Çok affedersiniz ama patron bizimle maytap geçiyor. Daha kibar ifade edecek bir tabir malesef bulamadım.
Printable View
Çok affedersiniz ama patron bizimle maytap geçiyor. Daha kibar ifade edecek bir tabir malesef bulamadım.
Madem değişiklik yapmayacaksınız neden zamanın da bu işleri halletmiyorsunuz.
Piyasada beklenti oluşturuyorsunuz yoksa sizde mi manipülasyon peşinde koşuyorsunuz.
Şirketle tahtacı kol kola girmişler, biri baskılıyor, diğeri beklentileri p*ç ediyor. Atila Türker'in tuzu kuru zaten bir ayağı değil ikisi birden çukurda. Sattı aküyü, koydu 175 milyon doları kasasına yatıyor. Arsa olmuş olmamış umurunda değil. diğer yönetim kurulu üyelerinin de buradan acil bir beklentileri yok. Şirketin gevşekliğine belediye de çanak tutuyor. Genel kurulda aralık ayına ancak tapular yetişir deniyordu, Ocak bitiyor daha belediye 18 uygulamasını yapacak. Baştan aşağı çürümüşlük. Biz de yatırım yapıyoruz bu şirket görünümlülere.
Şirketle bürokrasinin alakası yok sanırım. 3000 dönüm bölgeye imar planı bu. Türkerin yeri devede kulak. Ama bu işle ilgili dernek ki Türker de ortak, takip ediyordur.Geneli üzerinde hala bir çekişme var bence. Bu 18 uygulamasında da ibb imar komisyonu söz sahibi diye okudum. İbb komisyonunda da ağırlık AKP sanırım. Tabi teknik işler de bir zaman alıyordur. Tahtacı bence patrondan bağımsız değil. Bu belirsizlik ortamından güç alıp, milleti bıktırmak dertleri. Piyasaya bakınca paramız pul oldu resmen. Bıktık mı evet. Ama mecburen bekliyoruz.
18. Madde süreci, imara açılacak tüm alanı ve alan içinde bulunan tüm parselleri, yolları, okul, hastane vs. gibi alanları düzen altına alıyor. Gelişen imar sürecinde altyapısı muhtemelen hazırlanmıştır bunun. Bütün uygulama bilgisayar ortamında hazırlandığı için de, uzun uzadıya gidecek bir süreç değil. Sadece askı ve itiraz süreci bir ay zaman alacaktır. Askında rutin bir uygulama ve plan dışı bi şey değil bu süreç. Sonrasında başka bir sorun gözükmüyor, yani tapu süreci başlıyor arkasından. Benim beklentim, Haziran ayı gibi, yeni tapuları değerlemiş olur şirket. Zaten hikaye de ondan sonra başlar. Herkese hayırlı ve bol kazançlar. Hayırlı cumalar..
neredeyse dörtte bir fiyatına arsa var satılık ama hiç müşteri yok, böyle bir mala neden yatırımcı gelmez anlamıyorum.. arsayı piyasadan alayım desen ederinin 2 katı fiyat çekiyorlar, burada mal çeyrek fiyatında ama yine de yüzüne bakan yok!.. buradan 8-10 kat yükselse almak için birbirletini ezerler, bizim yatırımcı ucuz mal sevmiyor..
18 uygulaması bitince de bir halt olacağını düşünmüyorum, yıllarca 5 binlik sonra binlik plan bekledik, olumlu tepki vermek bir yana olumsuz ayrıştı. Sığ bir tahta büyükler girmiyor, ky da yıllardır sarılmış kağıdına satmıyor. Patronun da umurunda değil, bu devirde arsa arsadır deyip bekletiyor. Hacimsiz düşürüyor bilinçli olarak, satayım desen almıyor, mal toplamak gibi bir isteğinin de olduğuna inanmıyorum artık. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Bankoff takası görebilen var mı? Bu gün de 3800 lot satışta. Bundaki mal bitmeden sağlıklı yürümeyecek gibi.
Citi takasta 37209 lot gözüküyor
Buraya kadar dayanma başarısı gösteren genç yatırımcı ve genç trader arkadaşları tebrik ederim herkesin harcı değil.
Bilin bakalım 2012 yıl sonu mutlu mutlu sona doğru giderken bu kartal arazileri kaç dolar imiş.
107415000 dolar yıl 2012 yıl 2023 peki araziler kaç para 93350000 dolar demek ki bizim az bulunan arazi bu arada değer kaybetmiş
13.12.2012 gün 11737 sayılı dilekçe belediye imar şehircilik md ne cevap vermiş özetle ilgili parseller 18 uygulaması sahasında bulunmaktadır demişler.
Spek yada patron yada değerleme yapacak kurumlar benimle dalga geçmeyin elimde bütün belgeler mevcut neyin ne olduğunu çok şükür biliyorum.
Şirketimizin 50.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanına ilişkin 5 yıllık geçerlilik süresi 2022 yılı sonunda dolduğundan, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2023-2027 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılmasını teminen, Şirket Esas Sözleşmesi'nin "ŞİRKETİN SERMAYESİ" başlıklı 6. Maddesi'nin Ek'teki şekliyle tadiline onay vermesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na ("Kurul") 13.01.2023 tarihinde başvuru yapılmıştı.
Kurul'un 25.01.2023 tarih ve E-29833736-110.04.04-32322 sayılı yazısı ile Esas Sözleşme tadiline uygun görüş verildiği Şirketimize bildirilmiştir.
Esas Sözleşme tadili T.C. Ticaret Bakanlığı'nın onayına sunulacak olup, akabinde yapılacak olan ilk olağan genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacaktır.
Pay sahipleri ve Kamunun bilgisine sunarız.
Şirketin b*ktan dinamikleri değişmesin, mevcut haliyle ot gibi yerinde dursun diye onay almışlar. SPK da bildiğiniz gibi devam edin demiş. Sana yatırım yaptığımız güne lanet olsun.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Agustostan beri gedikten mallari toplayan da fos çıktı. Çapsızlar bizim tahtada... böyle bir yatirimim yok gözüyle baktığım için ne hali varsa görsün körolasıca!
Çözümü buldum bloomberght yeni halka arzların kaç tavan yaptığını anlatıyordu bizim patronda şirketi yeniden halka arz yapsın 20 tavan garanti [emoji16]
Bir babayiğit yok mu buradan toplasın, bizde atacak kurşun kalmadı
Patron çıldırdı. Üçyüzlü fiyatlardan satmayanların bu fiyatlardan satacağını sanıyor. Damping yapmaya devam patron
Patronun mal toplama gibi bir isteği olduğunu sanmıyorum, büyükler anlaşamıyor sanırım. Herkes elindekine sahip çıkıyor ama kağıdı götürmeye de kimsenin gücü yetmiyor. Patronun iznini almadan girenler var gibi, onların da atacak mermisi kalmadı sanırım ve mal ellerinde patladı
Çok fazla kâr gelmesin diye hazır tarlayken kasa bildikleri kadar kasmışlar ama kabaca geçen yila göre dolar bazlı 2 kat değerlenmişler tl bazlı 3 kat civarı ama biz neyi biliyoruz 2012 yılı 115 milyon dolar tarla vasfında değerlemesi olduğunu.
Abartısız bu piyasada yıldız adayı olacak ender şirketlerden. Gördüğümüz kadarıyla mal veren yok.
Alanda yok doğal olarak.
geçen sene brüt m2 üzerinden değerlemişlerdi bu sene yanlışım varsa düzeltin kesintiler yapılmış olarak net 38.913 m2 üzerinden değerlemişler, polho da pendik arazisini değerlemiş, geçen seneye göre yaklaşık 4 kat,
An itibarıyla 87 mio USD piyasa değeri, değerleme piyasa değerinin çok altında ama en azından finansallarda iyi bi kar yazar, belki birilerinin dikkatini çeker, çekmeli, çeksin artık.
Bu tavuk kısırı oynamış bu zamana kadar. Haa yumurta yapma zamanı çok yaklaşmış fakat, geçen zamanda sürekli trade edene kazandırmış. Nerdeyse her kurumdaki ortalama maliyetler 220-230 arasına oturmuş, oraya bakınca net net gözüküyor bu. Tamam tarla büyük, rant büyük de, yıllardır fabrika kirasından başka ne getirisi olmuş ki? Arada patron musun diye boşuna takılmıyorum, Öyle güzel anlattın ki bu zamana kadar, Trade edenler bile zirveden veremedi belki de bu yüzden:) Cuma tavan olsaydı, daha aşağılardan korkmazdım. Ky, çok fazla düşmemiş olabilir. Zaman da var hala (askı vs) kafa göz girer mi diye düşünmüyor değilim. İnşallah girmez diyelim. Haa bilanço etkisini de unutmamak lazım!! Ytd.
Aslında yumurta yaptı bu tavuk biz o yumurtanın değerini bilemedik. Pandemide 215 tl yi gördü. Bu o zaman 30 usd ediyordu. Bu hisse için endeksin ve diğer hisselerle kıyaslandığında göreli olarak müthiş bir fırsat sunuyormus, bugün anlıyoruz. Açgözlülük edip çıkmadık. 1 TURGG 2 Tüpraş ediyordu. Muhteşem bir değişim. Bugün 1 tüpraş 2.6 TURGG wdiyor. Yani TURGG neredeyse aynı kalırken, Tüpraş altı kata yakın değer kazamnış. Sadece Tüpraş değil bir çok şirket sayılabilir bu değişim için. Evet çok yanlış yaptık, o zaman çıkmamakla. Bu hisse artsa bile artık o pariteleri herangi bir büyük endeks kağıdıyla yakalamak imkansız. Bakarsak patron da kötü niyetli ve fiyat sürekli baskıda. Bir gün bir anlaşma yaparsa bir müteahitle, satış ya da inşaat ortaklığı olarak. Bize de ortaklıktan çıkma hakkı doğacak. Bu durumda Yıllar ortalaması fiyatlar ve değerleme rakamları esas alınacak. Patron önlemini alıyor. Değerleme zaten çok düşük gösteriyor ve fiyatı da baskılıyor olabildiğince. Son dönemeçte bize karşı yükümlülük altına girmek istemiyor. Çağrı fiyatını düşük tutarak olası gelişmelere karşı önleyici işlemler yapıyor. Bilardoda sayı almaktan çok rakibe sayı alamayacağı çok zor pozisyon bırakmak gibi karot oynamak. Yani bu durumda sonuna kadar gitmek durumunda kalmak patron nereye sürüklerse.Bu yapılan bence bu. Yoksa patron niye baskılasın hisseyi bu kadar. Patron derken, belki de imar sonrası birlikte iş yapacağı adamlar da bu işlere şimdiden vaziyet ediyor olabilirler. Sadece akıl yürütüyorum, yıllardır elinde yüklü mal taşıyan bir olarak.
Yatırım tavsiysi değildir.
yılan hikayesıne dondu
İmar sonrası düşüncelerinize katılmıyorum zira, tavuk yumurtlamaya o zaman başlar (Eğer satmayı düşünmüyorlarsa tabi) ve kağıt o zaman değerini görür diye düşünüyorum. inşaat şirketine verseler topraktan Satış başlayacak. Kendileri yapmaya kalksa çok para lazım (bi kaynak gerekir) biriyle birlikte yapmaları olasılık, orada da hem çok para gerekir, hem de Satış başlayacağı için bir taraftan para akışı başlar. Değerleme raporunda 2028’e kadar 5 milyar gelir öngörmüşler. Satma niyetleri olsa bu kadar uzun vadeli plan anlamsız. Yine de temkinli olmakta fayda var!.
kottan çıkabilmek için hakim ortağın %98 ortaklık payını elinde bulundurması gerekiyor diye biliyorum, yani dışarıda sende bende kabaca 145 bin lot olsa-ki çok rahat vardır - o iş hayal olur..
Bence patronun hiçbir dahli yok hisseye. Adam zaten öldü ölecek, çocukları da işinde gücünde. Mutlu'dan gelen dolarlar kasada değerine değer kattı. Bu arazi onlar için bonus mahiyetinde, olmuş olmamış çok da tın. Önem verselerdi şirket daha aktif çalışırdı. Uçar efendi bu hissede çok kötü tongaya geldi. Genel kurulda, ben profesyonel yatırımcıyım, şirketin artık daha pozitif adımlar atma vakti geldi dedi (sermaye artırımı, GYO dönüşümü vs). O da bizim gibi güzel hesaplar yaptı ama tutmadı. Daha kafadan sermaye tavanı olduğu gibi kalsın dediler. Şimdi elindeki malı nasıl çıkacağının derdinde bence. Tabi satma düşüncesi varsa. Ama bizim insanımız ucuza mal almaz, hisseyi yukarı sürmezse alıcı gelmez. Neyse halimiz göreceğiz, beklemekten başka yol yok artık. YTD.
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
360 seviyesinden 208’e kadar ki süreçte, hacimler çok düşük kaldı ve satışın çoğu city’den oldu. Gedik’ten öyle hatrı sayılır bi çıkış göremedim ben. Gedikteki malın bir kısmı geçen sene Philip’deki mal olması muhtemel. Bi ara 120 binlere kadar çıkmıştı Philip.
o 5 milyar geliri de bugünün dolar kuruyla hesaplamışlardır!..