Aefes vadelisi ne açtı yada eşleşme görebilen var mı piliiiz?
Printable View
Aefes vadelisi ne açtı yada eşleşme görebilen var mı piliiiz?
Hisse alacaksanız DOLAR fazlası olan şirket alınır dermişim...
Kapalıçarşı kuru ile MB kurunun farkının 1 lira altına düşmesi büyük fırsat; bu aralar KKM vadesi dolanlar varsa fizikiye geçmeleri için altın değerinde bir fırsat bana göre...
seçim sonrası bu fark her geçen gün açılacak, çok ciddi faiz arttırımları yapılmadıkça...
tabandan bi tur daha akkız ve yapı hayalim olmadı dünkü tabanlarla idare edeceğiz
2. Turu Kılıçdaroğlu alacağı kanaatindeyim.
İlk seçim nasıl taktik uyguladıklarını çok kısa zamanda analiz etme fırsatı buldular.
Ben sadece bu ekonomik verilerle halkın intihar ettiğini düşünüyorum. Ekonomik krizin ülkeleri ne hale getirdiğinin farkında değiller sanırım. Ama ekonomi kimseyi cezasız bırakmaz.
Mevcut iktidarın uyguladığı ekonomik politika sadece enflasyon getirir. Avrupa ve abd yavaş yavaş toparlanıyor, 1-2 yıla enflasyonu dahi konuşmazlar.
Ancak biz hala enflasyonu konuşuyor olacağız.
Benim şahsi sloganım belli; Euro/altın.
Bekleyen en büyük risk ise barınma krizi.
Neyse nediyelim, umarım yanılırız.
Barınma konusu gerçekten farklı bir noktaya varmak üzere. Yeni evli çiftlerden evlendikten sonra ebeveynleriyle aynı evde kalmaya başlayanlar çoğalmaya başladı. Eskiden bir memur maaşı belki ahım şahım yaşatmazdı ama böyle bir duruma da sokmazdı. Evlenmek günümüz dünyasında mana itibariyle gittikçe zorlaşıyorken maddi olarak da inanılmaz zorlaşmaya başladı. Öyle 3 çocuk yapın demekle, hadi gençler evlenin ülkenin genç nüfusa ihtiyacı var demekle olmuyor bu işler.
Dün terste pozisyon bırakmamış aracı kurumlar sanırım.
Teminat tamamlama sadece 56 milyon TL
Altıns1 satmayanlar bin pişmandır herhalde 15.48 nere 14.10 nere...
Şu altın biraz düşsede alsak paragöz abi hanıma iki bilezik borcum kaldı
altıns1 al sat aracı değil tasarruf aracıdır...
ben %85 dolardayım...
dolar seçim öncesi 22 liraydı şimdi 20,50 demiyorum...
çünkü o benim tasarrufum tasarruf üzerinden hesap yapılmaz...
bir miktar benimde altıns1 var 14,55 ten kaça düşüp çıktıgıyla ilgilenmiyorum...
benim amacım burdan çarpıp tasarruf araclarımdaki bakiyeyi yükseltmek...
Akcay senin taktiğini beğenirim, vobdan çarptığın parayı çarçur etmeden masadan çekip yeşilsoğana yatırıyon sürekli
damlaya damlaya göl olmuştur muhtemelen :)
satış gelecek gibi, yukarı gidemiyor piyasa :he:
orta uzun vade trendin devam edeceğine ve sayımıma inandığımdan oluşturduğum portfoyle (sahol petkm - garan skbnk) devam .. arada bakıyorum ekrana .. günlük için ayrı hesap açıp işlem yapacağım .. kolay gelsin ..
oğlana çalıştığı yere yakın olsun diye ev bakıyoruz
ayıptır söylemesi kirada 1 den fazla evim var
kiradaki tüm evlerimin kirası ile tek ev kiralayamıyorum
benim evlerin kiraları müthiş düşük kalmış
şimdi kiracının birini çıkaralım oraya yerleşsinler diye uğraşıyoruz
Offf Vakıfbank mevduat faizini 38-39 bandına yükseltmiş...
Sihirli cümleyi yazayım o zaman. Çuvala dolduruyor
XU100 Dirençteyiz ...
https://i.hizliresim.com/7zy67fd.png
Bu saati 5400 üstü kapatmayı başarır ise piyasa güçlü derim tam pivot burası bu vade için benim ekranımda
15 yıldır methodum bu oldugu için belkide doların maliyeti 3-4 liradır...
dönemsel dolar iyi olur...
dönemsel borsa...
şu kadar dolar borsada şu kadar hisse eder işine girersen çıkamazsın...
burası domuzdan kıl koparma yeri...
ne kadar koparırsak kar gözüyle bakıyoruz...
zaten vioptayız uzun vade yok...
cuneyt basaran @cuneytbasaran
İlk tur Seçim sonrası Türkiye CDS primi 470’den 640’a çıktı.
Türkiye 2030 vadeli Eurobond faizi %7.90’lardan %9.5’a yükseldi.
5 yıllık $ cinsi Türk Banka tahvil faizleri %10’u gördü.
Yabancı yatırımcı niye oyun bozanlık yapıyor?
Ortalığı niye karıştırıyor?
Yoksa taraf mı tutuyor?
CEVAP:
ALİ ACER - Exitus @fx_trader__
Dün size bahsettiğim konu, Sermaye Piyasasına gelen yabancı yatırımcı, kendi istekleri doğrultusunda senin ekonomini dizayn etmek ister, bunu yapamazsa kimsenin gözünün yaşına bakmadığı gibi kendinin de kar zararına bakmaz basar gider.
Uyguladığımız politikalar doğru/yanlış tartışılır.
Ama yabancının ekonomiyi kukla gibi yönetmesine izin vermekte böyle sıkıntılı durumları beraberinde getirir ki, geçmişte örneklerini gördük.
Yabancı sermaye piyasasına mı gelsin yoksa fiziki yatırıma mı konusunda kesinlikle tercih fiziki üretimdir.
Yabancının borsaya akan sıcak parası bize yaramaz....
bu gidişle yükselişi önleyemiyoruz birileri YAŞAN ama hangisi zamanla anlarız kandırıldık demeyelim dikkatli olun
Taksitli nakit avans limitlerini dusurmusler. Taksit sayısını da 6 ya indirmisler.
İlerde faizini de yukarı çekerler.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%40 faiz varken bu borsa nasıl gitsin...
Evet çok sağlam bi geri dönüş mü geliyor reisten? Ucuz dediğin hisseleri bi daha düşündürtür yüksek faiz.
İlk çeyrek bilanço analizimde faizi 32 aldım. O durumda alınacak 1 tane şirket yok bilançolarda.
Şimdi faiz 40 deniyor.
Hayvan gibi satış gerekir. Piyasa bence politikaların belli olmasını bekliyor bu şekilde yüksek faiz devame decekse kim gelirse gelsin ça kar lar.
Yüzde 40 yıllık enflasyon var mı ki ülkede?
TÜİK tarafindan en düşükten gösterilmeye çalışan verilerde bile tarım Üfe yillik yüzde 75.
RTE,seçilirse mevduata müdahele etme yetkisi var mı?
Atilla Y.,bu riskten bahsediyordu...
Bu teknik olarak mümkün mü?
Etse hangi kurum dur yapamazsın diyebilir ki?
Ben olsam RTE nin yerinde hiç merkez bankası vs uğraşmam direk sıfıra çekerim faizi.
Mevcut sıkılaşmayı zaten rte bürokratları yapıyor, kendisinin haberi vardır yoktur ayrı konu.
faiz 8 8 faizle kur 40 kuru 40 a salmamak için 40 faiz verdieriyor bankalara, TL'yi KIT tutuyor kredi musluklarını kısıyor.
Faize 8 demiş olmasının önemi kalmıyor çünkü 40 olarak uyguluyor.
40 yüksek bi faizdir arkadaşlar ve bunu banka kafasına göre vermiyor devletin kontrolü ve onayı olmadan böyle bir şey mümkün değildir devlet bankaları aracılığıyla 8 faizle versin sonsuz krediyi dolar ve varlık fiyatları nerelere gidiyor görelim, yapıyor mu? yapmıyor.
VAKIF 40 faiz veriyorsa kimse reisin kontrolü dışında demesin. Bilgisi dışında olabilir sadece.