AKBNK YKBNK İSCTR her biri 6 ila 10 milyar TL arası 4. çeyrek net karı açıklayacak iken nasıl oluyor da GARAN 27 milyar 4. çeyrek net karı açıklıyor? Yönetimin becerisi mi yoksa bankanın aktif olduğu alt sektörler mi bunda rol oynuyor bilemedim.
Printable View
AKBNK YKBNK İSCTR her biri 6 ila 10 milyar TL arası 4. çeyrek net karı açıklayacak iken nasıl oluyor da GARAN 27 milyar 4. çeyrek net karı açıklıyor? Yönetimin becerisi mi yoksa bankanın aktif olduğu alt sektörler mi bunda rol oynuyor bilemedim.
Her halükarda GARAN'ın performansı takdire şayan. İsoanyollar bu işi biliyor.
3 sene önce kağıt 12-15 tl aralığında iken, bankanın %36 hissesini 15 tl den topluyorlarken geri kalan hisseleri de kelepir fiyattan toplayıp şirketi özelleştirecekti BBVA. Bu fırsatı kaçırdılar. Şimdi %14 ü borsada işlem görüyor, %86 sı BBVA'nın. Dedim adamlara ama dinletemedim.
Demek ki GARAN haricindeki diğer özel bankalar yani AKBNK YKBNK İSCTR iyi yöbetilmiyor. Kar elde etme potansiyellerini tam olarak realize edemiyorlar.
Özellikle İSCTR bence kötü yönetiliyor. Adamlarda ne vizyon var ne de yeterli derecede profesyonellik. Bünyesindeki iştirak ve bağlı ortaklıkların her biri saklı değerdir. Bunların gün yüzüne çıkarılması ve şirketin solo bankaya dönüşmesi gerekiyor bana göre hem de daha fazla zaman kaybetmeden.
Bir yazılım mühendisinin İSCTR CEO su olması büyük şanssızlık. Adam ne finans adamı ne de piyasa adamı. Böyle birinden ne beklenir ki? Hakanı bu göreve kim getirdi?
Spin off yap yani bağlı ortaklıkları ve iştirakleri bilanço dışına at (halka arz et, sat, bir şekilde elden çıkar) ve bunların gerçek değerlerini gün yüzüne çıkart Hakancım. Sadece ve sadece bir bankaya dönüş, de facto holding statüsünden çık. Kaç kere bunu söyledim ama beni takan yok.