Bi de kaçırmış olabilirim galip etyat alacam diye bildirimde bulundu mu acaba
Printable View
Bi de kaçırmış olabilirim galip etyat alacam diye bildirimde bulundu mu acaba
Sayın camlık söylediklerine katılıyorum stopaj hakkında soyledikleriniz hariç.. Eğer 100 milyon stopaj vergisi ödeseler,
(Stopaj Vergisi yüzde 10 veriliyor.) 1 milyar tl kazanmış olurlar ki bu cok uçuk bir kazanç demektir.
Yazinizdan anladigim kadarıyla hisselerin günlük hacimleri üzerinden vergi hesapliyorsunuz. Bu nedenle hatalı bir sonuca gidiyorsunuz.
Örnekle açıklamak gerekirse
Eleman 1 tl den 1 milyon hisse aldi ,hisse tavan oldu 1.2 den 1milyon hisseyi tavandan sattı. 1 milyon alış 1.2 milyon satış toplam 2.2 milyon hacim oldu.
Eleman 200 bin kazandığı için 20 bin tl vergi verir. Ama senin hesaba göre 2.2 milyon hacimle 220 bin tl vergi verir.
Senin hesaba göre eleman kazanamaz hatta 20 bin zarar eder vergiden dolayı[emoji3]
Yatırım tavsiyesi değildir ...
Camlık a ben de katılıyorum. Bence 100 milyonu bu hisselerden galipin kaldırdığını ifade etmiş ki kesinlikle doğrudur. Stopaja gelirsek bizlerinde bu hisselerden karın yüzde 10 unu verdiğini düşünürsek bu hisseden devlette galip kadar olmasada epey kazanmıştır. Sonuç olarak galip ve spk herzaman elele................
Bugün 1.10 üstüne atsa iyi olur. ancak bu 1.05 serisi cok ilginc metro ne yapıyor anlayan anlatsın bi zahmet.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Galip baska kurumdan satiyor mallari asla ytd.
Bir pasta atarsanız kim almış kim satmış görebiliriz
1.50 çok güzel olur ama galip para yedirmez kolay kolay arkadaslarvkeşke eukyobgibi olsa... eukyo yükselişinde 1.30-1.40 Araliginda ky yi sirtindan atmis öyle 2.05 lere gitmis sanirim.Bir haftadir eukyonun 1.30 larda dolanması bu yüzden olabilir. Asla ytd.