Onu böyle yapma Excel aktar yerini kullan diyor hesaplama istiyorsan :)
Zorluk çıkarıyorlar kısaca boş yere...
Printable View
fon alırken hangisini tercih ediyorsunuz ? adet mi giriyorsunuz yoksa şu kadar para ile al mı diyorsunuz ? bi anket yapalım ... hangisini seçmek daha doğru bir tercih peki ?
Günlük artı yada eksi oranını hesaplayan bir sütun mümkünmü.Yada Tefas'tan günlük getiri yüzdesi bölümünden alabilen bir formül olabilirmi.
Fon sayısı çok olunca hepsine tek tek bakmak baya zaman alıyor.
Tefas mobil uygulamada favori fonları görüyorsunuz bir sayfada ama oda virgülden sonraki iki haneyi yuvarlayarak veriyor.Tam oranı görmek için tek tek fonlara tıklamak gerekiyor.
Hatta bu ayrı bir tablo da olabilir seçtiğiniz fonların günlük, haftalık, 15 günlük, aylık, 2 aylık getiri oranını yüzde olarak gösteren bir formül yada tablo yapılabilirmi.
Herkes aynı kurumdan işlem yapmadığı ve her kurumun farklı bir uygulaması olduğu için doğru bir tercih şu demek pek mümkün olmuyor. Ben alacağım fon için adet giriyorum ve emirim istediğim adet kadar gerçekleşiyor. Fakat bir fonda adet seçeneği görünmüyor alış ekranımda sadece tutar girerek emir verebiliyorum.
günlük artı veya eksi oranı almak için bir önceki günün verisine ulaşabilmek gerekli tefasta şuan o esneklik yok ama şöyle bir tablo var bende belki işinize yarar.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
2004 ten beri forumdayim
Oradan bana lutfen bir demet maydanoz
Webster üstad,
Endeks 107000 altına gelmedikçe çıkış devam eder gibi.
104600 ise diğer destek noktası.
Pazartesi ACC'leri satıyorum.
Ortam 107000 altı görmezsem tcd ve obp yapacağım.
Belki hisse de alabilirim, ucuz kalmış bir şeyler varsa.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Ben bunu kendi excel imde yapiyorum diyorum ki 35 gunluk getiri su
bunun gunluk degeri su ve yaklasik olarak 30 gunluk degeri de bu
yani bana 30 gun bazinda bu kadar para gelecek hesabini excel ile yapabiliyorum
elbette ben sunu diyebilirim son 10 gunluk degerini baz al ve 10 gunluk getirinin ortalamasini al ve 30 ile carp bana 30 gun sonunda elde edecegim getiriyi goster
ben ayrica aylik getiri oranini da excel e yazip o degere gore aylik su getiriyi alabilirim diye gecmisi gelecege donuk perspektif yapiyorum bunu elbette cesitlendirebiliriz
veri alabildigimiz kadar da hayal gucu ve excel kabiliyetimiz de istedigimiz degerleri hesaplayabiliriz saygilarimla
EYT EYT
neden bu isimde bir fon yok HEHE
Tefasta acc 1.28 primli gozukuyor hesapta yok .tefas mi yanlis yazdi acaba.
Türkiye CDS gayet güzel düşmüş.
300'ün altına indi nihayet.
294 olmuş.
https://tr.investing.com/rates-bonds...cds-5-year-usd
Haziran'da 478'di.
Günaydın arkadaşlar