Dostum garanti banka tahvil kisminda gorunuyor mu bu...
opsiyon primini brüt olarak yatırdılar. vergi kısmına denk gelenini blokeli olarak. vergi doğmazsa vade sonunda o da cepte. gpl yeni bir fon anladığım, o yüzden son birkaç ayın getirisi görünüyor. ona göre bana söylenen ve benim de hesapladığım (yıla yansıtırsan) %3,30 m.k. civarında ama 1-2 aylık datayla yıla yansıtmak çok yanıltıcı olabilir. ancak bu kadar suni bastırılan ortamdaki getirisi buysa seçim yaklaştıkça ve sonrasında ilginç yerlere gidebilir mi acaba diye ilgimi çekti. ama yine de emin olamadım. beklemedeyim.
ytd.
Almanya, Hollanda, İngiltere konsoloslukları kapanmış. Sıkıntılı bir sürece giriyoruz gibi.
Yakın zamanda Hollanda vize başvurum vardı yanacak galiba.
hiç kkm oran alan yok mu?
yeni oran aldım akbank...
kkm ye %12+6 veriyorlar...
vade sonunda dolarına dolar alıyorsun...
üstüne %12+6 dedi...
Akbank 30 u 27.50 ye çekmiş
Şimdi bu ddkm de a bankası 12 veriyor b bankası 18 veriyor.b bankasına döviz götürmek lazim .dovizide 11-13 arası ayirttirmak lazım .sonra a dan çek b ye götür .bir sürü iş 20 ve 30vin dolarda ne farkeder....ee 12 ile 18 faiz ne farkedecek ...50 bin dolarda 13 bin TL farkediyor yani 25 kuruş Luk dolar artışı .daha doğrusu 3 ay sonra dolar 56 kuruş yerine 83 kuruş artarsa esitleniyor ..12- ile 18 faiz ..
İstanbul'da aylık fiyat artış serisi 43. aya çıktı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ocak ayına ilişkin perakende ve toptan fiyat artış verilerini yayımladı.
İstanbul'da aylık fiyat artış serisi yılın ilk ayında da devam etti.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, Ocak ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 5,94 arttı.
Ocak ayında yıllık artış ise yüzde 79,68 oldu.
Üretici fiyatları açısından gösterge olan toptan fiyat endeksinde ise aylık artış yüzde 5,52 oldu. Yıllık bazda ise yüzde 80,45'lik artış görüldü.
Piyasa enflasyonda aylık yükseliş serisinin sürmesini bekliyor
Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin enflasyon anketinde piyasa katılımcıları Ocak ayında enflasyonun aylık olarak yüzde 3,8 olarak açıklanacağını öngördü. Enflasyon piyasa katılımcılarının beklentisi doğrultusunda gerçekleşirse aylık enflasyon serisi 49. aya çıkacak.
Türkiye'de enflasyonda baz etkisinin seyri dikkatle izlenirken, piyasa katılımcıları yeni yılın ilk ayında da fiyatlarda bir önceki aya göre yükseliş yaşandığını öngördü.
Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin enflasyon anketine katılan 14 kurumun medyan beklentisi Ocak ayında enflasyonun aylık yüzde 3,8, yıllık yüzde 53,7 olarak gerçekleşeceği yönünde oldu.
Yıllık bazda sert yükseliş: İstanbul’un enflasyonu ocakta yüzde 79,68 oldu
İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul'un ocak ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 79,68 oldu. Yıllık enflasyon üçüncü ayında da geriledi. Aylık bazda ise sert yükseliş dikkat çekti. 2022 Aralık'ta bir önceki aya göre yüzde 2,94 artan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi, 2023 Ocak'ta yüzde 5,94 yükseldi.
bir tane sakkalı solcu gözüken bir medya patronu var ,adı Soner Yalçın...bir tane güya ekonomistin gönderdiği yazıyı medyasına koymuş..
Altılı masa ekonomi vaat ve hedefleri: “Andersen’den masallarâ€
30 Ocak 2023’te 6’lı Masanın Müsamere Grubu tarafından açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni Ekonomi Hedefleri ile “Mutabık Değilimâ€
https://www.odatv4.com/guncel/altili...asallar-269157
sonra bakıyorsun bu HARİKA yazıyı döşüyen kim , meğersem ekonomi bakanlığında işe gidip gelen bir brokrat ...
zaten herkes biliyor Bu Soner Yalçın'ı... menfaatsiz yaralı parmağa işemez,örnek mi ? İsraili sürekli öven ,ülkesini savunan Flistinlilere
terorist diyen ,sözde Türkiye aşığı Rafael Sadi'nin harika yazılarını sitesinde yer verir ,başka bir şey demeye lüzüm var mı ?
BİST de "piston aşağı" formasyonu mu var?
Sn Pilavlı sizin İş-C ler duruyor mu?
Menkul kıymet tesisine ilişkin aylik hesaplamalar her ayin son cuma gunu hesaplanır .x bank %50 oranini bu ay tutturduysa yuksek orani geri çeker .
Şubat sonuna doğru mevduat içindeki tl / yp oranina gore tekrar artıracaktır.
Hayır. 12 Aralık'ta buraya öngörümü yazmıştım yılsonu zirvede bitirilir sonra verirler borsayı diye. Kendi öngörüme uyarak 29 Aralık'ta akbank ve isc lerimi sattım, uzun vadeli tuttuğum eregli dışında hissem kalmadı.
İyi iş yapmışım. Geri almaya niyetim var, takipteyim, düşüş biraz daha acılı hale gelsin toplamaya başlayacağım kademeli olarak seçime kadar. Seçime epey bir portföyle girmeyi planlıyorum.
Ben bankalari pek bırakmam, sağlam, karlı,büyük şirketler, temettüleri pek birşeye benzemez ama ralli oldu muydu bayrak taşırlar.
Dolarda ters köşe oldum ama, kuru bu kadar bastıracaklarını zannetmiyordum. Merkez bankasıyla inatlaşıyorum şu an, onlar kuru tuttukça ben katmerli alıyorum, bakalım kim daha fazla dayanacak.
Batılı ülkeler terör istihbarati nedeniyle konsolosluk kapatıp vatandaşlarını uyarıyor birkaç gündür. Borsa da sertleşerek düşüyor. Borsadaki balinalar istihbarat örgütlerinin bildiğini bilir. Seçim arefesi zaten.. Herkes kendi yorumunu yapsın.
Merhaba arkidişler,
Sıcacık aldığım ABD Doları mevduat oranı aşağıdaki gibidir.
Burger: %0,25
KKM yapılmıyor denildi.
Garanti, YKB ve Akbank için dövizden dönüşümlü KKM yapıldığı bilgisi forumdaşlardan gelmişti. Ben de genel olarak KKM ile ilgili başka bilgi öğrenirsem paylaşacağım.
Hepinize selamlar
YKB e-mevduat 250K TL %29
YKB bugün %8 dolar faizi+%12 TL faizi ile ddkkm yapıyor. İhtiyacı olan için faydalansın. Güzel oran. (100k üzeri için)
tamamınamı yapıyor...yoksa yarısınamı % 8....ykb...
BİST 100 günlük düşüş - % 3.50 yi kadar buldu
%5 oldu.dudu sahneye .ne diyosun bu duruma:party:
yarısınamı %8.yoksa tamaınamı....