yanlis
ABD de Istanbul a benzeyen 1-2 sehir var oralardan ornek verdim
Bu sehirlerin alan yada nufus olarak ABD nin binde biri olmasinin konuyla alakasi yok
Egitim ah egitim. Ne kadar az bulunuyorsun sen ne kadar degerlisin
Printable View
daha once yuzlerce defa yazdik
Insanlarin maasi ile ev fiyatlari arasindaki baglanti coktan koptu metropol sehirlerde
Cunku Istanbul butun TUrkiyenin ortadogunun Alamancinin ve Amerikancinin parasini ceken bir yer.
Boyle bir durumda Istanbul da ucretler dusukmus yok efendim issizlik orani yuksekmis bunlar farazi muhabbettir. Global piyasada yerini almis bir yer Istanbul. Daha 2-3 sene oncesine gore araplar gozu kapali gormedikleri sitelerden 100 daire bir den aliyorlardi. Keza Ingiliz yatirim fonlarida bunu yapti
Bunun ustune bir de KORKUNC miktarda kara para ve vergilendirilmemis para var Turkiyede. Bu serseri para serserilerin elinde oldugu icin ve serserilerde egitimsiz oldugu icin ilk yaptigi sey ev almak. Nerden alacak bu evi? Adiyamandan yada Agridan degil heralde
Bir akrabam Agri nin Tutak ilcesinin bir koyune ogretmen olarak yollanmisti. Onun dedigine gore dag tas butun koylu ve ciftcilerin Istanbul da evleri varmis. Inanamamistim. Anladikki Turkiye nin neresinde yasarsan yasa yatirim olarak Istanbul dan ev aliniyor.
Istanbul artik bir sehir degil bir economic zone bir ulke olmus. Bunu anlayinca Istanbuldaki ev fiyatlarinin reelde asla dusmeyecegini de anliyorsunuz.
Istanbul un disina cikinca ister Ankara ister Izmir olsun bir koy bir Anadolu havasi basliyor. Istanbul bambaska. Bunu bilen genclerde Istanbula akin ediyorlar
Ister Alamanci ister ABD deki gurbetci herkesin dilinde Istanbul da yasamak ve beyaz yakali beyaz TUrk olma hayali var. Butun Turklerin nihai ulasilmaz istegi budur. Ben dahil.
Dunyanin hangi metropol sehrine gidersen git gorecegin manzara budur
Metropol dedim bak gidip bana Fransa nin Nice sehrini ornek gostermeyin.
Dunyada bir elin parmaklari kadar metropol sehir var. Istanbul dunyanin en kalabalik sehri olmaya adim adim ilerliyor. Elbettteki binalarda stratosphere yaklasacak. Ayni NY ta yada Hong Kong da oldugu gibi.
ABD alan olarak TR nin misli misli buyuk bir yer. Ayrica emlak vergisi cok agir masraflar cok agir. Saturated bir piyasa coktan fiyatlar artmis ati alan uskudari gecmis
Turkiye ise riskli ama cok seksi bir ulke yatirim icin. Hele Arapsaniz Tayyip hayrani iseniz Trabzon bile size cok guzel sehir olarak gozukur nitekim oyle.
Eski forumda yazmıştım ; işyerinden bir komşumun Caddebostan'da kentsel dönüşümden 2013 ten beri satılık olan evini ...
İlk piyasaya çıktığında 1.500.000 usd istiyordu , Müteahhit çatı dubleksini 2014 te 2.500.000 usd ye satmıştı .
Bizim arkadaş fiyatı 650 000. usd ye kadar indirmesine rağmen ne gelen ne giden olmuş.
Müteahhit 13 cü kattaki (manzara sonsuzmuş) dairesini 2.000.000 usd ye satılığa çıkarmış idi. Geçen hafta 3.700.000 TL den satmış . ( 1.040.000. usd)
http://www.yuvako.com/satilik/istanb...i-bina-premium
Fiyat pahalı geliyordur .
Bir arkadaş 3+1 satılığa koydu .
Asansör ve otopark var bu ek özellik orada hiç yoktur muhitte
850 civarında 750 775 verelim diye arıyorlar alıcılar .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamam işte.
Abd tr'nin 10 katı büyükse bile TR yerine ordan ev almak isteyen 100 katıdır.
Şöyle düşünün Arapların ev almak istediği ülkenin vatandaşları da ABD'den ev almak istiyor😂😂😂
Çoktan fiyatlar artmış dediğiniz fiyatları istanbula kıyasla söylemiyorsunuz inşallah. Yani istanbula en güzel yerde M2 3 dolar. Burda 5 dolar. O zaman burda fiyatlar yüksek şeklinde düşünmüyorsunuzdur umarım.
Döviz kazanan birine göre TR'de fiyatlar çok ucuz(muş gibi) gelebilir. Kır etkisinden dolayı.
Bana da Uganda'daki emlak fiyatları çok uygun görünüyor. Ama kim gidip ordan ev alıp yerleşir?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.