https://x.com/sabridonmezz/status/18...rn6IgPy0ua5YuA
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
https://x.com/sabridonmezz/status/18...rn6IgPy0ua5YuA
piyasalar irrasyoneldir. piyasa ile inatlasmak iyi degildir.
bundan daha asagisi olmaz dediginiz zaman bile fiyat daha asagi gelebilir.
uzun vade alim yapiyorsaniz dahi giris noktalarinizi iyi belirleyin.
https://www.instagram.com/reel/C9CDY...JmMzl0ZTRvdTVk
Biçerdöverlerin eğimli arazilerde çalışabilmesi için arka tarafının hidrolik kollarla kalktığını bilmiyordunuz, işte şimdi öğrendiniz.
normalde EMA 200 e gelmesini bekliyordum ama bugun grafige baktigimda sanki 829-830 dan da destek alabilir gibi görünüyor.
izlemek lazim, halen herhangi bir islem yapmiyorum.
buralar tehlikeli yerler artik. yavastan bir tepki, ek kotu ihtimalle 800-810 arasindan bir tepki beklerim.
paranin maliyetinin yuksek oldugu bir donemdeyiz. dolayisi ile giris noktalari onemli.
dca yapiyorsaniz belki pek sikinti degil ama kendi adima halen izliyorum.
Burası sessiz ve ben ilk alımalrımı yaptım :).. KAdemeli almaya devam edeceğim...
halen izlemedeyim, alim veya satim yapmiyorum
200EMA ve akabinde 800 onemli destek seviyeleri
alim yaparken dikkatli olunuz lutfen, hem hisse maliyetini hem de paranin zaman maliyetini dikkate aliniz.
Kozyatağında 2+1 yeni bitmiş bir ev 7600000 TL dir yaklaşık olarak .
Kirası 35 000 TL en iyi ihtimal ile + Kiracı sıkıntısı ile beraber
Bu paraya 9200 LoT TTRAK alınabiliyor !.. Temettü 7% olsa getiri 532000 TL olur.
Bu da aylık 44300 TL kiracısız getiri demektir. Benim çeken bu Rakkamlar !..
Bu hisse 1 Ev alana kadar alınmalı çünkü ev almış gibi getirisi var .
Rica ederim 7.6 mn lirayı, 10 mn lirayı sanki 76 bin liraymış, çerez parasıymış gibi kazanılması çok kolaymış gibi yazmayın.
İnsanlar dişinden tırnağından artırıp belki ayda anca 3 lot 5 lot Ttrak veya Froto alabiliyorken bazı abilerimiz ev alana kadar 10 bin lot Froto alsan şu kadar temettü eder, 7 bin lot traktör alsan şu eder diye yazınca pek hoş kaçmıyor.
10 milyon lirası olan kişi elbet seçenek olarak borsayı da düşünür.
Hesap cok yanlis degil ama burada dikkate alinmasi gereken husus hem hisse hem de ev icin mali mumkun mertebe alabilecegimiz en ucuz fiyata almaktir.
cok geriye gitmeden eger Temmuz basinda belirtilen kapital ile hisseyi alsaydik gun ortasi 925 TL den 8216 lot alacaktik. Bugun gun sonu alim yapsaydik 817 TL fiyattan 9300 lot alabiliyoruz. 1000 lot üzeri bir fark var. Dun yapilan hesaba gore bile 100 lot fark etti.
o yüzden mal alirken acele etmeden almak daha iyidir. ttrak su an benim nazarimda ortalama bir fiyatta. ne ucuz ne pahali. yonu bir belli olsun ondan sonra alim daha mantikli olur.
Ek alım için iyi fırsat verdi bana :) bir dahaki alım yeri benim için 769, sonra aşağıda gelirse 671..
geyik bir tarafa, uzun zamandir konustugumuz gibi gunlukte EMA200 e geldi dayandi.
bundan sonraki gunluk kapanislar onemli. eger buradan destek alirsa problem yok. (sahsen buradan ya da 800-810 arasindan destek beklerim)
olur da asagi gelmeye devam ederse bayagi korkunclu senaryolar olur zannimca. bir onceki order block un dibi 760 larda.
2C bilancosunun bu aralar gelmesi lazim. sonuclar ve piyasanin tepkisi onemli olacaktir.
kendi adima 2024 te cok ciddi bir HBK artisi beklemiyorum ancak en kotu ihtimalle 85 TL HBK da fiyat 750 TL lere gelirse FK 8-9 arasi olur ki artik yavastan alim yapmaya deger diyebiliriz.
Bugün tahta zayıf, tam benlik. Biraz daha atalım heybeye.
Teşekkür ederim sevgili harun_hb. Daha uzun yıllar elimdeki traktörleri tutacağım. 30 yılı devirelim hele, ondan sonra bakarım duruma :)
Düşüşlerde aldıklarım portföye ilaveler, toplam traktör hisse sayısının %10 unun geçmeyecek şekilde düşüşlerde alıyorum. 900 üzeri almıştım, 830 larda da aldım, bugün de 810 civarı aldım. Düşmeye devam ederse yine alırım. Bu aldıklarımı ne zaman ve hangi fiyattan satacağıma henüz karar vermedim ama sanırım 2025 3. çeyrekten önce satmam. Fiyat hareketlerine göre güncelleme yapabilirim.
Temelde traktör için bu sene zor geçiyor ama tahminlerin (%30-40 satışlarda düşüş bekleyen analistbaşları/fon yöneticileri vardı) çok altında bir gerileme var. Bu durum fiyata biraz abartılı bir şekilde yansıyor, bu sebeple ben ekleme yapıyorum. Bu sene en kötü senemiz olsun diyelim..
Sevgiler, saygılar, bol kazançlar.
Paraşut takmayı unutmuşlar yahu:p
Bu hep böyle yönü belli oldumu sert hareketlerle gideceği yere varıyor.YTD.
Böyle kapatirsa uzun zamandan beridir ilk defa günlükte EMA200 altinda kapatmis olacak.
760 lari da görürsek sasirmam bu saatten sonra. hayirlisi bakalim. bilanco geldiginde ak-kara belli olur.
Ev alma traktör al temettüsünü ye diyolar orada burada kulağıma geldi
Ytd
Tam da sağlam destek bölgesine dokununca açıklama gelmiş. Hadi bakalım, bunun için verenler şimdi alacak mı?
19 Ocak 2023 tarihli özel durum açıklamamıza konu, Rekabet Kurulu tarafından şirketimizin de içinde bulunduğu sektördeki birçok şirket nezdinde yürütülen soruşturma ile ilgili olarak, tarafımıza iletilen yazı ile Rekabet Kurulu tarafından, yargı yolu açık olmak üzere, Şirketimizin rekabeti kısıtlayıcı bir bilgi değişimi ve/veya anlaşma içerisinde olmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'u ihlal etmediği ve dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca Şirketimize idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına karar verildiği Şirketimize bildirilmiştir.
200 günlüğün de altına geldi. Alım için güzel noktalarda. Buradan daha fazla aşağı salmasını beklemiyorum. Türkiye'de iş kolu olarak neredeyse tekel konumda olan bir şirket eğer BYD traktör de üretmezse burada :)
Burada da kimsenin tadı tuzu yok çiftçi de mutsuz
https://tuncaytursucu.com/ttrak-2024-06-analizi/
Bu sene hic bir seyin dadi yok.
Tatil suremi artirayim bari..
Bilanço hayırlı olsun 🇹🇷🇹🇷
Yazmak hasıl oldu.eski gözağrımla tekrar bi araya geldim,tek kelimeyle müthiş! İşlerim hafiflesin uzun uzun aktarımda bulunacağım. Sodacı Osman nezdinde tüm kardeşlerime selamlar.
https://x.com/senolbabuscu/status/18...-CTDUfS5g&s=19
Millet ajj ajjj hemserim, icra kapisina dayanmis siz traktor alsin dersiniz.
Eskiden rumuz kullanmaksızın Trakyacam topiğine uğrardım, Siz de şişe ile birleşmeden önce Soda'da epey matrak şeyler yazardınız.Fiktif iltifata gerçekten ihtiyacı olmayan,mizah anlayışı çok çok güçlü, gerçek bir entelelektüel olararak ilgi ile izlerdim sizi.Tek taraflı tanışlığımız ordan gelmekte.Bu arada küçük bir not olarak aktarmak isterim ki,TTRAK ile Froto ve Toaso bambaşka dinamiklerle hareket eden şirketlerdir.
ne dersiniz alınır mı buradan genşler ?
https://i.hizliresim.com/3lp631t.jpg
yatırım tavsiyesi değildir.
Temmuz ayında geçen seneye göre %20 düşüş var satış adetlerinde.
Sanırım piyasa resesyon vs sıkılaşma önümüzdeki ayları görmek istiyor. Satış adetleri ağustos ayını merak ediyorum nasıl geçecek acaba..