sn. ramsesturk eskiden alarkoda yazardınız. çoktandır gözükmüyordunuz...:wave:
Printable View
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...-ceken-2310237
Ali Koç otomotiv sektörü ve sirketlerinin yatırımlarının gelecekte karşılaşabilecekleri ile alakalı bilgiler vermiş.
Dünyada ve ülkemizde çimento ve vasıflı çelik sektörü, bu sektörler içinde buçim ve çemtaş'ın yeri ile alakalı bir fotoğraf ve projeksiyon da bizlere lazım.
Yapılacak genel kurullarda bunların cevaplarını aramak hepimizin ortak derdidir.
Yavrusu Cemts tavan olmuş ama Bucim hiç yerinden kalkmıyor, babayı satıp yavruya mı geçtiler yoksa, %57 bunun değil sanki.
Bir şirketin kayıtlı sermaye tavanını yükseltmesinin birkaç temel nedeni vardır:
Büyüme ve Genişleme Planları: Şirketler, büyüme hedeflerine ulaşmak ve yeni yatırımlar yapmak için sermaye artırımı yapma gereği duyabilirler. Kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesi, bu planların hayata geçirilmesi için gereken finansmanın sağlanmasına yardımcı olur.
Yeni Yatırımcı Çekme: Şirketler, yeni yatırımcılar çekmek ve mevcut yatırımcıların sermaye katkılarını artırmak için kayıtlı sermaye tavanını yükseltebilirler. Bu, şirketin piyasa değerini artırabilir ve finansal yapısını güçlendirebilir.
Finansal Esneklik: Kayıtlı sermaye tavanının yüksek olması, şirketlere finansal esneklik sağlar. Bu esneklik, şirketlerin ani fırsatları değerlendirmelerine veya beklenmedik maliyetleri karşılamalarına olanak tanır.
Regülasyonlar ve Yasal Gereklilikler: Bazen, şirketler yasal düzenlemeler ve regülasyonlar gereği kayıtlı sermaye tavanlarını yükseltmek zorunda kalabilirler. Özellikle, belirli bir sektörde faaliyet gösteren şirketler için düzenleyici otoriteler tarafından belirlenen sermaye gereksinimleri, şirketlerin kayıtlı sermaye tavanlarını artırmalarını gerektirebilir.
Bursa Çimento’nun, 2024 yılı karından pay başına net 0,0566666 TL nakit kar payı dağıtımı Genel Kurul’da onaylandı..
temettü dağıtılmasına, nakit kar payı dağıtılmasının 18.06.2025 tarihinde başlanması için karar verilmiştir."
Fazla agresif olamaya gerek yok.:):)
Uyanık Kayserili, 15 senedir fiyatı düşük tutup, al satlarla bedelli artışlarıyla şirketi bedavaya belkide eksi maliyetle ele geçirdi. Yılların nitelikli borsa dolan...cisi ! Hata bende şeytanla anlaşma yapmasaydım.
Bursa da yaşıyorum ama yatırım yapmak kısmet olmadı. Biraz takip edeceğim :)
Biraz uzun zaman takip etmeni ve sahibini araştırmadan yatırım kararı verme , bu yatırım tavsiyesi değil uyarıdır sadece
Rastgele Örneklem yÖntemİyle 4 tane cİmento hİssesİ İnceledİm.
Bucim , oyakc, nuhcm, afyon.
Son 5 senede, yatirimcisina en az kazandiran bucim olmuŞ.
Bu sÜreÇ zarfinda,
nuhcm 26 kat,
bucim 3,1 kat,
oyak 17 kat,
afyon 4,6 kat
gİtmİŞ...
Üstelİk temettÜ verİmlİlİĞİ de en dÜŞÜk hİsse bucim.
Bucim % 0,9
oyak % 3,7
oyak % 6,6
nuhc % 3,6
temettÜ verİmlİĞİne sahİpler.
Üstelİk bedellİ sermaye artirimi da yapan , marmara bÖlgesİnde bulunan ve lokasyonu Çok İyİ durumda olan bu gÜzİde Şİrketİn artik İlerleme - bÜyÜme vaktİ gelmİŞtİr.
Şİrket yetkİlİlerİnİn de yatirimcilarini dÜŞÜnme ve Şİrkete deĞer katma , onu bÜyÜtme vaktİ artik gelmİŞtİr.
Borsada nitelikli hırsızın adı kulağa sempatik gelen şeytan, çakal, sinsi kurnaz gibi kelimelerle söylenir. Malesef böyle. Hangi hırsız daha şerefli, borsadaki mi? günlük hayatta karşılaştığımız mı? Bence borsadaki hırsız daha şerefli. Çünkü günlük hayatta biri beş kuruş paranızı çalsa adamı öldürürüz. Neden çünkü adamın saygınlığı yoktur. Borsada karşılaştığımız nitelikli saygınlık sahibi hırsıza yılların birikimini, çoluk çocuğunun rızkını çeşitli borsa oyunları ile kaptırırız. Bunların sayısı borsadaki şirket sayıları çivarındadır. Bunların Bir tanesinin bile çiğerini söküp kedilere veren çıkmadı şimdiye kadar. , aksine bu adamların okumadığı sayfalarda küfür eder boyun büker gideriz, yetmez birde adamları şeytan, cin diye efsaneleştirir yeni halka aralarla sayısını arttırırız. Malesef böyle garip bir durum.
Bırak Allah aşkına nesini efsanelendireceğiz. Hırsız hırsızdır. Ha bir kuruş, ha 1 milyon. Hırsızın saygınıda sefilide önündeki sıfatı değiştirmez. Değer yatırımcısı olan birine 85 -90 milyon civarı lot kaptırdı bedellilerde. Derdi onu baskılayıp toplamak. Sıkıntı ise değer yatırımcısının ihtiyacı yok onlar birbirlerini sınayıp uğraşırken olan biz ky lara oluyor :(
Saygın iş adamı doğru, dürüst güvenilir adam gibi adam :):)
BUÇİM'ciler.....
Bilanço tahminleriniz var mı?:notr:
Geçen yıl mart sonunda 304.891.664 TL kâr ettim, demiş.....
(haziran sonunda 72.795.810, eylul sonunda 570.971.738, yıl sonu 484.325.061)
Sen bu hissenin bilancosuna göre hareket ettiğini gördü mü ve başka bir beklenti ye göre de olabilir ?
.......................https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...14f0fcafc7.jpg
https://www.tradingview.com/x/3ondL2Cq/
Bildiğin sürüngen.
Sürüngende hem fikiriz soru kim sürebilir hiç kimse isot ne derse o hisse konusunda sıkıntısı yok. Gider mi depremlerde başka türlü biraz ağır abi modundadır.ulan İsmail sevenin yok ..:):)
https://www.tradingview.com/x/DW1aZdEU/
what is this ısmayıl, iş adamımı sın yoksa soyguncumu?
21.05.2025 te gelmiş....
Bilecik ili Merkez ilçesi Selbükü Köyü mevkiinde; Şirketimiz tarafından yapılması planlanan 202400991 Ruhsat ve 2252049 Erişim Numaralı IV. Grup Zeolit Ocağı İşletmesi projesi ile ilgili olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü nezdinde ÇED Süreci başlatılmıştır.
Kamuoyuna
saygıyla duyulur.
Bir torunum oldu ona cumhuriyet sltını değil de 4250 lot BUÇİM aldım.
Daha önceki torunlarıma ALARK almıştım. Onlar iyi kazandılar.
Bu torunuma BUÇİM almakla iyi mi ettim?
Kötü mü ettim?
Zaman gösterecek.
:notr:
Ha ha haaa, keşme ama kendi felsefesi ve değerleriyle yetiştirdiği 3 çocuğunun dan ikisi taze kan olarak işletmelerinin başına getirmiş. Birinin adı Murat, diğerinin Mustafa. Senin İT ölünce kurtulacağımızı mı zannettin ? Kısaca kurtuluş yok :( takii bedellilrede dışarı kaptırdığı 110 milyon lotu toplamadan.
Başkan nasıl bir duayendir ki bu bedelli de 110 mln lot kaptırıyor? :) dediğin rakamda % 7,333333 Allah gözünü doyursun demezler mi?
Bir diğer konuda adam ortada fol yok yumurta yok CEMTS da o hareketi çekerken aklı neredeymiş bu duayenimizin tatile mi çıkmış.
Hiç şöyle bakmış mı hisse USD olarak nerede? 2017 fiyatlarında
Hey gidi eskiden bir İzmirli Hoca vardı muazzam grafikler koyardı başka hisse cinsinden heygidi günler. :) Ne masallar anlatırdı be karşısında grafik bakmayı bilen yok zannederek :)
Derler ,derler ...:) :) iyidir ismail seveni var sevmeyeni kayserinin bağrından koptu ..:) ne günlerdi o günler...:):)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1346ab6aef.jpg
Borsa yatırımcılığı, akrep dolu kavanozun dibindeki parayı çıplak elle almaktır.
Akreplere dikkat.
:oleyo:
Ben de severim sektördeki başka şirketlerin performansıyla mukayeseyi.
Tabii, temel analize, yeni hikâyelere dayanarak takip şartıyla.
Öyle biri gelmiş hisse almış, hareket olmuş... o ekstradır.
Benimkisi rutin meşru gelişmeleri takip.
Haa, patron evrakta oynama, kâr kaydırma gibi işlere girerse benim hesap zaten tutmaz.
IT onu yapar mı?
Yaşayıp görürüz.