benzemez valla:)
Printable View
fiyat listesi boş değil zam yapacakalr o yüzden listeden kaldırmışlar dün 195.000 tl olan 1.5 dizel otomatik vites megan bugün 207.000 tl olmuş.
http://kampanya.peugeot.com.tr/fiyat...332.1536063673
valla uyuduruk bir swap limiti ve yalandan bir GLP ile faiz artışı bile 5.75'i gördürdü. az mantıklı hareket etseler düşürebilirler. Arjantin Türkiye ile benzesede aynı değil. sürekli temerrüte düşen bir ülke, Türkiye daha hiç düşmemiş. Ayrıca döt korkusundan bütün avrupalı liderler destek mesajı verdiler sırayla. Reis az mantıklı hareket etse geçici bir süre için TL değerlenebilir diyorum. YTD yazıyımda şey olmasın :)
Ben merkezin bu işe zarar etmek icin girdiğini düşünmüyorum . Bu arada doların yukarı gitme isteği net .. Tabii asıl sorun merkez’in Forex piyasasının gücünü bilmesine rağmen sadece viop’da işlem yaparak dolara baskı yapmaya çalışması .. Forex olduğu sürece viop’dan dilediğin kadar short pozisyon aç bir ufak habere bakar iş ..
Bende onu diycektim abi merkez satıyor tamamda karşılığında o 1,5 milyar TL lik doları alanda var. Karşılığı olmadan o pozu açamaz merkez ama işte kolda kesemez. 1,5 milyar TL lik poza kol kesmeye bir kalkarsa, elindeki pozların karşılığında shortları kapatacak alıcı bulamaz çok pis çizerler merkezi.
Doas ı yakından takip eden biri olarak satışların nasıl çakıldığını gösteren tablomu burda da paylaşayım...
VW dükkanı kapamış resmen...
KEL FERİT SANA KİMSE ACIMAZ...
Hem ben hem sektörün uzmanları en az %20-40 arasında zam (güncelleme) bekliyoruz yıl sonuna kadar...
O zaman of ki ne offff
KEL FERİT terleyen kelini bol bol kaşır artık ben ne yaptım diye söylenirken...
İlla araba alacağım diyenlerin ellerini çabuk tutmalarını öneririm...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/GlniCk.png
Burada aslında merkez viopta yaptığı hamle ile bozuk olan nash dengesini tekrar sağlamış oldu. Eğer bunu yapmasaydı oyun daha çok pareto optimumu denen kurala göre işleyecekti. Cümleler uzun olmasın diye böyle yazdım internetten aratabilirsiniz.
Pareto optimumundan uzaklaşılıp nash dengesine yaklaşılması yapacağı hamlenin gücünü ve oyuncuların buna güvenini arttıracak bir unsur.
Merkez bankası öncesi 250 bin usd bozmayı düşünüyorum.
6.44 alış 6.94 satış gene geldi makas
İşbank ta seans saatlerinde bile 6,74-6,66 idi...
genelde makas hep bu marjda oluyor..
İnanıyorum söylediklerini candan söylediğine
Ama bugünkü karar yarın bozulur çok kez
Hafızanın kulu olmaz kararımız
Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak
En çabuk unuttuğumuz şeydir ne yapsak.
Sen yine de @strongarm 'ın dediğine inan
Kararın değişir merkez faiz indirdiği zaman.
Nuri Sevgen vadeli usd kontratı için böyle demiş.
https://twitter.com/nurisevgen/statu...403285504?s=21
BİM'de Aralık 2017 muz fiyatı 7.95 TL... Şuanda 11.95 TL... 6 ayda fiyat artışı %50... Hayat herşeyden daha hızlı pahalaniyor sanki. :)
ohaa blombergteki bayan 10 ağustostaki atağı dış güçlere bağlayanlar mb sının yayınladığı verilerden yurt dışındn bir saldırı olmadığını alımların yurt içi kaynaklı olduğunu söyledi. yabancılar ortalama 3 milyar doalr işlem yaparken o gece 3.8 milyar dolar işlem yapmışlar buna karşılık yerliler ortalama 3.4 milyar dolar işlem yaparken o gece 10 milyar doların üstünd eişlem yapmışlar dedi.
kadının adı dr. zeynep ökten
yani dış güçler hikaye bu işi yapan içeridekiler diyor
hadi buyrun açuıklayın kimler yapmış o hareketleri
tek cent hareketi ben yaptıysam ben vatan haini olayım
ama dolar alan adamlar bana vatan haini diyenlerse hepsi osmanlı çocuğudur.
Peki etrafta hayat pahaliligindan sikayet eden var mi? Forumlarda sosyal ağlarda yani sanal ortamda yazanlar dışında pek yok gibi. Onu da zaten gören yok. O zaman çevir kazı yanmasın. Bu duzen devam boyle, insanlar topyekun tepki gosterene kadar. :)
4.9.2018 tcmb fonlaması
Likidite açığı 153.8 milyar TL, fonlama faizi %19.25
94 krizinde Türkinvestin teminatına çökmek için verilen krediye takoz koyan bu şekilde krizi dolaylı tetikleyen..2001 krizinde en çok piyasadan dolar çekenlerde 3 ncü olandır bunlardan birisi..oyuncular belli kim olacak..
MB ye viopta karşı pozisyon açanlardır belki de..yeni krizler yeni kurallar yazdırıyor..hepsinde de o dönem revaçta olan, karşılıksız olan bir değer patlıyor, bu kuru tetikliyor..serbestse piyasa serbesttir...iyi de sen niye bu kadar serbestsin denemez..yönetseydin öngörseydin..2016 da rand tepe yapıp düşmeye başlayıp da tl niye aynen devam etti diye keşfetseydin..
Neyse..trafikte şoförün işine karışmayacan..
Saygılar
Bir iletişim kazası olsa gerek..kıymetli demedim ilginçti dedim..uçuktu..Morla dalga geçerdik yaw..
Neyse..yeter bu kadar nostalji..
2,75 ten aldığım tuzlu yer fıstığı paketi 4,95 olmuş.
Artış yüzde 80
2016 Ağustos ta aldığım sıfır Dacia Sandero Stepway 1,5 dci şimdi 108 bin.
Ki o zaman piyasadaki en ucuz sıfır binek araba idi.
Artış yuzde 107,69
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın @rxpu bu son tebliğ Pergamon dış ticaret,tgsas dış ticaret gibi şirketleri nasıl etkiler? Bir bilginiz var mı acaba bu konuda?
UsdZar +2,84%
UsdArs +3.36%
Firmanın bilançosunu iyi inceleyin eğer ihracatı kadar ithalatı da yüksekse ciddi anlamda etkileyebilir. Ama ihracatı yüksek ithalatı yok ya da cüzi miktarda ise bankalar büyük müşterileri için ücretsiz olarak döviz satım belgesi düzenleyeceklerdir. Yani dövizi paket olarak satıp müşteri için tekrar alacaklardır. Ancak bu işlem aynı zamanda yüksek ithalatı olan firmalarda bürokratik olarak sorun çıkartabilir.
Ekleme: İhracatçılar birliği başkanı bugün canlı yayında tebliğin iptal edilmesi için baskı yapacaklarını bildirdi. İptal edilir mi edilmez mi bilemem. O nedenle bir volatilite oluşabilir. Ona da dikkat etmek gerekli.
Dedigim iki firmanın ithal ettiği ya da ihraç ettiği bir mal yok .
Sadece mesela bir atölye var işlerini büyütmüş dışarı açılacak ihracat yapacak ona aracı oluyor .
Ya da mal ithal edecek ona aracı oluyor .
Alım-satim, burokratik işlemler vs. bunları aracı olduğu kuruluşların yerine yapiveriyor.
Bu firmalara gelen bedeller imalatçı hesaplarına devrediliyor.
Dış ticaret firmalarını bağlayan bir şey yok, yalnız serbest devir yaparken şimdi DAB'a bağlayarak devredebilirler.
Daha önce bahsetmiştim, dış ticaret firmasından 6,60 la döviz alım yapılır, imalatçı dth hesabına 6,60 la satış yapılır.
Zaten yeni bir tebliğ gelme ihtimali var gibi.
Bu karşılıklı kur mevzusuna engel getirebilirler, o zaman çarşı fena karışır.
Bir yaptıkları bir yaptıklarını tutmuyor daha önce ihracatçılara sabit kurdan döviz verdiler işleri arttı adamların şimdi ise 2008 teki kanunu geri getiriyorlar.
Halbuki ihracat istenilen seviyede olmasa da düzenli olarak artmakta.
Bu tür firmalarda ihracat ödemesi kimin hesabına yatıryor?. Bu firmalar sadece komisyon karşılığı çalışıyorlarsa ayrı para trafiğini de yönetiyorlarsa ayrı olabilir. Bence bu tebliğin etkilerini kimse şimdiden öngöremez. Tebliğ iptal de edilebilir. Ama kısa vadede bir volatilite oluşturacağı kesin.
Devletin farkına vardığı bir gerçek var, ihracatçıların çoğu aslında çok büyük oranda birer ihtalatçı. Bu da devletin bazı stratejilerine zarar veriyor. Örneğin rahat rahat deval yapamıyor. Zira deval yaptığında ihracat artacağına azalıyor.Sistem denge noktasını bulamıyor. Bu durum devleti epey rahatsız etmiş olmalı ki ihracatçıların içindeki kuzu görünümlü kurtları yani ithalatçıları ayıklamayı kafaya koymuş olabilir.
Bana göre çok tehlikeli bir süreç olabilir. Kurtu öldüreyim derken kuzu da arada mefta olabilir. Zira Türkiye ekonomisinin temelleri ithalat yapmadan ihracata uygun kalitede çıktı üretebilecek seviyede değil.
Bürokrasi umarım bunun farkındadır.
Sayin @rxpu o kısmı bilmiyorum tam olarak . Bu arada teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için. Bakalım ne getirecek bu tebliğ? Ülkede her an ne olacağı belli olmuyor.