en tepeden satıp
en dipten alan olmadı mı bugün?
Printable View
en tepeden satıp
en dipten alan olmadı mı bugün?
tüm geri çekilmeler alış fırsatıydı.bu 10 kere oldu.zihin bunu içselleştirince,tehlike başlar.yine aynı sonuç beklenecek ama herif hergün pilav yemez.
Endeks dipten 1000 puan tepki vermiş, bizim patlıcan güzeli THY 2 kademe...
Çizdiğimiz istikamette sorunsuz gidiyor...
bist genel alan satan ve hacimde lider olanlar
https://i.hizliresim.com/lkdV79.jpg
https://i.hizliresim.com/q17DzF.jpg
https://i.hizliresim.com/Hz1lMO.jpg
vadeli son 4 gun alan satan
https://i.hizliresim.com/dEA7Af.jpg
günlük grafik
https://i.hizliresim.com/6WKPH5.png
haftalık grafik
https://i.hizliresim.com/ZmegCh.png
son 1 haftadır yabancı işlem yapmıyor yapıyorsada yerliler üstünden yapıyordur..bir haftalık sürecte kimlerin piyasayı nasıl ne hale getirdigi belli
işyat ve yapıkredinin robotunun olmadıgı hisse yok aksama kadar al al ver al al ver..hacimde artan diger kurum a1 sürekli satışta
bundan sonra yukarısı oldukca zor gözüküyor grafiklere bakınca vadeli 135,700 üstüne atıp kalıcılık saglarsa biraz düzelir yoksa bunlar her fırsatta satacaklardır..bugun merinin 10,000 poz bana inandırıcı gelmedi..
benim pencereden gözüken durum bu...bende trakya camda yakalandım hisse kesintisiz her şekilde düşüyor yapı iş a1 sagolsunlar göz actırmıyorlar bugun vermedigime pişmanım hayırda gelmez attılar ortaya bi havuç birleştik birleşiyoruz oldu olacak bizde düştük peşine megerse kazın ayagı oyle degilmiş anladık ama biraz gec kaldık..
resimleri inceleyin..
-APS rekor düzeyde. 511.000 ton yük var.kasa dolu.işin içine aylık bar marjını ve kerametli 21-22. günü de koyalım.
İş yatırım bugün feci zarar yazmış...
En çok kazandığı 5 hisse ile en çok kaybettiği 5 hisse arasındaki fark bile 2 mn TL...
Totalini hesaplamadım ama kabaca 7-8 milyon lira olduğunu tahmin ediyorum...
Bugün çok zorladı zaten, umarım ders almıştır biraz...
Kızımın nikahı vardı bugün, 15:15 gibi ona katıldım geri döndüm masaya oturdum az sonra yağmur/dolu/fırtına ne derseniz artık
dökülüyo mubarek
pasifteki emirlerin çoğunu zor sildim.
ben bir taraftan siliyorum robot onür taraftan işlem açıyor
pozisyonları takip edemedim
MC ye kalacak kadar fazla pozisyonum oldu.
Teşekkür ederim...
Ama zamanlamayı yine tutturamadık...
PALA ya burayı okuyor, ya benimle aynı göstergeleri kullanıyor, ya da ben PALA ile aynı göstergeleri kullanıyorum...
Geçen sefer de trend dönüşünü bir gün farkla kaçırmıştım...
Ama aceleci olmaya gerek yok, yarın önemli, zira global bir satış dalgası beklediğim için, bugünkü ani hareket bakış açımı pek değiştirmedi...
Bist bugün negatif ayrıştı.
Mantıklı bir sebep de bana göre yoktu. Haberler de bile ciddi bir şey yoktu. Görende savaş çıktı sanacak.
Tamamen 2 dir alta basıp topluyorlar.
Dolar düşerken, brent yükselirken, dünya endeksleri yükselirken, aşı haberleri çıkarken, Abd nin korona için 1 trilyon dolar daha ek ayırdığı açıklanmışken...
Borsa düşer mi?
Bana göre trend hala yukarda.
Ytd
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Pasta felaket long olduğu doğrudur
Ama velakim
1 kaçar 2 kaçar 3 kaçar birgün bir kaçmaz
U.V yatırımcı ederler adamı ne olduğunu anlayamaz insan
Bu sefer de kaçacak mıı göreceğiz
Ha diyeceksiniz ki stop var
Valla öyle bir bar gelir bugün gibi 5 bin puan stopta olacak irade olmaz adam da
Yarın çetin bir gün olacağa benziyor...
İş yatırım, Garanti, AK yatırım, bugün piyasayı tutmak için neredeyse bir taraflarını yırttılar...
Tutamadıkları yetmezmiş gibi, üstüne bir güzel de zarar yazmışlar...
Yaklaşık 450 mn TL civarı da mal kalmış ellerinde, maliyetler epey yukarda...
Bunu telafi etmek için yarın bul karayı, al parayı, olayına çevirebilirler...
Trade edebilen, disiplini olan için güzel fırsat verir tabi, ben şahsen volatil günleri daha çok seviyorum...
Ama yön olayını tutturamayıp, üstüne bir de zamanlamada hata yapanın, kaşla göz arasında donuna kadar alırlar...
O yüzden ekstra temkinli olmak lazım yarın, kapanış kırmızı olursa olay bitmiştir zaten, trend döndü demektir...
Yarın yeşil kapatırsa tahminlerimin 1-2 gün ötelenmesine sebebiyet verebilir...
Ama seviyeler aynı, değişen bişey yok...
Tekrar belirteyim ki PALA 121.500' ü geçmek istiyorsa masaya 1 Milyar TL' yi koyacak...
Öyle kağıt çevirmelerle falan buraya kadar anca getirdi, bundan sonrası için fazlası gerek...
O da CASH...
Nakitin döndüremeyeceği gösterge yoktur...
Tabi enayi duruma düşmemek adına
Belli başlı pozları kapatıp aç kapa tarzı oyun oynuyorum
Du bakalım ne olacak
Olan şu ki 135 xxx den 130 xx e
136 xxx den 131 xxxx e
10 bin puan ekmek oldu 1 ayda
derin arkadaşımız müritlerine bunu ifade ediyor:
Bugün #borsa da olması gereken bir düzeltme gerçekleşti. Borsanın temel kuralı düşmeden yükselmez. Bazı konular düzeltmeye bahane olur sadece. Hiç bir piyasa devamlı aynı yöne gitmez.
Mb vob dolar masasina oturmus 6 yolu acildi bence
İşte o stopu açımadan yapacaksın. 5000 puan alttanda olsa gerekirse. BEnim gibi borsalara atm lerden al sat yaparak başlayan ve benden daha eski tecrübeli abiler de keser kolu çıkar.
Hep yazarım bu sayfaya da rüzgara karşı işenmez. Kendi üstüne gelir.
116000 altı oldu mu abbas durmaz. Çıkarsa üstüne 117000 den alırız tekrar
Burada sıkıntı tecrübesiz arkadaşlar. Onlar çok panikliyor. Eee düşüş anında Twitter dan sana hisse aldıran üstadı bulamıyorsun. O yüzden teknik öğrenmek en basitten 20 gün 50 gün ortalama izlemek bile en azından yapmaları gereken.
Şimdi 118 bin de kapattı ya borsa
Haydi oldu 113 bin açtı sabah
Bir haber geldi diyelim
Burada çoğu insan stop olacağını sanmıyorum
Birgün böle olacak böle iş bitirecekler
kasa bu kadar dolu iken 132-133.000 arasında kurum maliyetleri var. ve vadeye 40 gün var.
burada tüm kılıçlar çekilecek.
misal şubat vadede bu maliyetlenme dengesi 144.000 deydi.
Öyle günler de oldu. Gene olabikir. O zaman akşam hiç malda kalmamak lazım. Bu da mümküm değil.
Hayırlı olsun bear abi. Genç çifte mutluluklar sana da boy boy torunlar dilerim. :)
tebrik ederim BEAR BULL.ALLAH MESUT EYLESİN
GÜNLÜKLERDE ÜSTEL ORTALAMALAR sat yönünde kesişirse(şimdilik bu durum yok) işte o zaman sert gapler olur ve stoplosss imkanı olmaz.gezi olayları,fed 2013 vs.
Buradan shortcu palaya sesleniyorum
Bu sefer danayı mezbadan çıkarmayalım arkadeş 😃😃
Bu sefer kaçırmayalım danayı
Verelim çoşkuyu verelim bıçağı