Belki müjde olarak yoruldum deyip istifasını açıklar, ülkenin ekseni gerçekten değişir , iyi yönde tabii...
Printable View
Ya orada dogal gaz ya da petrol bulundu diye, saniyormusunuz, bizlerin eline bir sey gececek.
Isciye, emekliye, memura faydasi olacak.
ABD kaya gazindan sonra dunyada bir numara oldu ama, 40 Milyon ABD'li sokakta uyuyor.
Ajanslara bakıyorum, her yerde, bu coğrafyanın en büyük doğalgaz rezervi yazılmış,
Yurtdışı basında, flash haber olarak veriyor.
Türkiye devasa milyarlarca metreküp doğalgaz buldu yazılmış, yabancı ajanslarda.
Ülkemizin, Yaklaşık ortalama
Her yıl 20 milyar dolara yakın gaz ithalatımız var.
Bu bulunan gaz, hem cari açığı kapatacak, hem de
Avrupaya ihraç etme imkanımız doğacak.
Hem de yurt içinde ucuz maliyet olacak.
Fabrikaların doğalgaz ile çalışan elektrik santralleri var. Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz santralleri var.
Vatana millete ülkemize hayırlı olsun.
Açıklandığında doları çok sarsar bu müjde. Hem cari açığın kapatılması hem de enerji ihracatı açısından, hem de gaz ithalatının bitmesi açısından , doları fena sallar.
Cuma günü piknik tüpü, lpg li oto ne var ne yok, gaz lazımsa alın ekran başına.
Sırada ki Petrol olsun, inşallah.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.
Bittiniz olm siz :)
F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
voleyi vurduk mu vurmadik mi biri bana bunu soylesin :)
Aga şimdi doğalgaz bulmak yetmez. Sağlam rezerv olması lazım bize bir faydası olması için. Yoksa o doğalgaz çıkıp benim soframa ulaşamaz, gelse gelse vergi olarak ulaşabilir anca.
Rezervin önemi yok ki .
Mühim olan çıkartma maliyeti .
Dışarıda 4 dolarsa biz 20 dolar çıkartabiliyorsak çıkartacakmıyız ki
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sanirim ya altin ya da dolar si.can xxxx buldular.
Kuyrugunu cekince patir patir dökükülüyor dolarlar/altinlar.
Valerian ve Bin Gezegen Imoparatorlugu filminde vardi bir ufak hayvan. Biraz oksayinca inciler s.ciyordu.
Kimi oksayacaklar merak attim simdi.:)
Misal MART 2020 Sabah haberi. Ne oldu bu bulunan doğalgaza? Her seçim öncesi doğalgaz bulunuyor, petrol bulunuyor! :-) Ama ne hikmetse seçimden sonra tısssss haber yok.
Son dakika haberi: Trakya'dan müjdeli haber! Yeni doğal gaz bulundu...
Türkiye'nin enerjideki tarihi hamleleri meyvesini veriyor. Gelen son dakika bilgilerine göre; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Tekirdağ’da yürütülen doğal gaz arama çalışmalarında iki noktada daha doğal gaz bulundu.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/202...al-gaz-bulundu
Yav bir gün de çıkıp biz rakı bulduk demiyorlar. Bulsalar ya, peyniri , kavunu sırtlayıp gitsek .
Karadeniz 'e bak diyorlarsa Akdeniz 'de sıkıntı var demekki.
Ben ciralı olarak antrekotu biliyorum.
Başkası yok hükmünde benim için
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Neden düşük faizli dar gelirliye özel konut kredisi olmasın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bonds_overview_h1 1 years CDS
Istanbul
503.368 +27.118 +5.69%
18/08 - Closed.
———-_______________
CDS Value
562.91
18 Aug 2020
21:45 GMT+0
CDS Duration
5 Years
Turkey
..........................
Yield
13.970%
19 Aug 2020
20:15 GMT+0
Government Bond
Turkey
10 Years
-Bermuda üçgeni:
-Borsa yukarıya..(varlık fonu kanalı ile.)
-Yüksek miktarda döviz satışı (kamu bankaları kanalı ile)
- Cuma günü namaz sonrası önemli açıklama (müjdeli haber)
Sonuç: kocaman sıfııırrrrrrrr....!
Gelecek hafta: nerde kalmıştık.!!!:halay:
İYİ Partili Çıray, Erdoğan'ın 'müjde vereceğim' açıklamasına ilişkin sözlerinde, "'Müjde' enerji ile ilgiliyse sayın Erdoğan'ın etrafındaki birileri borsa oyuncularına bu bilgiyi dün sızdırmışsa eğer, bu resmen insider trading'dir (İçeriden öğrenenlerin ticareti) ve ağır suçtur" ifadelerini kuyllandı.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/erdo...suctur-1759610
Demek amaci buymus, bir isinde de saibe olmasin be kardesim.
Cuma günü dolar kuru 5 tl olmasın tüm bankalarda :halay:
Doları sabitledik 5 tl ye diyebilirler de 2 sene
digi türk de sabitlemişti futbol külüplerine doları 4 tl den sayıyordu dolar 6 tl iken
Bence bu gerekli çünkü büyük sanayi şirketlerimiz dolar borçlusu bu dolar fiyatları ile o sanayi dönmez bunu mecburen yapacaklar sonunda cuma günü olmasa bile bir gün olacak
bu yüksek kur ile sanayi sonunda batar
Scotiabank ( Canada ) to pay $127M (U.S.) manipulation fine.
The Bank of Nova Scotia has agreed to pay $127.4-million to settle multiple cases arising in the United States from manipulation and spoofing activity in metals markets. (All figures are in U.S. dollars.) The bank, which did not admit to any wrongdoing in entering the settlements, was accused of carrying out thousands of "pretty obvious" manipulative trades in gold and silver futures.
BNS trader would first place a genuine order (for gold, silver, or at times platinum or palladium). He would then enter multiple smaller orders, or spoof orders, on the other side of the market.
According to the settlement, four of the bank's traders placed thousands of orders to buy or sell gold and silver futures while intending to cancel those orders (a practice known as spoofing). The orders were designed to deceive others in the market by sending false signals of supply or demand.
1 ay önce Şansölye Merkel’in ricası üzerine Akdeniz’de arama faaliyetlerine ara vermiştik.
İki gün önce Merkel Yunanistan’ın yanındayız açıklaması yaptı.
Bence Akdeniz’de faaliyetleri sonlandırın diye baskı var.
Karadeniz’de enerji kaynağı tespit edildi açıklaması yapılarak, Akdeniz’de arama faaliyetlerine ara veriyoruz diyerek tüm gemilerimiz Akdenizden Karadeniz’e yönlendirilecek.
Yarını merakla bekliyoruz.