Para girişini nereden gördünüz? Linki atarsanız seviniriz.
Sıcak para önce tahvilden girer. Tahvil faizlerinde değişiklik yok. Sonra borsaya gelir. Borsa yabancı yakasında değişiklik yok.
Printable View
Reis bu defa da halleder.
Sikinti yok.
Syg,
Ak partisini anlarım. Siyasal islam dinamikleri geregi, bağnazlıkla ve cehaletle savaşmış bir adamı sevmemeleri ideolojik olarak normal.
Cehalet olmasa ak partisi bugun oldugu konumda olmayacakti. Bunu parti içindeki sesler bile itiraf ediyor.
Ama Atatürk milliyetçisi olmasi gereken bir partinin atatürkün mirasına ihanet etmesi akılla izanla açiklanamayacak kadar abes bir durumdur. Vatana ihanetin yeni adı mhpdir. Hepimize hayirli olsun.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir insan, parti, zumre, millet v.s farketmes, en cok neden bahsediyorsa buyuk ihtimalle en cok eksik olan odur.
Syg,
Dolarda ilk destek 5.68 bugün görüldü. Kısa vadede dip noktası 5.48, alım sezonu bugün itibariyle başlamıştır.
17 Ekim Çarşamba 09:02 HAZİNE: 2023 VADELİ EUROBOND İHRACINA 6 MİLYAR DOLAR TALEP GELDİ
17 Ekim Çarşamba 09:01 HAZİNE: 2023 EUROBOND İHRACINDA SATIŞ TUTARI 2 MİLYAR DOLAR, TALEP SATIŞ TUTARININ 3 KATI
17 Ekim Çarşamba 09:00 HAZİNE: 2023 VADELİ EUROBOND İHRACINDA GETİRİ YÜZDE 7,5
Vakıf 32 gün 300 K 25
Burgan Dijital 42 gün 250 K 26.25
Dolardan çıkıp hisseye girme veya hisseden çıkıp dolara girme arasındaki çarpışmaları izliyoruz, etkisiz eleman mevduatçılar olarak sakin sakin izlemek de güzel :)
ünlü menkul günlük 24% aylık 26% min 50K. USD günlük 3%, aylık 6.75%. EUR aylık 4%
Teknik bir nedeni var. Vatandaşa sattığı yurt içi döviz likiditesini değiştirmez.Zaten yurt içinde olan dövizi muhasebesel olarak başka bir hesaba kaydırır. Ama yabancıya satış direk içeriye yeni ve taze döviz girişi sağlar. Yurt içi döviz likiditesini arttırır ve döviz dengesi için olumlu etki yaratır.
Belliki bu konularda bilgilisin hocam sizi takip ediyorum. benim şöyle bir teorim var. nasıl bakarsınız. diyelimki benim yurtdışında gizli kasam var bu paramı yabancı şirket adına kullanmak istiyorum. ve türkiyenin tahvilini aldırıyorum. . artı aldığım tahvilleri türkiye içinde başka yatırımlarda kullanıyorum.demek istediğim yurt dışına çıkarmış olduğum parayı aynı zamanda aklanmış olarak tekrar ülkeye sokuyorum. bu olabilirmi.?
Öyle oluyor zaten..
TR büyük zenginleri asla paralarını burada tutmazlar..
Şirketleri hem burada yüklü kar yazar..
Hem bu kar ülke dışına çıkarılır (temettü falan ödenmez bilançoda gösterilip vergisi verilmez vs vs..)
sonra bu kar ile yeniden şirket fonlanır yada ülkeye borsada faiz döviz üçlüsünde geri gelir..faiz döviz geliri elde edilir
dön baba dönelim.
zamanında bazı basın patronlarının mala çökmeleri rüşvetleri şantajları falan buna dahil edilmemiştir.
Türk büyük zengini bu topraklara bağlı değildir..
İnsanını maraba kendini de sömürgeci gücün valisi olarak görür..
Bu tüm dünya vatandaşları için mümkün. Ancak Türkiye dışına çıkartılan paralar için de paraların çıkartıldığı ülkelerin vergi kanunları geçerli oluyor. Bunu da unutmamak lazım. Finans sistemi için dünya çapında belirli vergi cennetleri tabii ki var. Ama maliye bu ülkeleri biliyor ve yayınladığı tebliğler ile bu ülkelerden yapılan *finans* karları için belirli ek stopajlar isteyebiliyor.
Üretim faaliyetleri için ise henüz bu tür sıkı bir denetim söz konusu değil. Ama ticaret savaşlarının hız kazanması ile finans gelirlerine uygulanmaya başlanan bu sıkı takip gelecekte üretim için de geçerli olabilir.
Sizin imkanınız ve gücünüz olsa...Yol yordam da bilseniz...Paranızı bu ülkede (Türkiyede) bu şartlarda tutar mısınız ? Kendinizi düşünün bi...Ne yapardınız ?
Tabii ki mümkün 2. el piyasası var. Ama devlet bu alımları özendirmemek için diğer yatırım enstrumanlarına göre biraz daha ağır vergi yükü salıyor. Eurobond vergilendirmesi kendi başına bir tatışma konusu. (forumda ayrı başlığı var.). Öyle ki devlet yerli yatırımcıya bu enstrumanları yasaklamamasına rağmen hem anapara al/sat kazancı hem de kupon faiz kazancı üzerinden ayrı ayrı ve ciddi anlamda detaylı bir vergilendirme şemasına uyguluyor.
Dikkat ederseniz diğer yatırım enstrumanlarında böyle bir şey yok. Örneğin mevduatta sadece basit bir stopaj var.
Türk vatandaşları da (yerleşik-yerleşik olmayan) bu eurobond'u alabiliyor.
%7.5 faiz sanıldığı kadar yüksek bir faiz olmayabilir. Neden mi?
Faiz= Amerikan bono faizi + Amerikan CDS sigorta primi + Türkiye CDS sigorta primi + yatırımcının Amerikan bonosuna göre elde edeceği ek faiz
Bu durumda:
Faiz %7.5 = %3.02 + %0.0001 (teorik olarak sıfır veya şu an için referans noktası alınabilir ama ileride değişebilir) + %3.90 + %0.58
Yani %7.5'lik getiri yatırımcıya Amerikan bono getirisinin sadece %0.58 puan üzerinde bir ek getiri imkanı sunuyor. Çok sayılmaz.
Sn. jondowes detaylı incelemiş twitterda. (twitter aboneliğini tavsiye ederim.Ciddi anlamda kaliteli bilgi ve yorum içeriyor)
https://twitter.com/e507/status/1052484240527347713
Hem borek hem de .arak...
HSBC premier oldugum icin Kanada'da da basit bir hesap guc bela actirabildim.
Yatirim hesabi ise kesinkez acamayiz dediler.
Vergi yukumlusu olarak da burayi isaretlediler.
Orada verdikleri CAD faizi 6 ay icin 2.25%
USD faizi ise 1.25%
Ama 1 Mio ve uzeri CAD getirirsen seni bir baska bolum ile gorustururum de demeyi ihmal etmediler :)
Simdi hukukun isledigi, mevduata 100K CAD garanti olan, saygin, kuvvetli, saglikli bankalari olan bir ulkede %1.25 mi almak yoksa bunlarin olmadigi bir ulkede %5-6 mi almak?
Tercih sizin.
Syg,
Reis "şimdilik" demese "kesin" IMF ile bir işimiz olmaz dese ne farkeder, yarın IMF ile masaya oturur. Düşünme melekelerini yitirmiş bir çoğunluk yarattılar, 3 gün ahaber'de IMF'nin hikmetleri anlatılsa bu millet ikna olur nasıl olsa. "bu fakir hayatta olduğu sürece Rahibi alamazlar" demişti, rahibi verdi, sorgulayan var mı? Herkes bayram ediyor, rahibi verdik, dolar düşecek diye..
Çin'den kredi ise yandaş medyanın utanmadan pazarladığı bir tez. Düne kadar "doğu Türkistan" diye bir yerlerini yırtıyorlardı, şimdi Çin'in kıçı yalanmaya başlandı. Ahlaki erozyon almış başını gidiyor.. Millette utanma ve ar duygusu kalmadı..
Oralarda da dini sömüren kesim iktidara gelip hak, hukuk, adaleti ayaklar altına almaz mı birgün gelir de :he:
Tl oran alanlar varsa görelim.
Yapı kredi temdit 1m+ %25 devam edildi..
Garantiden temdit oran alan oldumu hiç bu aralar.
Hsbc 1M+ hoşgeldin 32 gün 26.50
Günlük 22
Teklifi aldım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
25 ekimdeki TCMB faiz kararı biraz daha aksiyon getirir belki faiz piyasasına...O zamana kadar böyle...
Tek faiz artışı benim sanırım ..Yarın vadem bitiyor ..Biraz günlük takılsammı yoksa ...
Yatırım işini kumara çevirdik resmen ...zar atim en iyisi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi