuz, yabancı alımları var,bu borsanın zirvesi 5 dolar,ekonomi iyi gidiyor,not artışları başlayacak ,ABD yada Avrupa bize göz kırptı vb.Benim sebeblerim ne bilmiyorum ama hissedeyim ve almaya devam ediyorum.
Psikoloji olayı doğru..
Ama benim takıldığım insanların bilmeden yazdıkları yazılar.
Kchol in pandemi öncesi FK sı yıllarca 9 un üstünde.. Şu an 3.90...
Thy nin PDDD i hala 1.05...
Sorsan pahalı :)
Bir şey yazarken bilinçli yazmak lazım...
Ben çoğu yazıya cevap vermiyorum..
İroni yaparsın kimi onu anlamaz.. Temel tartışma yaparsın adamın daha bilanço bakmışlığı yok.. Teknik tartışma yaparsın adam teknik analiz yok der..Neyi tartışacağız?
Sözün özü küçük bir Türkiye mozaği...Bilgi yok ama fikir çok....
yabancı payı % 72 lerden % 30 ların altına gelirken yabancı 170 dolardan malını sattı ve gitti,şimdi diyorlarki endeks 500 de görmüştü tamam ama endeks 500 ü 2013 lerde falan görmüstü,2003 yalından 2013 yılına kadar yaklaşık dolar fiyatı 2.5 tl idi yıllarca aynı kaldı,güçlü bir hükümet ve dolar artmadıgı için deli gibi bir para borsaya aktı.
bu güne gelirsek dolar kaç olacak,enflasyon kaç olacak,belli degil o yüzden yabancı bu fiyatlardan mal falan almaz.
Bende geçmişe hayıflanıyorum şayet 1999 dan bu yana al sat yapmadan,az paralarla aldığım sattığım hisseleri şu anda hala tutuyor olsam milyoner değil,milyarder olurdum:)
Emre abi bir iki hafta önce TT için burada bende telefonu olan herkese alın dedim bilanço süper gelecek dedim. Hatta Ariston abiye de burada anlattım. Ayhan başkan ben içi temizlenmeden buna bulaşmam kamu hissesi dedi. Ha sen niye hisse taşımıyorsun dersiniz benim günlük haftalık ihtiyaçlarım için para gerekiyor. Ben ödemelerimi bir kısım masraflarını borsadan kazandığım al sat ile yapıyorum. Sağlık sorunlarım var yarınım garanti değil hatta oğluma başıma bir şey geldiğinde yapacaklarını şifreleri vs hepsini anlattım yazdım defterime.
Ben sizi seviyorum. Öncelikle dürüst - açık sözlü bir insansınız.. :)
Yazdıklarımın da direkt siz ile ilgisi yok.. Zaten olsa direkt size yazarım. Uslubum ve yöntemim bellidir.
Ben genel topik ile ilgili rahatsızlığımı yazıyorum..
Özel durumunuzu da biliyorum...
O yüzden size yazmadıysam da, kırıldıysanız özür dilerim..
Ama ben sizin yerinizde olsam TTKOM gibi bir öngörüm varsa ki buraya da yazdınız, alıp en azından 1-2 hafta tutardım..
selamlar
Ayhan başkan Alper Çıtak baddog pisyedili gibi bir sürü arkadaş şahit. Komisyon %00,2 aslında komisyon daha da düşer de uğraşacak zamanım yok. Benim kafa borsada olsa aylık 50 milyon aylık hacim yaparım 40 bin ile. Param 500 bin olsa yine aynı hacim olur. Geçen 300 bin yaptım portföyü yine 40 bin lik kafayla al sat oluyor. Onun için parayı artırmayı düşünmüyorum. Haftalık hesap kesiyorum. 40 bini geçmiyor hep aynı cuma günleri akşam.
çok uzak geçmiş değil bist 90 binlerde iken eski fiyatla alan satan vardı satan pahalı diye satıyordu alanda ucuz diye.
endeks buradan % 1000 daha yükselse .. kimse almayacak mı ? arz talep meselesi o fiyatlar geldiğinde yine aynı şeyleri konuşuyor olacaz.
her ay 1 çeyrek alan ayşe teyze bence hepimizden fazla kazanıyor :he:
:drunk: