var . cok iyi gelecek :)
(umarim :Sad:)
Printable View
Son güne kadar bekletirler.
iyi gelecegi kesin ama tahmin çok zor hangi ihalenin faturasını ne zaman kestiler kasaya ne girdi..
astor dan güzel bilanço gelmiş bizim neyimiz eksik ondan...:cool:
Arkadaslar ben cok emin olamiyorum, malum borsamizda, birileri hep onceden haber aliyor
bu hisse 110 lari goru son bir ayda 88 indi , muhtemelen bilnacoyu bilen, haber alanlar satti diye diye dusunduruyor bana .. umarim yanilirim ve muthis bir bilanco gelir
bu arada bilanco ne zaman aciklaniyor ?
Diyecek bir şey yok. Kötü niyet mi, acemilik mi bilemedim...
En son başka bir sıkıntılı haberle gündem olmuştu..Şirketin büyümesini konuşmak yerine piyasa bunları konuşuyor..
Bakalım
ceza yemişiz ama muhasebeci hatası diyorlar...Benim kızdıgım adam gibi ileriye dönuk bi sunum yapıp veremediler aylardan beri lafta genell kurulda bundan bahsedilmişti..
Anladığım kadarı ile konu arzdan kasaya giren paranın ayrı muhasebe kodu altında gösterilmemesi...
Kasıtlı değil ama amatörce bir durum var görünüyor.
Umarım şirket yarın sabah seans öncesi durumu açıklama kap ı gönderir...
amatorce hata felan yok , 2-3 ay once ayni kisilerin ismi gene gecmis , gene ceza mi , uyarimi aldilar,
sen aylarca ust uste uyari alip, hala ayni seyi yapiyorsan , burda art niyetmi dersiniz , yoksa acemice is mi yapiliyor dersiniz , artik bilemiyorum . ama hic hos degil
Açıklama
02/11/2023 tarihinde yayınlanan, 2023/67 sayılı Sermaye
Piyasası Kurulu Bülteni’nde duyurulan ve Şirketimize ve Şirket Yönetim Kurulu
Üyelerimize uygulanmış olan İdari Para Cezaları ile ilgili olarak açıklamalarımız
aşağıdaki şekildedir;
Şirketimiz 19/08/2021 tarihinde gerçekleşen halka arzdan elde etmiş olduğu gelirin kullanımına yönelik olarak, Halka Arz İzahnamesinde,
- Üretim kapasitesinin artırılması,
- Hammadde alımı,
- Makine, teçhizat ve ekipman alım ve yenilemeleri,
konularında harcama yapılacağı belirtilmiş ve yukarıdaki maddelere yer verilmiştir. Bilindiği üzere Şirketimizin esas faaliyet konusu
mühendislik ve taahhüt işleri üzerinedir ve Şirketimizin bağlı ortaklığı olan
Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi A.Ş., Girişim ElektrikGrubunun üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Yukarıda belirtilen maddeler, üretim ile bağlantılı olduğu için, halka arzdan elde edilen gelirin bir kısmının iştirakimiz için kullanılması uygundur. Ancak verilen İdari Para Cezalarında
da belirtildiği üzere yapılan harcamaların fon kullanım raporlarında
iştirakimiz adına yapılmış olduğunu belirtmemek, Sermaye Piyasası Kurulu
kararlarına göre şeklen uygun görülmemiştir.
Halka arzdan itibaren, açıklamış olduğumuz yıllık finansal raporlarda incelendiğinde, üretim için yapılmış olan harcamaların grubumuzun
büyümesine olan etkisi açıktır. Yıllık Hasılat ve Yıllık Net Kar rakamlarındaki
yıllara sâri artış oranları, harcamaların doğru bir şekilde ve belirtildiği gibi kullanıldığının göstergesidir.
İdari Para Cezalarında belirtilen muhasebe kayıtları ile ilgili husus ise, halka arzdan elde edilen ve atıl durumdaki gelirin daha
yüksek getiriler ile değerlendirilmesi için farklı bankalara ve kurumlara yönlendirilmesi ancak yönlendirilen yerlerdeki yeni açılmış hesaplar yerine mevcut hesaplar üzerinden takip edilmesi nedeni ile şekli bir uygunsuzluk
olduğu şeklinde açıklanabilir.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
Halka arzdan elde edilen fonun sadece bu fona özgülenmiş ayrı bir banka hesabında Şirket’in diğer nakit akımları ile karışmayacak şekilde takip edilmemesi, halka arzdan elde edilen fondan kullanılan her kullanıma ilişkin muhasebe kayıtlarının ilgili harcamanın ne için yapıldığını ortaya koyacak şekilde gerekli açıklamaları içerecek şekilde muhasebe sistemine kaydedilmemesi
Sermaye artırımından elde edilecek gelirin kullanımına ilişkin yönetim kurulu raporunda ve Şirket paylarının halka arzına ilişkin izahnamede yer almaksızın halka arz gelirinin bir bölümünün Şirket’in bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi AŞ (Europower Enerji) lehine kullanılması sebebiyle izahnamede yer alan halka arz gelirinin kullanımına ilişkin açıklamaların yanıltıcı ve eksik hale gelmesi.
Şirket’in halka arz gelirinin bir kısmının Europower Enerji adına harcanmış olmasına karşın bu bilgilere denetimden sorumlu komitenin 19.11.2021 ve 16.02.2022 tarihli raporlarında yer verilmemesi; 19.11.2021 tarihli denetimden sorumlu komite raporunda yer alan fon kullanım yerleri ve tutarlarının yanlış olması.
Zaten hisse fiyatı düşüş içindeki şirketi daha da kötü etkileyecek. Ne kadar saçpa sapan iş yapıyor bunlar yahu! Belkide bu önceden biliniyordu...
Çok yazık. Kurumsallık, yönetimsel faaliyetler, finansal yönetim, şeffaflık gibi mevzularda acziyet içerisine düşüp çıkamadılar ve negatif ayrıştı şirket..
Son gelen ceza ozunde teknik bir hata, bir sahtecilik yok, cok basit bir yanlis. Acemice yapilmis, bu sekilde halka acik bir firmanin muhasebe departmanindan beklenmeyen bir hata.
Muhasebe/finans departmaninin is bilmezligi, acullugu bu hatanin nedeni. Oteki taraftan denetimi yapan firmada bu iste pis cuvallamis, bu kadar basit bir hatayi bulamayan denetim firmasina ne demeli.
Daha once GESAN finans muduru alim satim dan dolayi SPK cezasi almisti.
Dun hisse de haber gelmeden once, garip fiyat hareketleri oldu, haberin onceden bazilarina ucuruldugunu dusundurecek cinsten.
Sirketin dogru duzgun bir yatirim sunumu hazirlayamadigini goruyoruz.
Bu konularda bu lackaligin giderilmesi patronajin ustundedir.
Acikcasi elektrik muhendisligi olarak urunleri piyasada son derece tutulan, uluslararasi piyasada taninan bir firma. Kuruculari da muhendislikte yetkin kisiler, hepsine saygi duyuyorum.
Ancak sirket yonetiminin finans/muhasebe konusunda bu sikintilari asmalari sart, patronaj yonetim problemlerini en kisa zamanda cozmeli. Bu firmanin onu uretim, is konusunda acik, yonetimin takoz olma durumunu sonlandirmasi sart.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
11.2 milyar TL iş aldın. Bu döneme 7 milyar yansır sene sonuna 2 ay kaldı o güne kadar işlere devam yanlız biloncaya yansıması iş bitirmeleri büyük projeleri 4_6 ay iş teslimi.Ben ederini biliyorum.Bu hareketleri 80 den 46 kadar düşen bir tahtası olduğunu da biliyorum.Sirketi yönetmek ile iş yapmanın yanlış noktalarında biliyoruz .Böylece Behiç daha akıllı bir yönetim uygulanacağını biliyor artık yediği cezalar ile öğrenmiş olacak...Neyse uzun süredir 1.5 yıldır ortağım ortaklığın enerjiye ihtiyaç aç olan bir dünya olarak ğünesin gitmediği zamana kadar gesandayim...Bütün hisseler düştü sadece gesan değil. ENDEKS elbet düzelecek giderken bu sefer bilancolari ve beklentiler güzel olanlar 4 nala devam edecek.Hoscakalin
Şirketimiz, KALYON YEKA RES 3 RÜZGAR ENERJİSİ
YATIRIMLARI ANONİM ŞİRKETİ ile ''R3-Ankara-2-1 RES Rüzgar Enerjisi Santrali
Projesi 154 KV Trafo Merkezi ve Elektrik İşleri İşi'' için anlaşmaya
varmıştır. Anlaşma bedeli vergiler hariç 4.531.500 -USD'dir. (Dörtmilyonbeşotuzbirbinbeşyüz,
Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma bedeli vergiler hariç 128.875.860,
-TL'dir.)
Kamuoyu
ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
Şirketimiz, HASÇELİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM
ŞİRKETİ ile '' 154 KV Osmaneli Çelik TM, Elektromekanik Teçhizat ve Malzeme
Temini, İnşaat ve Montajı, Enerji Nakil Hattı Test, Mühendislik ve İşletmeye
Alma İşleri'' için anlaşmaya varmıştır. Anlaşma bedeli vergiler hariç 3.700.000
-USD'dir. (Üçmilyonyediyüzbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma
bedeli vergiler hariç 105.376.000, -TL'dir.)
Kamuoyu
ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
Selam kızlar, naber :) 92 üzeri atarsa yüklü alimla aranizdayim İns
bakalım FK ne olcak
Enerji firmalarina servis ve urun saglayan firmalar gectigimizden yildan bu yana yuksek buyume beklentisiyle fiyatlandi. Ancak onumuzdeki donemde buyume hizlarini kar marjlari belirleyecek. Kar marjlarini da firmanin rekabette ne kadar onde oldugu belirleyecek.
GESAN'in bu konuda onde olacagini dusunuyorum, patronaja da bu konuda hakkinin verilmesi lazim diyorum, ayni isi yapan kabzimal kilikli patronlara nazaran ITU / ODTU Elektrik muhendisliginden gelen bu isi derinlemesine bilen tecrubeli kisiler olmalari ve daha onceki roportajlarinda vurguladiklari is secebilecek noktada bir firma oluslari, marjlarinin gorece olarak diger firmalara ustun olacagini dusunduruyor. Bilanco umarim bu minvalde gelir.
Ancak piyasa yapici ve patron arasi savas halen suruyor bu cok belirgin bu yuden kisa orta vadede hissenin huzur bulmasini pek te beklemiyorum, acikcasi. Son uc ayda belli bir bantta trade hissesi kivaminda isleri goturen tahtaci, hisseyi ileri surdugunde tekrardan patronajdan beline kazmayi yermi diye korkuyor saniyorum. O yuzden butun paydaslara itidal oneririm.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz.
İyi gelmeyecek gibi...
iyi geldi.bence.
1.149.663.000 tl Dokuz aylık kar. Hayırlı olsun
Yorumlarınız nedir ortaklar? Nasıl buldunuz. Beklentinize göre?
Alfas da iyi bilanço açıkladı tavan açtı +3 kapadı günü. Bakalım bizimki nasıl tepki verecek
Şahsen iyi bilanço geldi görüşüm ama endekste hacim düşükken şimdilik birşey fiyatlanmayacak gibi bir hissiyatım var. Olsun bekleriz.ytd.