Özel sektör tahvili var ,riskli değilmi ?
Ppf larında risk çok daha düşük .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Albayrak: (konutta) faizler %1,28'lere geldi, tahminim mayıs gibi % 1'in altını, %0,98'i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak - aa twitter
TL mevduat teşvik edilseydi TL mevduat faizi baskılanmaz stopaj indirimi desteği 3 ay sonra kaldırılmazdı buzdolabına verilen değer tasarufçuya verilmiyor böyle bir ortamda birikimlerin nereye kayacağını tahmin etmek için ekonomist olmaya da gerek yok markette muzu 15 lira gören tasarrufçu enflasyonun düşeceğine inanıp verilen mevduat faizini yeterli bulmaz
Odeabank şubeden sıcak oranlar aldım 32 günlük temdit için:
70K~99.9K USD için %3,45.
100K~125K USD için %3.60.
Burgan'da şube'de bulunan portföyümün dijital'e taşınmasını istedim, %4'ten dijital bankacılık üzerinden bağlayabilirim.
Bu durumda %20 stopaj sonrası net faiz oranı %3.34 oluyor sanırım değil mi?
Bizzat oyak yatırımı aradım sordum fon içeriğinde inşaat firması var ve ağırlığı genele göre yüksek. İnşaat sektörünün durumu malum ya sıkıntı olursa dedim firma çok sağlam risk zaten bizim üstümüzde firmada sıkıntı olursa en fazla sizin getiriniz düşer dedi. ytd. ( Bende yok sadece merakımdan sordum:) PPf konusunda alan arkadaşlar vardı bende böyle bir fonun varlığından yeni haberdar oldum.)
Dolar tutacak adam %2 vergi için vazmi geçecek dolar tutmaktan hayret bişey ya tldeki stopajı kaldır enflasyon altına indi zaten getiri boş iş bunlar.
Burganbank dijital şubeye geçiş için başvurmuştum. Tam 18 gün oldu. Hala geçiş gerçekleşmedi.
Süreç bu kadar uzuyor mu?
2 kere aradım. bir sonuç alamadım.
2 bin lüks araç sulara gömüldü!
Fransa açıklarında batan İtalyan ticari gemisi Grande America'da 2 bin lüks araç yüklü olduğu, sulara gömülen araçlar arasında sınırlı üretim Porsche'lerin bulunduğu ortaya çıktı
https://www.haberturk.com/2-bin-luks...omuldu-2409862
Bizim sularda olsa napar yapar çıkarırdık 4000 m.'den araba sevdamız var milletçe. :kahkah:
21 Mart Perşembe 14:32 YABANCILAR 15 MART HAFTASINDA 107 MN $ HİSSE, 122 MN $ DİBS SATTI
Yerleşikler çıldırmış 4 milyar dolar daha alım olmuş 175 milyar dolara ulaştık, merkezin rezervi 3 milyar daha azalmış dolar tl yeniden 46 üstüne çıktı fed çöp oldu bizim mb ne şekil faiz indirecek merak ediyorum. 6 - 7 arası kura hazır olun.
BIST kırmızı yakıyor, dolar +1 üzeri yapabilir bugün.
MB faiz oranı %24 olup bankalar %20'nin altında veriyorsa, stopaj kesintisi de bu kadar yüksekse ister istemez dövize yüklenme oluyor. Devlet bu kafa ile dolar/euro ne zamana kadar baskılyabilir göreceğiz
bu arada dth larda 1 yıla kadar tüm vadelerde %20 olan stopaj aktifbankta % 15 :).
32 güne aktifbank % 4 veriyor, mevduat karşılığı 4,25 olmuş oluyor :). ilginç. hakikaten ilginç.
stopajı % 18'den % 20'ye çıkarmakla dth larda çözülme beklenmesi anlamsız, ama aktifbank lehine olan marjın açılması ilginç
Arkadaslar gece is gezisindeydim yeni uyandim tl mevduatlarin stopajimi artti ariyorum ariyorum bulamiyorum
Esit:Dovizlerin artmis galiba
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
stopaj indirimi yapıldıktan sonra yanlış hatırlamıyorsam mb mevduatların vade istatistiğini yayınlamıştı vadelerde uzama görüldü diye yani stopaj indiriminin amacına ulaştığını açıklamıştı ! stopaj indirimi son derece doğru hamleydi ancak çoğunluk 3 ay yaptı ve 3 aylık mevduatların vade dönüşü geldiği zaman mudi bir anda 4, 5 puan düşmüş mevduat faizi ile karşılaştı yine tl de kalmak isteyen bir şekilde fonlara girdi onda da düzenleme yapıldı ! bir kediyi kutuya hapsederseniz hırçınlaşır ve tırmalamaya başlar
cds'lerde ciddi yükseliş var yeniden 330 üstünü gördü.%7 yukarıda bir şeyler dönüyor bence kokusu çıkar fede rağmen dolar tl kayıplarını geri aldı bir kez daha 5.48 zorlarsa 5.55 e atar kendini,merkez bankası rezerv yakarak talebi karşılamaya çalışıyor 2 haftada 6 milyar dolar rezerv eridi,mart-nisan vadelerde viopta satış yapmayı da bıraktı 2 haftadır,zaten mart ve haziran vadelerde zararda şu an.
bence yapılan en büyük hata tahvil faizlerini hazinenin kamuya yaptığı satışlarla ve bankalara baskısıyla mevduat faizini baskılamak oldu,istiyorlar ki hemen toparlanalım,şimdi net tl faizi 16-17 civarı enflasyona bakınca bu faiz yeterli değil,millet fon almaya başladı onlara da ayar çektiler.
bence en güven zedeleyici hadise berat albayrak'ın dünyanın başka hiçbir ülkesinde göremeyeceğiniz üslubu.
Londra 21 Mart (Reuters)-
"Vakıfbank 5 yıl vadeli dolar cinsi tahvil ihracında talep toplama bugün başlarken, ilk getiri beklentisi yüzde 8.375-8.5 aralığında açıklandı. "
Döviz mevduatının stopajını yükseltirken dışarıdan ortalama %8.4 ile borçlanmak. gerçekten ayıptır günahtır.
çelik kasa alıp, paramı bankadan çekip, yarısını külçe altın yarısını dolar yapıp evde saklayacağım. bu durumda en güzeli bu heralde.
Yerli ve milliler ya :he: Yerliye zırnık yok yabancıya suyundan da koy...