Aksigorta'ya gec kaldiniz sayin dudu :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aksigorta'ya gec kaldiniz sayin dudu :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendime söz vererek artık yazmayacağım demiştim. Sizin yazıyı okuyunca 10 gündür içime dert olan ama yine de '' ülke de şartlar böyle, senlik bir şey yok. kendini üzme '' diyerek kendimi teselli ettiğim bu konuyu yazayım.
Ülke halkı komple ahlaktan ve doğruluktan ayrılıp, ne koparırsam kar noktasına gelmiş. Hal böyle olunca ; hiç bir şekilde karşınızdaki muhatapla adil- hak- hukuk gibi konuları konuşamıyoruz. Geçen hafta Zeytinburnunda oğluma 1+1 ( 35 m2) ev tuttum. Sözde eşyalı 2000 tl. Ev 35 yıllık, sahibi deri işçisi. Emlakçı da bizi görecekmiş, ertesi gün geldi, şöyle baktı ve -tamam bunlar olur - dedi.. Ben ıban istedim ve eşyaları birlikte kontrol ederek video çekelim, çıkarken sorun olmasın dediğimde, - Sizin muhatabınız emlakçı. Beni hiç aramayın. dedi. Emlakçıyla video çekelim deyince emlakçı kıvırdı. Anahtarı verdiler , 4 bin depozito, 2 bin peşin kira, 2 bin komisyon bayıldım ve elektrik- su- gaz eski faturaları veya tesisat nolarını verin abonelikleri yapayım dedim. Tam 2 gün -kaybolmuş, arıyoruz ve en son bulamadık dediler. Ankaradan gitmişim, Ağustos sıcağında hasta olmayayım diye emlakçıya katlanmışım ve paraları aldıktan sonra telefonu açmayan , benden kaçan emlakçıya ne yapmak lazım ?
Ev sahibinin tavrı hoş mu ? Burada 8 yıldır yazarım, beni bilenler bilir. benimde kirada evim olduğunda, kendime nasıl davranılmasını isterim diye düşünür ve ona öyle davranırdım. Halden anlardık. Tüm kiracılar veya tüm ev sahipleri kötü olamaz. İnsanlar iyidir ve kötüdür. Münferit davranışlar artık genele yayılıyor ve bu topluma büyük zarar veriyor. Bana daire karanlıkta gezdirildi. Elkt ,su abonelik iptali nedeniyle kesik dendi. hiç bir elektrikli eşyayı test edemedik. Yatak ve diğer dolapları yüzeysel gördük. Ertesi gün temizlik yaptırırken ( yeni kiracıya ev temiz teslim edilir oysa ) bazanın kırık olduğunu ve yatağın buradan çöktüğünü gördük. Çamaşır mak. bozuk çıktı. Çelik kapının sadece tek kilidi kalmış üsteki göbek komple yok. kapı merceği ve göbek yeri kalın kalın bantlanmış.
Şimdi siz olsanız ne yaparsanız ? Bu evde 21 yaşında delikanlı tek kalacak. İlk defa yalnız kalacak. Güvenli değil. Bu çocuğun dizüstü bilgisayarı, tableti vs. hırsızlığa açık. 13 Ağustosta gideceğim ve ustaları eve sokacağım. Hepsinden harcama tutanağı imzalatarak paralarını ödeyecek ve ilk kiradan keseceğim. Emlakçı ve sahibi telefona çıkmayınca iş çözüldü sanıyor. Adamlar sürekli işçilere kiralamışlar ve sorun çıkaranı kaba kuvvetle atmışlar. kapının halinden belli. Neyse mevzu uzun ve herkesin bu tip hikayesi mutlaka oluyor. Yaşayarak öğreniyoruz.
^ Türkiye'de kendini sağlama almadan çocuk yapılmaz.
Dolar başlığında birisi en az 3 tane yapın diye tutturdu. Okuyordur belki.
Abi oğlan genç yine ev tutacağı zamanlar gelecektir.
ilkten bir öğretmen evinde falan kalıp öyle ev bakabilirsiniz. En azından kahvaltı, sıcak su ve internet ile uğraşmaz. Bulunduğu cevreyide rahatça tanıyabilir, güvenli bir mekânda da kalmış olur.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Evlendiğinize mi pişmansınız, yoksa detayları fazla düşünüp eviliği geciktirdiğinize mi?
Ben geciktikçe ülke daha da boka sarıyor, çocuk yapma kriterleri daha da yükseliyor.
Eskiden olsa oturacak bir ev verdin mi çocuk hayata 10-0 önde başlardı.
Şimdi yurt dışına gidemeyen çocuk kurtulmuş sayılmıyor.
O yüzden diyorum yurt dışı eğitimin finansmanı sırf bana dayanmasın, karşı tarafın da biraz malı mülkü olsun. Eee biraz da zeka şart, aptalın birinden yapılan çocuk kendini kurtaracağına beni bile batırır.
Hem paralı hem zeki kadın da beni ne yapsın? :)
Yok abi yok.
Akıllı köprüyü bulana kadar deli yüzerek geçermiş.
Hiç bir şeyi düşünmeyen yaşıtlarımın boyum kadar çocukları oldu.