Epgis: 30 ocak tarihinde geçerli olmak üzere benzinde 17 kuruş indirim gerçekleşti.
Printable View
Epgis: 30 ocak tarihinde geçerli olmak üzere benzinde 17 kuruş indirim gerçekleşti.
Sn.Cumhurbaşkanının..müjdeli haberleri peşpeşe geliyor ...inşallah... Benjonun hali malum..
Marketlerde biber satmayı yasaklamış :he: Ailecek biber işine girdiler galiba kazancı ve fiyatı görünce :he:
alıntı
''Bu yazıda geçen bir habere göre Trump yönetimi 100 Yıllık tahvil ihracını düşünmüş 2017'de. Ayrıca 2017'de Avusturya 100 yıllık tahvil ihraç etmiş. Disney'in de var öyle bir tahvil. Ha 100 yıl vade, ha 1000 yıl vade, ha sonsuz vade. Adamlar para basmaktan söz ediyorlar yani.''
https://www.bloomberg.com/news/artic...cial-than-ever
29 Ocak Salı 16:15 ABD HAZİNE BAKANI MNUCHIN: ÇİN TARİFELERİ İLE İLGİLİ HER ŞEY MASADA -BN
29 Ocak Salı 16:13 ABD HAZİNE BAKANI MNUCHIN: ÇİN GÖRÜŞMELERİNDE ÖNEMLİ BİR İLERLEME BEKLİYORUM -BN
29 Ocak Salı 16:12 ABD HAZİNE BAKANI MNUCHIN: UFUKTA HERHANGİ BİR RESESYON BELİRTİSİ YOK -BN
Kötü ekonomide bist şahlanıyor.
Yabancı kar yazma amacında, sonra çıkıp gidicek.
Yabancı yakında bistten çıkıp ucuz dövize yöneldiğinde, bu günleri hatırlatıcam.
Ozaman da döviz şahlanacak.
Bu düşüncem faiz indirimiyle aynı zamana denk gelir göreceğiz.
ytd.
Migrostan bildiriyorum, sivri biber var, patlıcan yok, stop...
O günler gelene kadar millet borsadan götürdü/götürüyor parayı zaten küfe küfe...
Seçim sonrası gerçekten yapısal reformlar gelecekse ne ala ama gelmeyecekse global krizden önce IMF e gitmemiz lazım.
Hem yapısal reform yapmayıp hem IMF den kredi kullanmazsak birde global kriz çıkarsa seyreyleyin gumburtuyu.
IMF te kötünün iyisi. Yüzde 7,5 faiz ile tefeci kredi çekmektense.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIST in ayarı ile kim oynadı ?:Sad:
Ne yapısal reformu bekleniyor çok merak ediyorum. Türkiye'nin sisteminde bir sorun yok, mesele sistemi işletebilmek. Kamu kurumlarının harcamalarını denetleyen bir mekanizma mı kurulsun? E 100 yıldır Sayıştay diye bir kurum bu işi yapıyordu zaten. Akp gelene kadar kör topal bir şekilde çalışıyordu. Son 17 senedir kapısına kapalı tabelası asıldı. Yargının bağımsız bir şekilde çalışması mı isteniyor? Güldürmeyin beni :) Bu yapısal reform diye ağlayanları görünce sinirlerim tepeme çıkıyor.
biz de patlıcanla benzin alabilir miyiz acaba?
https://www.youtube.com/watch?v=CaKJdwL6DEo
Venezuela'yı petrol için rezil ettiler...
Daha önce de demiştim.. Şİmdi de diyorum..
ABD Suriye'nin kuzeyinde ama o isimli ama bu isimli bi'şeyler yapıyor.. Oraya benim tahminim en az 50,000,000,000 USD yatırmıştır.. 100,000 YPG, HPG, bilmem ne isimli tipleri eğittiler...
Onlar PKK gibi ellerinde keleş olan tipler değiller.. Ellerinde 2,000 TIR ağır silahlı teöristler.. AĞIR SİLAHLI TERÖRİSTLER...
Kim finanse etti ve ediyor.. ABD...
ABD bölgeden çıkıyor olabilir. Ben olsam, ben de çıkardım. Vekalet almış savaşçıları varken asli unsurlar ile ne için savaşsın ki..
ABD nin kuzey Suriye planına kim çomak sokacak yada sokuyor..
Bunları düşünüyorum da, inşallah memleketin bir B planı vardır.. Yoksa bu memlekette bir daha 7 şoku yaşarsak o bölgedeki TANK ları ülkeye geri getirmek için mazot bulamayız, biline...
Venezuela petrolü ben işlicem, ben halkım ile paylaşıcam deyince başına gelenler bunlar...
Venezuela 2010 da kişi başı gelir 11,000 USD ....
Petrolleri olmasına rağmen 3 ay da çözüldü...
Bizim petrolümüzde yok..
İnşallah bir B planımız vardır...
onu bunu bırakın da altına bakın... 1400'ü görecek gibi gidiyor, benden söylemesi...
valla nereye gidecekse gitsin bir an önce.. içim şişti şu meretten. 5 senedir 2 ileri 1 geri. 1400 ü görürse 10 küsur senelik beraberliğimize son verebilirim. dolar da kendine gelirse kaymaklı olur. daha da davosa gelmem.
Ben gümüş ve biraz da dolaresteyim. Altın 1350 üstü 2 gün kalırsa o zaman 1400 ons için fiyat olabilir. Once 1311 de direnç var onu geçsin. Gümüş için hefefim 16.50 herkese bol kazanç.
Rüyanda gördün heralde. Chavez petrolden gelen gelirleri hiçbir zaman halkla paylaşmadı. Göreve gelmesinden geberene kadar hem petrol üretimini düşürdü hem de ailesi ve Maduro gibi yandaşları üzerinden gelirleri kendi cebine attı. Gerçekleri çarpıtarak vicdansızlık yapma, gerçekten cahilliğinden böyle yazdıysan haberleri takip et.
Chávez Says China to Lend Venezuela $20 Billion - https://www.nytimes.com/2010/04/19/w...s/19venez.html
Venezuelan 'daughters of Chavismo' exposed living lavishly overseas - https://www.foxnews.com/world/venezu...ishly-overseas
Sn.Başkan tartışmalara son noktayı koydu...inşallah...TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, "(Belediye başkanlığı) Aday müracaatı yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığını bırakaçak...
Sn.Efet ikaz ederken üsluba biraz daha dikkat edebiliriz.. Aynı üslup ile size cevap versem kavga çıkar..
Venezuela ile ilgili çok derin araştırmalar yapmadım sadece birkaç yabancı gazetecinin youtube da yapmış oldukları röportajları izledim..,
Artık orada yalan demeç vermiş yada vermemişler bilemem...
Kısaca;
Orada denilen Venezuela nın 2010 yılı kişi başı gelir 11,000 USD ve Türkiyenin en parlak olduğu dönemden daha iyilermiş..
Maduro röportajında 1,000,000,000,000 USD dan fazla petrol geliri elde ettiklerini ve bu paranın çoğunu fakirler ve yoksullar için sürekli ev ve konut yaptırdığını söylüyor..
Lakin, sanayi ve finans alanında yatırımlar sıfır olunca bu 1 trilyon USD betona gömülmüş oluyor...
Burada ben aslında TR ve Venezuela arasında bir benzerlik kurmaya çalıştım..
TR de yurtdışından almış olduğu her 3 USD dış borcun 2 USD ını betona gömmüş...
Sonuç;
ABD ile papaz olan bir ülke ki petrolü dahi olmasına rağmen 3 ay da bitti... ABD gerçek anlamda petrolü ve ham doğal kaynakları olmayan TR yi herhalde 1 ay da bitirebilir demek istemiştim...
Not; Sizin üslubunuzla şu şekilde cevap verebilirdim..
"Sen de okuduğunu anlamayacak, olayın detayından ziyade sonucu bağlayamayacak kadar anlayış kıt ise ben ne yapayım. Akıl ve kibarlık sonradan olmuyor. Aileden maalesef..."
diyebilirdim...
Ama demiyorum...
Ref; Kişi başı gelir 2010 yılı 11,829 USD Venezuela 70.Sıra
https://www.sabah.com.tr/galeri/ekon...i-gelirleri/71
NYTimes'ın kaleminden çıkan Venezuela aleyhindeki her makaleye ben şüpheyle yaklaşırım ben açıkçası.
Maduro öyle yapmış, Chavez böyle yapmıştır hiç bir fikrim yok. Olay artık Maduro'nun iyi efendi olup olmadığını falan da geçti. ABD/Kanada/Avrupa/Güney Amerika'nın %95'i bir taraf seçti, karşılarında da Rusya, Çin, İran, Türkiye var. Kimin haklı olduğunun hiç bir önemi yok. Bilek gücü sağlam olan kazanacak.
Çok araştırmana bile gerek yok Hitler'in bile haklılığını savunacak milyonlarca insan var. Hitler kazansaydı milyarlar olacaktı o sayı.
Bugün TR'nin soykırım yaptığını yazıp çizen ve de buna karşılık bir takım tavizler isteyen Amerika'dan kızılderililere karşı yapılan soykırım için hesap soran kimse yok.
Survival of the fittest. Güçlü olan kuralı koyar, dediği doğru olur.
+2...
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Venezüella tez konusu olur, betonlan yemeklen falan izah edilemez.
Meksika petrol zenginiyken, ABD'nin yemediği b. kalmadi fakat o hale dusmedi, Venezuella bir ekol!