J. Wick
@Lord_JWick
·
2s
Hamas'ın 260 sivili katlettiği Gazze yakınlarında gerçekleştirilen festival ile ilgili çok büyük şüpheler var.
Festival Gazze'den uzakta yapılacakken son gün Gazze yakınındaki Re'im kasabasına taşınıyor.
Printable View
J. Wick
@Lord_JWick
·
2s
Hamas'ın 260 sivili katlettiği Gazze yakınlarında gerçekleştirilen festival ile ilgili çok büyük şüpheler var.
Festival Gazze'den uzakta yapılacakken son gün Gazze yakınındaki Re'im kasabasına taşınıyor.
MHP Lideri Bahçeli:
ABD, meşru müdafaa için SİHA’mızı düşürdüğünü söyledi. Lafı dolandırmaya gerek yok. ABD ve YPG-PKK’lı teröristler aynı deliktedir. ABD yanımızda olmasın. Ayağımızın altında dolaşmasın yeter.
Katılıyorum. Ben almam da alsam benzinli alırım. Dizel binek araç almam.Alıntı:
Ramazan Kurtoğlu
@KurtogluKagan
·
4s
Malum Türkiye’de özellikle son iki yılda otomobil ya yok sattı ya da “tezgah altından “satıldı.
Ben acele etmeyin bir oyun oynanıyor dedikçe bazıları bizi”cahillikle” suçladı.
Şimdi fiyat indirimleri kampanyalar…Yüzdeyüz elektriklileri satınalma konusunda kırk defa düşünün.
https://resmim.net/cdn/2023/10/10/SUFpGW.jpg
Alıntı:
23 yaşında bir Türk vatandaşı, İsrail ordusuna katılmak istediğine dair,İsrail Büyükelçiliği'ne E-mail attı.
Prof. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
·
55d
Sözümona bir devlet dünyanın en büyük açık cezaevine savaş ilan ediyor. O cezaevinde yaşayan insanlar yavaş yavaş açlıktan ölmektense hızlı ölmeyi tercih ediyor.
https://twitter.com/etkilihaber/stat...69590105968961
Linkte video var.Alıntı:
Etkili Haber
@etkilihaber
Mehmet Şimşek: "Yüksek ücret artışları yüksek enflasyona sebep oluyor. Bizim bu kısır döngüyü kırmamız lazım."
https://resmim.net/cdn/2023/10/10/SUUWdH.pngAlıntı:
Tan Haskol
@Tanhaskol
İnanılır gibi değil yahu. Benim düşündüğümden daha da vahimmiş. Tüik verilerine göre işgücünün gelirden aldığı pay %38'den %31'e düşerken net işletme artığı %42'den %54'e çıkmış. İşletme karları da enflasyonun birkaç kat üzerinde arttı geçtiğimiz yıllarda bunlar enflasyon yapmıyor ama reel olarak eriyen ücretler yapıyor öyle mi? Hala utanmadan fiyat ücret spirali konuşuyorsunuz. Kafayı yemişler.
Burak Darıcılı
@BurakDaricili
İsrail, Hamas saldırısını neden önceden öğrenemedi Bu konudaki değerlendirmem👇
1-Meseleleri, komplo teorileriyle açıklamayı tercih etmiyorum; Bunlara inanlar, bu seriyi hiç okumasın bile,
2-İstihbarat servislerinin her şeye muktedir yapılar olmadıklarını, hatalara ve fiyaskolara neden olduklarını biliyorum, İstihbaratta başarısızlık ve fiyasko halleri sanıldığından yaygındır, İsrail istihbarat yapısı da bundan muaf değildir ve İsrail istihbaratının hataya neden olan gereksiz bir öz güven hali olduğu bellidir,
3-Hamas, dayak yiye yiye, dayak atmayı öğrenen bir boksör gibi olmuş, Hatalarından ders almış,
4-Hamas, bu planlamayı gizlemeyi başarmış, Planın tamamını bilen kişi sayısı az,
5-İsrail istihbaratının Hamas içinde çok sayıda haber elemanı olabilir ama bu elemanların asıl planı bilen o çekirdek yapı içinde olmadıkları belli, Çoğu çevre elemanı yani,
6-Hamas, kendi içinde İsrail’e çalışanları bildiği için bunları tespit etmiş ve bunlardan dublaj (ikili) elamanlar yaparak, kasıtlı olarak İsrail istihbaratını hatalı bilgilerle manipüle etmiş, İsrail’in Hamas’ın kapasitesini düşük görmesi sağlanmış,
7-Hamas, etkili kontr/espiyonaj stratejisi uygulamayı öğrenmiş, Teknik istihbarata karşı tedbirler geliştirmiş, Hatta kasıtlı olarak iletişim kanalları üzerinden manipülatif bilgiler yayarak, İsrail’i manipüle etmiş,
8-İsrail’deki çalkantılı siyasi atmosferin (yargı reformu), istihbarat yapısı içinde de hiziplere ve didişmelere neden olduğu belli, İsrail istihbaratı politize olmuş,
9-Böyle geniş kapsamlı bir saldırı hazırlamak, mevcut teknolojik gelişim ve buna ulaşma imkanlarının artması dikkate alındığında, sanıldığından uzun değil,
10-Hamas, akıl hocası İran istihbaratının verdiği derslere iyi çalışmış,
olabilir diyorum. Değerlendirmelerim de yanıldığımı da sanmıyorum.
Festival varmış abi. Tribe of Nova. Çöllerde yapilan techno tarzi bir festival. Her ay farklı bir ülkede organize oluyorlarmış. Benzeri bizde Kapadokya'da yapılıyor galiba. Hatta başlığa da kopyaladım.
Yanlız festivalin yeri son anda değiştirilmiş.
Asker falan değiller, askeri arazi değil galiba tarim arazisiymiş.
Öyle her kesimden insanın katilabilmesi mümkün değil.
Belli bi maddi seviyenin üstünde olmak gerekiyor ama sadece para da yeterli değil.
Türkiye'den sadece bir kişi katılmış, Murat Orhan. Sağ kurtulmuş.
Falan filan işte.
Festivalin yerinin değiştirilmesi çok kuşkulu ama neticede eylem İşid'vari bir eylem.