Evler düşmez. Net.
Printable View
Neye karşı düşmez. Referansiniz türk lirası degildir sanirim. 1 kilo altına karşı mi. 1 ekmeğe karşı mi. Neye kıyasla düşmez meselaM2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye de ev ve araba fiyatı düşmez bu yüzyıldır böyle
Durgunluk olur, yatay gider ama gözle görülür bir düşüş olmaz
Kimse aldığını ucuza vermez
Cep telefonunu bile düşük vermiyor insanlar, açıp ilana bakın telefonuna sıfırdan fazla fiyat isteyen bile var
Şu anki maaş/ev fiyatları dengesine bakarsanız uzunca bir süre daha emlakta hareketlilik beklemeyin
Bu maaşlar ile o evler alınmaz, maaşlar artacak evler yerinde sayacak, ne zaman insanlar 20-30-40 bin kredi ödeyebilecek duruma gelir o zaman ev fiyatları yükselmeye piyasa canlanmaya başlar
5 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklisi %15,04, sgk ve bağkur emeklileri ise %14,04 zammı garantiledi.
Aralık ayı enflasyonu ve refah payı zamları kesinleştirecek.
Aralık ayı enflasyonu %3 civarında gelirse %18,47 zam garantilenmiş olur.
Verilecek refah payı ile zam oranını %25'ler seviyesine çıkarabilirler.
Ev fiyatları düşmez.düşme ihtimali de yok zaten.ha sıkıntı şu ki istediği kadar düşmesin evinize alıcı çıkar mı? Çıkmaz.şu an ki fiyatlarla, 3 milyon kredi çekmeniz lazım bir ev almak için,kredi oranları 1.30 dan 0,5 e bile düşse aylık ödemeniz 50 bin tl
Hadi kömürlük aldınız o bile 1.5 milyon.onun bile geri ödemesi 25.000 tl aylık.kim hangi para ile ödeyecek bu parayı.
Bundan sonra sadece ülkede ki %5 lik kısım ev alır, veya en iyi ihtimal kendi evini satıp üzerine 500-800 koyarak bir üst sınıf daireye geçenler olur.
Yıllardır bu forumda, "ev fiyatları arttı daha artamaz", "Ev fiyatları insanları alım gücünü aştı daha yükselemez", "balon oluştu", "İnsanlar büyük şehirleri terkediyor evler çakılacak", "Bu kümeslere para verilmez" gibi martavalları dinledim ve çok ama çok para kaybettim. Bu vakitten sonra şahsen benim karnım bu hikayelere tokoğolu tok.
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
Tevekkeli , hükümet kira artışını %25 ile kağıt üstünde sınırlarken Enflasyonu da kağıt üzerinde halledeceğini ve çalışanları enflasyona ezdirmemek için göstermelik enflasyonun üzerinde 2 puan fazla artış yaparak günlerce anlatır. Oysa çalışanlara tuik kaynaklı değilde - YENİDEN DEĞERLEME ORANI - kadar artış yapılmalı. Belki o zaman fifti- fifti olur.
Geçen gün bir toplantıda bazı insanlar BORSA artışını hararetle anlatarak , evi- arabayı satmak istediklerini ama eşlerinin engel olduğunu konuşuyorlardı. Güya borsada 1 daire parasıyla 3 ayda daire ve üstüne araba alabileceklermiş.
Sürü davranışı tavan yapmaya başlamış.
2020 kripto çılgınlığı kadar olmasa da şu an herkes borsa konuşuyor. Ben bile dayanamayıp ek para soktum borsaya. 10 puanlık soru şu an yükselişin hangi aşamasındayız. Kripto ile karşılaştırdığımda ve paranın başka kar edebileceği alan kalmadığından paniğe gerek olmadığını düşünüyorum.
Evet benimde hisse yatırımım var ama portföyün belli kısmıyla. Dairemi satıp, arabamı satıp hisse alamam. Büyük risk. Nasıl bir göz kararmasıdır anlamak zor. İnsanlara birikimlerini koruyacak yol bırakmadıklarından bırakın kazanç sağlamayı birikimi korumak bile hüner oldu. Resmen harcayın deniyor. Harcadıkça enflasyona hizmet ediliyor. Nasıl olacak bu işin sonu.
Yerlilerin elinde döviz, arsa, konut, altın vb. bir şey bırakmayacaklar sanırım. Sırayla öperek bir güzel söğüsleyecekler. Sonra ülkede tüm şirketler ( bindiğimiz Adı Kamil ama kendisi yabancı olanlar gibi ) yabancı olacak. Bizler sadece ülkede yaşayan yerli çalışanlar durumuna gidiyoruz. Ama savaş- çatışma durumlarında - Vatan bizim ya , iş bize düşüyor - . Diğer zaman global düşünmek lazım.
şu an emlak fiyatları dolar cinsinden muhtemelen baya şişmiş durumda zira doları bildiğin 6 aydır ölümüne baskılıyorlar.
yine de sürekli trade eden veya ticaret erbabı hariç mal satan fiyat düşüren olacağını sanmıyorum.
ülkede aylık 5% enflasyon var zaten
Istanbuldan Anadoluya manyak goc bekliyorum
buyrun okuyun
https://www.patronlardunyasi.com/hab...iyorlar/272330
Köklü şirketlere yatırım yaparsanız borsada kaybetme şansınız uzun vade de yok
Sosyal medya analistlerini dinleyip 10-20 kat çıkmış hisseleri alırsanız iyi bir darbe yeme şansınız yüksek
kabaca 1,5 dolar (şu an için 2800 puan), ve altı her daim alım yeri, 4 dolar ve üzeri (7200 puan) satım yeri
Kim ne derse desin gerisi hikaye
Ben yaklaşık 26 yıldır borsadayım, en büyük tecrübem yukardaki rakamlar, ikinci önerim hissenizi kendiniz inceleyip karar verin o dedi bu dediyle hisse alacaksanız borsaya hiç gelmeyin
2010 yılında ortalama bir ev fiyatını 100dolar olarak alırsak 2016 lara kadar bu endeks 125dolarlara kadar çıktı. 125 dolar tavan oldu sonra düşüş başladı ve 2020 nin sonlarına doğru 73 dolara kadar düştü. Bu tarihlerde tekrar dönüş başladı ve hızla 100 doları geçti ve şuan 135 dolara kadar geldi.
Yani enflasyondan arındırılmış olarak kabaca dolar bazlı baktığınız zaman ev fiyatları yeri gelir düşer yeri gelir yükselir. Şu anda ev fiyatları dolar bazlı 2015-2016 lardaki zirvelerini yeni geçti. Daha fazla dolar bazlı yükselemez bence.
Ülkede olan şu ev fiyatları eski seviyelerine geldi ancak insanlar inanılmaz fakirleşti. Orta direk resmen yok oldu. Bakalım sonu ne olacak
Ev fiyatları, çalışanların gelirinden bağımsız, sürekli olarak artıp gidemez. Şu anki durum anormal bir durumdur. Evi oturmak için alan da, kiralamak amacıyla alan da doğal olarak evin fiyatı/kirası kıyaslaması yapacaktır.
Ayrıca kredi ile almak isteyen de yine kredi taksiti/aylık geliri(ücret, maaş vs) hesabı yapmaktadır. Onun için benim tahminim uzun dönemde ev fiyatları gevşerken çalışanların satınalma gücü görece iyileşerek birbirine yaklaşacaktır.
Geçtiğimiz gün üsküdarda 2010 yılında 100.000 dolar değerinde alınmış bir evin güncel muadiline baktık sahibinden üzerinden. 140-150k dolar bandın dolaşıyor fiyatlar. Bilgi olarak iletmiş olayım.
Geçmişte Türkiye emlak piyasası Dünyaya bu kadar entegre değildi, Yabancıların piyasaya giriş çıkışı çok serbest. Dolar bazında dahi olsa 2010 ile 2022 yi karşılaştırabilecek, ceteris paribus durumu yok. Neredeyse şartların %90 ı farklı. En önemlisi hiç bir zaman arz bu kadar yetersiz kalmamıştı.
Burasi Garanti Koza ymis
Ne kadar igrenc bir manzarasi var ama 12 bin lira veriyor kiraci. 40. Katta bu daire. Deprem olsa ne olacak?
https://www.instagram.com/reel/CkD_O..._web_copy_link
Kiracılarını zorlayan ev sahiplerine kötü haber
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...ten-08-12-2022
Para ( ticaret ) işinde duygusallık olmaz. Bir yere kadar güven olur. Kira işinde de ; ortada bir kanun var. Beğensek de beğenmesek de sonuçta kanun !! Eğer gerçekten geçimini aldığı kirayla destekleyen bir ev sahibi değilseniz bu dönemi anlayışla geçirmelisiniz. Ama kiracıysanız da gelirinizde belirgin artış varsa kanun değil ev sahibini de düşünmelisiniz. Empati.
Benim evim son 2 yılda 3 kat değerlenmişse , kira gelirine de ihtiyacım yoksa hiç kiracımı üzmem. Sadece evime iyi bak derim. Eğer kiracı terslik yapıyorsa da h,ç kirayı artırmasını bile istemeden evi satarım. Bu kez daha genç bir ev alır ve kiraya vermem. Aslında bankaların müşterileri için tuttuğu kayıt gibi kiracılar içinde puanlama kayıt sistemi tutulmalı. Az kaza yapana indirimli sigorta misali , sorunsuz kiracıya indirimli kira olmalı.
Kiralama isi iki ucu b.klu degnek gibi.
GER'de devlet bir taraftan kiralarin yükselmesini istemiyor. Diger yandan maliye evini ortalamanin altinda kiralayan bir cok insana az kira aldigi icin ihtar gönderiyor, hatta sorusturma acilan ev sahipleri bile var ucuz kiraliyorlar diye.
Devlet evlerin enerji isolasyonu icin baski yapiyor. O zaman da bu yatirimi ev sahipleri kiraya ekliyor (senede yatirimin %8'ini kalici olarak kiraya ekleyebiliyor) ve kira fiyatlari artiyor. CO2 vergisi cikti. Eger ev yeterince yalitimli degilse ev sahibi ödemek zorunda.
Ev sahipleri de, kiracilar da ne yapacagini sasirdi.
Boyle sacmalik olmaz
Devlet kira artisina sinir koyuyor ama ev fiyati artisina sinir koymuyor. Bu surdurulebilir degil.
Ya hic sinir koyma yada ikisine birden sinir koy.
Bir suru insan kanli bicakli olacak. Kira carpani 1000'e dogru gidiyor
Küçük bir uyarı... İzmir Buca da 1+1 daireler şaka gibi 400-500.000 gibi fiyatla satılıyor.. Kiralar ise 5-6 -7.500 tl gibi.. Buca lı bir arkadaş beni uyardı.. Üçkağıtçılar o yapı bu yapı adı altında vatandaşı tokatlıyormuş.. Düşünenler veya ağzı sulanarak bakanlar dikkatli olsun çünkü bu fiyatları mantık bile kabul etmiyor.. Sağlıkla.
Sahibinden.com da ilanlar mevcut.. Tabi ki aman ciddiye almayın.
İzmir torbalı da 2 emlakçı hakkında - Basın yoluyla yalan haber yaparak menfaat sağlamak, dolandırmak - suçundan hem Ticaret bakanlığına hem İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulundum. Bakalım sonuç ne olacak. İnsanlar dolandırılmadan tedbir almak gibi bir alışkanlığımız yok.
Ev fiyatlarının düşmesi için kiraların ciddi oranda düşmesi gerekiyor. Bu kira bedelleri ile, fiyatı düşen evi kapışacak çok yatırımcı var. Kiraların birdenbire düşmesi için de çok tatsız olaylar olması lazım (Deprem, yeni terörist saldırı dalgası vs).
Ülkeden göçen bir kişi ise yerine elli kişi girmeye başladı. Rusya, İran, Azerbeycan, Irak, İran ve daha başka bir sürü ülkenin zenginleri için bizim Ülkemiz hala cennet. Paralarını sorgusuz sualsiz sokabiliyorlar. Şu dönem adam gibi yönetilsek bu konjonktürden ülkece çok çok karlı çıkabilirdik. Sayısı hesap edilemeyen mülteci akını ayrı bir etken.
İmkanı olan makul yer bulunca alsın bence. 130-150 kira çarpanı hedef koyup, bunu denk getirenin para kaybedeceğini düşünmüyorum. Ev fiyatları düşer çıkar ama her dönem makul ev bulunur. Vakit ayırıp araştırmak lazım. En kötüsü evler yükseldi diye alımı erteleyip beklemek. Halbuki keşfedilmeyi bekleyen fırsat evler her gün piyasada mevcut. O evi keşfedebilmek için altyapıyı oluşturmak ve fırsat çıktığında onun bir fırsat olduğunu anlayabilmek çok önemli.
hocam bir de mevduat faizleri enflasyon civarı olursa fiyatlar düşer diyen arkadaşlar var ki cidden şaşırıyorum.
iddialı konuşamam ama tüm dünyada mevduat faizlerinin enflasyon üstüne gitme ihtimali kısa vadede olası değil, sebebi de gayet basit tüm şirketler ucuz kredi bağımlısı zombiler.
ucuz kredi kesilince nasdaq şirketleri 70% değer kaybetti çalışanları topluca çıkarma dalgası başladı.
kredi faizleri enflasyon üstü rakamlara çıkarsa belki de şirketlerin yarısı iflas eder.
şu gün mevduat faizleri 30% e çıksın ertesi hafta sokakta dolaşamayız, zira reel işsizlik oranı 50% yi aşar.
Ev fiyatları yada kiralar nasıl düşsün geçen hafta doğalgaz sayacı bozuldu. Yenisi için başvuruya gittik yeni abonelik başvuruları acayip kalabalıktı. Hiç abartmıyorum her 3 yeni aboneden biri ya zenci ya arap yada afgandı.
130-150 kira çarpanı hedef koyup, bunu denk getirenin para kaybedeceğini bende düşünmüyorum.O şartlarda
bulsam ben de ev alırım
Sitelerde oturanlar iyice ayvayı yiyecek.
Güvenlik, havuz, spor salonu, temizlik görevlileri güzel AMA
Aidatlara yeni zam, yeni heyecan.
Asgari ücret artışıyla beraber.
Akrabalar, arkadaşlar serzenişte bulundu.
Benim aidat hala 30 TL. :)
Tabi sabah gidip fırından ekmek alma yoruyor.
Var arkadaşlar. Fakat o evler internetten arama ile bulunmuyor. Sahaya çıkıp araştıracaksınız. Network oluşturacaksınız. Aday ev zaten 200-250 çarpanlar civarı olacak, siz aldıktan sonra çarpanı 130-150 ye çekecek değişiklikleri yapacaksınız. Zahmetli gibi gözükebilir, fakat değil, sadece vakit ayırmak istiyor. Globalde buy-fix-rent tabir edilen bir uygulama bu. Daha yeni bir İranlı ile tanıştım. Aile gelmiş bu işi yapıyor. Bazı mülkleri al-sat yapıyor bazılarını kiraya veriyor. Hedef bir bölge seçmiş, sokak sokak uzmanlaşmış. Ben bu işi biliyorum sanırdım, benden iyi tanımış bölgeyi. Hatta Türk kiracı beğenmiyor, usd ile yabancılara veriyor aldığı evi. Evler de çok kıymetli evler değil, şehir merkezinde çürük çarık evler. Biz yapmasak yabancı kolay parayı gördü, yapıyor zaten.