Dolar 7'ye yakınken dolar alan tehdit ediliyordu.Şimdi ise dolar alana ucuzdan dolar veriliyor.Büyük resmi görmek lazım.
Printable View
Lütfen haksızlık yapmayın...bende aynı forumu okuyorum burda kimse 10 Tl demedi...iyi analiz ederseniz yazıları doların makroekonomik sebeblerden 7.30 dışında bir rakam çıkaramazdınız...ama uygulanan politikalar yanlış ve dolar 10 da olur 20 de bunlar bura savunuldu...kaynağı belirsiz paralarla yangına ancak damacana su dökebilirsiniz...ben 2 altı dolar toplayan ve doların bu nedenlerle 10-20 olabileceğini öngeren biri olarak 6 ya düşmeden dolar almaya başlamadım mesela...maliyetiniz 7 lerdeyse size maliyet düşürmek için alım için en uygun rakamlar bunlar benki her alımım maliyet yükseltici avantajım yükl kısmının maliyetinin düşük olması..burası çok değerli bir site ve kişiler çok değerli...yoksa gidin onlarca site var çok geyiğin döndüğü...lütfen
Dolar altın emtia gibi yatırımlar kısa vadeye oynanmaz en kısa 1 yıl önerilen 3-5 yıldır...kısa vadede kazanmak isteyen hisse alır ki bence hisse bile uzun vadeli düşünülmeli şahsi tecrübelerimle...ben almışım doları en son 3.80 den sen ne diye gidip 7 lerden alıyorsun 5 ay sonra nerdeyse %100 yapmış...
Şu an şahsen hem mutlu hem üzüntülüyüm doların düşmesine...mutluyum zira dolar borçlu şirketler dolar toplayıp borç zararlarını azaltabilir...mutsuzum zira burda ki analizlere göre 7.30 altı dolar ülkeye zarar...ihracatçı daha az kazanır ve dünyaya rekabet gücümüz azalır...
Bazı ithal ürünler takip ediyorum mesela almak için dolar düştü diye almak için...ama ilginçtir fiyatlar düşmüyor iki haftadır...ozaman halka yansımayacksa dolar 1 TL olsa ne yazar....
Bloomberght (Ali Çağatay): (Trump için) Adamcağıza da çok yüklendiler.
100 günlük H.O.'sı olan 5,55 civarlarında direniyor gibi şimdilik...
fabrikayla USD/TRY'nin ne alakası var? bu saçma sapan ilişki kurmayı investing forumlarında da görüyorum. Türkiye'nin tabiri caiz ise burnundan kulağından dolar fışkırdığı 2002-2013 yılları arasında da fabrika/üretim yoktu. Herşey ithaldi ve hayvan gibi cari açık vardı. ama kur hem stabil hemde düşüktü.
Ne farklıydı peki? sıcak para vardı. ucuzdu. şimdi sıcak para azalıyor hemde fiyatı artıyor. bu kadar basit. enerji kaynağı veya fabrika kuruldu diye ülkenin parası değer kazanmaz. tam tersi imalatçı ihracatçı ülkeler sürekli olarak paralarının değerini düşük tutmaya çalışır ki rekabetçi olsun. aynı şekilde direk yatırım yapacak firmalarda fiyat fayda ilişkisi yapıp ucuz ülkeye üretim tesisi açar.
ha şuan niye TL değer kazanıyor? çünkü çok kısa sürede çok hızlı bir şekilde değer kaybetti. tabiri caizse düzeltmesini yapıyor. dead cat bounce'da diyebiliriz. sonrasında değer kaybı iktidarın olası yanlışlarından dolayı hızlanarak tekrar devam edecektir. ytd
Fabrikayla alakası yok,ilişkiyi siz kurmuşsunuz. Neden düşüyor kısmıyla alakalıydı cevabım. 690 dan alış iştahı yok idiyse neden almayın dendi. 6.90 dan hala alma iştahı var isiyse neden şimdi bunlara 5.50 den dolar temin ediliyor.
4.08-4.98 tahmini yine gelmiş bu kaç aylık devasa sapma tahmininizi patlatmamıştır hatta tuturmuş sayılırsınız.
Niye olumlu algılanıyor ki ABD kendi açısından bakar, onlar için ambargo uygulanmalı dışında bir formül yok, onlar için olumlu adım Türkiye'nin ambargo kararına uyacak olmasıdır, ekonomi kötü olduğu için ne isterlerse vermek durumundayız, şu an dolar düşüyor olabilir ama gelecekten yiyoruz, düşüş manipülatif.
Görüyorum ve kontrespiyonaj olarak arttırıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=kSuAbU3hY04
bu kaldırma indirme operasyonuyla (arada başka bir operasyon da var ama onu yazmadım) üretici fiyatları düşerken tüketici fiyatlarının aynı kalması sayesinde satıcıların kar oranlarının tekrar eski seviyelere gelmesi de başarılmış oldu.
böylece tüketici fiyatlarına zam yapamazken bir vesile ile zam yapabilmiş oldular...
Herkes dolarda benim gibi fizikiye geçsin 3.39 lardan beri fiziki tutuyorum. Özellikle terste olanlar dolarını çeksin fizikiye geçsin.
Yüksek TL faizinin sonu IMF ile anlaşma ile biter. Bu kadar yüksek TL faizi çoğu işletmeyi iflas ettirir. Seçimlere yüksek oranda işsizlikle girilirse her türlü sürpriz masada olur.
Ekmekte zam tartışması sürerken Antalya daki fırıncılar kepenk kapatmaya başladı. Kentte temmuz ayından bu yana 9 fırıncı kapısına kilit vurdu. Düzenleme yapılmazsa yıl başına kadar kentte 20 fırının daha kapanacağı ileri sürüldü.
http://www.hurriyet.com.tr/yerel-hab...sladi-40989418
Dolar ABD VE AVRUPA seanslari acikken, Turkiye de bankalar kapaliyken dustu.
Bu fiyatlardan artik Yerli yatirimci dolar satmaz, ha belki de daha dusecek beklentisi ile de almayabilir
5 altı konuşulmaya başlandı piyasada artık 2 hafta önce 7 ler gelir deniliyordu ... ortamın havası degişti bunu kabullenin ekim verileride iyi gelicek ..yıl sonu 4.90 larda seneyi kaparsa şaşırmayın .. papazı verdi aldı dolarları
https://businessht.bloomberght.com/b...iner-mi/555274
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dolar yatırım değil parayı koruma aracıdır. parayı tl'de tutmak kumardır, bist'te tutmak ise çifte kumardır...
ayrıca dandik ülkeler büyük ülkelerdeki para babalarının oyun alanıdır. buradaki zavallı ve fakir halkı daha da çok sömürüp ellerindeki üç kuruşu da çalarlar. bundan korunmanın yolu da elinde dolar, euro, altın vb. tutmaktır...
insan ülkeye daha iyi hizmet etmek için parasına sahip olmalı ki p.vengin çocukları paraları çalıp yurt dışına kaçırmasınlar. bunun için de parayı yabancı ağırlıklı borsaya yatırıp kumar oynamak yerine korumak gerekir...
%7 faizle alabilirsin doları..
Dünyanın en pahalı borçlanması..
Dolar tekrar 6 üzerine atar,1 hafta bekleyelim...!
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
USDTRY - SAATLIK -
Dun paylastigim grafigin son hali. Bekledigimiz destege dokundu hatta altina bile sarkti
Yarin bu destegin alti ustune bakacagiz
Bu destek kirilirsa kuvvetli bir direnc noktasina donusebilir.
[IMG]http://666kb.com/i/dxvws7wly02j9v93v.png
Berat Albayrak: Yeni bir hikaye yazacağız.
https://www.youtube.com/watch?v=5-u8xiGKxoY&t=99
doların bu ekonomik gerçeklerle 7 altında olması sadece bir yanılgıdır....rahat olun..psikolojisine sahip olan zarar etmez..ben 5,08 den satan biriyim o başka :) hala pişmanlığım geçmedi..
nerde bu antitroller :drunk:
kim verecek bu arkadaşin hakkını şimdi. bu vebali tasiyabiliyormusunuz.yazık gerçekten. ..Alıntı:
Originally Posted by ;2744964
kedi burdaysa ciğer nerde
ciğer burdaysa kedi nerde
malesef ülkemizin eurobondlardaki libor +faiz oranları bu dolar kurunu desteklemiyor......keşke bu düşüş gerçekçi olsa ama değil..
Tıpkı Brunson gibi Trump ta Türk derin devletinin küçüklükten yetiştirip Amerikan devlet sistemi içine yerleştirdiği büyük insanlardır.
Umarım bu son olaylardan sonra deşifre olmamışlardır.
https://twitter.com/turkayyildiz999/...87540494639109