https://www.youtube.com/watch?v=wHF5IciwWfo
Nihat Genç
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=wHF5IciwWfo
Nihat Genç
Herkes (onlar da) kıçına gireni biliyor da...Acımıyor diyor, sesini çıkarmıyor/çıkaramıyor...İyi böyle devam etsinler bizi .... yapmaya diyor... :he:
Bağkur yatiriyorlar.
He he:)
Kusura bakma yapmak zorundaydım.
G.ahmet bilir amerikayi. Ona sormak lazım.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SGK primi diye anlaşılsın diye yazdım. Bizdeki gibi zorunlu bir sağlık kesintisi var mı onu öğrenmek istedim. Eğer yoksa ve sen opisyonel olarak sağlık sigortası almıyorsan ameliyat için para ödemen sağlık sisteminin geri kalması mı oluyor?
sayın samuray,
ödeyemeyen 20 milyon kişi var.
aylık 800 dolar ödersen doğum masrafları 4.000 dolar gelir, ödemezsen minimum 20.000 dolar gelir. 50.000 dolara kadar çıkabilir.
hastalanan onbinlerce amerikalı go fund me'de milletten yardım ister, yardım toplayarak tedavi olmaya çalışırlar.
doktor 5 dakika bademciklerine bakıp antibiyotik yazar, 1 hafta sonra 1800 dolar hesap gelir, röntgen çekmek minimum 500 dolar, basit cerrahi işlemler 20.000 dolar.
a.b.d sağlık sistemi bizimkinin yanında çöptür.
ne yazık ki, son yıllarda bizde abd'nin sağlık sistemini örnek almaya başlıyoruz.
Kemal Kılıçdaroğlunu günahım kadar sevmem orası ayrı da şu muhabbetten de gına geldi emanuke. Yahu atanmış bir devlet memuru SGK Genel müdürü. Ne yapabilir? Siyasilerin aldığı kararları uygulamaktan başka bir seçeneği mi var? Bütçesi belli, gelen para belli, açığı saçığı belli. Kararları hükümet alır memurlar uygulamakla yükümlüdür. Ha en fazla açılan kadrolara tanıdık hısım akrabasını almıştır o kadar. Kafadan kadroda açamaz zaten. Orası eleştirilebilir ki mevcut durumda da kadrolara kimlerin kimlerin alındığı, torpilin biri bin para döndüğü aşikarken bunu da yapmak abesle iştigal eder.
Hükümet gönderdiği bütçe belliyken, aldığı kararla şu yaşta emekli edeceksin dediği belliyken devlet memuru SGK müdürü ne yapsın.
Şu anda SGK da ortaya çıkan aksaklıklar, efendim katılım payları, ödenmeyen ilaçlar, eyt problemi, SGK açıkları, emekli maaşlarının düşüklüğü, şehir hastaneleri sorunsalı vb için kimse SGK Genel Müdürünü eleştirmezken, adını bile bilmezken, o dönemde KK yı eleştirmek ayıptır, günahtır.
Bunların sorumluları her dönemin iktidarlarıdır, atanmış devlet memurları değil.
Oooffffff şiştim yav...Nasıl ve ne zaman kurtulcaz bunlardan ?
Hemen ihale açılsın. gömülme garantili mezarlık. Bazılarının felaketi bazılarının fırsatıdır.
hizmette sınır yok. yola devam.
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende öyle biliyorum hiçbirşey yapmamak senin tercihin ve bunu karşılığı sağlık hizmeti alamamanda seçiminin sonucu.Kimse kusura bakmasın biz burada ödeyip alamıyoruz eşim için cildiye randevusu takip ettik 1 ay 2 ayrı ilde bulamayıp özele gitmek zorunda kaldık. Türkiye'deki sistemde parayı herkesten hizmeti gidebilecek vakti olana ver şeklinde.
Giresun Devlet Hastanesi'nde 2 kolu birden kırılmış bir arkadaşın annesi , ameliyattan sonra, kollarından biri az , öbürü çok olarak yanlış kaynadığı farkedilmiş !
İstanbul'a getirmişler ..... Devlet Hastanesinde tanıdık Prf. bulunmuş ..... Prf. , kollardan sadece birini tekrar ameliyat etmeyi kabul etmiş ....
O da ; 'lütfen'.
şu anda 97 olan dolar endeksi, eğer çin'e karşı önlem almak amacıyla 90 altına çekilirse, 1 dolar 5 liranın altına gelir.
https://tr.tradingview.com/symbols/TVC-DXY/
şu oran birbirine yaklaştıkça dxy'de seve seve gerileyecektir;
https://thumbor.forbes.com/thumbor/9...-2000-2030.jpg
daha önce de yazdım, kısa dönemde artar gibi olsa da, doların özellikle 2020 başkanlık seçiminden sonra düşmeye başlayacağını tahmin ediyorum.
hele azil süreci işlemeye başlarsa, yandı gülüm keten helva, 2008-2012 arası dönemi gibi dxy 80'leri görebiliriz.
Sağlık, hukuk, eğitim, tarım, bankacılık, inşaat...
Dökülmeyen, dağılmayan sektör var mı ?
dolar neden 5 lira altına gelsin.. manasız bir hesap..nedir kullandığın mantık ?
dxy nin 90 altına düşmesi demek doların değersizleşmesi demek.. çin değersizleştiriyor.. abd değersizleştiriyor.. avrupa değersizleştiriyor.. bunların aksine sen tl nin değer kazanmasına izin verirsen (5 altına gelmesi) doların bir sonraki yukarı zıplaması daha yukarılara olur..zira bu felakete davetiye çıkarmak demektir..
akılları varsa az az ama sürekli TL nin değer kaybetmesine izin vermeliler.. bunun hesaplarını yapabilecek ekonomistleri vardır muhakkak.. tl nin değerlenmesi ülke çıkarlarına aykırı şu anda.. tl nin değerlenmesini savunanlar yabancıların çıkarlarına hizmet ediyor demektir, kur savaşlarının yoğun olduğu günümüzde..
Amerika da emeklilik fonu da vardır, saglık fonu da...
Eyaletler ler arası farklılık gösterebilir.
Bizim mevcut sistem gibi olan sistemleri iflas etmek üzeredir.
Bizde zamanında mevcut olan yeşilkart sistemine benzer bir sistem mevcuttur (obama bilmem bişiy)
Ama genel mantık eneklilik ve saglik bizdeki gibi birleşik degildir.
Tabiki zorunluluk bizdeki gibi olmamakla beraber % 80-90 üzerinde anerkan vatandaşı bir şekilde sigortalıdır.
Sayın Üye bizdeki sıkıntı ve aslında öbür üyenin de başarı diye övdüğü durum bu,maalesef para herkesten alınmıyor...
Sağlık sistemine düzenli ödeme yapanlar genelde sabit gelirliler olurken,faydalanma kısmı ise(maddi imkanları yeterli olduğu halde kendi gelirini yok saydıranlar dahil)5 milyonun üzerinde olan mültecilerde dahil olmak üzere tüm toplum..
O zaman ABD deki sisteme bir bakmak istiyor insan ,benden devlet en az 30 yıl gelirimin 5 de 2 sini emeklilik ve sağlık sigortasına kesiyor,sonuçta ise ödediğim paranın asla karşılığı olmayan bir sağlık hizmeti alıyorum,neden dersen ? sosyal devlet diyorlar,biraz daha zorlarsan özel sağlık sigortası yap diyorlar,iyide ben zaten çok yüklü bir ödemeyi sisteme her ay peşin yapıyorum....:notr:
Şimdi bu durumda iyi ödeyene daha iyi olanaklar sunan(hiç ödemeyeni de sokakta ölüme terkettiklerini düşünmüyorum)ABD sistemi kötü,tüm sistemi ödemesini sabit gelirlilerin üzerine yıkıp iş hizmet almaya geldiğinde aylarca sonraya gün veren bizim sistem iyi öylemi?
abd sağlık/emeklilik sistemi her durumda TR deki sisteme 10 basar..
bizde sgk bile ücretlilerin ayrıca vergilendirildiği bir sistem oldu..
oysa sağlık primleri aynen raftan aldığın su gibi belli ücreti olması gereken bir meta.. maaşı yuksek olandan yuksek sgk primi insan haklarına aykırı.. ülkede gelir adaletsizliğini vergiler ile düzeltmen gerekir.. böyle sgk üzerinden numara çekerek gizli vergilendirme yanlış bir durum..herkese sağlık hizmeti ulaşılması gerekn bir ideal olmalı, ama herkesin bir şekilde ödeme yapması da sağlanmalı.. mesela adam iphone alıyor ama sgk ödemiyor.. bunu önlemen lazım.. bu gibi durumları hallettikten sonra hala para yetmiyorsa sağlık için vergileri 1-2 puan arttırabilirsin.. halka anlatman şartıyla..
neden gelmesin?
dolar devamlı artacak diye bir kaidemi var?
2002 kasım ayında 1.68 olan dolar kurunun 9 sene sonra 2011 yılında 1.50'lere düştüğünü ve bu süre zarfında altın % 400, yani tam 4 kat artarken ısrar ve inatla dolarda kalanların eksiye gittiğini ve perişan olduğunu unutmayınız!
SGK ve işleyişi nereden tutarsan elinde kalıyor.
Hastaneler daha beter doktor raporlu ilacını nasıl reçete edeceğini bilmiyor, tam bir rezalet.
Ciddi ciddi bıktım 3 ayda bir doktorla uğraşmaktan.
Bu sene başında yakınımızdaki bir özel tıp merkezinde, eşimin fizik tedavi ihtiyacı temelinde aldığımız hizmet için ücret ödemiyorduk.
Bir ay önce 1 saati karşılığında 50 lira ilave ücret almaya başladılar bizden.
Doktor vizite ücretleri anormal yükseldi.
Atatürkçü halkçı Haberal'ın hastanesinde uzman doktor vizite ücreti 105 lira oldu.
Bedava sağlık sistemi diye övündükleri sistem giderek can derdiyle terbiye ettikleri halkı söğüşleme sistemine döndü.
Her gün sgk sistemi değiştirirse olacağı budur...
Her şeyi dijital ortama taşıyoruz ama altyapımız kaldırmıyor...
Genelleme yapmak doğru deil...
Varsa bir aksaklık sabime bildirin. 184
Ayrıca,
Mevcut raporlu ilaçların reçete edilmesi sşstemi yanlış kardeşim...
Adam kalp hastası. Stent takılmış. Ömür boyu kullanağı ilaç var. (kabul gören ortak tedavi) Geri dönüş yok. Bu ilacın tekrar dr tarafından reçete edilmesi saçmalık. Bunun gibi bir sürü örnek var.
Özel hastanelerde ciddi ücret artışları var. Buna ilave olarak bazı bölümlerde teşhis için tahlil veya görüntüleme gerekiyor. Özel hastane sistemi ayakta tedavi için kötü değil ancak yatarak tedavinin mali olarak karşılanması zor.
Kamuda gördüğüm kaynak yetersizliği doktordan , hemşireye sarf malzemesine kadar kaynak problemi var. Makina gibi çalışan yerler var. Bu nedenle personelde, hastada gergin. Sistem iyi niyetli insanların çabasıyla dönüyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi