-
eline ve emeğine sağlık sevgili Serkan Uygur! İngilizce yazman da hoş olmuş belki yabancı gelir de şu malı citi deutsche aracılıyla iş bilmezlerin elinden alır:)
Kağıt Ambalaj Sektörü ve Dünya Ekonomisinde Değişen Dengeler
Merhaba Dostlarım,
Dünyada yaşanan değişimlere baktığımızda, 2020 Ocak ayından itibaren, Kağıt Ambalaj Sektörü ve Dünya Ekonomisinde Değişen Dengelere yakından tanıklık ediyoruz.
Yaşanılan bazı sıkıntılar, dünya genelinde A dan Zye üretim ve hizmet alanında ki, bütün sektörlerin durma noktasına gelmesine sebep olmuş ve hatta durmuştur.
Bazı ülkeler, ekonomik paket programları açıklayarak, toplum sağlığı ve yaşamını sürdürülebilir kılmak için, her türlü çalışmaları yapmaktadırlar.
Sektörel tüketim ürünlerini analiz ettiğimizde, hangi sektör olursa olsun sağlık için kağıt ambalajlı tüketim ürünlerine geçiş; hızlı ve seri bir şekilde gerçekleşmiştir.
İnsanlar arasındaki yakınlık ve temas sosyal mesafe kuralını ortaya çıkarmış, bireyler tükettiği ürünleri tek kullanımlık olarak yararlanacaklardır.
Karşımıza çıkan tek kullanımlık ve sağlıklı ürünleri tüketmek için Kağıt Ambalaj üretimi, dünya genelinde hızlıca kullanıma geçmiştir.
Kağıt Ambalaj, Satınalma ve Tedarik Zincirinde Dünya Ticaretine damga vurmuştur.
Hijyen ve Temizlik, yaşam standartlarımızın vazgeçilmezlerindendir.
Yiyecek ve İçeceklerimizi, tek kullanımlık kağıt ambalajlardan tüketip, sağlığımızı hep birlikte koruyacağız.
Kullan At
Kağıt Ambalaj Sektörü 2020 yılında büyük bir yükseliş yaşayacaktır.
Bir çok ürünlerin kullanıma kağıt ambalaj şeklinde sunulması, dünya ticaretinin hareketlilik kazanmasına yol açacaktır.
Kağıt ambalajlı ürünlerin tüketiminin artış göstermesi doğada oluşan dönüşümü hızlandıracak ve temiz çevreye olan duyarlılık, toplum genelinde sürdürülebilir alışkanlıklar yaratacaktır.
Temiz çevrenin oluşması ve doğanın kendi kendini temizleyip yenilemesi, sağlığımızı da yakından ilgilendirmektedir.
Yeşil çevreye olan hassasiyet artış göstereceğinden, yenilebilir ürün gurupları gelişmiş toplumlarda her zaman tercih konusu olacaktır.
Kağıt Ambalaj kullanımının, tükettiğimiz ürünlerin doğada çabuk olarak dönüşmesine neden olurken, çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacaktır.
Sağlığımızı koruyarak, hem gelecek kuşakların hem de bizden önceki kuşakların yaşam alanını genişletmiş olacağız.
Global ekonomiye destek olup, ürün ve hizmet sağlayan işletmeler Kağıt Ambalaj tüketimine geçtiklerinde işletme çalışanlarının ve çevrelerinin temizliğine de pozitif etkiler yapılmasına öncülük etmiş olacaklardır.
Dünya ekonomisi zaman içinde büyük değişim gösterirken, toplum olarak bizlerinde bu evrimsel süreçte alışkanlıklarımızı yeni süreçte yavaş geçiş yaparak kendi sağlığımız için bu değişime uyum sağlamalıyız.
Kağıt Ambalaj tüketimi, ürünleri tek kullanımlık olarak kullanmamıza olanak sağlarken, kullanılmış kağıtların geri dönüşümü ile tekrar insanlığın kullanımına sunulması ile fayda sağlanacaktır.
Paper Packaging Industry and the World Economy Changing Balances
Hello my friends,
When we look at the changes in the world, we have been witnessing the Paper Packaging Industry and the Changing Balance in the World Economy since January 2020.
Some difficulties experienced have caused all sectors in the production and service field from A to Z to come to a standstill and even stopped.
Some countries are doing all kinds of works to make public health and life sustainable by explaining economic package programs.
When we analyze the sectoral consumer products, the transition to paper packaged consumer products for health regardless of the sector; It happened quickly and rapidly.
Proximity and contact among people have revealed the social distance rule, and individuals will benefit from the products they consume as disposable.
In order to consume the single-use and healthy products we encounter, the production of Paper Packaging has been used rapidly worldwide.
Paper Packaging has marked the World Trade in the Purchasing and Supply Chain.
Hygiene and Cleaning are indispensable of our living standards.
We will consume our Food and Beverages from disposable paper packaging and protect our health together.
Disposable
The Paper Packaging Sector will experience a great rise in 2020.
The introduction of many products in the form of paper packaging will lead to the mobility of world trade.
Increasing consumption of paper packaging products will accelerate the transformation in nature and sensitivity to clean environment will create sustainable habits throughout the society.
The formation of a clean environment and self-cleaning and renewal of nature also concern our health closely.
As sensitivity to the green environment will increase, edible product groups will always be the subject of choice in developed societies.
While the use of Paper Packaging causes the products we consume to transform quickly in nature, environmental pollution will also be prevented.
By protecting our health, we will expand the living space of both future generations and generations before us.
When businesses that support the global economy and provide products and services switch to Paper Packaging consumption, they will also lead to positive effects on the cleanliness of their employees and their environment.
While the world economy has changed greatly over time, we, as society, must adapt to this change for our own health by making our habits pass slowly in this evolutionary process.
While Paper Packaging consumption allows us to use the products for single use, it will be beneficial by recycling the used papers and presenting them to the use of humanity.
Serkan UYGUR (MA)
UYGUR Consulting
Marketing and Sales Analysis Consultant
serkanuygur.marketing@gmail.com
-
Gazlamalar vs pohpohlamalar faydasız, zaten gaz verenlerin neredeyse hepsi kısa vadeci. Dertleri hızlıca çıksın vole vuralım, ama unuttukları en büyük şey bu patron voleye kalkanlara rövaşata vurmasıyla müsemma. Yok sektör şöyle yok bilmem ne böyle hikayeleri ancak patronun karnını doyurur, sizin değil! İyisimi hepsini bir kalemde geçin siz, buralarda gaz vermeye çalışıp olurda hiçbirşeyden habersiz insanların günahına girer bu belaya bulaşmalarına vesile olur ve ah alırsınız.
-
Geçmiş olsun dileklerini bildirip başsağlığı dileyen tüm kardeşlerime sizler sağolun diyorum.Ve kendilerine Allahtan sevdikleriyle beraber sağlıklı uzun ömürler diliyor sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.
Değerli arkadaşlar; şöyle bir söz var; akıllı adam kendi aklını kullanmasını bilen adamdır.Ama daha akıllı adam başkalarının da akılından istifade etmesini bilendir.
Bizler borsada daima daha akıllı adam olmak zorundayız.Yoksa bu çakallara yem oluruz.
Hangi değerli kardeşimin yorumuna baksam patrona dokundurmayan yorum yok.İşte,diyorum demek ki bu eleştiriler boşuna değil.
Geçen hafta senet tavana epeyi mesafe varken senetlerin yarısını vermiştim. Gentaş'ın patronu beni on yıl kahretti.Ve sonunda masasının başında kalpten öldü. Yapılan ve hala da yapılmakta olan yolsuzluklar sebebiyle Gentaş'ı tamamıyla bıraktım.
Kartonsanı alıp satmazdım.Bir arkadaşımın verdiği bir bilgi sebebiyle senedi inceleyip temelini çok iyi gördüm ve de arkadaşın verdiği bilgiyle de senede girdim.Evet zarar etmedim.Hatta yatırdığım paraya göre iyi de kar ettim.Ancak,bundan sonra patron zulmüne ve sürekli patrona kahretmeye ne ömrüm yeter den de gücüm var.Bu sebeple geçen hafta tavam öncesi ve tavandan verdiklerimden başka elimde kalan senetleri de verip bu senede eyvallah demeyi düşünüyorum.
Tüm kardeşlerime hayırlı ve bol kazançlar ile sağlıklar diliyorum.
-
Yüzde 25'lik kar payı dağıtımı limitinden hangi şirketler muaf?
Ekonomi17 Mayıs 2020 Pazar 18:29
Yüzde 25'lik kar payı dağıtımı limitinden hangi şirketler muaf?
Kar payı sınırlamasından istisna tutulmak isteyen ve belirlenen şartları taşıyan şirketlerin bu konuyu genel kurullarında görüşülebilmeleri için Ticaret Bakanlığından uygun görüş alması gerekecek.
Ticaret Bakanlığı koronavirüs salgını nedeniyle şirketlere getirdiği yüzde 25’lik kâr payı sınırlamasının usul ve esaslarını belirledi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun Geçici 13. Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’e göre kâr payı sınırlamasından istisna tutulmak isteyen ve belirlenen şartları taşıyan şirketlerin Bakanlık'tan uygun görüş alması gerekecek.
Geçmiş yıl kârları ve serbest yedek akçeler dağıtıma konu edilemeyecek. Bu sınırlama, iç kaynaklardan yapılacak sermaye artırımında uygulanmayacak.
Sermaye şirketlerinde genel kurul tarafından 30 Eylül'e kadar yönetim organına kâr payı avansı dağıtımı yetkisi verilemeyecek.
Yüzde 25 sınırlamasının getirildiği 17 Nisan'dan önce kâr payı dağıtımı kararı alınmış ancak henüz pay sahiplerine ödeme yapılmamışsa veya kısmi ödeme yapılmışsa, belirlenen sınırı aşan kısma ilişkin ödemeler ile hesap döneminde zarar edilmiş olmasına karşın serbest yedek akçelerden dağıtım kararı alınmışsa henüz ödenmemiş kısma ilişkin tüm ödemeler 30 Eylül'e kadar ertelenecek. Ertelenen ödemelere ilişkin olarak faiz tahakkuk ettirilmeyecek.
HANGİ ŞİRKETLER İSTİSNA KAPSAMINDA?
Tebliğle, kâr payı dağıtımına ilişkin istisnalar da belirlendi.
Buna göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma ödeneğinden veya ücretsiz izne ayrılanlardan nakdi ücret desteğinden yararlandırılanları istihdam edenler ile Hazine destekli kredi kefaleti kullanan ve halen kapanmamış kredi borç bakiyesi bulunanlar hariç, 120 bin lira ve altında kâr payı dağıtımı kararı alınan şirketler istisna tutulacak.
Öte yandan dağıtımına karar verilen kâr payının yarısından fazlasının, başka bir sermaye şirketine olan sermaye taahhüt borcunun nakden ve defaten ifasında kullanılması şartıyla kâr payı dağıtımı kararı alınan şirketler de istisnadan yararlanacak.
-
17 Mayıs 2020 Pazar, 11:51:27
Güncelleme: 11:53:01
Sermaye şirketlerinin kar payı dağıtımına ilişkin esaslar belirlendi
Kar payı sınırlamasından istisna tutulmak isteyen ve belirlenen şartları taşıyan şirketlerin bu konuyu genel kurullarında görüşülebilmeleri için Ticaret Bakanlığından uygun görüş alması gerekecek
Kar payı sınırlamasından istisna tutulmak isteyen ve belirlenen şartları taşıyan şirketlerin bu konuyu genel kurullarında görüşülebilmeleri için Ticaret Bakanlığından uygun görüş alması gerekecek.
Bakanlığın, "6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun Geçici 13. Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğle, sermaye şirketlerinin kar payı dağıtımına getirilen sınırlamaya ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Buna göre, sermaye şirketlerinde, geçici maddenin yürürlüğe girdiği 17 Nisan'dan 30 Eylül'e kadar 2019 yılı net dönem karının yalnızca yüzde 25'ine kadarının nakden dağıtımına karar verilebilecek.
Geçmiş yıl karları ve serbest yedek akçeler dağıtıma konu edilemeyecek. Bu sınırlama, iç kaynaklardan yapılacak sermaye artırımında uygulanmayacak.
Sermaye şirketlerinde genel kurul tarafından 30 Eylül'e kadar yönetim organına kar payı avansı dağıtımı yetkisi verilmeyecek.
Genel kurulca 17 Nisan'dan önce kar payı dağıtımı kararı alınmış ancak henüz pay sahiplerine ödeme yapılmamışsa veya kısmi ödeme yapılmışsa, belirlenen sınırı aşan kısma ilişkin ödemeler ile hesap döneminde zarar edilmiş olmasına karşın serbest yedek akçelerden dağıtım kararı alınmışsa henüz ödenmemiş kısma ilişkin tüm ödemeler 30 Eylül'e kadar ertelenecek.
Ertelenen ödemelere ilişkin olarak faiz tahakkuk ettirilmeyecek.
Genel kurulca yönetim organına kar payı avansı dağıtımı yetkisi verilmişse, avans ödemeleri de ertelenmiş sayılacak.
İstisna kapsamındaki şirketler
Tebliğle, kar payı dağıtımına ilişkin istisnalar da belirlendi. Buna göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma ödeneğinden veya ücretsiz izne ayrılanlardan nakdi ücret desteğinden yararlandırılanları istihdam edenler ile Hazine destekli kredi kefaleti kullanan ve halen kapanmamış kredi borç bakiyesi bulunanlar hariç, 120 bin lira ve altında kar payı dağıtımı kararı alınan şirketler istisna tutulacak.
-
-
494.5 üstünde tobo onayı alır yoksa yine kötüler kazanır:)
http://share.matriksdata.com/share.a...05181231238849
-
Sevgili Mehmet Akif Özen’in eline ve emeğine sağlık
https://i.hizliresim.com/mwxnce.pngı