Şu dolarınıza sahip çıkın lütfen. 10 aydır gram altıncılarında rızkını yiyorsunuz.:)
Anladık kendinizi batırcaksınız ama bizide arkanızdan sürüklemeyin bari.
Düşün yakamızdan.:)
Printable View
Şu dolarınıza sahip çıkın lütfen. 10 aydır gram altıncılarında rızkını yiyorsunuz.:)
Anladık kendinizi batırcaksınız ama bizide arkanızdan sürüklemeyin bari.
Düşün yakamızdan.:)
20 yıllık traderım dolarda son bir yılda gördüğüm rezil dönemi ömrü hayatımda görmedim...
Allahtan bir miktar altın pozisyonum var... o da olmasa...
Mikrosundan makrosuna geçmiş 30 yılın tüm dolar grafiğini analiz ettim son bir yıldaki grafik hiçbir döneme uymuyor..
TERCÜME HATASI MI YAPILDI
Ancak Trump’ın açıklamasının, tercüme hatası olduğu belirtildi. Trump’ın bu açıklamayı Beyaz Saray’daki çalışma odası Oval Ofis’te yaptığı ve aslında “Yaptırım konusuna bakıyoruz ve henüz bir karar vermedik†dediği aktarıldı.
Amerika’nın Sesi’nde yer alan haberde “Başkan Donald Trump, ABD'nin Türkiye'ye Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasından dolayı şu anda yaptırım getirmeyi düşünmediğini söyledi†ifadeleri kullanılmıştı.
Böyle bir salaklık yapılmamıştır herhalde
Sosyal medya da döviz tavsiyesi yapanlara nedense ( selçuk geçer, kıdemli analist vb. ) hiç bir yaptırım yok. Çok dikkat çekici işler.
Satılan daire için bile bugün 5 müşteri geldi. Daha geçen haftaya kadar ayda 4 kişi aramıyordu. İnsanlar dövizdeki bu tutarsızlığa, faizin düşeceği söylentilerine anında tepki vererek yeniden gayrimenkule yönelmiş. İstenen algı oluşturulmuş.
tamamen hikaye bu iyi polis kotu polis hali..
yvsaklarin agababasi twetterdan 'olurum turkiye' parcasini da eklese tam olacak..:)
bu sari kafa kime ne ortami sagliyor, tahvil ve borsada sikisip kalan fon mu varda cikis icin firsat yaratiyor bu at pazarcisi trump..
neymis yaptirim uygulamayacakmis, ula sen kimsin.? senato karar aldiktan sonra senin hukmun ne capin ne.? bu adam f35 ureten firmada pay sahibi degilse ben de bisey bilmiyorum..
burayi okuyan varsa mb civarlarindan, sakin ve sakin gaza gelip faiz indirmeyin , bak cok degil 1 yil sonra faizler 35 , enflasyon 40 , dolarda 10 olur; bu isler sakaya gelmez..
tarihe not dusulsun diye yazdim, ytd..
Bu gidişte 25 Temmuzda 5 veya 6 puan faiz indirimi çok sürpriz olmasa gerek.
Dolarda bence bir ralli başlayacak haftaya merkez kararı öncesi. Sonrası muallak.
3 ve altı dolara aşağı çeker, 4 ve üstünde yukarı iter. 6 puan zirve tazeletir.
Son dakika! ABD Başkanı Trump, İran'a ait bir insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.
Tesekkurler Savas
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tür evrensel ücret uygulamaları için altının parasallaşmasının önlenmesi şart.
Halihazırdaki borç döngüsünün yarattığı geniş para arzı ile dahi bu tür aktarımlar tıkanmaya başladı.
Bir de altın sistemi yaygınlaşmaya başlar ise para yüksek katma değerli çıktıya sahip 100-200 milyon kişinin elinde toplanmaya başlar.
Altın sistemine dayalı parasal sistemde genişpara arzı yaratmak çok daha sınırlı olacağından çok geniş halk kitlelerinin borçlandırılması da sekteye uğrayacaktır.
Paranın %90 nını para fonuna yatırmıştım.%10 uylada viopta long olmuştum.Saolsun vadeliden geleni viopta yedi... :)
https://www.mynet.com/ak-parti-sozcu...i-110105629825
lafa bak lafa siyasi ahlakla bagdaimazmış
300 kusur millet vekılının en az yarısının fetöyle resimleri var be
Vay be trumpın trolüde oldu sonunda :)
Altına dayalı para sistemleri küreselleşen dünyada bundan sonra ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak olduğunda çoğu kişi hemfikir.
Küresel kriz, güven bunalımı, büyük ölçekte savaş vb durumlarda geçici olarak altın vb değerli metallere aşırı talep olabilir, böyle durumlarda zaten küresel ticaret hacmi de önemli ölçüde daralacaktır. Ortalık sakinleşince tekrar karşılıksız para, küresel ortak bir dijital para birimi şeklinde yola devam edileceği kanaatindeyim. Facebook'un bir çok ülke ve büyük ölçekli şirketlerin desteği ile bu konuda önemli bir başarı gösterebileceğini düşünüyorum.
Tüm dünyada altın tek rezerv para olsun ve artık bu rezil sistemde insanlar parasını ve varlığını nasıl korurum derdine düşmesin..
Ya da bitcoinmidir ne nane mollaysa dönüşüm bir an önce olmalı...
Bu ne ya... yazıktır bunca insana... varlığımı koruyacağım diye yılda %25 enflasyon olan ülkede korunmak için dolara geçtiler bir de aynı oranda dolarda değer kaybettiler... soygunun böylesi...
bu rezil sistem değişmeli acilen altın tek rezerv para birimi olmalı...
Ulen yerim altınınızı , dolar altına etti yaw...:oleyo:
Olmaz mı,Trump ın açıklamalarıyla hissesi yükselenler,üç kuruş kar edenler
Trump baba demeye başlamış bile,
para kazansında herkes kimden dolayı neden dolayı olursa olsun.
Bu adam yaptırım uygulamayacaksa karşılığında ne alacak diyen yok...
Babasının hayrına yapacak değil heralde...
Altına dayalı sisteme aşırı bir talep oluşması durumunda devletlerin ve tabii ki merkez bankalarının bunu engellemek için çok sert adımlar atacaklarını düşünüyorum.
Ellerinde çok farklı ve kuvvetli enstrumanlar var.
Bir tanesi altına KDV uygulanması. Halihazırda altının KDV'si %0.
KDV oranı kademeli olarak yükseltilirse altının parasallaşmasının önüne çok ciddi bir set çekilir.
Boşverin doları altını faizi.
Gün bugündür. Harcayın tüketin.
Oh mis.
[emoji23]
Yaptirim uygulanmama şansı yok s400 lerde direttigimiz müddetçe ama az ama çok yaptirim uygulayacak abd.
Ondan kaçar yok şayet s400 alıp kullanılır hale getirir isek.
Trump sadece kendine sunulan 12 yaptırımdan beşini seçer,yürürlüğe girişinin süresini uzatır vs ama ben 1 yıl sonra seçime girecek olan Trump un demokratların eline koz verecek şekilde davranacağını zannetmiyorum.
Öte yandan faiz çok güçlü bir silah .
Bunu 7 ye giden doları 600 puan ile durdurduk. Swap ta yine faiz silahı ile müdahale ettik
Önceki dış ödeme krizlerinde fırlayan dövizi hep faiz ile durdurduk.
600 puan civarı bir indirim gelir ise ben dolarin 6 yi kısa sürede aşacağını düşünüyorum.
Ytd
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altın vb değerli metaller, değerli taşlar değer saklama ve birikim işlevi gördüklerinden diğer mal ve hizmetler gibi değerlendirilmez ve bu nedenle KDV vb harcama-tüketim vergilerine tabi tutulmaz. Harcama, tüketim vergilerinin mantığı ile bağdaşmayacağı için istisna veya 0 oranlı vergi ile belirsizlik çözüme kavuşturulur.
Aksi halde harcama, tüketim vergisi değil, servet vergisine dönüşürler. Tamamen kayıtdışına yönelir, sistem dışına çıkacağından bu tür tasarruf ve birikimlerden ekonomik açıdan yararlanma imkanı kalmaz.
Bütün ülkeler paralarının değerini düşürme derdinde,
zaten dövizin daha aşağılara gelmesi bu kez de hem ihracatı düşürür
hem de hammaddesini dövizle alan şirketlerin maliyetlerinin yukarda kalmasına
ve zarar etmesine yol açar,döviz sürekli düşük kalsa belki bir yerlerde dengelenir
ama o da epey süreç alır.Sonuçta dolar arttı ama ihracatımız da arttı demiyor mu yetkililer.
istemek baska bisey , gercekler bambaska seyler..
dunyayi Turkler (alti cizili bu Turklerin) yonetmesini istiyorum mesela, bunun olabilitesi var mi.? yok.!
abd emperyalist ulkedir , rusya gibi..
bos milliyetcilige de karnim tok..
1 abd dolari = 5.600.000 tl su an..
1 apple ulkemin butcesinden daha buyuk..
ben gidip hawaide 5 yildizli bir otelde 1 hafta tatil yapmak istiyorum mesela, 1 Tl = 5.600.000 dolar olsun istiyorum..
siz sap ile samani birbirine karistirmamayi ogrenin ilk once sayin kizildag..
kendine Turk diyen hic kimse ulkesine zarar gelsin istemez ..
cok sey mi istiyoruz acaba, bilmiyorum..
İhracat nicelik olarak artış gösterdi ama nitelik olarak azaldı
İhracat değer endeksi geçen seneye göre düştü.
Miktar endeksi ise arttı
Yani öyle ahım şahım bir artış yok.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasıyla ilgili olarak, "şu anda yaptırımlara bakmadığını" söyledi. Ancak kısa süre sonra bir açıklama daha yapan Trump "Ne yapacağımızı göreceğiz. Bunları henüz duyurmadık" dedi.
Sarı fırlatma manyak etti tüm dünyayı.