bugün aes alabilen oldu mu acaba spk sitesinde bugünün değerleri açıklanmamış bununla alakalı mı acaba,fona çok talep olunca limit mi çekildi acaba?
https://www.spk.gov.tr/SiteApps/Port...imFonlari/MKYF
Printable View
bugün aes alabilen oldu mu acaba spk sitesinde bugünün değerleri açıklanmamış bununla alakalı mı acaba,fona çok talep olunca limit mi çekildi acaba?
https://www.spk.gov.tr/SiteApps/Port...imFonlari/MKYF
Ustad sen ons un dusmesini istiyorsun
Bende yukselmesini altin fonu aldim
Sende onsun dusmesinden arti yapan fonmu var
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankacilik endeksi fonu olarak ADP veya TAU daha fazla avantajli degil mi ? Hem komisyon odemesi yok hem stopaj yok. Orada bi ince hesap yapmak lazim saniyorum. Bugun ADP veya TAU +2 getir tahminim. Fakat sizin ZPLIB de sure ve pozisyon degistirme avantaji var tabi ki
Binance CEO’su: Bu Trend Bitcoin Fiyatını Uçurabilir
“FED’in para basmaya başladığı an Bitcoin fiyatı yukarı tırmanmalı çünkü insanlar bu parayı kripto para almak için kullanacaklardır. Ancak kimse henüz bu parayı almadı ve (hükümet) parayı nasıl dağıtacaklarını düşünüyor.” https://beincrypto.com.tr/binance-ce...ni-ucurabilir/
Su anda ons 1682 bunun bi onemi yok herhalde
P.tesi sabahki rakama bakicaz degilmi
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BYF'lerde de stopaj yani vergi yok.TAU'ya göre de getirisi daha iyi bugün için.
Ama komisyon var.Oda en kazığını biz odüyoruz binde 2.
Aracı kurumuna göre daha düşük olanlar için büyük avantaj.
BYF'lerin tek olumsuz yönü var aracıya ödediğiniz komisyon.Onuda onbinde bire anlaşırsanız gayet uygun olur.
Sabah al öğlen sat at karı cebe.
Öğleden sonra gene al gene sat.
En sert yükselip en sert düşen fon TTE 😂
Dolar bugün niçin 6,83'e kadar indi aniden.
Brent petrol icin karar anı..pazartesi yön 👆🏻 Roket işaretiyle birlikte
Ytd
Bu arada benzin ve mazota bugün zam geldi
Rica ederim ustadlar. Vaktim bol olunca ugras oluyor benim icinde , vakit geciriyorum. Bu haftasonu bir suredir takibimde olan Tmg ve Afa fonlarini ekleyecegim tabloya. Eger istediginiz fon varsa ekleyebilirim. Yeni ekledigim fonlarda B kolonunda bazi yanlislar olabilir.
Ornegin Aft fonunun icerisinde SAPGY , SMSNLI , TSM.N adinda 3 hisse var. Ve bu hisselerin google finance kodunu yazarken tam emin olamadim. SAPGY hissesi buyuk ihtimal Almanya borsasinda islem goren SAP . TSM.N amerika borsasi mi yoksa meksika borsasinda mi islem goruyor ? SMSNLI ise londra borsasi mi yoksa meksika borsasi mi yoksa kore borsasi mi acaba ?
Ham petrol ile brent petrol arasinda bir korelasyon olmasi gerekmiz mi ? Ham petrol -8 -9 seviyelerinde giderken , brent +1.70. Ayrica aes fonu icerisindeki etf lerde ciddi eksi degerler gozukmuyor.
28 Mayısta ilginç bir fon geliyor.Ziraat çıkartıyor.
Ziraat Portföy S&P/OIC COMCEC İSEDAK 50 Shariah Endeksi Yabancı Hisse Senedi Fonu KOD:ZSF
%100 S&P/OIC COMCEC 50 Shariah Endeksi hisselerine dayalı bir fon.
Bu arada koç başı yırttı yırtacak...
Tabloyu yapan arkadaştınız bakın. Brent ham, brent, WTI ham, WTI:
https://i.ibb.co/DKGKN4s/Oil.jpg
Tdg +%0,20
tta -%1,40
tte +%2,57
ıpv +%0,16
Üstad araştırdım
S&P/OIC COMCEC 50 Shariah Index
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleri sermaye piyasalarının tanınırlığını ve üye ülke borsaları arasında işbirliğini artırmayı amaçlayan ve İİT Borsalar Forumunun S&P ile yaptığı ortak çalışma sonucunda hazırlanan, 19 üye ülkeden 50 pay senedini içerecek şekilde oluşturulan S&P/OIC COMCEC 50 Shariah Index (Endeks), 15 Haziran 2012 tarihi itibariyle hesaplanmaya ve yayınlanmaya başlanmıştır.
Endeks İslami sermaye piyasalarında önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Gerek İslami endeksler piyasasındaki önemli bir eksikliğin giderilmesi, gerekse İİT üyesi ülkelerin sermaye piyasalarının bilinirliğinin arttırılması bakımından başarılı bir örnek teşkil etmektedir. Dünyada çok sayıda İslami endeks olmasına rağmen, hiçbiri yalnızca İİT ülkelerinin şirketlerine odaklanmamaktadır. Bu paradoks ve İslami finans odaklı menkul kıymetler için artan talep, Endeksin hayata geçirilmesi için motive edici sebepler olmuştur.
Endeksin aşağıdaki amaçlara hizmet etmesi öngörülmüştür:
İİT sermaye piyasaları konusunda farkındalığın arttırılması
İİT borsaları arasında işbirliğinin arttırılması
İİT piyasaları performansı için referans ölçüt sağlanması
İİT piyasaları için alternatif finansal yatırım araçları oluşturulması