Tefasa bakabilen varmi
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tefasa bakabilen varmi
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum suna tikla
https://www.tefas.gov.tr/TarihselVeriler.aspx
arama ekranina RIK yaz sonra tarih araligi secip portfoy dagilimini gorebilirsin
Cuma ppz alan varmi ?pay durumu nasil yüklü alimlar karsilaniyormu ?
bist secime kadar nereye kadar gelir acaba ? 4200 mu ?
halka arzlara full talep ,burda sat oraya gir,orayıda sat, kısa vade para kazanma peşinde millet ,bist yatırmcısı resmen ayaga duşmuş
arkadaşlar ,
bist-kyd mevduat aylık yatırım ölçütünü, borsa istanbuldaki bist-kyd deki referans değeri mi alacağız?
yanlız bu durumda x bankasının aylık mevduatı olan %1.87 daha cazip oluyor. aradaki farkın sebebi nedir?
HJB dolu dizgin devam ediyor ihraç tarihi Nisan 6'dan bugüne %15. Ters reponun kerameti ne acaba.
Yine ihraç tarihinden bugüne en çok kazandıran fon statüsünde.
ben de tamamen şok içindeyim. uzun zamandır ilk kez tahminimde bu kadar yanıldım. ama pozisyonlarını koruyanların yanlış yaptığını hiç düşünmüyorum, borsanın doğasında bu var bazen en acemileri haklı çıkarmayı sever. tepeden %25 aşağı gelmiş, fonumu asla satmam. seçim sonucu ne olursa olsun seçimden sonra yükselir. açın bakın 40 yıllık grafiğe bist ne zaman düştüğü yerde kalmış veya uzun vadeli bir düşüş trendine girmiş?
4700 kırıldığından beridir 1 adet viop30 şorttayım ama fonda kaybettiğimin ne kadarını kurtarabilir. yapacak birşey yok anlık bist yatırımımın %20 tutarında borç para buldum 4200'de ekliycem. nereye kadar baskılayabilirler bu enflasyonda. rakamlar tamamen mantığın dışına çıktı.
ama özellikle iktidar mantığın dışına çıktı. bugüne kadar yaptıkları ne mantıklıki diyebilirsiniz ama bu kadarı da kendi topuğuna sıkmak direk. 20 yıllık yönetim tecrübem var diye seçim kürsüsüne çıkıyorsun ama ailesindeki yetişkinlerle birlikte 6 milyon bist yatırımcısı seçmeni sallamıyorsun bile. bu adam bu seviyede bir vizyon ile sözde devlet yönetecek, tekrar seçilirse başımıza gelecekleri siz tahmin edin artık.
4200 yol gözüküyor , önümüzdeki hafta iyi tepki gelmesse , bu sene kaybolur.alim için nakitte kalmak , risk seviyesini iyi belirlemek lazim
Borsa şirketlerinin bir kaçı harici bilançolar kötü geliyor ve önümüzdeki bilançolar için de çok umut yok. Kurun da baskılanması şirketlerin ihracat gelirlerini düşürüyor. O nedenle borsa da ucuzluk hikayesi artık işlemiyor.
Altın fonları niye eksi getirmiş ki
Hjb:
Ben çok iyiyim, sizler ne yapıyorsunuz? dün yüzde 18 hissedeydim, uygun yerlerden satıp sıfırladım.:) size şunu söyleyeyim, risk seviyem 6. risk seviyesi orta risk 4 olan fonlar, her ne kadar izah namede ortaklık payları en az 0 en fazla 100 yazsa da genelde yüzde 50'yi geçmezler. ama benim risk seviyem 6, yani yüksek risk. dolayısıyla uygun gördüğüm zamanlarda hisse pozisyonlarımı rahatlıkla yüzde 80'lere çıkarabilirim. dilersem de sıfırlarım. değişkenlerdeki risk seviyesinin mantığını umarım güzel izah edebilmişimdir.:) beni alırken bu hususları özellikle göz önünde bulundurmanı rica eder bol kazançlar dilerim. asla ytd
Fon işlemi yapabilen var mı?
Benim kurumda yapılamıyor, aradığımda bist kaynaklı genel bir sorun var dedi
Nkolaydan fon alan varmi tefasta onaylandı yaziyor talimatta saat 2.de hesaba gecerni bu fon( ppf)
Bazan 15:30 u buluyor.
Fonların tadı da iyice kaçtı, halka arzların tadı kaçtı, nörecek birikimi olanlar? Ye desek nereye kadar yenecek
Bende bugün 350 TL ye kadar araçlar bakmaya başladım , yabancı fonlar dahil boşuna kürek çekiyor para.1.yildir
Bizim memlekette araba işi de dert trafikte ne zaman kim de patlayacağı belli olmayan serseri mayın çok bana bir şey olmaz zihniyetimiz kasko da yaptırmıyor bir kaza sonucu perte çıkarmakta var aracı. Aracı alır köşeye atarım yerim var diyene sözüm yok.
Siz ppz alabildinizmi.
Ben bi hafta once alamadim.
Pay adedi yetersiz sanki.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sagol ustad gunleride karistirdikM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
RIK in son gunlerdeki degisen portfoy dagilimi..
https://i.hizliresim.com/tpr1brq.png
HJB nin portfoy dagilim degisimi ile ilgili bilgiler...
https://i.hizliresim.com/5iq8vgn.png
zararın bu kadar çok olması ucuzdan alım için bir fırsat işareti aslında. bugün %10 ekledim ben bakalım. aylık kaybımız %10'du zaten geçen ayki rakama tamamlamış olduk. borç alaraktan..borç dediğim de parası hep faizde duran annematikten. bugün dip yaptığımıza dair bi öngörüm var ama haftaya 4200 yaparsa bi %10 daha ekliycem. eski zirveyi geçince geri ödiycem.
öyle yada böyle eski zirveleri geçecek, bistin uzun süreli grafiğine bakarsak da çok uzun sürmeyecek. oluyor bazen böyle yapacak birşey yok. krediye falan bulaşmadan uzun vadeli borç bulabilen yada satacak arsası arabası olan her düşüşte ekleme yapmalı. dipsiz kuyu değil bu, kripto gibi değil. mala yatırımın bir çeşidi. %50 ucuzlamış bir mal. nereye kadar düşeceğini kesin söyleyemem ama bugünlerde kademeli alanın birkaç yıl içinde güzel karlar edeceğini kesin söylerim.
aslında düştükçe alıp durmasaydım zarar bu kadar çok olmazdı ama katlandıkça katlandı, elde nakit kalmayınca dün zararda olmayan fonları bozdurdum, bir miktar da boşta dolar ve euro da var ama bunları 8 hissenin hangisine paylaştırsam pek faydası olmaz, iki tane de %20 zararda fon var.
haftaya bakacağım artık 4.200 civarı gelirse kalan nakitin tamamını paylaştırıp son kozumu oynayacağım, daha da düşerse satılık evleri acil olarak vereceğim artık.
Borsada yatırımcı sayısında tarihi rekor
Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun açıkladığı verilere göre, Borsada yatırımcı sayısı tarihinde ilk kez 5 milyonu aştı.
https://www.bloomberght.com/borsada-...-rekor-2331011
Yatırımcı arttıkça borsa düşüyor.
Bunlar parasız gariban yatırmcı demekki. Halka arzdan 1 lot alıyor, ilk tepede çıkıyor, bu da yatırımcı oluyor.
hocam düştükçe almanda sorun yok almaya başladığın yerde sorun var senin. kademeli alım zirvede değil dipte başlar. misal bende öyle çok derin zararlar yok. her zaman yıllık faizden öndeyim. aynen öyle bir şekilde nakit bulup takviye yapmaya mecburuz artık.
diğer seçenek dayanamıyorsan dipte satıp lanet edip borsayı tamamen terketmek. yoksa burdan satıp 5 bini geçince tekrar alanlar farkında olmadan zirveden al-dipten sat gibi bir süper aptallık sarmalına girmiş oluyor. acı gerçek bu. düşüşte satmaya bir kere alışan zaten bir mucize gerçekleşip borsa 3700'lere düşse bile yine alım yapamaz korkudan. tekrar almak için 5 bin üstünü illaki bekler.