Diğer şirketler bedelsizlerle sermayelerini şirket hacimlerine göre daha makul seviyelerw getiriyorlar genelde. Koç grubu hangi stratejileri gereği şirket sermayelerini hep düşük tutmayı tercih ediyor acaba?
Printable View
Sermaye artırmak bedelsiz vermek iyi birşey değil. Sermaye ihtiyacini kendi iç kaynaklardan karşılamalı , Koç holding bu paraya ihtiyacı yok. Bana yüksek temettü versin .senet yükselsin. senedi kurtların eline teslim etmesin.
Sermaye artırımı durup dururken olmaz.buyumeye ihtiyacı olmalı.
Örnek olarak egeen sermaye artıracak mi belli değil. Belki sermaye artirir. İşini büyütüyor elekrikli araç işine girecek. Sermaye artırımı dan sonra ilgi çeker mi bilmem.
Diğer örnek Karsan yani %60'ı koç holdingin olan Karsan . Karsan fiyatı 5 i geçsin bakalım . Millete bedelli sermaye artırdim der ve kitler.her 2 senede bir bedelli yapar.
Sermaye artırmak senedi agirlastirir.
Diyeceksiniz senette alım satım dengeye girsin.patron senette ki dengeyi düşünmez.
Otokar Froto Tofaş bunlar gerçekten iyi otomotiv firması .krizlerin etkileyeceğini zannetmiyorum.calisanlarini hak ettiği ücreti veriyor.daha doğrusu tüm Koç holding firmaları iyi.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/btvquy2.png
11 EKİM 2021 den bugüne takas değişimi . y t d
https://i.hizliresim.com/3ogkh2m.png 8 kasım 2021 den bugüne takas değişimi
https://i.hizliresim.com/lsyoh9s.png
8 kasımdan bugüne kadar olan en çok işlem yapan aracı kurumların pastası . pasta geriye doğru 40 günlüğünü görebiliyoruz
en çok işlem yapan aracı kurumların en az 15 / 20 aracı kurum yatırım fonu ve emeklilik fonuna çalışmış en çok alanların pastadaki toplamına baksak hiç biri takasta yok ayrıca satış gelen kurumlardan aldıkları mal çıkış kadar giriş olduğu için hiç takas değişikliğinde görünmez daha fazlasını almışlardır .
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/rvw5hv3.png
8 kasımdan bugüne kadar en çok alan aracı kurumlar . y t d
https://i.hizliresim.com/kjtyqf8.png
8 kasımdan bugüne kadar en çok satan aracı kurumlar
https://i.hizliresim.com/rb193io.png
yukardaki 2 tane takasın tarih aralığını grafik üzerinde işaretledim y t d
Karsan tek başına hareket edebilir mi?ya da tek başına ne yapabilirdi.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Kartopu teşekkür ederim,
Şuanki takas bir önceki yükselişten daha uzun soluklu bir çıkış için hazırlık gibi algılıyorum ancak bilemedim bize bir zırhlı kıvılcımı gerekiyor gibi.
Grafiğe baktığımda bir önceki yükselişte TEB ve global üzerinden 130'larda toplanma olmuş gibi hatırlıyorum daha sonra 250'li seviyelerde yabancı çıkışları ile birlikte karşılanan lotlar raliiyi daha yüksek seviyelere getirdi gibi.
Şuan bu seviyede oluşan mumları önemsiyorum ileride destek olarak görülebilir gibi düşünüyorum
Ancak herkesin vadesi ve pozisyonu farklı olduğu için duruma göre yorum yapıyorlar 😊🤦
Şuan usd bazlı 260 dibinde. Şirketin gelirlerinin çoğu usd ve euro ancak yükümlülükleride döviz bazlı diye hatırlıyorum ypp si çok yüksek pozitif değil. Kambiyo yazmaz ama ciro ve kar beklentisini %30/40 arttırabiliriz diye düşünüyorum.
Aralık odd zırhlı sayısı önemli yıllık kar için.
Sanırım bu ay ile birlikte bae ve Afrika zırhlı teslimatları bitecek ve iveco üretimi başlayacak. Cari fiyatı tek zırhlı olmasa bile ederidir.
Artık yavaş yavaş yüklü zırhlı anlaşmaları gelmeli. Yıllardır Kazakistan’a ciddi emek veriliyor ve başka seçenekleri yok artık almalılar.
Bae ikinci faz ve aljasoor un kendi faliyetleri, olası afrika ve Amerika anlaşmaları şirketi abartmayayım BİST’in en değerli on şirketi arasına sokar.
Yeterki zırhlı siparişi gelsin.
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ocak-Kasım 2021 üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.
Buna göre, otomotiv üretimi, bu yılın 11 ayında 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 0,3 azalarak 1 milyon 144 bin 356 adet, otomobil üretimi de yüzde 7 düşerek 706 bin 265 adet olarak gerçekleşti. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 1 milyon 195 bin 232 adet oldu.
Söz konusu dönemde otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 64 olarak gerçekleşti. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda yüzde 63, ağır ticari araçlarda yüzde 63 ve traktörde yüzde 74 olarak belirlendi.
Ticari araç üretimi, bu yılın 11 ayında 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 14 artış gösterdi. Bu dönemde üretim; ağır ticari araç grubunda yüzde 41 ve hafif ticari araç grubunda yüzde 11 arttı.
Ürün bazında bakıldığında ise söz konusu dönemde kamyon üretimi yüzde 70 ve minibüs üretimi yüzde 7 artış kaydederken, otobüs üretimi yüzde 31 düştü. Yılın 11 ayında toplam ticari araç üretimi 438 bin 91 adet olarak gerçekleşti.
Yılın 11 ayında ticari araç pazarı yüzde 18, hafif ticari araç pazarı yüzde 13 ve ağır ticari araç pazarı yüzde 57 artış gösterdi.
Toplam pazar yüzde 3 arttı
Toplam pazar, bu yılın 11 ayında 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 706 bin 166 adet düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde otomobil pazarı yüzde 2 azalarak 518 bin 294 adet oldu. Son 10 yıllık ortalamalar dikkate alındığında, ocak-kasım döneminde toplam pazar yüzde 1 ve hafif ticari araç pazarı yüzde 5 azalırken, otomobil pazarı yüzde 0,2 ve ağır ticari araç pazarı yüzde 3 arttı.
Söz konusu dönemde otomobil satışlarındaki yerli araç payı yüzde 40 olurken, hafif ticari araç pazarında yerli araç payı yüzde 55 olarak gerçekleşti.
Otomotiv, yine ihracatın lokomotifi oldu
Ocak-kasım döneminde toplam otomotiv ihracatı, 2020'nin aynı dönemine göre adet bazında yüzde 2 artarak 834 bin 594 adet, otomobil ihracatı ise yüzde 6 azalarak 507 bin 399 adet oldu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, otomotiv sanayi ihracatı, yılın 11 ayında toplam ihracattan aldığı yüzde 13'lük pay ile ilk sıradaki yerini korudu.
Ocak-kasım döneminde toplam otomotiv ihracatı dolar bazında yüzde 16, euro bazında ise yüzde 12 arttı. Bu dönemde toplam otomotiv ihracatı 26,9 milyar dolar, otomobil ihracatı da yüzde 1 artarak 8,4 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Euro bazında otomobil ihracatı yüzde 3 azalarak 7 milyar euro oldu.
Yılın 11 ayında dolar bazında ana sanayi ihracatı yüzde 10, tedarik sanayi ihracatı da yüzde 27 arttı
bu sene 04.01.2021 deki 445 tl zirvesini kırması lazım. ve şuan için koç holding hisseleri arasında en ucuzu gözüküyor.
bekleyip göreceğiz.
Ne 445 i ne 450 den bahsediyorsunuz.. 800 lira olsa anca 1 yıldır tutanların maliyetine gelicek.. Dışarıda 1 /1.5 milyon arası mal var.. Ve artık kimsenin buradan mal vermeyeceğini çok iyi biliyor. Askeri pazarda muhtemelen hiç bir gelişme yok ki şu an 220 230 lira değerlerinde sürünüyor..
Kent Körüklü törenle hizmete başladı
13/12/2021 15:29:53
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerin toplu taşıma filolarını güçlendirmeye devam ediyor. Ürettiği araçlarıyla Avrupa başta olmak üzere 50'yi aşkın ülkede büyük beğeni toplayan ve ulaşıma nefes aldıran Otokar, yılın en büyük teslimatlarından birini daha tamamladı. "Önceliğimiz insan" söylemiyle hayata geçirdiği projelerde dünyanın sayılı metropolleri arasında yerini sağlamlaştıran Ankara için EGO Genel Müdürlüğü ile yaptığı 28 adet körüklü otobüs alımı kapsamında Mayıs ayında sözleşme imzalayan Otokar, KENT LF Körüklüleri teslim etti. Otokar, sözleşme doğrultusunda araçların 2 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerini de sağlayacak.
Son yıllarda ülkemizdeki pek çok büyükşehir belediyesinin yanı sıra İtalya, Almanya, İspanya, Sırbistan, Romanya, Slovakya başta olmak üzere bir çok ülkede toplu taşımanın gözdesi olan KENT LF Körüklü otobüslerin teslimatı altı ay gibi kısa sürede tamamlandı. Başkentlilere ulaşımda daha ferah, modern, huzurlu ve güvenli hizmet sunmak için gerçekleştiren otobüs alımının teslimat töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ün katılımı ile gerçekleşti. Başkent'in toplu ulaşımdaki yenilikçi anlayışını yansıtacak, modern tasarımının yanı sıra üstün teknik özellikleriyle de dikkat çeken 28 KENT LF Körüklü, düzenlenen törenin ardından Ankara sokaklarında göreve başladı.
“OTOBÜSLER ANKARA MODERN TAŞIMACILIĞININ YENİ YÜZÜ OLACAKâ€
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği toplu ulaşımda dönüşüm çalışmasında Otokar'ın Ankara toplu taşımasına hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve EGO yönetiminin, Başkent halkının bizlere gösterdiği güven için tüm Otokar çalışanları adına teşekkür ederim. Türkiye’nin mühendislerinin tasarladığı, ülkemiz topraklarında üretilen otobüslerimizi, bu sefer de Ankara için özenle ürettik. Modern tasarımıyla başkentimize yakışacak konforlu ve çevreci Otokar Kent otobüslerimizi bugün gururla teslim ediyoruz. 2 yıl boyunca vereceğimiz satış sonrası hizmetle de Ankaralılara yakışır bir ulaşım sağlayacağız. Otobüslerimizin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, EGO Genel Müdürlüğü'ne, Ankara halkına hayırlı olmasını dilerim†dedi.
50’DEN FAZLA ÜLKEDE MİLYONLARCA YOLCUYU GÜVENLİ TAŞIYOR
Sektörde 58’inci yılını kutlayan Otokar’ın 35 binden fazla otobüsü, 50’den fazla ülkede milyonlarca yolcuyu taşıyor; tasarımı, konforu, teknolojisi ve gücü ile kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Toplu taşımaya özel olarak geliştirilen Otokar otobüsleri, iç ve dış modern görüntüsü, çevreci motoru ve üstün yol tutuşunun yanı sıra düşük işletme maliyetleriyle de ön plana çıkıyor. Otokar'ın 18 metre uzunluğundaki KENT Körüklü otobüsü, basamaksız alçak giriş tabanı ile hızlı ve kolay iniş-biniş imkânı sağlarken, geniş iç hacmi ile yolcularına eşsiz konfor sunuyor. Her mevsim ferah bir yolculuk sunan Otokar otobüsleri, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem gibi üstün güvenlik sistemleriyle de kullanıcı ve yolcularına maksimum güvenlik vadediyor.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Gerçekçi olmak lazım geçen seneki kazançlarımızın yarısını geri verdik.. Niyeti de düzeltme başladığında geçen seneki TL bazlı 150 lira seviyelerinin dolar cinsi karşılığı 14 15 dolar kadar olmasada ilk etapta 22 23 dolara kadar geri gelmek gözüküyor.. 4 senelik uğraş Kazakistandan bir sonuç alınamaması gerçekten üzücü
Haklısınız. Lakin müthiş bir baskı var.
Bizim lotlarimiz birşey değil. almak isteyen ile satıcı arasında paylaşmada sorun var.ucuza almak isterler.birileride gelip yüksekten alsın .
Cuma düşüşünde fazla aşağıda kaldi.
dediginiz gibi bir düzeltmede fena olabilir.
Ucuz kaldı artık.
Son açıklanan yas koç iştirak fonu 580 bin lota çıkmıştı... Bence şu an yabancı ve Ali Koç mevcut bağlantıların şu anlık olmayacağını düşünüp şimdiden baskı kurup toplamaya çalışıyor.. Ciddi bir düzeltmede şu an sinir olan küçük yatırımcının Bi çoğunun son 3 ayki gibi döküleceğini düşünüyorum.. İnşallah sıkıntı sadece dediğiniz gibi mal kavgasıdır.. Ama ben askeri alanda gelişme olmazsa mevcut işlere göre değerinde diye düşünüyorum.. Kazakistan işi olursa senelik 20 tulpar 40 arma/cobra bile ciroyu en az yüzde 50 artırır
Yukarıya taşıma gücü olan arkadaş elindeki lot sayısını yukarı götürmek için yeterli görmüyor şimdilik. Artık ne kadar dağıttıysa toplayamamış. 410-430 civarında 16 lira brüt temettüyü de ekleyince 450 lira alan satan hiçkimse tl bazlı zararda değil verecekseniz verin malımı yoksa yukarı taşımam diyor. 400 üzerine ilk çıktığı zamanlarda alanlarda bize verdiğinde 50-60 dolardı şimdi 30 dolar tl bazlı zararda olmasakta dolar bazlı yarı yarıya zarardayız üstelik 8 ayın taşıma maliyeti ve bu ralliden nasibimizi alamadık vermeyiz diyor.
Enflasyonist ortam ve kurdaki artış sıkıntı yaratacağını düşünüyorum .
İlk düzeltmede bunlar konuşulacaktır.
Üretim maliyetleri arttı.satislara yansır.
Kur arttı buda iç piyasada tüketimin azalmasını sağlayacaktır.
İşsizliğin 3 aydan sonra cogalacagini düşünüyorum.
Toplumun refah seviyesi hızlica düşecek .
Omicron ne kadar zararsız olduğu söylense de ekonomiler için zararlı.virüs virüstür.
Bunlar Otokar i ne kadar etkiler bilemem.otokar bu arada satış politikası ne olur .ihracata dayalı Otokar iyi olur .
Peki iç piyasanin talebi azalırsa en çok bu segmentte Otokar etkilenir.zaten piyasanın en ucuzu Otokar.
Otokarin savunma araçlarına kurdan ötürü büyük talep gelir mi?
krizlerde yenilikçi pazarlama anlayışı durumu kurtarabilir.
Hisseyi yerlerde sürüyorlar. Bu nasıl bir kapanış . Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kazakistanda barys in alınmasını isteyen otokarı armayı hatta Türk ürünlerini kötüleyen sosyal medya kullanıcıları var. Bi süre önce arma testleri geçememiş izlenimi vermek için bazı videolar paylaştılar. Otokar central asia instagram hesabının son iki paylaştığı video bu paylaşımlara cevap niteliğinde. O iki videoda aynı engeli arma defalarca geçiyor. Bu işin sonu nasıl biter bilmiyorum fakat barys yeterli bi araç gibi görünmüyor benim izlediğim ve okuduğum kadarıyla. Arma zaten bu sınıfta abartısız söylüyorum belkide eniyisi. Alırlar almazlar kazak yetkililerin takdiri
https://i.hizliresim.com/7jst3vr.png
geçen seneki yükseliş grafiği seri ve hareketli gidişi 190 00 dan 442 00 . y t d
https://i.hizliresim.com/5rmkhoh.png
bu seneki yükseliş grafiği . y t d
gene otokarı kötüleyen bu hesapların paylaşımlarına göre, otokar kazakistana sadece arma ve tulpar satmayı hedeflemiyor. öncelikle bu araçların belli sayıda alınması sartıyla kazakistanda bir fabrika kurulması ve araçların orada üretimi hedefleniyor. arma tulpar cobra2 hatta otobüs üretimi bile hedefleniyor. hatta yıllık hedeflenen sayıları da içeren paylaşımları var
bae arma teslimatlarının 1. fazı tamamlandı. 2. faz anlaşmanın yapılmasını ve açıklanmasını umuyoruz. zaten şubatta nimr ve aljasoor montaj hattı imzasını atmış görünüyorlar. daha önce paylaşmıştım. https://twitter.com/Ayvazoglu10/stat...767972354?s=20 . burdan illa gelr bi anlaşma diye düşünüyorum. hatta armanın yanında farklı bir araç için bile bi imza gelebilir. şirketin twitter hesabından 7 aralıkta paylaşılan 6x6 arma resmi çöl testlerinden bir kareye benziyor zaten.
https://twitter.com/OtokarGlobal/sta...141134851?s=20 otokar globalin 7 aralık paylaşımı çöl kamuflajlı arma 6x6.
daha önce yapılan anlaşma 8x8 araçların üretimine yönelikti benim bildiğim kadarıyla. aljasoor sayfasında
AL JASOOR Launches Rabdan 6x6 Infantry Fighting Vehicle at IDEX 2021 başlıklı bir yazı var.
şirketin son ayda açıkladığı osd verilerinde zırhlı araç üretim ve teslimatı görünmüyor. elde zırhlı siparişi olmadığından değil otokar sipariş üzerine çalıştığı için her yapılan anlaşmanın belli bir takvime göre üretim ve teslimatı takvimlendiriliyor. geçtiğimiz yıl açıklanan 110 milyon dolarlık afrika anlaşmasının hem 2021 de hem de 2022 de teslimatlarının devam edeceği açıklanmıştı. serdar görgüçün edr ye yaptığı açıklamaya göre de 2022 de arma ve cobranın farklı varyantlarının üretimi devam edecek.
edr ye yapılan röportaj
https://www.edrmagazine.eu/otokar-lo...ompany-gm-says
Bistin son rallisinden nasibimizi alamadık diyebiliriz. Dolar bazlı bu seviyelerde hissenin yürümesi için ek bir nedene anlaşmaya gerek olmadığını düşünsemde speğin elini ayağını titretecek bir zırhlı anlaşması gelmesi hiç fena olmaz
Geçtiğimiz yıl tüpraş aselsan tofas gibi hisselerde olan ve fiyatla ilgilenen pekçok kişi sıkılıp belkide söve söve sattı hisselerini. Sebebiyse fiyat hareketleriydi. Şirkete odaklanan yatrmcı sabrı ölçüsünde nasibini almıştır bu yıl. Bu yılda otokar endekse ya da bu şekilde iyi performans sergileyen şirketlere göre zayıf performans gösteriyor. Haliyle her yer giderken zayıf performans göstermesi pekçok yatrmcının sabrını zorluyor. Eğer gerçekten rasyolarının pahalı olmadığını düşünüyorsanız gelecek dönemlerdeki karlılığın ve iş akışının iyi geleceğine inanıyorsanız şirkete odaklanmanız hisse fiyatını izlemekten çok daha sağlıklı kararlar almanızı sağlar. Benim vade derdim yok alma ya da satma gibi bi kaygımda yok bu yüzden gitmiş gitmemiş çok sorun değil benim için. Martta vereceği temettü önümüzdeki yıllarda verebileceği temettüyü etkileyebilecek anlaşmalarda bu yüzden fiyat hareketlerinden çok daha önemli. Yapılan röportajlarda azçok ipucuda alıyoruz şirketin kovaladığı işler konusunda. Bu şirket gerçekten büyük işler kovalıyor. Olur olmaz nasiptir hem yatrmcısı için hem şirket için. Baede 2017 de armanın elediği rakipleri düşününce de umutsuz olmaya gerek yok aksine fazlasıyla umut veriyor yetkililerin açıklamaları. Serdar görgüçle bu yıl yapılan röportaj tulpar sınıfı 4 ülkenin araç alımı takip ediliyor 2022 de
https://twitter.com/anadoluajansi/st...qQrepqeJw&s=19
Bence kurdan ötürü Ülkemizde üretilen herşey ama herşey cok ucuz kaldı. Otokar seneye satış rekoru kıracak. Hem savunma sanayisinde, hem diğer ticari araçlarda. Avrupa bu fırsatı değerlendirecektir.kur yükseldikçe yükselmesini bekliyorlar. En kârli oldukları yerden Otokar ürünlerine binlerce sipariş gelecektir.hatta tüm ülke ürünlerine sipariş gelecektir.
İran ambargosu açılırsa mükemmel olur.iran bizim için en aç pazar.hem savunma araçlarında hem otobüs kamyon kamyonet minibüs .
İran ticareti bizi uçurur.sonucta ABD enflasyondan ötürü petrolü düşürmek isteyecektir.
2 gün önce yayınlanan kolombiya expodefansa fuarında otokar yetkilisiyle yapılan röportaj. 3.dakikada başlıyor otokar kısmı
https://twitter.com/Ayvazoglu10/stat...ZS0SXLnaw&s=19
Sayın Otokar , ben bunları okuyarak yazmadım.hatta ilk defa gördüm. [emoji23]
İran gerçekten çok önemli bir pazar.
Dibimizde yarısının bizle aynı dili konuşmasi ve kültürel açıdan benzer yönlerimizin bulunmasi ülkemizi tercih edeceklerdir.
En önemli sebep artık çin, ticareti türklerin alması gerekebilir.mikro elektronikte sıkıntımız var.cin ile yarış yapamayiz.
1980 yılında Çin bizden gerideydi. Güney Kore de gerideydi.
Suriye Irak İran Azerbaycan Afrika Asya Ortadoğu ülkeleri Avrupa. Ayrica Amerika ile ticaret hacmi en yükseklerde.
Otokar iyi olacaktır lakin enflasyon için para politikasını doğru yönetmeliyiz.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada 500 tane arma siparisi almışlar.2002 yılında daha artacağını bahsediyor.ben değil satış temsilcisi söylüyor.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün 4 büyük aracı kurum yapı kredi/iş/akbank/garanti 16 bin civarı satış varken diğer 23 küçük aracı kurumdan 21 bin lot civarı mal geldi..
Bank of üstünden böyle bir günde küçüklerin sinirini bozarak 30 bin lot civarı mal topladıklarını düşünüyorum..
Zaten son 3 4 aydır takaslar incelenirse ky sapır sapır dökülüyor
Arkadaşlar bu şirket yıllarca 25/40 usd arasında gidip gelmiş şuan 30 usd bir nevi pivotta. Şuan zırhlı siparişi konusundaki belirsizlik tahtadayı baskılıyor. Piyasasında ilgisi yok bu sebeple.
Maliyeti sıfır olan kişilerle muhatapsınız tahtada, ciddi haber gelmediği müddetçe temettü alıp yatmalık kağıt.
Mesele malın toplu olup olmamasıda değil mesele maliyet ve tahtayı yükseltince en düşük maliyetle yükseltebilmek.Bunun için tahtacınında habere ihtiyacı var.
Zırhlı yok, haber yok, fiyatlama yok.
Yakın zamanda israile proje ekibi gitmiş. Resimdeki kent cng de oraya özel bi tasarıma benziyor.
https://twitter.com/Ayvazoglu10/stat...zDovUCmAw&s=19
Aynı zamanda eylül ayında bi site gene aynı ülkeye özel tasarım olan kent körüklü resmi paylaşmıştı
https://twitter.com/Ayvazoglu10/stat...YPpaguTLA&s=19
Sayın hocam şirketin sadece zırhlı araçları 2021 yılında 7 fuarda yer aldı. 2017 de yapılan bae anlaşmasında zaten anlaşmanın farklı fazlardan oluştuğu yazıyor. Bae otokar arma yani rabdanları kendi üretimi gibi görüyor ve fazlasıyla memnun. Kazakistan hem tulpar hem arma testleri başarılı. Şirketin zırhlı araçları pekçok ülkede testte olduğu zaten şirketin yetkilileri tarafından defalarca röportajlarda belirtildi. Şirketin attığı twitlerde tulpar ve pekçok araç çöl kamuflajlı hali görünüyor. Milreme hiç girmiyorum. Bunca girişimden sonra bu şirket 2022 yılında zırhlı tarafında eğer iyi anlaşmalara imza atamazsa zaten boşa kürek çekmenin hatta otokar hakkında tek kelam etmenin lüzumu yok.
Ha sen marj yok diye diye 300 liradan 430 liraya getrdin fiyatı. Sen marj yok dediğinde es geçmiyor veriyor marjı ertesi gün 🙂