KRT TV
@krtkulturtv
·
1 sa
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan #deprem uyarısı http://krttv.com.tr/gundem/prof-dr-a...si-h62862.html
Printable View
KRT TV
@krtkulturtv
·
1 sa
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan #deprem uyarısı http://krttv.com.tr/gundem/prof-dr-a...si-h62862.html
https://www.hisse.net/topluluk/showt...44960&page=552
Dolar ne olacak diyenler için ağustos ayında yapılan çalışma...
endeks 30 puanlar
https://i.hizliresim.com/VR55MQ.png
Keyfi değildir... Açıklarını kapamaya çalışıyordur... Bizim küçük yatırımcı da bu durumda call almak için yüklenip, biraz da korumalı put satış yapsa, ebesi bellenir bu biçarenin... Bak bakalım ondan sonra nasıl GME shorçuları gibi d.tüne nişadır sürülmüş gibi oluyor...
Pfizer CEO'su Albert Bourla,
Hafta sonu yaptığı açıklamada,
gelecek dönemde virüsün mutasyonlar sonucu mevcut aşıları etkisiz hale getirmesinin yüksek ihtimal olduğunu söyledi.
—-///
Coronavirüs salgınını yıllar önceden bire bir tarif eden
Bill Gates in
Başka bir virüs gelecek, daha büyük salgınlar olacak kehaneti
—///
Bunlar tesadüf olamaz
Birileri yine düğmeye mi bastı
Sorularını akıllara getiriyor.
Dünya: Tarım gıda, ilaç Sağlık eksenine tamamen kaymıştır.
Herkesin dilinde Ayçiçek yağı
Pfizer ceo şu boş yapmış. Yeni teknoloji ve eski bilgiler ile yeni corona aşısı yapma süresinin 4 6 aya düştüğü hakkında bilgiler geliyor.
O aşı satma derdinde.
1604 üstüne atmadığı sürece longların işi zor,1571 kırılırsa shortlar arkaya yaslanır.....ytd
Buhrancilar gelmeye başladi😂😂ytd
vob ÖLDÜ sanki 500 p sıkıstı....500 p aldı 2 işlem .....yeter ...aha hareket var
Pandemi öncesi döneme göre, bakkallardan veresiye alışveriş yapan kişi sayısı %32, bakkalların veresiye defterinde yazan toplam borç tutarı ise %55 arttı- İstanbul Bakkalları ve Veresiye Alışveriş Pratikleri Araştırması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
İBB İstanbul İstatistik Ofisi, "İstanbul Bakkalları ve Veresiye Alışveriş Pratikleri Araştırması"nı yayınladı. Bakkalların yüzde 71'i veresiye defter tutuyor. Veresiye talebinin en yüksek olduğu ilk üç ürün; ekmek, yumurta ve sigara oldu. Pandemi öncesi döneme göre, bakkallardan veresiye alışveriş yapan kişi sayısı yüzde 32, bakkalların veresiye defterinde yazan toplam borç tutarı ise yüzde 55 arttı. Pandemide, yüzde 85,5'inin satışları azaldı. Bakkallar, ürün fiyatları, zincir market şube sayıları, online alışveriş siteleri ve ürün tedarik girişimlerinin artmasından olumsuz etkilendiler.
İstanbul Planlama Ajansı bünyesinde faaliyette bulunan İstanbul İstatistik Ofisi'nin hazırladığı "İstanbul Bakkalları ve Veresiye Alışveriş Pratikleri Araştırması" yayınlandı. Kentin 39 ilçesindeki 402 mahalle bakkalı ile 21-25 Ocak tarihleri arasında görüşülerek yapılan araştırmada, mahallelerdeki ekonomik şartlara dair önemli bulgular ortaya çıktı. Herkesi, kent yoksulluğunun geldiği seviyeyi bakkal defterlerinden okumaya davet eden araştırmada, vatandaşın alım gücü ve küçük esnafın içinde bulunduğu zorluklarla ilgili çarpıcı veriler yer alıyor. Bakkalların içinde bulunduğu ekonomik durum, rakamlara şöyle yansıdı:
10 yılda bakkal sayısı üçte bir azaldı
Zincir market şube sayılarındaki yüzde 100'ün üzerindeki artış, bakkalların ekonomik zorluk yaşamasına neden oldu. Son on yılda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bakkalların sayısı, yüzde 30'un üzerinde azaldı. İstanbul'da ise 20 bin civarında bakkalın faaliyetlerine devam ediyor.
Yüzde 71'i, veresiye defteri tutuyor
Bakkallara pandemi öncesinde ve pandemi sürecinde veresiye defteri tutup tutmadığı soruldu. Pandemi sürecinde veresiye defteri tutan bakkal sayısının pandemi öncesine göre benzer oranda seyrettiği gözlendi. Her iki dönemde de bakkalların yaklaşık yüzde 71'inin veresiye defteri tuttuğu görüldü.
En fazla veresiye satılan ürünler: Ekmek, yumurta ve sigara
"Veresiye taleplerini düşündüğünüz zaman, en sık veresiye yazdırılan ürünü söyler misiniz?" sorusuna verilen yanıtlarda, ekmek ilk, yumurta ikinci ve sigara üçüncü sırada yer aldı. Bu üç ürünü ise sırasıyla; peynir, yağ, çay, bakliyat, süt, şeker ve yoğurt takip etti.
Veresiye alışveriş yapan kişi sayısı, yüzde 32,2 arttı
Pandemi öncesi dönemde, bir bakkaldan veresiye alışveriş yapan kişi sayısı, aylık ortalama 24 olarak belirlendi. Pandemi sürecinde ise yüzde 32,2 artarak 31 kişiye yükseldi.
Veresiye defterindeki toplam borçta yüzde 54,8 artış
Pandemi öncesi döneme göre veresiye alışveriş yapan kişi sayısının artması ile birlikte veresiye defterlerinde yazılı olan toplam borç miktarının da arttığı görüldü. Pandemi öncesi dönemde veresiye defterinde yazan toplam borç miktarı, ortalama olarak 12 bin 733 TL iken, pandemi sürecinde, yüzde 54,8 artışla ortalama 19 bin 717 TL oldu.
Yüzde 85,8'inin satış oranları azaldı
Pandemi sürecinde, bakkalların yüzde 85,8'i, Mart 2020 öncesine göre, satış oranlarının azaldığını belirtti. Bakkalların yüzde 10,2'si ise satış oranlarının değişmediğini, yüzde 4'ü satış oranlarının pandemi öncesi döneme göre arttığını kaydetti.
Online alışverişten olumsuz etkilendiler
Pandemi ile birlikte satış hacimlerini önemli ölçüde artıran online alışveriş siteleri ve eve ürün tedarik girişimlerinin yaygınlaşması, bakkalların satış oranlarını negatif yönde etkiledi. Bakkalların yüzde 84,4'ü, bu nedenle zorluklar yaşadığını belirtti.
Zincir marketler ve fiyat artışlarından zorlandılar
Bakkallara yaşadıkları olası zorluklar sorulduğunda, en fazla verilen cevap, yüzde 92,7 ile "Zincir market şube sayılarının artması" oldu. "Ürün fiyatlarının artması" cevabı, yüzde 91,3'lük oran ile ikinci sırada yer aldı. Veresiye ürün satışı yapan bakkalların yüzde 94'ü, veresiye ürün satışı yapmayanların ise yüzde 86'sı, ürün fiyat artışından etkilendiğini ifade etti.
Yüzde 80,8'i, Koronavirüs sebebiyle ekonomik zorluklar yaşadı
Bakkalların yüzde 80,8'i, Koronavirüs; yüzde 74,3'ü, kira/enerji/işçi gibi sabit işletme giderleri; yüzde 73,8'i, genel ekonomik koşullar; yüzde 67,1'i ise ödeme alamamak ve veresiye taleplerinin artmasından dolayı işletme olarak ekonomik zorluklar yaşadığını söyledi.
İstanbul Bakkalları ve Veresiye Alışveriş Pratikleri Araştırması bilgilerine https://istatistik.istanbul/ adresinden ulaşabilirsiniz.
KAYNAK: MATRİKS
15.00 dan sonra gerçek oyunlar başlar ,
yağlı güreş pehlivanları gibi makinalar el ense muhabbeti , dışarısı da öyle .
Cazgırı beklicez oda gelmiş zaten:)
Sayın sanane; takılıyorum ve anlayişli bir insansiniz..Tebrik ediyorum sizi.
Buhrancılara bi şey dedigim yok çünkü bende buhran diye diye tır çarptı beni de😊Sağlik olsun diyelim elbet bi gün bizde güleriz.Selamlar.Ytd
Doların neden aşağı geldiğini çözebilen oldumu
Taşınan Açıklar (son günlerde taşınan açıklar çoğalmış, bu piyasaya vermezler gibi)
https://i.hizliresim.com/LlfXEG.png
Timothy Ash
@tashecon
·
2s
Lira on fire again this morning - touched 7.22 at one point. Wonder how long before locals throw in the towel and begin buying TRY, pushing down those big dollar deposits?
haydi yerliler haydi ayşe teyze, fatma nine, hacı amca bozdurun doları altını düşüşü galiba :)
yastık altı ve dth stoplatma operasyonu :)
eli belli gibiydi biraz, artık yakın stoplu bakalım 1610 ve üzeri kalıcılık gelecek mi, hala çok sert bir düşüşün ardındayız 1580 tekrar denemesi benim için sürpriz olmaz yakın stop ve poza çok inanmamak kazanıp da geri vermemek önemli.
garan, hava yolu, tekfen, celocan, emlak konut
hepsine short.. vira bismillah...
Şahit ,
Seninle burada anlatırken beklentim 6.80 olduğunu söylemiştim ben teknik baktığımdan rakamlar üzerinden görüşlerimi belirtiyorum.
Yalnız son dolar aşağı hareketini şubat sonu bekliyordum kendi stratejimde erken yaptılar bu hareketi.
Her halde 7.18-7.30 yeni bant aralığı gibi kısa vade
Şahit,
Dolardaki bademci yerleşikler robin - badem mi oldu:)
Ben gene longa girdim. 1800 hedefliyorum, tutar yada tutmaz, ayrı konu....... İnşallah tutar da... Terste kalmak kötü oluyor, hemi de çok kötü... Ayılar iyi depiyor.
Katır böyle depmez yaw
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TL ,1000 kaplan gücünde.Doları yere serdi.Maşallah diyelim...
Altta 6.85 var.hani şu 2 ayda bir kamyon dolar sattığımız yer.2020 haz-temmuzda.
Para kazanıp kazanmamak başka bir konu ama doların zayıflaması, TL nin güç kazanmasını görmek çok güzel....
Keşke daha da güçlenerek, her anlamda ve ekonomi ve refah düzeyi çok iyi yerlere gelse.... Nacizane bir yurttaş istediği....
Keşke bir gün gene doları 2 TL de görebilsek
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1597 bölgesel biraz kavur kâr-al yabTık Viop30 style..
İtinayla longS devam..
Başkan, buraya kadar çok kolaydı diplerden yüklendik hisseleri buralara kadar getirdik.
Çoklu dip var, 1.5 sent altı çok sert tepiyor orası ispatlandı.
2.2 sağlam yatay direnç, borsa yatay olup da dolar düşerse direnci kırmış gibi görünür, ama bu direnci hiç normal kırmamış ya kırıp 2.8 3 dolara gitmiş ya da kıramamış geri dibe dönmüş. Ne olur dersen, sen bilin ben ne bileyim derim. Zaten kırk kere poz değişiriz sanki bize ne borsa ne olmuş...
https://i.hizliresim.com/HaT9Kt.jpg
Shell, petrolden uzaklaşırken hidrojen ve biyoyakıt piyasalarında büyümeyi hedefliyor - Kaynaklar
Royal Dutch Shell'in, yenilenebilir enerji varlıkları için mücadelede rakiplerine katılmak yerine, petrolden uzaklaştıkça hidrojen ve biyoyakıt piyasalarında hızlı büyüme ve enerji ticareti konusundaki uzmanlığını öne çıkarmak istediği bildirildi.
Shell ve Avrupalı rakipleri, fosil yakıtlara olan bağımlılıklarını sınırlamak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için yoğun baskı altında olan bir sektörün uzun vadeli görünümünden endişe duyan yatırımcıların ilgisini çekmek için yeni iş modelleri arayışında.
Kaynak: Matriks
Kaynaklar, Shell'in stratejisini 11 Şubat'ta sunacağını ve Total ve BP'den farklı olarak şirketin, yenilenebilir projelere milyarlarca yatırım yapmaktan çok temiz enerji üreticileri ve müşterileri arasında aracı olmaya odaklanacağını bildirdi.
Kaynak: Matriks