Görselim çok açıklayıcı olmuş, sanat adeta:)
Printable View
Görselim çok açıklayıcı olmuş, sanat adeta:)
ramazan dolayısıyla çok girmiyorumda...
erdemoglu başka kap atmıyor mu?
SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş.
Açıklamalar
Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında; Sermaye Piyasası Kurulunun 7 Mart 2024 tarih ve 2024/14 sayılı bülteninde duyurulan enflasyon muhasebesi düzeltme farkından doğan kaynağın sermayeye ilave edilebilmesine ilişkin ilke kararları kapsamında, mevcut durumda 5.321.653.794,10 TL olan Şirket çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere 37.251.576.558,70 TL artırılmak suretiyle 42.573.230.352,80 TL'ye yükseltilmesine, çıkarılacak yeni payların tamamının pay sahiplerine dağıtım tarihindeki payları oranında bedelsiz olarak verilmesine, bu çerçevede ortaklarımızın elinde bulundurdukları beher paya %700 oranında bedelsiz pay verilmesine ve sermaye artırımı için gerekli izinlerin alınmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Yorumlamaya devam edermisnizmillet benim beyin yandı amk yorum yapamıyorum olumlu olumsuz
attı bak:)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1263399
dolaşımdaki lot sayısı 10,190,246,728 olacak, öküz gibi olacak yav:)
Adem bey'in SASA bedelsiz yorumu
Sasa'nın %700 bedelsiz sermaye artışı kararı tüm yurtta sevinçle kutlanıyor. Roketler, hayırlı olsunlar havada uçuşuyor.
Borsada 25 yılım bitti. Teknoloji ve imkanlar arşa çıktı ama bu kadar cahil bir çakma üstad sürüsü hiç görmedim. Eskiden bilmeyenler susardı, şimdi en çok onlar konuşuyor. Pişkinlik aldı başını gidiyor.
Arkadaşlar bedelsiz sermaye artışı iç kaynakların ödenmiş sermayeye ilave edilmesi demektir. Yani zaten Özkaynaklar içinde yer alan bazı tutarların ödenmiş sermayenin artırılmasında kullanılmasıdır. Şirkete 1 lira bile ilave sermaye girişi olmayacak. Zaten firma da iç kaynaklardan bile değil enflasyon düzeltmesi farklarını sermayeye ilave edecek ki buna alışın, bu sene bu artışların yüzlercesini göreceksiniz.
Artık bir şirkete yatırım yapınca, hissesini alınca patrondan daha çok firmaya aşık olmayı bırakın.
Bir diğer dikkat çekici husus da zenginlerden varlık vergisi alınması fikrini gece rüyasında görüp sabah açıklayan patron ve hemen akabinde şirketinin alelacele enflasyon farkına dayalı bedelsiz sermaye artışı haberini bildirmesi oldu. Enflasyon muhasebesine dayalı sermaye artışları yıl içinde çokça yaşanacağı için sermaye artışı haberleri sulanmadan tam bir algı çalışması izliyoruz.
NOT: Tahtayı kalınlaştırdıkça kalınlaştıran, ve mazide endeks'cilik oynamaktan kalan, patron ve kankito'ları için artık bedavanın bedavası olmuş, fondan fona sözde sahipsiz? komisyonlu mal kusturmak için birebir olan lot sayısını da arttırdığını ekleyebilir miyiz
Sasa Polyester'in %23.93'lük dolaşımda payı mevcuttur. Güncel dolaşımdaki lot adedi 1.273.780.841 adettir. %700 bedelsiz bölünmenin ardından Sasa'nın dolaşımdaki payı 10.190.246.728 adete yükselecek. Dolaşımdaki lot adedi en fazla olan şirket Sasa Polyester olacak.
SASA da BEDELSIZ karari alindi beyler , % 700 BEDELSIZ verme karari alinmis , ilgili haberin linkini asagida paylasiyorum , vatana millete hayirli Olsun
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...arari-42434966
her zaman derim , SASA help sag gosterip sol vurur diye , yine yapti yapacagini , bedelsiz vermeyecegim dedi , dokulenleri topladi ,uzun vade yatirimcisi ile yoluna devam etme amaci guttu muhakkak ....
sasa bedelsiz vermeyecek diye burada kina yakanlar aklima geldi bi an :)
Malda giremeyenlerin sesine kulak vermemek gerek. Sasaniler devam :). 10 liraya millet sasa biriktirsin diye iyilik yapti yonetim.
sasa da vadenin son günü viop ta tavan olması soygunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor......burada terste kalan yarın tüm sermayeyi sasa speğine verip ....nalet olsun diyecek......yazık yahu.. 700 bedelsiz açıkla.......inseder varmı yok mu herkes biliyor.....
Genel kuruldan %700 diye bişey çıkmadı
CASPER_VIA_M3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı olsun. Spk onayı süreci
3 ay filan sürer.
Fitch kredi derecelendirme kurulusunun SASA hakkinda yayimladigi kredi notu raporu asagidaki gibidir ;
rapordaki onemli ayrinti ; favok degerinin 2024 ve 2025 te ciddi sekilde dusecegi belirtilmis ,
Fitch raporunu onceden tabiki kendi AGA babalariyla paylasiyor sonra o AGA babalarda ona istinaden o sirketin hissesine balina olup geliyolar , sabahtan sasanin tavan yapmasindaki sebebi buna bagliyorum ,
Sasa Polyester Sanayi Anonim Sikreti'nin (Sasa) İhraççı Temerrüt Notu'nun (IDR) 'B' olması, kârlılığın zayıflamasını, 2023'te kaldıraçta beklenen artışı, genişleme sermayesi için kısa vadeli fonlamaya yüksek bağımlılığı ve küresel borçlanma nedeniyle orta düzeyde kaldıraç azalması beklentisini yansıtıyor büyümeye yönelik yatırımlara devam edildi. Fitch Ratings, zorlu piyasa koşullarının büyük ölçüde borçla finanse edilen önemli bir genişleme programıyla birleştiğinde, FAVÖK net kaldıracının 2023'te 8,6 katına çıkacağını, ardından 2024'te 5,0 katına ve 2025'te 4,2 katına düşeceğini tahmin ediyor. Derecelendirme, Sasa'nın güçlü performansını yansıtıyor Türkiye'nin en büyük polyester üreticisi olarak iç pazar konumu ve büyüyen dikey entegrasyon. Bu, tek sahadaki varlık yoğunlaşması ve satışların %76'sının yurt içi ekonomiye maruz kalmasıyla dengeleniyor
Malını kaptıran olmamıştır insallh ytdegil
Devre kestirdi namussuz patron
nasılda çaktı patron yine behhhhh
Haziran vadeli taban
Patron, 31 Mart 2024 mesajını almıştır umarım. Yatırımları tamamlamak için önünde çok zaman kalmadı.
Mesajı almadıysan açıklaması aşağıda...
Allah muhafaza bir erken seçim kararı falan alınır da... sırtını dayadığı destekler bir anda kesilirse... o döşediğin onca boru kadar da sana döşeyebilirler. O yüzden hisseyle al-sat yapmayı bırak... işine odaklan, yatırımlarını bir an önce faaliyete geçir.
borsa cahili bedelsiz bedelsiz diye milletin beynini yedin ve herkesi kandırdın...
al sana bedelsiz...
bedelsizin şirket için ve yatırımcı için hiç bir faydası yok...
1 elmayı ikiye bölünce 2 elman olmuyor...
iki yarım elman oluyor...
dörde bölersende 4 çeyrek elman oluyor...
ama bu sasa pazarlamacıları bedelsizi çok kıymetli birşeymiş gibi millete havuç olarak sundular...
bedelsizin mali yapıda hiçbir faydası olmaz...
bilakis 10 milyar hisse olacak coin gibi bişey olacak...
az olan şey değerlidir çok olan değil...
forumlar pazarlamacı paralı askerlerle dolu dikkat edin...
kap atıyor çakıyor...kap atıyor çakıyor...
geri alımmış hayırlı ugurlu olsun...yok bedelsizmiş hayırlı ugurlu olsun...
geçen seneki açıkladıgı geri alımın % kaçını aldıki bu senekinide alsın...
Hükümete yakın olduğu için koca ülkede servet vergisi isteyen tek kişi erdemoğlu oldu. Yeni dönem yönetim bu vergiyi sadece sasadan alacakmış.
Bu borçla yatırımları tamamlayamaz, mecbur senet satmaya devam edecek.
Yav hemşerim bedelsizin reelde bir faydasının olmaması hatta hissede sulanma etkisi yaratma ihtimalinin bulunması bir kenara, devlet destekleri teşvikleri olmasa doğru düzgün kâr üretemeyen bir şirket bu. Ama arkasına hükümeti nasıl aldıysa, nasıl bir gücü varsa istediği gibi at koşturuyor. %700 bedelsiz verip 42 milyara çıkaracakmış sermayeyi, lan sen kimsin :D Gerçekten coin gibi bu kadar havadan hisse basması yetmedi 42 milyara çıkaracak bir de. Yıllık cirosu kadar sermayesi olacak yani mesela froto'nun sermayeyi 400 milyara çıkardığını düşünün, öyle bir absürtlük bu. SPK'nın sen dalga mı geçiyorsun diye doğrudan reddetmesi lazım bunu ama arkasında hükümet olduğu için ne olur bilemem. Normalde gubrf gibi red yiyip hissenin taban taban çakılmasını beklerim ki belki öyle de olabilir. Patron haber yollayıp hisseyi yukarı alıp mal boşalttı belki de. Nasılsa sen ne yapıyorsun diyen de yok.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Bedelsiz onaylaninca hemen bizim cevre beni aradi mali vurdun vs. Ben dedim adamlar calisior kac tavan gidecegi umrumda degil uzuntum az almaya. Olurda deval gelirse guzel toplarim bir bu kadar daha benim isime gelir.
Gidersede isime gelir duserse de. Ama bedelsize atlayanlari iyi becerdiler :).
Kap yokmu kap
Şu an beni bile eksiye soktular helal olsun lan bedelsiz atlayan enayilerin psikolojisini düşünemiyorum veya long pozison açanlar kontratlar erir her geçen gün ve kaldıraçlıdır Şekile bak şekile helal olsun bu adam para kaybeder mi bu adam zarar eder mi etmez
Bakalım 40 üstü boşaltıp alttan alanlara helal olsun biz sabit izliyoz en garantisi bu . Beklemeye devam
Emin ol sen satarsan gider
Arkadaşlar daha önce tahsisli sermaye artışı için başvurmuştu sattı hisse paralarını içeri koymak için o ne oldu bilen varmi acaba ....
Ben sattim bugun baska bi hissede onceki lotumu 3k artiracak arbitraja geldi olurda tekrar duserse aliriz ama beni doktukten sonra gitti. Bereket versin