Google docs bir önceki gün fiyatı çekemeyince bir an hata oldu, kusura bakmayın.
Bir dipnot- Mps için bir gözlemim, genellikle son zamanlarda getirisinin (ziraat katılım endeksi + katılım 50 endeksi) / 2 olduğunu görüyorum.
Printable View
Riski yüksek değişken fon almamaya karar verdim.
Onun yerine hisse fon alacağım.
Bakıyorum riski yüksek değişkenler zaten hisseye dayanıyorlar.Bist artasa artıyor düşerse düşüyorlar.
O zaman dedimki ne diye %10 stopaj ödeyeyim
Artık riskli değişken yok, onun yerine hisse fonu var.
Kafadan kardan %10 kazanmış olacağım böylece:)
Değişken fon alacaksam riski düşükleri seçeceğim.
gr gümüş un daha yolu varmi sizce onur bey
Bizim hisse yoğun fon olarak adlandırdığımız ve portföyünde %80 ve üzeri BİST hissesi bulunduran fonu 1 gün dahi tutsanız vergi yoktur.
Sizin dediğiniz portföyünün en az %51'ini BİST hisselerinden oluşturan fonlar.Bunları 1 yıl tutmak lazım.Ama ben böyle bir fona rastlamadım.
Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kanununa göre kurulan menkul kıymetler yatırım fonlarından hisse senedi yoğun fon (Fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞ'ta işlem gören ihraççı paylarından oluşan) niteliğine sahip fonların katılma paylarının ilgili olduğu fona iadesinde %0 oranında gelir vergisi tevkifatı uygulanır. Bu nedenle, unvanında "Hisse Senedi Yoğun Fon (HSYF)" ifadesi geçen tüm fonlardan elde edilen gelirler için stopaj oranı % 0 (sıfır)’dır.
sürekli olarak portföyünün en az % 51'i Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören hisse senetlerinden oluşan yatırım fonlarının bir yıldan fazla süreyle elde tutulan katılma belgelerinin elden çıkarılmasından elde edilen gelirler, stopaja tabi olmayacaktır.
tamek'se koy sepete , majitse ekle portföye ...
Bugun eib'in sonucu nedir acaba?
Ben dusus bekliyorum bakalim ne cikacak :)
Saygilar.
Bunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler. Umarım buraya da el atmazlar.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok özür dileyerek konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum. Cevabını hiç bir yerde bulamadım. Buğday, kahve, şeker gibi emtialara nasıl yatırım yapabilirim? 2 hafta önce doğalgaz tam almalık yerde dedim aynı gün %10 gitti. Bugün buğday mı alsak acaba dedim %5 gitti. Sanırım evren mesaj gönderiyor :) Güvenilir bir aracı kurum önerebilir misiniz nereden yatırım yapabilirim ben bunlara?
teşekkürler. yarın ilk iş demo hesabı açıyorum :)
yurtiçinde yerleşik aracı kurumların bazıları , yurtdışı işlemler için de hizmetlerini süslemiş vaziyette... sizin dediğiniz ürünlerin yurtdışı '''' organize '''' borsalarda vadeli kontratları var. o kontratlar aracılığı ile halvet olabilirsiniz. Lakin , az önce yukarda bir forum kullanıcısı yurttaşımız, forex piyasası demiş yani aslında kastettiği CFD aracılığı ile de erişim olabilir... Lakin CFD ler organize piyasada işlem görmezler OTC piyasası ürünleridir... Çok güvenilir cfd konusunda uzmanlaşmış kurumlar aracılığı ile olabilir ... Ben lahsen CFD değil future kontrat tercih ederim... Bahsettiğim future kontratlarda öyle küçük meblağlarla yapılacak iş değil onu da diyeyim...
bu ara hisse fonlarından ziyade daha defansıf fonlar tercih edilmeli
eib-eic-suc-sua gibi bir çok defansif fon var.
Şurayada bir bakın.
https://www.gcmforex.com/sirket-prof...-olasiliginiz/
Yıllardır zararda olan %70 karda olan %30 oranı hiç değişmedi.
Her forex şirketi bu uyarıyı yapmak zorunda.Tümünde de zararda olan %70'ten aşağı değil.
Çok çok riskli bir yer forex piyasası
Aman dikkat.
İpv:-0.08, Tte:+1.09
Az önce yapılan GPG yatırımcı toplantısının kaydı.
https://www.youtube.com/watch?v=SFK4WUB_d2c
Defansif fonlarda yükselen endekste yerinde sayıyor.Hatta endeks bir süre yataya sararsa hisse fonları ve hisse senedi oranı yüksek olan değişken fonlar iyi getiri elde ederken bu fonlarda bekleyenler seyretmekle yetiniyor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SUA var bende, ppf yerine kullandığım için herhangi getiri beklentim yok. Bu fonlardan birşey beklenmez zaten.
OPH fon hakkında düşünceleriniz nedir? MAC ve TKF'yi geride bırakmış.
fiba hüsnü ppf sinin 1 yıllık üj yıllık bej yıllık yüzde getirileri: 12,90 ... 59,43 ... 94,40
sühanın 1 yıllık üj yıllık bej yıllık yüzde getirileri ise sırasıyla: 21,91 ... 97,74 ... 162,59
ayrıca süha , değişken fon kategorisinde özel fon haricinde üj ve beş yıllık getirilerde ilk 5 te ... dikkatinize...
TCD Mayıs->Haziran
Ek 25463
Değişken ve hisse fonlardan çıktım.
Bilanço dönemi geliyor
Altın fonlarını hala tutuyorum.
Parayı PPF alternatifi nereye park etmek lazım?
PPF'ler bitmiş bu arada...
Üstat haklısınız bunun yanında büyükler bir şekilde bilançodan en azından kesin olmayandan haberdardır. ky bilmiyor onun tedirginliği de var kesinlikle. Ben bilançoların özellikle belli sektörlerde iyi gelmeyeceğini düşünüyorum ama büyükler tarafından bu satın alınmıştır belki kim bilir. Çok beter gelirse düzeltme keskin olur tabi.