E düşüş var geçen yılın ilk çeyreğine göre. Böyle giderse hisse fiyatı buralarda sabit mi kalır?
Printable View
E düşüş var geçen yılın ilk çeyreğine göre. Böyle giderse hisse fiyatı buralarda sabit mi kalır?
Bu rakamları iki yönlü okuyabilirsin.
1- Piyasa değerleme yaparken 2024 için ciddi daralma bekliyordu ve hatta portföyünden çıkaran fonlar bile vardı. Bu durum mevcut fiyatın içine girdi. Ama sonuçlar gösteriyor ki; beklenen daralma beklendiği gibi değilmiş :) Bu durumda piyasa fiyatının artmasını beklemelisin.
2- Rakamlarda ufak bir düşüş var, devam eden aylarda da benzer bir düşüş olursa fiyatın yerinde kalmasını bekleyebilirsin.
Ben birinci seçeneği değerlendirmeye alırdım, ama 2. çeyrek rakamlarını da çok dikkatli takip ederdim.
Nihayetinde; günümüz enflasyonist ortamında (bu yıl için konuşuyorum) traktörün yukarı marjı enflasyon kadar veya bir tık üzerinde olabilir bana göre. Devam eden kredi avantajı satışların düşmesine engel olmaya devam edecektir. Tarım alanına yapılacak olan devlet teşvikleri de satışları artıracaktır. Bu şekilde uzun vadeli (3 yıl ve üzeri) düşünüldüğünde portföylerin vazgeçilmez şirketi olmaya devam edecektir. Ben satmam, portföydeki ağırlığını bugün için korurum, satışlar artmaya başlarsa da artırırım. Seneye vereceği temettü de 80 teleden az olmayacaktır.
YTD.
1200 yurtdışı olmak üzere, 2686 yurt içi toplam =3886 adet traktör sattık,
bence yeterli hayırlı olsun
https://twitter.com/fire_ozgur/statu...491719394?s=19
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok güzel daralmış piyasamız. Allah akıl fikir versin yeni yetme eski analistbaşı, yeni "fon yöneticisi" ne.
2024 nisan 1200 yurtdışı satışın euro kuru 34,5 tl.
2023 nisan 1601 yurtdışı satışının euro fiyatı ise 21,3 lira
bu sebeple bilanço ilk çeyrek zaten güzel gelecek, 2. çeyrek başlangıcı olan nisan da kur farkıyla geçen yılı geçecektir.
Ata yatırım 743 tl ile tut demiş,
mal herifler hisse 1000 tl ye dayandı , neyin aklı anlamadık...
Allahtan deniz yatırım var, 1310 tl ile " al " verdi
https://youtube.com/shorts/XiZPr9zp3...-OCsvVzIaDIySy
New Holand marka biçerdöver de satıyor Ttrak
https://rotaborsa.com/turk-traktor-t...ihi-aciklandi/
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
4460 adet yurdışı satışının euro kuru ortalaması 1 euro 33 tl.
geçen yılın üzerinde kar beklentimiz var, bekleyip görelim
2023 yılı ilk çeyrek euro kuru 20 tl idi...
2023 ilk çeyrek dış 5058 ve toplamda 14058 traktör satışından 1,34 milyar kar yazmıştı.
2023 den 2024 e maliyetlerdeki artışın kar'a etkisi nasıldır ? İhracat gelirlerinde doların fiyatı içerdeki enflasyonun oldukça altında görünüyor. Maliyetlere gelen enflasyonist ilaveler ile ücret zamlarının Gelecek kar'a ne etkisi olabilir ? Bu konuda bir Yorumunuz yada çalışması olan var mı ?
Saygılar,
TürkTraktör, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle Sakarya Erenler Fabrikası'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen bir etkinlik düzenledi. TürkTraktör yönetimi ile bir araya gelen çiftçiler, Faz 5 teknolojisine sahip motorlarla donatılmış traktörlerin üretimine yakından tanıklık ettiler. Traktörleri inceleme fırsatı bulan çiftçiler, etkileşim ve deneyim alanlarında keyifli vakit geçirirken, Tarlam Cepte ve TürkTraktör Hassas Tarım Teknolojileri ile ilgili detaylı bilgiler alma fırsatı buldular.
TürkTraktör Yeni Başarılar Hedefliyor
Çiftçilerin büyük teveccühü ile Türkiye traktör pazarının 17 yıldır kesintisiz lideri olduklarını belirten Matthieu Séjourné, New Holland ve Case IH markalarımızı yüksek yerlilik oranıyla üretiyoruz. Çok kısa bir süre önce traktör üretimi için çok önemli bir eşik olan 1.111.111'inci traktörümüzü ve 600 bininci motorumuzu banttan indirdik. Önümüzdeki dönemde de üretimimize hız kesmeden devam edeceğimize ve yeni başarılara imza atacağımıza inancım tam." dedi.
TürkTraktör Tüm Ürünlerinde Faz 5 Motorlar Kullanıyor
Geleneksel motorlu ürünlerinin en gelişmiş üniteye sahip versiyonlarını da Dünya Çiftçiler Günü etkinliğinde misafirleriyle buluşturduklarını belirten TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, "2009 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilen merkezimizin öncü çalışmaları neticesinde yerli üretim Faz 5 motorlarımıza en yeni ürünlerimizde yer vererek, çiftçilerimizin mazotun bir damlasından bile maksimum verim almasına olanak sağladığımız için çok mutluyuz." dedi.
Tarlam Cepte'nin Kullanıcı Sayısı 150 Bini Aştı
2019 yılında tarımda dijital dönüşüm için attıkları adımlardan biri olan Tarlam Cepte uygulamasının kendi kategorisinde en çok tercih edilen aplikasyon haline geldiğini belirten TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, "Tarlam Cepte ile interaktif ortamda da çiftçilerimize destek oluyoruz. Günden güne geliştirdiğimiz uygulamamız sayesinde çiftçilerin tarlalarındaki ürünlerinin takibine destek sağlarken, uydu ile bitki sağlığı görüntüleme, uydu ile sulama önerileri, tarla kontrol haritası, canlı yağış ve fırtına takibi, bitki yetiştiriciliği önerileri, ilaçlama ve traktör kullanımı, tarla karşılaştırma gibi birbirinden önemli bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlıyoruz." dedi.
2024/Q1 ile 2023/Q1 enflasyondan arındırılmış geleceği için o verilerde işcilik ve doların maliyetlere nasıl yansıdığını göreceğiz. Bu kötü anlamda diye söylemiyorum 2022/Q4,2023/Q1,2023Q4ve 2024Q1 belli olacağı için yol haritası çıkarmak yıllıklandırılmış veriler ile uygun bir polinom çizmek daha kolay olacaktır.
otomotiv sektoru maliyetleri genel olarak YP ya duyarli oldugu icin her ne kadar bilancolar TL de olsa ben ceyrek bazinda hesaplamalari USD olarak yapmayi tercih ediyorum.
bu baglamda gecen yil 1C de arac basi net karlilik ortalama 5.300 USD civarindayken sonraki 3 ceyrek boyunca 8.000 USD nin altina dusmedi. satis ve diger maliyetlerin artisi, kredi sikintilari vs hesaba katarsak ilk ceyrek satilan 13.505 arac icin hesaplama yapilabilir.
Yüksek kazançlı bilançolarımız olur inşallah. Geri sayım başladı. Borsanın en güzel anları benim için, bildiğin çocukların karne heyecanı.
1748106742 net kar açıkladı.
hayırlı olsun
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...45e0a64cbb.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kasada iyi nakit para var.
2023 ilk çeyrek karı 1,4 milyarıdı.
1.85 ????
mal almak isteyen kurnazların sevdiği hava. biraz tıngır mıngır sonra yola devam.
kendi adima teknik olarak 970-975 bandina kadar cekilmeleri normal karsilarim.
Bilanco bence normal kabul edilebilir.
Gecen yil ozellikle 2-3-4 ceyreklerdeki karlilik seviyeleri cok yuksekti. Bunun devami herkes icin soru isareti yaratmisti zaten. bunun disinda NPP den gelen eksi de karliligi etkiledi. faizlerin bu seviyede oldugu noktada talep kisminda sikinti yasanirken karliligin etkilenmemesi cok mumkun degil. Global arac ureticilerinin cogunlugunda 1.C. de karliliklar hep dusuk geldi.
uzun suredir tasiyanlar icin bu seviyelerin problem yaratacagini dusunmuyorum.
UV yatirimcilarin ise eger bir ihtiyac yoksa bu seviyelerden satmalarini normal bulmuyorum.
TürkTraktör, 2024'te 13-15 bin adetlik traktör ihracatı gerçekleştirmeyi bekliyor21/05/2024 10:39:57
TürkTraktör 2024 yılı beklentilerini içeren Yatırımcı Sunumu'nu yayınladı.
Sunuma göre Şirket, 2024 yılında iç piyasa traktör satışlarının 31 ila 35 bin arasında gerçekleşmesini bekliyor.
Traktör ihracatının 13.500-15.000 adet arasında olmasını hedefleyen TürkTraktör, 2024 yılında yatırım harcamasının 80-90 milyon dolar bandında gerçekleşmesini bekliyor.
Nisan başından beri yapıkredi yatırım 450K mal almış. Neden acaba?
Ben bilançoyu beğendim, ilk çeyrekte görüldüğü üzere traktör kendini gayet güzel korumuş. Piyasa "beklendiği" ölçüde daralmamış. Em gelip geçtikten sonra, ekonomi biraz ayağa kalkınca, bu bilançonun ne kadar değerli olduğu daha çok ortaya çıkacak.
makul bir net kâr, itirazım yok, 88 hbk, brüt 52 hbk temettü olur.
şöyle bir yöntem denedim. ne dersiniz? geçen senenin ilk çeyrek net kârlarını her çeyrek % kaç artmışsa ortantılayarak ortalamasında araç başı net kârının 7.700 küsür Usd gibi bir çıkıyor. örneğin 1Çeyreğe kıyasla sırasıyla 2Ç %90, 3Ç %132, 4Ç %140 üzerinde gelmiş geçen sene, hatta bu hesaplamada bilerek bugünün yüksek kurunu kullandım ki otomatik bir şekilde enflasyon muhasebesi uygulanmış olsun.
Vay anasını sayın seyirciler, -%6 dan artıya geçti be gün içinde. Helal olsun, 12 ileri 2 geri vites New Holland ya da Case dırehtor, diskaro, pulluk, römork ne takarsan çeker, sürer. Dırehtorda marka, Türk Dırahtör.