Aynı fikirdeyim.
Çay içmeye devam.
Printable View
Bilanco oldukca iyi gozukuyor. Benim icin kritik noktalar yuksek kar marjinin devam etmesi, FAVOK marjini %28 kusur hesapladim. PEG katsayisi 0.11'a yaklasmis hesapladim. Onumuzdeki bilanco da buna paralel hatta daha da iyi gelebilir.
Boyle guzel buyuyen sirketin fiyatini burada tutmak icin spekulasyon yapilliyor ve bu cok asikar, ancak cakallar bir sure daha film cevirmeye devam ederler mi etmezler mi bilemem.
Yukarida yazilanlar tamamen kisisel dusuncemdir, yatirim tavsiyesi degildir, kararlarinizi kendi analizleriniz cercevesinde aliniz.
Filme devam, hayirli seyirler dilerim, bir de sabir.
Biz ne filmler gördük. 12 ml iş almış 6 m yansımış yıl sonuna asıl faturalar kesilir ...Bende sabır çok benim hedefime gelmesine çok var bu yüzden beklerim ve pastamı yemeden gitmem
Pastamı yıcez acı biber mi bakalım artık sıkmaya basladı ama yapacak bir şey yok sabırdan başka...
Derinlemesine bir bilanco analizi.
https://twitter.com/svkiidvcii/statu...tbnycHfQw&s=19
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançoyu beğenmedi millet galiba...
Şu an bilanço fiyatlamaları olmuyor ne yazık ki..Oto, havacılık,banka, enerji vs tüm sektörlerde çok iyi bilanço getiren şirketleri satıyorlar..
Ama yakında olumlu fiyatlamalar başlar..
23/10/2023 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapmış olduğumuz bildirimde şirketimizin, TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ''CS23000199 HAVALI HÜCRE&KÖŞK ÇERÇEVE ALT ALIMI İŞİ'' konulu
ihaleye katıldığı ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti.
TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından şirketimize işin uhdemizde kaldığına dair komisyon karar yazısı ve sözleşme daveti iletilmiştir. Sözleşme, 16/11/2023 tarihinde imzalanacaktır.
İşin bedeli KDV hariç 2.275.000, -USD'dir. (İkimilyonikiyüzyetmişbeşbin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile 65.042.250, -TL'dir.)
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
şirket bir yıldır üç dolardan başlıyor dört dolardan satılıyor.
80 115 aralığında gitmiş gelmiş. gitmiş gelmiş.
evet dinleniyor ben de öyle düşünüyorum da bu kadar da artık...
hisseye "durmuş" demek lazım :)
6 dolara ulaştığı zamanlarda oldu. O yuzden 'Durmuş' tan ziyade be hiç demek daha cuk oturuyor. Namı-diğer peruksuz.
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ürkiye’ye solar modül ihracatlarında anormal artışlar var
â– #Vietnam’ınki geçen sene 8’e katlandı
â– #Malezya’nınkinde artış 12 kata yakın
â– Çin’e karşı uygulanan koruma önlemleri sonrasında gerçekleşti
â– Türkiye’nin modül ithalatında iki ülke toplam payı %81’i aştı
Resmi gazetede yayımlanan tebliğle soruşturma açıldı
Türkiye, yerli güneş paneli için harekete geçti.
Resmi Gazetede yayınlanan karar ile Çin, Vietnam, Ürdün, Malezya, Tayland, Hırvatistan gibi ülkelerden güneş paneli ithalatına vergi getiriliyor.
Yapılan incelemeler sonucunda, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca Vietnam, Malezya, Tayland, Hırvatistan ve Ürdün menşeli/çıkışlı 8541.43.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonu altında yer alan “Bir modül halinde birleştirilmiş veya panolarda düzenlenmiş fotovoltaik hücreler†ithalatına ilişkin olarak Yönetmeliğin 38 inci maddesi çerçevesinde önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verilmiştir.
Güneş paneli üretimi devletin en fazla teşvik verdiği sektörlerden biri oldu. Bakalım ne kadar faydası olacak :)
bir süre daha böyle gideceğini düşünenler....:)
Başlıyor muyuz acaba ????
Arçelik, yerli güneş paneli üretiminden sonra stratejik bir adım daha atarak Türkiyenin dört bir yanına uzanan bayi ve yetkili servisleriyle yeşil enerji dönüşümünü başlattı. Şirket, 81 il ve Kıbrıstan bayileri ve yetkili servisleriyle İzmirde bir araya geldi. Yeşil enerji dönüşümü zirvesiyle ülke çapındaki harekete öncülük eden Arçelik, Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulumunda; inverter, batarya ve All-in-One enerji depolama sistemleri ile uçtan uca bir çözüm sunmanın yanında, elektrikli araç şarj cihazlarıyla da portföyünü genişletiyor.
Enerji dönüşümü atağı başlatıyoruz
2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarında net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan şirketin sunduğu sürdürülebilir çözüm ve ürünlerle bu hedefe hızlı ama emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer; Türkiyenin önümüzdeki 5 yıl içinde yenilenebilir enerji kapasitesi ile dünyanın önde gelen oyuncuları arasında yer alması bekleniyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksinde 5 kez üst üste sektörünün lideri olan şirketimiz ülkemizdeki bu değişime ivme kazandırmak üzere sunduğu sürdürülebilir enerji çözümleriyle tüketicilerin evlerdeki dönüşümüne öncülük ediyor. Arçelik markamız ile gezegenimizin sorunlarına çözüm bulmak üzere geçtiğimiz yıl bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, aktivistler gibi farklı disiplinlerin katılımıyla ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kurarak 'İklim Dostu Hareket' projesini başlatmıştık. 2023’te de 'Enerjiniz İyi Olsun' diyerek yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesini hayata geçiriyoruz. Yerli güneş paneli üretimine enerji depolama sistemleri, inverter, ısı pompası ve elektrikli araç şarj cihazını da ekleyerek geniş ürün-hizmet portföyümüzü müşterilerimizle buluşturuyoruz. Şimdi bu dönüşüme Türkiye genelindeki bayilerimizi de dahil ederek yenilenebilir enerji dönüşümü atağı başlatıyoruz. Yenilenebilir enerji kullanımı bir tercih değil, gezegenimizin sürdürülebilirliği açısından bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Biz de üründe, üretimde, bayide, sahada ve daha da önemlisi evlerde bu dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz†dedi.
https://t24.com.tr/haber/arcelik-ten...tilimi,1141953
Selam arkadaşlar eskiden bu sayfa çok canlıydı şimdi kimsecikler yok. Gerçi Halimizde yok. Dedim bir iki kelüme yazayım herkese iyi geceler
Enflasyon muhasebesi gesanı nasıl etkiler bilgisi olan varmı kısa sürede bu kadar düşüş normal değil çünkü.
2209116AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı yatırımcıya peşkeş çekiyorlar.
Böyle durumlarda psikolojimizi korumak kolay değil ama şirketin gerçeklerine odaklanmalıyız. Odaklanmamız gereken bir Sunjunior hikayesi var.
Arçelik'le yapılan anlaşma sadece Türkiye ve KKTC'yi kapsıyor. Almanya'da İngiltere'de, Avrupa'nın diğer tüm ülkelerinde, Asya'da Ortdaoğu'da yapılacak anlaşmalar ile bu ürünün pazarı bütün dünya olacak. Bunun bilançolara yansımasını bir düşünsenize!
Eğer buraya yatırdığınız para kısa dönemde çekmeniz gereken bir para değilse kimse telaşlanmasın. Doğru şirketteyiz. Bir süre ekrana bakmayın yeter. Hep birlikte çok güzel günler göreceğimize inancım tam.
2022'nin en cok kazandiran grubundaydi, 2023'te yilbasindan bu yana getirisi %10, umariz beklentiler 2024'te realize olur.
Butun paydaslara mutlu yillar dilerim.
Şirketimiz, Sırbistan'da yerleşik bir yenilenebilir enerji yatırımcısı ile Sırbistan'ın Kuzey Bölgesinde 2 adet anahtar teslim güneş enerjisi santrali inşası, şebeke bağlantıları ve süreli işletme bakımı dahil toplam 14.984.599 Euro bedel ile sözleşme imzalamıştır. (Ondörtmilyondokuzyüzseksendörtbinbeşyüzdoksandoku z,Euro)(Güncel baz Euro/TL kur ile sözleşme toplam bedeli 490.296.079 TL)
Saygılarımızla,
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Şirketimiz ile Borsa İstanbul A.Ş., Batman İli Gercüş İlçesi Kayapınar Yeşilyurt Köyü 180 Ada 9 Parsel sınırları içerisinde yer alan arazi üzerine, tesis edilecek ‘'Arazi PV Güneş Enerji Santrali Kurulumu İşi'' için, 9.990.000 USD+KDV (Dokuzmilyondokuzyüzdoksanbin, Amerikan Doları + KDV) bedel üzerinden anlaşmaya varmıştır. (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma bedeli 298.900.800 TL + KDV)
Sözleşme süreçleri için tekrar bilgilendirme yapılacaktır.
Saygılarımızla,
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
ögleden sonra düşer bu gidişle....:oleyo:
Nereye kadar baskilayacaksin tahtacı....
Bu baskılama iyice can sıkıcı olmaya başladı :(
Kucuk yatirimci iyice temizlendi galiba, ses seda kesilmis.
Ben teknik analize cok sicak bakmasam da arada goz gezdiriyorum. Bu arkadasin yaklasimlari bilgilendirici geldi.
https://twitter.com/KENRUA59/status/1746510952588034258
Bol kazanclar dilerim.
Tanrıverdi Mensucat San. A.Ş. ile, Ankara/Polatlı'da bulunan arazilerine,Arazi GES yapılması hususunda anlaşma sağlamış olup sözleşme aşamasına geçilmiştir.
Anlaşma bedeli vergiler hariç toplam 3.950.000$'dir. (Güncel baz USD/TL kuru ile anlaşma bedeli vergiler hariç 119.843.000₺)
Bütün portföyü, tek hisse, tek hedef güdüsüyle Gesan'a taşıdım. Üç beş yerden yolumuzu bulduk ve gömüldük... Bedelsiz olarak aldıklarıma dokunmadan tutuyordum elimde, bakalım sonuç ne olacak... Düzgün bir yatırımcı sunumu ve faaliyet raporu görsek iyiydi de yok yani...
kontrol matigin patronu gibi bi sunum atsa tadından yenmez ama nerde...
Enerji teknolojileri ve vizyon birleştiği an önü çok açık şirketler çıkacaktır bu sektörden. Çin'in yenilenebilir enerji dönüşümü bütün gezegene bulaşacaktır. Ülkemiz bu konuda atak, adını duymadığımız Afrika ülkeleri bile atak... Dünya ekonomisi nereye giderse gitsin, enerji talebi fosilden güneşe, rüzgara, suya katacaktır, bilimsel metodlarla başka temiz enerji kaynakları bulunacaktır. Ben geleceği bu şekilde tasavvur ediyorum. Çok uzattım, Gesan'ın bu vizyona sahip olma yolunda ilerlediğini düşünüyorum:) Yatırımcı sunumu buna yakışan şekilde olursa, mutlu eder hayalimiz de var işte:)
Güneş panellerinde kullanılan teknoloji, sürekli daha verimli hâle gelme eğiliminde.Bu sebepten bugün dev yatırım yaptığın firma, yarın hantal kalabilir. Çünkü Çin tamamen panelde verimin peşinde, rakibi Amerika derken depolama ve dağıtım tarafındaki teknoloji çakılı. Panel istediği kadar gelişsin, onu karşılayan cihazların teknolojisi sabit ve bu çok önemli bence.
Gesan'ın piyasa değeri an itibariyle 1.2 milyar dolar.
Astor 4 milyar dolar.
2025 senesinde, Gesan, Europower üstünden Astor'un tek rakibi olacak, daha doğrusu rakibi değil de "sanayi" konusunsa yedeği olacak. Zira üçer beşer tane daha kursan bunlardan, pazarda yer var. Astor'a sipariş veriyorsun, 2097'de kapıya gelip alırsın tarzı cevap alıyorsun. Taşıdım, taşırken içinden geçtim, ne yerler ne içerler "biliyorum".
Fosil azaldıkça, yenilenebilir enerjinin depolanmasına ve dağıtımına ihtiyaç katlanarak artacaktır. Bu sebepten tek hisse, tek hedef ve çevreci güdüler etkili faktör kendi adıma taşımamda...
Teknik olarakta güzel yerde ki yerde yani Gesan dolar olarak...Eski yatırımcısı hariç tabii bu teknikte:/
Merhaba paydaşlar eskilerden kimse kalmadı mı yoksa bezdirdiğinden dolayı yazan mı yok. Ne olacak bu halimiz böyle a dostlar.Y.T.D