bu işten kendimi zararsız sıyırayım
bu kansızların,ölücülerin semtine dahi uğramam.
Printable View
bu işten kendimi zararsız sıyırayım
bu kansızların,ölücülerin semtine dahi uğramam.
Şöyle yapalım ;1.80 tl. den elimizde 2054 lot hisse olsun 2054X1.80=3.697 tl
Sermaye azalması ile 304 lot hisseye düşücez.tekrar 2054 lot hisseye ulaşmak için 2054-304=1750 lot nominal fiyattan hisse alıcaz 1750X1 tl=1750 tl 304 lot hisse maliyetimiz 3.697 tl idi =5.447 tl 2.054 lot hisse maliyetimiz olacak.
5447 tl/2.054 lot=2.6519 tl 1 lot hisse maliyetimiz olacak.
not:örnek çalışmadır,sizlerde kendi hesabınızı yapınız...!!
YTD
Maalesef öyle.
Portföydeki 2054 lot hisseyi korumak için 1.750 tl daha para gerekecek.
Parası olan bedelli sermaye artışına mutlaka katılmak isteyecektir/katılmalıdır.(bence)
Not: elinde hisse olan bu şartlarda mutlaka bedelli sermaye artışına katılmalı.(bence)
Bedelliye katılamazsa hisse maliyeti 3.697 tl / 304 lot = 12.16 tl 1 lot hisse maliyeti olacak
YTD
1 lot Özbal sahibi olarak Spkya yazdım. Bakalım ne diyecekler?
Bu forumdan kimse yazmaz herkes kaderine razı nedense..
Geçende Spkya şikayet ettim onun cevabını bekliyorum gelsin yazacağım...
Burada borsanın en büyük oyunu oynandı ve hala oynanmakta..
Düşünsenize Yatırımcı ilişkilerinde çalışıyorsunuz SPK ya hamiline diye yazı yolluyorsunuz..??
Yada birleşmeyi ayarlayacak kurumları seçiyorsunız ilki Garantiydi zaten o rapor hatalı. Eminim bir kere okumamıştır özbal yatırımcı ilişkileri sorumlusu..
Daha sonra da Patronların lotlarını sakladığı İnveat Az üzerinden başvuruyorsunuz? Spk da kabul etmiyor dolayısıyla...
Bu kadar başarısızlığa rağmen hala Şirket sizi o koltukta oturtuyor...
Ve sonunda şirket tarihi vurgunu açıklıyor Birleşmeden vazgeçtik..
O yetmiyor Sermaye azaltacağız sonra sermaye arttıracağız diyor..
Birleşmeyi 3 senedir beceremeyen sen
Sürekli ceza yediren sen
3 vardiya çalışan şirketi zarar ettiren sen
Bunun cezasını çekecek olan ben...
Ne güzel ADALET demi???
Delikanlı olsalardı TAHSİSLİ SERMAYE ARTTIRIMI YAPARLARDI KEREVİTAL GİBİ..
LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Devam edelim ornekler...
Bir KADIN cikar yigittir delidir caliskandir hirslidir...Yillardir surunen gozalti pazarinda olan 0.25 krslardaki ANSA yi alir ismini MARKA yapar (ne kadar akillica degil mi) hisseyi gozalti pazarindan cikarir 2.5lara kadar tasir fiyati.. Borclari cebinden oder. Ve bugunde gene yatiirmcisina yuk olmamak icin siTahsisli sermaye arttirimina gidiyor..Guzel insan Mine Tozlu..
Biri daha cikar alir Ozbali ...Sozde ayaga kaldorcam diye ama aldigi zamandan daha borclu hale getirmeyi basariri..yatirimcisina kan kusturur...simdi de sermaye azaltacakmis neye karsilik borclara karsilik?
Ne dedik PATRON var patron var?
Mulk Allahindir yazmakla olmaz bu isler Ahh aldiniz...
Kâğıtta bu kadar lotu bariyer olarak sadece patron koyabilir , o yüzden bu isyanımız kâğıtta kalanlar zaten olduğu gibi az sayıda ky , bu kağıda zaten bu haliyle kimse girmez , sorun ne yani toplamda belki 1 milyon lot bile etmeyecek ky elindeki lotları toplamak mıdır sorun , hani belki muhasebe bilmiyorsunuz diye yolda gösterdik ozbal arsasını fahiş fiyata değil piyasa değerine Erciyas alır parayı kasaya koyarsın , uzun vadeli kiralama sözleşmesiylede ozbal arsa kullanımına devam eder , yada maddelerde belirttiğin gibi kendine güveniyorsan tahsisli tamamı erciyas tarafından karşılanmak üzere bedelli yaparsın ve kasaya bu yolla para koyarsın , çok mu zor , mesele adam olmakla o.ç. olmak arasında neyi tercih ettiğindir
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KAP: OZBAL [ ] ÖZBAL ÇELİK BORU SANAYİ TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/645316
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...604b641cfd4cd0
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 05.12.2017 tarih ve 2017/16 sayılı toplantısında alınarak aynı tarihli özel durum açıklamasıyla kamuya açıklanan kararına istinaden, Şirketimiz çıkarılmış sermayesinin, 20.540.000-TL'ndan 3.040.000-TL.'na azaltımı ve eş zamanlı olarak 17.500.000-TL tutarında sermaye artışı yapılarak, çıkarılmış sermayenin tamamı nakden karşılanmak üzere 20.540.000 TL'na artırılması ve Şirketimiz esas sözleşmesinin "Sermaye ve Payların Nev'i ve Devri" başlıklı 6 ncı maddesinin işbu sermaye azaltımı işlemini ve Şirketimiz kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2017-2021 yıllarını kapsayacak şekilde uzatılmasını teminen tadili için, bugün (12.12.2017) Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.Saygılarımızla
Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%)575,65789
Vaybe Ozbal in topigine kap 4 gündür yazan yok. Bütün ky ler gitmiş.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkes batmış kimsede moral yokki insanlar yazsın. Bu spk anca bu tür sahtekâr istekleri onaylar.
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimseyi etkilemek istemem. Ben Ozbal dan 1.5 sene sonra zararla çıktım. Yönetime karşı hiç güvenim kalmayınca birlesmekten vazgeçtik dedikleri zaman çıktım. Son gönderdikleri bildirim de ne mal olduklarını iyice gösterdiler. Ozbal da kalanlarin Allah yardımcıları olsun. İnşaallah onlar kazanır bizim nasibimiz yokmuş.
Arkadaslar ayni durum anel telekomda oldu spk ky yi ezmekte bire bir.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim gibi ozbalda çok zararı olan arkadaşlar için yazayım. Kozalar yarın tabana yakin alım fırsatı verirse alıp 4 ay beklemeli. Ancak bu şekilde zarar çıkacağı kanatindeyim. Ytd
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özbal birleşecek iyi yerlere gidecek diye aldık. Arkasından birleşme iptal haberi gelince hisse gitti çakıldı. 2.35 ortalama bekliyorum. Zararı nasıl çıkarırım diye kara kara düşünüyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şirketden yapılan bu son açıklamanın ne anlama geldiğini örneklerle açıklayabilecek bir arkadaş var mı acaba ?
SPK'YA SORUM
Sayın Yetkili, Özbal Şirketi hakkında 3maddelikj şikayette bulunmak istiyorum. Şirket tarafından "Sermaye Piyasası Kurulu'nun, 29833736-106.01.01-E.12702 sayılı yazısı ile birleşme işlemine onay vermediğini ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun bu kararı doğrultusunda Erciyas Çelik Boru San. A.Ş. Yönetim Kurulu'nca birleşme talebinden vazgeçilmesine karar verildiği şirketimize bildirildiğine" dair bir açıklama yapılmıştır. Ayrıca Şirket tarafından 28.11.2017 tarihinde KAP 'a "Gerek şirketimiz(Erciyes Boru) ve gerekse de Özbal yönetiminin yukarıda belirtilen küçük yatırımcı lehine iyileştirme gayretlerine rağmen SPK, 29833736-106.01.01-E.12702 sayılı yazısı ile birleşme işlemine onay vermemiştir ve SPK'nın bu kararı doğrultusunda Şirketimiz Yönetim Kurulu'nca birleşme talebinden vazgeçilmiştir.'' 1)Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre devrolunma işlemlerinin SPK 'nın keyfi uygulaması yüzünden gerçekleşmediği belirtilmiştir. Bu doğru mudur? Kurumunuz bu konu da daha detaylı bir açıklama yaparak şirkete yatırım yapan yatırımcıları bilgilendirmesi gerekmez mi? Yada Şirketin iddaları gerçeği yansıtmıyorsa, Kurumunuzun ilgili Şirket hakkında suç duyurusunda bulunması gerekmiyor mu? 2) Şirket 27 Kasım toplantısında almış olduğu kararı 28 kasımda KAP 'ta açıklamıştır. 27 kasım günü ŞEKER YATIRIM dan yüklü satış yapılmıştır. Buna istinaden bu satışı insider trading olarak algılıyorum. SPK bu satışın kimler tarafından yapıldığının araştırmasını arz ederim. 3) Gerek İLGİLİ şirketten gerekse Kurumunuzdan SPK, 29833736-106.01.01-E.12702 sayılı yazı diğer bir deyişle birleşmenin başvurudan kaldırılma gerekçesi açıklanmamıştır. Bir yatırımcı olarak başvurunun kaldırılma gerekçesini öğrenmeyi arz ederim. yapmış olduğum 3 maddelik şikayet metni doğrultusunda ilgili işlemlerin yapılmasını ve bu konu hakkında şirkete yatırım yapmış olan yatırımcıların bilgilendirilmesini arz ederim.
SPK'YA SORUMUN CEVABI:
İlgide kayıtlı başvurunuzda, payları Borsa İstanbul A.Ş. (Borsa) Ana Pazar'da işlem görmekte olan Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş.'nin (Özbal Çelik/Şirket) 30.06.2017 tarihli finansal tablolar esas alınarak aktif ve pasifiyle birlikte bütün halinde, aynı sektörde faaliyet gösteren halka kapalı olan Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (Erciyas Çelik) tarafından devralınması suretiyle Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesine ilişkin şikayetinize yer verilmektedir.
Erciyas Çelik, Özbal Çelik'i devralmak suretiyle birleşme amacıyla daha önce iki kez Kurulumuza başvurmuştur. Sözkonusu başvurular Kurulumuzun 28.07.2017 tarih ve 29/998 sayılı Kararı'nda belirtilen koşulların sağlanamaması nedeniyle işlemden kaldırılmış olup, Erciyas Çelik'in işbu başvurusu yine aynı nedenlerle işlemden kaldırılmıştır. İşlemden kaldırmaya dayanak teşkil eden Kurulumuzun 28.07.2017 tarih ve 29/998 sayılı Kararı Kurulumuzun internet sayfasında yer alan Duyurular bölümünde yayımlanan 28.07.2017 tarih ve 2017/27 sayılı Kurulumuz Bülten'inde kamuya duyurulmuştur.
Öte yandan, 27.11.2017 tarihinde Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilen işlemler incelenmekte olup, inceleme sonuçları ile ilgili kamuya duyurulması gereken bir husus bulunması durumunda bültenler aracılığıyla kamuya duyurulacaktır.
Kurulumuza yapılan başvurular, sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde incelenmekte ve yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen hususlarla ilgili olarak, incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuzun internet sayfasında yer alan Duyurular bölümünde yayımlanan bültenler aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
ben 1 lot özbalımla kendimi savunmaya çalışıyorum, 2,35 maliyetli arkadaşlar ağlamaya devam etsin.. şöyle şikayetler yapmak çok mu ZOR
Aynı metni yollarsanız SPK dikkate almaz.. SPK uzmanlarımıza teşekkür ederim..
SPK nın belirttiği o gerekçe
Payları Borsa İstanbul A.Ş. (Borsa) Ana Pazar’da işlem görmekte olan Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt A.Ş.’nin (Şirket) Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. (Erciyas) tarafından devralınması suretiyle Erciyas bünyesinde birleşilmesi için hazırlanan duyuru metnine Kurulumuzca onay verilmesi talebi ile ilgili olarak;
a) Hazırlanacak yeni bir uzman kuruluş raporunun Kurulumuza iletilmesi ve
b) Birleşme işlemi sonrası Şirket pay sahiplerine verilecek Erciyaspaylarının,Borsa’nın AnaPazar veya sürekli müzayede sisteminin uygulandığı herhangi başka bir pazarında işlem görme şartlarını sağlaması ve söz konusu pazarda işlem görebileceğine ilişkin alınacak Borsa görüşünün Kurulumuza iletilmesi
sonrasında söz konusu talebin yeniden değerlendirileceğinin birleşmeye taraf şirketlere bildirilmesine karar verilmiştir.
Resmi soygun şirketi. Spk mutlaka onaylacak. Başvuru yu yaptığı tek iş
Sen nasıl bir kağıtsın sen nasıl bir patronsun sen nasıl bir speksin.........sadece yazıklar olsun
Seni elimde tuttuğum günlere acıyorum. 1.5 sene bekledim yazıklar olsun.
bu mübarek CUMA günü ALLAH hepimize bol sağlık huzur mutluluk ve bol kısmet versin. bu hisse nin sahiplerine de tam tersini versin. inşallah
1.5 sene elinde Bitcoin tutsaydin suan Ozbali da Erciyasi da alirdin:))
Sanal paralara bakiyorum en GERZEK en Shiit olani bile Ozbal dan daha duzgun..
Borsa bu kadar rezil bir sirket gormemistir..
%575bedelli.. Ne verdin de ne istiyosun vicdansiz.. ihlas gym bedelli yapti adamlar hic olmazsa kagidi tavan yaptilar..sen ne verdin de ne isriyorsun??
Aynen dostum borsaya bunlar gibisi zor gelir bunlar kadar at hırsızı yoktur.
Bu ozbali başka bir hisseyle değiştirmek istiyorum öneri olarak ne alınabilir. Maliyet 2.67
kimse bir şey önermez
Zübüklerin bedelli sermaye artırım müracaatı,SPK müracatının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen yayınlamamış..
Bundan sonra sermaye artırımı onaylanmaz ise şirket hangi hamleyi gündeme getirir,
İflas kararını bile alır bu zübükler...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post1419846
yıllık hisse yarışmamız tahminleri almaya başlamıştır
3 hisse seçin 1 yıl yarışalım
1 yıl sonra kim birinci kim doğru hisseleri seçmiş görelim.
Bu yüzsüz zübükler bir de utanmadan üste para istiyorlar... Avcumuza ne S. ki suratınıza sıvayalım
Arkadaş spek patron 1 tavan yap söz elimdeki 30 k sizin olsun istersen uçur bu saatten sonra canımdan bezdim sayenizde
bu hisse ne zaman adam olacak. hisse iyice mundar oldu.
Merak ediyorum bu kağıtta bekleyen küçük yatırmcı kaldı mı geriye ? Varsa da ellerinde kaç lot vardır ? Bir de bu kağıtta SPEK falan yoktur kardeşim ! Burada PATRON vardır. Şu kağıdı esas ne zaman esas değerine getirecekler ? Neyi bekliyorlar ? i ÖZBAL'ın eski sahipleri de bir şekilde işin içindedirler ! Ve kağıdı speküle etmek için ellerindeki 2,5 milyon lot ile bekliyorlar. Zaten kağıdın 3.45 ten buralara getirilmesinde rolleri vardır. SPK bir el atsa her oyunları meydana çıkacaktır. Bunlar benim düşüncelerimdir. Kimseye AL-SAT veya TUT tavsiyesi değildir.
Spk ile firma zaten ortak çalışıyorlar.o yûzden spk ya gûvenmemek lazım. Spk nın birleşme olayı başlangıcından bugüne kadar yaptıkları hep küçük yatırımcıyı korumak üzerineydi. Sonuç 3.40 lardan buraya geldi. Kagıdın borsaya girişi olan 4 lerden 0.70 lere gelince küçükleri korumayan spk birlesme olayı başlayınca birden korumacı bir kimlige büründü acaba neden
IQ_Pro_G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
koskoca erciyas adam gibi tahsisli yapıp şirketi düzelteceğine , sermaye azaltıp üstüne bedelli ileky ye saplama peşinde.. erciyas en kötü firma inşallah ihaleler borusan da kalır
metro nun tahsisli başvurusu red görmüş.
metroda galip benim hisse 3 tl eder dedi milleti gazladı 1,5 tl zirveden hisseyi göndü ky ye.. şimdi utanmadan gelip 1 tl den tahsisli yapacaz diyor