cuma ABD verileri iyi gelirse 3,85+ kapatır
Printable View
cuma ABD verileri iyi gelirse 3,85+ kapatır
Sayın powerpc, yapmayın ABD verileri ile Dolar 3.85 i vurursa AB toplantısından çıkacak absürt bir Türkiye kararından sonra biz TL cilerin hali nice olur !... Dualarımız ülkemizden yana, bir an önce bizi tüm bela ve o belayı başımıza musallat edenlerden kurtarsın.
daha önce eminim söylenmiştir ama maalesef "winter has come"
asgari ucret resmi olarak 7.53 bu resmi federal ucret
ama pahali sehirler var San fransisco ne bilim NY falan orada adamlar kendi asgari ucretini belirlemis
Ben cok buyuk bir sehirde yasiyorum ama hayat cok ucuz burada
ona ragmen bazi turk isverenler basit isler icin bile saatte 13 dolara adam bulamiyorlar. Basit derken lokanta mutfak depoda yuk kaldir indir forklift kullan falan
Target denen buyuk supermarket mesela gecen hafta aciklama yapti ucretini kendi kendine kimse zorlamadigi halde 10 dolara cikarmis mesela
bu parayla cokta guzel yasarsin
Allah aşkına aklı başında insan yok mu bu memlekette `hele bir dur kardeşim` diyecek ? Başımızda binbir türlü bela ve musallat varken, ülkenin dış borcu boyumuzu çoktan aşmışken ve en kötüsü borçlu olduğumuz ülkeler ile papazı bulmuşken nasıl çıkıp ta KANAL İSTANBUL projesi`ne bu sene temel atıp başlıyoruz denir. Hangi parayla yapacaksın bunu be adam ? Diğer YİD modeliyle yandaş müteahhitlerine yaptırdığın, itin bile geçmediği tünel , köprü projelerinde olduğu gibi parasını yine 80 milyon insana`mı ödettireceksin ? Bu mudur ülkeye hizmet ? Eğer bu işlerden memnun olan varsa Dolar 3.80 olduğunda yada 4-5 olduğunda gelip burada vik vik , kuru miliyetçilik yapmasın madem elin şeyiyle gerdeğe giriliyor o halde acıtttı demeye yüzün olmaz.
Benim ABD'de yaşayacağım yokta..Şimdi biliyorsun bu ''wage growth'' zamazingosu artarsa bireylerin harcamaları artacağından , piyasa şenlenir..enflasyonda artar..
enflasyon arttımı, zaten işsizlik minumumda..gelsin faiz artışları..
iki örnek vermişsin..diyebilirmisin ki ABD'de ücretlerde gözle görülür bir artış var..
Hani bu başlıkta yazıyoruz da o bakımdan soruyorum..:)
7.5 yada 10 yada 15...
40saat/52 den --> 3.7usd/try
57720 tl <--> 115440tl arasi asgari ücret
15600$<-->31200$
16.848 tl bura..---1404 ---> 379.5 usd
hamburgerci/çöpçü maaşları yerine
az da düzgün meslek maaşlarına bakmıyoruz..
mesela doktorlar... bide uzmanlaşanlar var :p
https://qph.ec.quoracdn.net/main-qim...487ab195f5896b
1.5 milyon tl yıllık maaş mı olur :he:
imkb dek bazı adam çalıştıran şirketlerin net kazancından büyük maaşlar :kahkah:
neyin tatavası hala.. ? :he:
Amerikalilar Islam la alay etmekte cigir actilar
sebep biziz tabiki
https://www.facebook.com/DusunenPaly...4889810572332/
Kurdaki hareket aynen çıngıraklının kafayı kaldırıp, kuyruğunu titretip, teyakkuza geçmesine benziyor bence.
Her an sıçrayacakmış gibi.
Borsa da, gene bana göre ve hiçbir yavsiye içermez, alttan ısıtılan tencerenin içindeki süte benziyor.
İster taşır ister ateşi kıs, gideceği yer belli...
Sabah sabah teşbihlerle başladık. :)
Teşbihte hata olmaz derler.
Ben de hatasız kul olmaz diyorum...
Bol kazançlı bir gün diliyorum.
Türk Lirası güçlü ve istikrarlı / 22 Ağustos 2017
http://cdn.esmedya.com.tr/Documents/...e79d23e836.jpg
Merkezi Londrada bulunan Bluebay Varlık Yönetimi'nin analisti Timothy Ash, Türk lirasının yılın geri kalanında istikrarlı ve güçlü seyretmesini beklediğini bildirdi.
Ash, yaptığı açıklamada, gelecek döneme ilişkin Türk Lirasını destekleyebilecek küresel gelişmelerin mevcut olduğunu belirterek, riskler açısından oldukça destekleyici bir ortam bulunduğunu, küresel ekonominin iyileştiğini, Avrupa Birliği (AB), ABD, Japonya ve gelişen piyasalardaki büyümenin iyi göründüğünü söyledi.
TÜRKİYE ÇOK CAZİP
http://www.gunes.com/ekonomi/turk-li...ikrarli-812599
Vakıfbank için oran var mı ?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçen hafta ve bu haftaki sıcak para çıkışı çok önemli. Borsadan 4eylül29eylül arasında net 248,8milyon dolar para çıkarken aynı sürede dibs'e 834milyon dolar para girdi.
Net giren 585milyon dolar sıcak paraya rağmen dolar 3,43'ten 3,56'ya gelmişti. Şu an 3,71'deyiz. Bu perşembe ve gelecek perşembe açıklanacak TCMB verilerinden sonra artış sebebini daha net göreceğiz.
Diyeceğim o ki daha sıcak para çıkmadan bu kadar yükselen kur sıcak para çıkışı ile ciddi artışlar yaşar.
2,95-390 aralığında çıkan sıcak para yani 23eylül 2016-13ocak2016 arasında sadece ve sadece 3,2milyar dolar idi.
Societe Generale 10.10.2017'de yaptığı açıklamada, dolar/TL'nin yüzde 20 daha yükselmesinin imkansız olmadığını söyledi.
Haber şöyle:
"Business HT internet sitesinde yayınlanan habere göre;SocGen analistleri Jason Daw ve Olivier Korber imzalı raporda geçen yılın son çeyreğindekine benzer şekilde USD/TL'nin kısa sürede yüzde 20 daha yükselebileceğini kaydedildi.
Raporda, diplomatik gerginliğin artması, reel faizlerin önemli ölçüde azalması, kredi teşviklerinin etkisini kaybetmesi, erken seçim riskinin yükselmesi, Merkez Bankası'nın kredibiletisinin baskı altına alınması ve yerlilerin döviz alması nedeniyle TL'de kısa pozisyon alınması tavsiye edildi. Raporda, "TL'de 3 aylık ima edilen volatilite 12,5'te 16-20 bölgesine yükselebilir"
gün ici USD nin dusmesi ve 17,30 dan sonra tekrar toparlanmasının bir nedeni var mi ....
dikkat ettim çoğu zaman aynı şekilde,
en yakın örneği dün.
3,66 ya kadar gelip gece 3,71 e gelmesi....
bugün de negatif , yine aynı rakamları görür gibi sanki
Gerçekten bilmediğim için soruyorum
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Atıp, tutuyoruz.. Sallayıp, uyduruyoruz.. Bağırıp, çağırıyoruz... Sinirlenip, kızıyoruz...
Rusya'nın uçağını çaktık indirdik... Astık, gürledik, bağırdık, çağırdık, zafer nidaları attık, tuttuk...
"Oyunu biz kuracağız, artık.." dedik...
Rusya ses etmedi.. Gıkı çıkmadı.. Belki ciddiye almadılar, bizi...
Turist gitmeyecek, domates alınmayacak diye Rusya Ticaret ve Ulaştırma bakanlığından bir yazı çıktı..
2016 yılında Turizm çöktü.. Oteller bitti. Yıllık 15 milyar USD olan gelirimiz bitti.. Duman olduk.. Perişan olduk.. Domates kaldı kapıda..
Çaresiz özür diledik...
Rusya tamam dedi.. Turistler geldi..
CB domatesimiz iyidir, dedi.. Onu da alırmısınız dedi..
Putin en yüksek makamdan domates satışı isteği gelince kıramadı..
Ama S400 leri alırsanız denildi..
Olur dedik...
Hollandaya, Almanyaya, AB ye posta koyduk.. Silah satışı yasaklandı... Ciyak ciyak etmeye başladık..
Şimdi de ABD...
Bağırdık, çağırdık...
ABD bişey demedi..
Laptop yaşağı geldi..
Millet rezil oldu..
Şimdi de VİZE yasağı geldi..
Piyasalar yarım iş gününden az bir sürede 3,58 TL olan USD 3,86 TL ye fırladı...
Adamların elindeki malzeme çantasından belki yapılması gereken 376,cı şeyi yapınca bizde piyasalar dayak yedi...
Allah 370.ci şeyden korusun....
Siyasetçi değilim, ekonomist değilim, uluslararası uzman değilim...
Ama bildiğim birşey var...
Büyük devlet böyle olunmaz...
HSBC'nin raporunda Türk varlıklarının ucuz olmasına karşın alım
için henüz çok erken olduğu belirtildi.
Bankanın raporunda, Türkiye'ye ilişkin “ağırlığı azalt†duruşu
yinelendi.
http://www.bloomberght.com/haberler/...icin-cok-erken
Doların yükselişini fırsata çevirip 2 milyar dolar sattılar
Yerli yatırımcıların kurun geldiği seviyeyi satış fırsatı olarak gördüğünü belirten bankacılar, pazartesi dolarda yaşanan yükselişin hızını, yerli kurumlar ve yatırımcıların yaptığı 2 milyar $’a yakın satışın kestiğini belirtiyor.
http://www.haberturk.com/yukselisi-f...667520-ekonomi
O 2 milyar Dolarlık yerli satışlarının içinde opsiyon kullananların mike mike satışlarının payı nedir bilen var mı acep ?
Yok eğer haber DTH larda 2 milyarlık çözülmeyi işaret ediyorsa, onun için de yeterli değil sadece satış verisi...
Dün bir haber vardı belki gören olmuştur, Japonyanın ky ları yani ev hanımı Ayşekito , manav Mehmetiko Yüksek Tl faizine kanıp Türk Tl cinsi bonolara yatırımı yapmış. Şimdi bağrım bağrım ağlaşıyorlarmış biz ne mok yedik diye. Allahın Japonu Tl yi Japon yeni ile yada Dolar ile karıştırmış olacak, ama cahil Japon oluncada farketmiyor bu finans piyasalarında kerizleri acayip mikiyorlar. Gitti Dolar bazında1 yıllık faiz kazancı üstüne eksi yazdı bir kaç günde. Tüm bunlar uyanık geçinen JAPON yatırımcısına kapak olurda bir daha boyundan büyük moka balıklama dalmaz.
Bilmiyorum elimde veri yok soruyorum ama bence yabana atılacak kadar az değildir. Üstelik bu opsiyon cangılının binbir türlü şekli var yok üste değeni yok alta değeni bilen bilir ne demek istediğimi. Yani üste değdiyse vade sonunu bekleme diye bir şey olmayacağı için bir sürü kişinin aynı gün bozulmuştur opsiyonları .
Gunde 100 usd hadi 30 gun den 3bin usd nefis para
suudi de yeni muhendis bunun %66sini anca aliyo ama konaklama 3 ogun yemek/gun ulasim sirketten, 2 de ucak bileti/yil,
iqama odemesi, suudi saglik karti vb imkanlar
ABD de ise konaklama, yemek, ulasim, tr ye gidis gelis, ikame, sosyal ve saglik sana ait
ayrica gelir vergini de odemelisin
suudi de henuz vergi yok ama 2018 de herseye %5 tax konulabilir, 20 gun sonra benzin fiyatlari %80 artabilir
:wave::wave:
Konuyla direk alakalı değil ama cidden şu Bist `de kalanlar kimse bunlara gerimizle gülmek lazım. Can hıraş aşağıya gelmemesi için uğraşıyorlar, üç maymunu oynamaya çalışıyorlar, hani olurda keriz bulur yediririz diye. Normal koşullarda dün ABD hükümetinin vize başvurularının askıya alınması bizim bilgimiz dahilindedir açıklaması yapıp birilerine lafını yedirdikten sonra bugün BIST satışlı olmalıydı nşa ama gel gör ki hala çıkacakmış izlenimi yaratıyorlar. Helal olsun para babalarına ellerinden öperiz kendilerini.