Hocam maalesef tanrıda zenginin yanında ben bugüne kadar aksini görmedim; hiç canı yanan birine el attığına şahit olmadım
Printable View
Hocam maalesef tanrıda zenginin yanında ben bugüne kadar aksini görmedim; hiç canı yanan birine el attığına şahit olmadım
Belki zengin kazandım sanıp kaybediyordur. Belki de bizler de kaybettigimizi sandığımızda aslinda kazananlar oluyoruzdur. Islam metodolojisine göre sıkıntılı bir durum yok. Zengin yaptigi hatalarin karsinda bu dunyada menfaat elde ederken dogru yaptigi yanilgisina kapilip hatasinda israr ederek daha da dibe vuruyor kalici hayatta. Fakirde magduriyetinin karsiligini esasta alacak. Allah'in vaadi diger hayat icin. Bu hayata dogrudan mudahaleleri yok ama kurallar koymus tabi uyulmasi icin..
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sinirlerine hakim olan kazanacak, tahtadaki çok sayıdaki (anlaşmalı) spek lümüne büyük bir operasyondalar ve bizden daha sıkıntılı bir durumdalar. Kıçlarına kadar ter içindeler. Belki de zor olanı seçtikleri için çok pişmanlar ama iş işten geçti. Yedikleri etin kemiklerinde biraz et parçası da bırakmamak için giriştikleri oyun onlar için çok zorlu olacak. Kaldırıp dökmek yerine bastırıp dökmeyi seçtiler. Büyük hedefleri olan bir hissede yaptıklarının aptalca bir yol olduğunu anladılar ama karizmalarını da çizdirmek istemiyorlar. Ama o karizma çizilecek.
Usta ne karizması ne hali adamlar açık net mal kitliyor ben bunun dökme hareketi olduğuna inanmıyorum; beklenti var demişsiniz; hangi beklenti? Tek beklentiyi de spk yerle bir etti. Başka beklentisi yok kağıdın. Varsa bilelim.
80 kuruştan mal mı kitliyolar....takaslarda yüksek bir değişiklik görmedim...ziraatteki de iş bank taki de duruyor...gerisi toplasan 1-2 milyon lot...kim neye neyi kitliyor
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın yatayseyir bana bu kağıdın orta vade beklentisini söyler misiniz?
Mahkeme isi baya bi germis tupcuyu :)
Buradan alinir artik sanirim…
ben aliciyim…. altlar bosaldi
Ben kendi adıma ilk çeyrek finansallarını görmeden satmam...ad de 150 milyon gelire sahipse yd de 200 m ve üstü yıllık geliri olacaktır.esas faaliyetten...tme nin ve ab operasyonlarının sonlandırıldığını düşünürsek yıllık 200m üzeri esas faaliyet kazancı ve buna bağlı olarak 150 m esas faaliyet karı bekliyorum...bu da faizler yüksek olduğundan 10fk değil 7 fk baz alırsak 900 m sadece esas faaliyetinden doğan defter değeri demektir...gayrimenkul ve duran varlıklarını borcuna saysan bile 1.5 ten aşağısı komedi...2.5 tl ucuz....3.5 tl normal fiyatı olacaktır...2019 da ilk çeyrekte 50 m kar oluşursa...hedef 3 -3.5tl olur.
2018/9 aylık 6 aylığa göre 30 m artışta olursa soluksuz 1.57 ye gider diye tahmin ediyorum...ytd
Arkadaşlar;
Demiören Medya, HÜRRİYET'İ SATIN ALIRKEN, 428,732,788 lot hisse için DOHOL'e 155 Milyon Dolar ödedi ve Devir günü bunun TL karşılığı 1.61 TL idi. Çatır çatır bu para Doğan'a ödenirken, sıra küçük yatırımcıya gelirken bizim hakkımızı koruması için kanunla kurulmuş olan SPK, Demirören'i muaf tutuyor. Hadi buraya kadar hukuki olarak uğraşmaya devam ederken anladık diyelim.
Bir hesap yapalım;
Demirören'in alış miktarı TL üzerinden 428,732,788 x 1.61 = 690.259.788 TL
USD üzerinden 428.732.788 x 0.36153 = 155.000.000 Usd ve bugünkü kur 5.52 ile = 855.6000.000 TL
Peki bugün Demirören payı kaç para ediyor 428.732.788 x 0.76 = 325.836.918 TL
ZARARA BAKALIM ;
TL ÜZERİNDEN = 690.259.788 - 325.836.918 = 364.422.869 TL ÜZERİNDEN ZARAR
USD ÜZERİNDEN HESAP : 855.6000.000 TL - 325.836.918 = 529.763.082 TL DOLAR KURU ÜZERİNDEN ZARAR
ARKADAŞLAR, Hürriyet Yönetim kuruluna Eylül başından beri yazıyorum, tahtada bariz bir şekilde satış baskısı uygulanıyor ve 20'ye yakın aracı kurumdan işlemlerle tahtanın fiyatı bilinçli olarak bazen zararına işlemlerle, bazen karına, bazen de virmnalarla sürekli aşağıya çekiliyor, borsa çıkarken baskı devam, borsa düşüşü esnasında bu da bahane edilerek hızla aşağı çekilmektedir. Bu oyunu bozacak girişim Yönetim Kurulunuzun alacağı HİSSE GERİ ALIM PROGRAMI KARARIDIR dedim. Gelen cevap, tüm hissedarların hak ve menfaatlerini koruyacak, fiyat istikrarının sağlanmasını gerektirecek bir durum olursa kamuoyuna açıkalanacaktır cevabı.
Ben de birçok sefer sordum, maliyetiniz 1.61, dolar üzerinden 2 TL seviyesinde, fiyat yarıdan fazla düşmüş, hissede fiyat istikrarı kalmamışken daha ne kadar düşmesini bekliyorsunuz? Bu düşüşten sizin bir menfaatiniz olmadığına göre neden bu hisse geri alım programı kararını almaktan kaçınıyorsunuz? Diye bir çok soru sordum.
Hurriyet'i satın alan Demiören Medya'nın Hürriyete 41.4 Milyon Dolar borcu var yani ogünkü kurdan 194 Milyon Tl, bugünkü kurdan 228 Milyon TL. 6 Aylık bilançoda kasasında 14 Milyon TL para var. Üstelik Demirören Medya bir şirket ve bilanço açıklıyor ve sadece Hürriyet bazında çok ciddi zarar etmiş durumdayken Demirören'in Hürriyet'te bu vurdumduymazlığını, fiyatın aşağı çekilmesine seyirci kalmasının nedenlerini de sorgulayan bir yazı kaleme alıp gönderdim.
Sadece o da değil, Bugün açılışta, perşembe ve cuma günü işlemlerde, Merril, Tacirler, Ziraat Yatırım, Yatırım Finansman, AK yatırım, Marbaş, A1, İş yatırım, Oyak, Global, Gedik gibi ilk aklıma gelen aracı kurumlardan sürekli fiyatı düşürücü işlemler yapıldığını, bunu TAKASBANK Verileri, Günlük Aracı Kurum Dağılımı ve Maliyetleriyle birlikte rakamlarla da ortaya koyarak şirkete yazdım. Küçük Yatırımcılar üzerinde çevrilen tezgah ve oyunlara dikkat çektim. Hürriyet hisselerinin spekülatörler elinde oyuncak olduğunu, şirketin marka değeri, imaj ve yatırımcı güvenini yok ettiği dair bir çok konuya dikkat çektim.
Cuma Günü, bu yazdığım yazılı başvurular Hürriyet Yatırımcı İlişkileri kanalıyla, Hürriyet Yönetim Kurulu'na iletildi. Bakalım ne yapacaklar. Sizce bir sonuç çıkacak mı arkadaşlar?
Değerli Arkadaşlar;
SPK'nın PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ (vı-104-1) 21 Ocak 2014'de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Buna göre Emir veya işlemlere ilişkin piyasa bozucu eylemleri aşağıda tanımlamıştır.
Emir veya işlemlere ilişkin piyasa bozucu eylemler
MADDE 5 (1) Tek başına ya da birlikte hareket eden kişiler tarafından borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda gerçekleştirilen, sermaye piyasası araçlarının fiyatları, fiyat değişimleri, işlem hacimleri, işlem miktarları, işlem oranları, emir miktarları, emir oranları, emir iptal miktarları, emir iptal oranları veya emir gerçekleşme oranları gibi sermaye piyasalarının işleyişi veya sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının belirlenmesiyle ilgili veriler dikkate alındığında önemli veya etkili kabul edilebilecek nitelikte;
a) Alım veya satım yapılması, hesap hareketi gerçekleştirilmesi, emir verilmesi, emir iptali veya emir değiştirilmesi,
b) Farklı fiyat kademelerine emir iletilmesi,
c) Bir dakikadan daha az zaman dilimlerinde piyasadaki en iyi alım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi alım fiyatından daha düşük fiyatlı satım emri ya da piyasadaki en iyi satım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi satım fiyatından daha yüksek fiyatlı alım emri iletmek şeklinde yön değiştiren emirler verilmesi,
ç) Kendinden kendine veya karşılıklı işlemler gerçekleştirilmesi,
d) Açılış veya kapanış fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler yapılması,
e) Gün sonu veya vade sonu uzlaşma fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler gerçekleştirilmesi,
f) Fiyat yükseltici, fiyat düşürücü veya fiyatı sabit tutmaya yönelik işlemler yapılması,
g) Vadeli işlem ve opsiyon piyasasında bir sicile bağlı tüm hesaplar için ya da piyasa bazında belirlenen pozisyon limitlerinin geçilmesi,
ğ) Vadeli işlem ve opsiyon piyasasında, ilgili dayanak varlık piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle aynı yönlü işlemler gerçekleştirilmesi
ve benzeri işlemler yapılması suretiyle borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasaların güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozan ya da sermaye piyasası araçlarının fiyatları, fiyat değişimleri, arz ve talepleri hakkında yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandıran veya adil ve dürüst işlem yapılmasını, piyasanın rekabetçi bir ortamda işleyişini ya da fiyatın doğru ve dürüst bir şekilde oluşmasını zorlaştıran ya da engelleyen fiil ve davranışlar piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.
Peki ARKADAŞLAR SORUYORUM SİZE,
Hürriyet Tahtası üzerinde dönen oyunlar, bu tebliğde tanımlanan işlemlerle alakalı değilse nedir? İşelm yapan aracı kurumlar ortada, 17 Ağustos 2018 SPK Muafiyet Kararı öncesi ve sonrası tüm işlemler ortada. Bunları tek tek ortaya koymak bizim açımızdan zaman alıcı ve çok meşekatli bir süreçtir. Sebebi de kimin kim olduğunu net olarak ortaya koyamamız, tüm işlemlerin takasbank analizini ve aracı kurum dağılımı işlemlerini analiz etmek için çok ince detaylara girmemiz gerekmektedir.
Bakın bugün gün sonunda, takasbank verileri netleştikten sonra, buradan tüm işlem yapan kurumları, maliyetlerini ve ne yapmaya çalıştıklarını sayısla olarak vereceğim. Buna göre de başta SPK'ya, CİMER'e başvuru yapacağız. Bu hissede oynanan oyun ve Küçük Yatırımcılara kurulan kumpası resmi mercilere şikayet etmezsek bu spekler meydanı boş bulup daha çok atlarını oynatırlar.
Hep beraber, HURRİYET Yönetim Kuruluna, SPK'ya, CIMER'e bu durumu herkes yazılı olarak şikayet etsin.
Olay bu kadar net ve açıkken, biz CİMER'e yazmadıktan sonra ne SPK, ne Hurriyet kendiliğinden harekete geçer. Gün artık sesimizi duyurma zamanıdır. SPK Muafiyetine karşı mahkemede bir gelişme elde edemesek de, HİSSEDEKİ FİYAT İSTİKRARINI BOZUCU EYLEMLERİ ve Küçük Yatırımcı üzerinde oynanan oyun ve kumpası bozmak için üzerimize düşen görevi yerine getirelim.
cimere çok ağır bir şekilde yazdım sayın strateji. Spk Denen kurumun şaibeli bir kurum olduğundan tut Bursa İstanbul’un küçük yatırımcının parasını hortumlayan bir kumarhaneye döndüğüne Kadar. Ağzıma geleni yazdım. Cumhurbaşkanının İstanbul finans merkezi yapması Ojesini önündeki en büyük engelin. Devlet kurumları içine yerleşmiş Bu adamlar olduğunu yazdım. Hürriyet tahtasında spk nın Şaibeli kararı sonrası manipülasyonun açık açık yapıldığını yazdım. Türkiye cumhuriyeti devletine Bu ekonomik saldırı altında güvenin daha da azalmaması için . Spk nın Acilen teftiş edilmesi gerektiğini yazdım. Utanmasam Allah belalarını versin yazacaktım. Vazgeçtim😁😁
Sn. Strateji artık bir şeyler yapmanın zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Harekete geçmemiz lazım tekrardan haklısınız. Tahtada yapılan harakiri, bağırsağı en çok deşilen de biz oluyoruz. Bu gidişe dur demek isteyen herkes CIMER ve SPK'ya tekrar yapılanları iletmeli ve pisliklerini suratlarına bir tokat gibi vurmalıdır. Bekliyoruz takas analizlerinizi öyleyse.
sn strateji; öncelikle elinize, dilinize sağlık...
hukuka aykırı yapılan işlemleri ve yapılış şekillerini gayet güzel açıklamışsınız.
Alınabilecek önlemlere ben de bir tane eklemek istiyorum...
eğer bürüt takasa alsalardı kağıdı bu kağıt şu an 1 tl üzerindeydi...
dediğiniz hamleler resmen katil balinaların sardalye sürüsünü avlama tekniği gibi...
ky ye hareket edecek yön bırakmadan kağıdı düşürüyorlar....
ve en nihayetinde para lazım olan ya da psikolojisi bozulan ky malını %50 ucuza satmak zorunda kalıyor...
tüm bunlar spk nın gözü önünde oluyor...
spk nın önlem alması gerekiyor...düşerken önlem almayan spk eğer bir gün sert çıkarken önlem alırsa o zaman ben de sin kaf lı sövmeye başlayacağım...
Abi Hurriyet yonetimi kesin bir köşe yazıları pozisyonu düşünmesi gerekiyor Sizin için:)
DEĞERLİ ARKADAŞLAR;
17 AĞUSTOS BU HİSSEDE EN ÖNEMLİ DÖNÜM VE KIRILMA NOKTASIDIR. SPK'NIN MUAFİYET KARARINDAN SONRA İŞLEMLERDİR.
İşlem sıralamasında;
1- YATIRIM FİNANSMAN üzerinden tam 144.2 Milyon lot toplam işlem gerçekleştirmiş, nette 8.9 Milyon lot alımdadır. Maliyeti de 1.053 TL'dir. Peki takaslarda 8.9 Milyon lot alış var mıdırne gezer, sadece 200 bin lot civarı bir artış. 8.7 Milyon lot işlemi ya virmanlamış, ya da başka aracı kurumlara işlem kaydırılmıştır.
2. A1 CAPITAL üzerinden 131.4 Milyon lot toplam işlem, net 14.4 Milyon 1.0538 AO ile satış. Takaslarda ne olmuş, tam tersine 50 bin lot civarı artış. 14.4 Milyon lot satışı nasıl gerçekleştirmiş, başka aracı kurumlarının mallarını satarak.
3. MARBAŞ MENKUL üzerinden 100.2 Milyon lot toplam işlem, net 4.7 Milyon lot 1.036 AO ile satış. Takaslarda ne olmuş, 1.5 Milyon lot civarı satış. Yine 3.2 Milyon lot mal başka aracı kurum işlemleriyle.
4. İş yatırım üzerinden 86.5 Milyon lot toplam işlem, net 9.4 Milyon lot 1.06 AO ile alış. Takaslar ilk kez gerçek rakamla aynı. Yani YATIRIM FİNANSMAN, A1 ve MARBAŞ üzerinden yapılan işlemler alavere dalavere iken, İŞ YATIRIM üzerinden maskeleme yapılmamış.
5. VAKIF YATIRIM üzerinden 81.9 Milyon lot işlem ve nette 22.1 milyon lot 1.059 Ao ile satış. Takaslarda bu oranda ancak burda dikkat çeken olay, Vakıf Yatırım bu 22 Milyon lot malı Martı 2018 ile 17 Ağustos 2018 arasında 1.40 TL'ya yakın ortalama maliyetle toplamış, muafiyet kararından sonra bu malı yersek 1.06 civarından 3 kademe içerisinden satmıştır. Düşünün, bu tahtada danışıklı olmaksızın bırakın 10-20 milyon lotları, 5 milyon lot satmaya kalkın bakalım fiyat nasıl aşağı iniyor görün. 1.39'dan 1.12 Taban yaptığı gün bile böyle bir mal çıkışı olmadı. Bunun adı belli aracı kurumlarla anlaşmalı satış değil de nedir?
6. Ak Yatırım üzerinden 79.7 Milyon lot işlem, 6.02 Milyon 1.096 AO ile alım, takasa baktığımızda ise 5.7 Milyon lot alım neti vardır. Yani 500 bin lot civarı virmanlı işlem.
7. Gedik yatırım üzerinden 50 milyon lot işlem, 719 bin lot 1 AO ile satış, takasta ise 599 bin lot gerçekeleşen.
8. Merıl Lynch üzerinden 47.5 Milyon lot işlem, 1.06 Milyon lot 1.025 AO ile alış, takası ise yok, zira bu kurum kendi üzerinde hisse tutmamakta, virmanlamaktadır.
9. TACİRLER üzerinden yapılan işlem 46 Milyon lot, 3.5 Milyon lot 1.148 AO ile satış, takasta 3.7 Milyon lota yakın satış. Tacirlerden yapılan işlemlerde benim dikkatimi çekense, hissede tam satışların bittiği anda, tahta tam kendini toplayacakken devreye girip satışlarla tahtanın pilini bitiren aracı kurumdan yapılan işlem olmasıdır.
10. QNB FİNANS üzerinden yapılan işlem 40.1 Milyon lot, nette 2.5 Milyon lot 1.038 AO ile alış, takasta da aynı miktar.
11. YKB YATIRIM üzerinden yapılan işlem 33.7 Milyon lot, nette 888 bin lot 1.072 AO ile alış, takasta da aynı miktar. YKB de aynı TACİRLER, QNB aracı kurumları üzerinden yapılan işlemlere benzer şekilde tahtanın fiyatının aşağı çekilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasıdır.
12. GARANTİ; TEB; ZİRAAT; üzerinden yapılan işlemler YKB, TACİR VE QNB ile aynı olup, fiyatı aşağı çekici satışlara sahne olunmaktadır. Bunların işlemlerinin de ortalaması 1.044, 1.01 ve 1.084 TL ile hep 1 TL'nin üzerindedir.
13. DENIZ YATIRIM üzerinden 25.2 Milyon lot işlem, nette 7.9 Milyon lot 1.084 TL AO ile alış, takasta ise 2.1 Milyon lottur ve 5.8 Milyon lot başka aracı kurumlara virman yapmıştır.
14. PHILLIP, PİRAMİT üzerinden kayda değer bir virmanlaşma yaşanmamıştır ancak maliyetleri yine 1'in üzerindedir.
15. OYAK Yatırım üzerinden ise, Özellikle VAKIF YATIRIMIN 1.06 Civarından yüklü satış yaptığı gün, Vakıf yatırımın satışlarına zemin hazırlayan, bu satışları karşılayan kurum olması en dikkat çekici durumdur. Nette 5.4 Milyon lot Alış fazlalığında iken TAKASLARDA sadece 400 bin lota yakın alış yapması, 5 Milyon lotu virmanlarla başka aracı kurumlara işlem yaptığı görülmektedir.
16. GLOBAL üzerinden yapılan toplam işlem 20.6 Milyon lot, nete 46 bin satışta iken, takasbank'da 300 bin lota yakın artış, yine virmanlaşmanın etkisidir.
Değerli Arkadaşlar;
Bu tablo açıklamaları, 17 Ağustostan bu ana değin Hürriyet in ARACI KURUM DAĞILIMI işlemlerinin netine göre yapılmış, ekteki resimde olduğu gibi verilmiştir.
Sonuç itibariyle, SPK Tebliğinde bahsedilen;
Emir veya işlemlere ilişkin piyasa bozucu eylemler MADDE 5 – (1) in bendlerinden birçoğuna uymuyorsa neye uymaktadır.
1- Kimsenin elinde 1 TL'nin altında maliyetle mal bulunmazken, bu tahtada zararına işlemleri yapanların durumu ve işlemleri ortada iken, bu düşüşten kimler menfaat elde etmektedir veya etmeyi planlamaktadır ?
2- HURGZ yıllardır zarar açıklayıp, ilk kez 2018 altı aylık bilançosunda 275 Milyon TL kar açıklamışken, başka şirketler olsa ciddi yükseliş sergilerken, yıllardır belini büken TME ve bilanço zararlarından, finansal borçlardan kurtulmuşken bu hissenin Şirket TEMELİNDE düşüşünü gerektirecek hiç bir reel gelişme bulunmaz ve işlem yapanların hiç birinde 1 TL'nin altında maliyet bulunmazken, bu kadar çok aracı kurum tarafından organize bir şekilde diyebileceğimiz satış baskısı ile fiyatın aşağı çekilmesi, FİYAT İSTİKRARINI BOZUCU EYLEM değilse nedir?
3- Hürriyet Yönetim Kurulu tüm bu olumsuz işlemleri görüp, satın alma maliyeti 1.61 TL'nin yarı fiyatının da altına düşmüşken, GERİ ALIM PROGRAMI KARARI ile tüm bu oyunları bozacak hakim irade iken bu kararı almaktan neden uzak durmaktadır?
4- Bu olayın SPK ayağı ise, biz şikayet etmedikçe harekete kendiliğinden geçmeyeceği için, CİMER ve SPK'ya ayrı ayrı yazılı başvuruda bulunarak hisse üzerinde işlemlerin incelenmesini talep edelim.
http://i.hizliresim.com/Z3v7B0.png
Bu resme iyi bakın arkadaşlar, Bakalım Merril alışlarını bugün mü satacak, yoksa T+2'ye virmanlamak üzere mi aldı.?
ZİRAAT'ın 593 bin lot satışına bakalım. 24 Mayıstan bugüne değin ZİRAAT'in alımlarının ortalaması 1.168 TL, 17 Ağustos'tan bu yana ise 1.031 TL. Peki bugünkü 0.779 TL ortalama ile satışını nasıl açıklarsınız?
Sabah 0.81'den TACİRLER YATIRIMIN 605 bin lot satışı ne oldui şu an tahtadaki ilk 5 alıcı satıcı arasında TACİRLER'i görüyor musunuz?
Tahtada sürekli dönerli işlemler yapıyorlar, alttan alan hemen 1-2 kademe üste satışları dolduruyor, satan da altlara alışları yazıyor, böylece dönerli ve birçok farklı aracı kurumdan her gün değiştirmeli işlem yaparak hisseyi aşağıya çektiler.
17 Ağustos'tan beri toplam işlemleri verdim, dikkat edin bugün A1 ve MARBAŞ yok, çok dikkat çekiler çekildiler kenara. Bakın şimdi 77'yi kaldırdılar, hemen 980 bin lot alış yazdılar.
Bu işlemleri yapan ALGORİTMİK YAZILIMLAR yani robotlar. Bu hissede bu kadar uğraş ve ROBOT'ların devreye sokulup bu kadar aracı kurumdan maskelemeli işlemlerin sebebi nedir? Bakın Daha bu yazıyı yazarken 0.77'ye Gedik satış yaptığı anda ilk 60 binsatıştan sonra 980 bin lot alış emri robot emirler anından silindi ve 0.77'ye 238 bin lot şu anda satış yazıldı.
Yani bu kadar göze sokula sokula, SPK'dan bu kadar korkusuzca işlemler yapılıyor. Az önce Gedik 400 binin üzerinde alıcı iken, 0.77'yi kaldırmışken, döndü aldığı kademeye geri satış yaptı. Bunun trade işlemi ile bir alakası uzaktan yakından yoktur. İnsanın aklıyla ve herkesle alay etmektedirler.
http://i.hizliresim.com/yqY5P9.png
Yatırımcı İlişkileri Birimi​​
Burça Canbaz
Tel: +90 212 449 60 30
Faks: +90 212 677 08 92
Faks: +90 212 677 01 82
E-mail: bcanbaz@hurriyet.com.tr​
​​​
arkadaşlar şikayetlerinizi gerek telefon ederek gerekse mail atarak yukarıdaki yetkiliye iletebilirsiniz.Aynı şekilde spk nın sayfasındaki şikayet bölümünede yapabilirsiniz
Evet A1 CAPİTAL'deki ASSOLİSTİMİZ de geldi, şeytan ekibi tamamlandı.
ben de toplamaya devam ediyorum ....50 kuruşa 35 kuruşa falan düşecek diyenler var...o zaman içinde biraz kaynak ayırdım...bekliyorum...her 10 kademe düşüşte %10 arttırıyorum portföyümdeki hurgz hisselerini....buyursun düşürsünler...2019 mayısa kadar 2.35 kabulum...çıkmazsa 2023 e kadar buradayım faiz işletirim üstüne:D
Vay arkadaş artık filmi de halka açık çeviriyorlar. Göstere göstere gizlenmeden ondan buna mal devri.
Alırım alırım diyorsunuz adamda veriyor. Alıyorsanızda alın yani, yönlendirmeye girmesin iş. Bu tahta ne ortalama çekenler gördü.
yatırım ilişkilerinden sorumlu bayan bu sıkıntının yönetim kuruluna sunulacağını belirtti.
Yönetim kurulu üyeleri kimlerse onlara mail ve twitter yoluyla bilgilendirici mesajlar atsak iyi olur gibi.
Yabancı oranında artış var 1.77 den 1.98 e cıkmış çok ucuz diyemi düşündüler acaba
dgzte iyi kar açıklamış hurgz de iyi kar açıklar mı acaba?
zararımızı biraz çıkartırmıyız?
%218 arttırmış karını dgzte...bunun da aynı oranda arttığını varsayarsak...6 aylıktaki 275 m kar iştirak satışından gelmişti...esas faaliyet gelirleri 220 m idi ilk 6 ay...3 ayda 110 m gelmesi gerek eğer bu da %218 artmışsa 240 m civarı gelir demek...9 aylıkta 460 m gelir olur...260 m gider vergi vs olsa 200 m kar olur...275 te önceki 475 m kar olabilir...70 m finansal kredilere gitse 405 m kar beklerim...yarın açıklanır inşallah!
ARKADAŞLAR SİZE SON 5 İŞLEM GÜNÜ KİM ALMIŞ KİM SATMIŞ, KİM KAÇTAN ALMIŞ, KAÇTAN SATMIŞ, GÜNLÜK İŞLEM HACİMLERİ NE OLMUŞ, NETTE NE YAPMIŞLARI DAHA İYİ GÖRMENİZ İÇİN İŞLEMLERİ VERİYORUM.
Lütfen tabloyu yakından ve dikkatlice inceleyin, herşey o kadar net ve ortada ki, tahtada ne yapmak istediklerini rahatlıkla anlayabileceğiniz bir görüntü var.
Önce yorumsuz paylaşıyorum. İnceleyin, üzerinde yorumlarınızı bekliyorum
http://i.hizliresim.com/5yPGmz.png
Ak yatırım sürekli satmış...sanırım virmanla yerine koyuyor...credit çok aleni aldığını 2. İş günü veriyor...iş ve yaranti sanki akyatırımın sattığını virman yapıyor...yanılıyor da olabilirim...bazıları direkt bazıları örme pas gibi :)
Genelde alanlar ertesi gün zararına satmış sonra tekrar alıp ertesi gün yine satmış
Arkadaşlar;
Yatırım Finansman'dan yapılan işlemlere bakın.
24 Ekimde 432.323 lot 0.867 AO ile alıyor. O gün 3.811.933 lot toplam hacimle ilk sırada
25 Ekimde 429.125 lot 0.893 AO ile satıyor. 0 gün rekor işlem yapıyor 18.211.003 lot ile tek başına açık ara önde.
26 Ekimde 344.785 lot 0.777 AO ile alıyor. 0 GÜN yine işlem açık ara önde 7.839.671 lot ile.
30 Ekimde 282.144 lot 0.826 AO ile satıyor. Yani dün yine 8.151.889 lotla yine açık ara önde.
Gördüğünüz gibi tek başına YATIRIM FİNASMANDAN YAPILAN işlemlerde son 4 gün (bugün hariç) de toplam 30 milyon lot işlem yapıyor ve nette 65 bin lot artıda. Yani sadece bu kurumdan ala sata, tek yapılmak istenen hissenn fiyatının aşağı çekilmesi olan işlemler yapılıyor. Ne kadar kazanmıştır?
bakalım 24'ünde 432.323 lot 0.867 alıp 25'inde 429.125 lot 0.89.3 satış:11.154 TL kar,
22 Milyon lot işlem ve 2500 tl civarı komisyon = 8.654 TL kar.
26'sında 344.785 lot 0.777 ao ile alış 282.144 lot 0.826 ao ile satış : 13.818 TL kar.
16 Milyon lot işlem ve onbinde 1 komisyon ile 1600 tl komisyon = 12.218 TL KAR
Peki ne oldu, fiyat 0.88'lerden 0.78'lere indi. Yatfin bu işte trade de 20 bin tl kar etti. Karda mı gerçekten?
Yatırım finansmanda 2.1 Milyon lot mal var ve bunun çoğunluğu bu adamlardadır, 1.5 milyonu bunların olsa, 150.000 TL sadece bu düşüşten zarar etmiş durumdalar. Yani 20 bin tl trade karı zarar hisse düşüşünden 130 BİN TL portföy zararı.
Ha siz sanıyor musunuz YATIRIM FİNANSMAN'dan bu işi tek başına bir adam yapıyor, geri kalan herkes salak, Yatırım Finansman'daki adam kar etsin diye mi uğraşıyor. Eğer böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz zira bunlar ben diyeyim 10 siz deyin 18 kurumdan münavebeli birbirini destekleyen işlemler yapıyor. Bunu bizim ispatlamamız mümkün değil ancak SPK, Takasbank kayıtlarını incelese bunların tek tek kim olduklarını ve aralarında ne kadar alım satım yaptıklarını TAK diye görür.
Şimdi işi gücü bıraktım sadece YATIRIM FİNANSMAN'dan yapılan işlemleri son 4 gün (bugün Hariç) ortaya koydum. Bakın ilk 5 deki kurumlara genelde hep aynı kurumlardır tek fark takip edilmemek için sürekli işlemler farklı aracı kurumlardan yapılmaktadır. Geri dönüp, atıyorum 17 Ağustos'tan bu yana bakın, hacimleri sıralayın, hepsi sıralı olarak ortaya çıkmaktadır.
Direksiyon sizdeyse, nereye kadar ineceğinizi bildiğiniz için her türlü işlemi yapar, önce satış tarafında olur, tahtayı sürekli fiktif işlemlerle aşağı çeker bu arada trade işlemlerini de yaparsınız, tahtada satıcıların olduğu anda da geri dönüp ne var ne yok toplarsınız. Yine şekilde olduğu gibi
Ak yatırım'ın maliyeti her vadede 1.08-1.10 arasında. Yani bu sattıklarını ciddi zararla satıyor. Alanlara bakın. Peki sizce gerçekte satılıyor mu yoksa sadece yeri mi değişiyor? Gerektiğinde virman yapıyorlar, gerekmekse emanetçiler olabilir, kendi aralarında paslaşırlar zaten zamanı gelince. Yani bizim gördüğümüz işlemler acaba gerçek mi?
Aynen tespit güzel, ama resimde daha uzun süreyi görme imkanımız olsaydı bazen bazı aracı kurumların ara verdiklerini de görürdünüz. Yani hep alternatifleri var, kullanılan aracı kurum sayısı da çok fazla.
Bakın bugün A1 CAPİTAL bugünün en fazla işlem yapanı, bundan önce 4-5 gün ortalıkta fazla gözükmedi, hacimde YATIRIM FİNANSMAN idi. Ondan önce MARBAŞ böyle sıralayıp gidebiliriz. Dikkat çekmemek için sürekli dönüşümlü ve değişimli hareket ediyorlar.
Dediğim gibi kurum adları değişse de, yapılmak istenen ve yapılan belli.
DGZTE gördüğünüz gibi harika bir bilanço açıkladı. Hürriyet'ten ne fazlalığı var, bastığı gazete bile Hürriyet'te basılıyor. Kullandığı bina Hürriyet'in. Mal varlığına bakın. Ne oldu, 1.75 görmüş bir hisse, 1.61 TL'den Demirören uzun pazarlıklar sonucu o gün para ödemiş, bugünkü kurla 2 TL seviyelerinde maliyet var.
*** 10 senedir sürekli zarar eden şirket düzlüğe çıkmış, borçları ve batıkları temizlenmiş ve kendisini satın alan sahibine 41.4 Milyon dolar borç vermişken ne oluyor da bu fiyatlar aşağı iniyor?
*** Satış baskısı kuranlar tahtada robotları çalıştırıp, ellerinde bu kadar mal varken niye sürekli satış baskısıyla hisseyi aşağı çekiyorlar?
Düşünün elinizde 40 milyon lot hisse var diyelim ki, 1.40'dan 0.80'e tamı tamın 24 Milyon TL zarar edersiniz.
Demirören ise 1.61'den 0.78'e tamı tamına 355 MİLYON TL ZARAR YAZMIŞ durumda ki, eğer fiyatlar bu seviyede kalırsa,
DEMİRÖREN MEDYA TİCARET, DAHA KURULDUĞUNUN İLK YILINDA SADECE HÜRRİYET'TEN 355 MİLYON TL BİLANÇOSUNDA ZARAR YAZACAK.
*** O zaman bu tahtada bu kadar oyun nasıl dönüyor?
*** Tahtada bu kadar oyuncu ve robotlarla neyin savaşını veriyor=
*** Bu şirket 10 senedir ilk kez karlı bir yapıya kavuşup ciddi kar ederken bu tahtanın spekülatör elinde oyuncak haline getirilmesine neden seyirci kalınıyor?
*** SPK yapılan işlemleri neden takibe almıyor?
*** HÜRRÜYET Yönetim Kurulu bu kadar zarar varken, tüm hissedarlar bu kadar açık ve net bir şekilde zarara uğrarken, FİYAT İSTİKRARI YERLE YEKSAN OLMUŞKEN, NEDEN HİSSE GERİ ALIM PROGRAMI AÇIKLAMIYOR?
Evet arkadaşlar, A1 Den sonra şimdi de tahtada bir başka alsatçı daha geri döndü. SANKO üzerinden başlandı alıp satılmaya.
Sanko;
24 Ekim 59.865 lot satışta
25 Ekim 77.055 lot alışta
26 Ekim 243.983 lot satışta
30 Ekim 334.050 lot alışta (dün)
31 Ekim 276.003 lot satışta (bugün daha bitmedi)
Tahtayı 5 kademe derinlikli canlı izleyenler görecektir, tahta robot işlemleri ile (Algirtma Yazılımı) kontrol edilmektedir. Herhangi bir kademe alınmaya başlandığında ve alınan kademeye o kadar hızlı alış işlemi konmaktadır ki, herhangi bir küçük yatırımcının veya insanın buna yetişmesi mümkün değildir.
Satışta da aynı şekilde, az önce 0.79 alıştaydı, o kadar hızlı bir şekilde satışa döndü ki şu an 248.573 lot satış var, bir insanın buna yetişmesi ve bu işlemleri yapması mümkün değil.
Amaçları belli ama...girmeyin bu kağıda diyorlar....girdik bir kere ....benim maliyet 2.35 tl...maliyetime getir satayım[emoji38]