Abey açıklansa ne olacak beleşe dohol verriyollar bakan yok herkes koyun moyun derdinde. Ya buradan bi koysa x4 yapsa hala ucuz olaca kağıt benim aklım almıyor, bilanço gelince daha da ucuz olacak ne olacak :)
Printable View
Ben DOHOL u çok eskiden beri bilirim.
Borsanın en deli kağıdıdır.
Bu iktidar yüzünden bana göre 20 yıldır baskı altında
Yöneticileri ve cio ları 3× lü rakamlarla kendilerine özel satın aldılar kap da belli.
Patlaması için çok sebep var say say bitmez.
2001 Amerika ikiz kule faciasından beri elimde DOHOL var.
Yatırı tavsiyesi değildir.
Amma ben 20.×× 'li rakamlara şaşmam.
Yatırım tavsiyesi değildir.
3 gündür pusuya yatmış bekliyordum. Devre kesdikten sonra aldık bakalım. Nasip...
Net karı yarı yarıya düşürmeyi nasıl başarmış acaba [emoji23][emoji23]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...84056bedfd.jpg
Ne kadar kâr
719884 çok kötü değil
Favök de bir surun yok. Önemli olan o, sanki çok temettü verecekti de azaldı bu rakam sonrası. Yüksek temettu veren bir hisse değilse net kar yerine favok e bakmak daha doğru olur.
Geçen yıl 3. Çeyrek de tek seferlik bir gelir yazmıştı muhtemelen.
dolar fırladığı için geçen sene 3. çeyrekte extra kar yazmıştı... bu sene 3. çeyrekte dolar az çok sabitti; o extra kar oluşmadı... ama bu sene 4. çeyrekte fırladı dolar, muhtemelen daha da gider sene sonuna kadar... böyle olunca da o extra karı bu sene 4. çeyrekte görecek...
Kambiyo karı 4. çeyrekte patlar.Geçen yılda sanırım kambiyo karı sayesinde 3. çeyrek iyi gelmişti.Bu yılki tatsız seyirin bir kısmı okullu nun 4 den aşağı basması diğer kısmı zaten yatay seyreden karlılık nedeniyle idi.Geçen yıl da yazmıştım iktidar değişimi en çok dohol e yarar,akp gidici,bu en çok emminin işine yarar.Giderek işlerin daha da güzelleşeceğini düşünüyorum.Pazartesi belki yüzde iki üç aşağı basarlar ama iki seans sonra bu bilanço unutulur,bu nötr bir bilanço,favök artmış net karlılık çok artmamış,kambiyo karı da yok.Önemli olan holdingin geleceği,geçen yıl ceo lar 3.20 lerden şahsi hesaplarına alım yapmıştı,demek ki değeri bu seviyeler değil.
Gerçi sn desperado benden önce yazmış.
Zaten dip belli , temmuz başından beri 2.50 2.80 arasında dolanıp duruyor.4 aylık zaman maliyetini eklersek zaten dip 2.60 2.70 arası falan.2.80 den oraya basılsa ne olacak basılmasa ne olacak.Bence sallan yuvarlan seanslar 4. çeyrek bilançosuna kadar devam eder.Ha iktidar erken taburcu olursa falan iş değişir tabi.O şıkta bu holdingin önü çok açık.
Üstelik geçen yıl gayet iyi hatırlıyorum 9 kasımda bilanço geldi,muhteşem kar geldi,elbet kambiyo karı ama gene de kar kardır.Adamlar 30 kasıma kadar bilançoyu karşıladığı 2.60 değerinden , 2.41 dip değerine kadar kağıda bastılar.Ondan sonra malum o meşhur 4 hareketini yaptılar.Yani ne olacağı belli olmaz,kimbilir bu sefer de favök arttı,4. çeyrek kambiyo karı sayesinde muhteşem bilanço gelebilir beklentisi ile kağıdı artırırlar belli mi olur,bura borsa herşey mümkün.
Sorun yok. Düşse alırım çıksa satarım. Fazla şey etmeyin.
ereğli ve krdmd süper kar getirdi; neden bir haftadır düşüyor... çünkü çelik fiyatları bir haftadır düşüyor...
bilanço size geçmişi gösterir; borsa geleceği fiyatlar... pazartesi %1-2 düşük açarsa açar; bence endekse göre geride kaldığı için açmaması lazım ama bilançodan falan anlamayan sırf bottom line bakan birileri panikle satınca hadi açtı diyelim. Ben önümüzdeki 3 ayda endeks üzeri getiri bekliyorum; ne kadar üstü olur onu bilemem...
Bilen arkadaş varsa aydınlatırsa sevinirim. Zira şirket bilgi vermiyor. Arıyorsun kapı duvar... Şirketin devam eden bir geri alım programı var. Normalde 2022 ocakta sona eriyor. Şirket yaklaşık 70 milyon TL lik geri alım yapmalı kap daki açıklamaya göre. Bu geri alımı yapmak zorunda mı yada yapacak mı? Yoksa şirketler geri alım programı açıklayıp almasalarda oluyor mu? Telefona cikmiyorlar ve mailllere cevap vermedikleri için buraya yazayım dedim
Ben biliyorum ama yazmam .Yazarsam millet satmaz spek de yukarı götürmez:)))))))
Şaka şaka bilmiyorum konuyu.Gsdho den kalan bir şaka bu sn dıddıp a takılmadan edemedim.E kaderimiz aynı sn dıpdıp.İki holdingte bugün tırt dı.
Ya malesef sizin burada olduğunuzu gördüm. Umutsuzluğa kapıldım görür görmez:). Neyse bilen arkadaş varsa aydınlatırsa sevinirim:)
O siz kaçırmışsınız demek ki,bura benim eski mekan sayılır.Geçen yıl portföyde baya vardı her gün burdaydım.Sonra araya başka hikayeler girdi malumunuz.
Sayın dıpdıp
Öncelikle iyi akşamlar diliyorum.
Geri alım açıklayan şirket, alım yapacağını açıkladığını miktarın tamamını almak zorunda değil. Dohol özelinde eski haberlerden hatırladığım kadarıyla planlanan miktarın tamamını aldı diye hatırlıyorum. Fakat şirketin kendisi veya ortaklarda ilave alım yapabilir.
Bilançonun karlılık düşse bile artan FAVÖK sebebi ile iyi olduğunu düşünüyorum. Net yabancı para tutması sebebiyle 4. çeyrekte ekstra olarak 300 milyon kar yazacaktır. Borsanın hareketi şu an itibariyle büyük şirketler özelinde gerçekleşiyor. Bu şirketler yavaşladığında, yorulduğunda ve endeks düzeltmesinden sonra sıra bize de gelecektir. Hacim artışını önemsiyorum. 1 milyar tl lik hacim ile cıkış hızlanacaktır.
Genelde bilanço sonrası pusu geleneği var bizim tahtacıda.Bir onbeş yirmi gün bu kağıtdan bir halt olmaz beklentisi yaratıyor.Millet şu anda bu karı beğenmiyor ama geçen yıl ki 9 aylık karın önemli bir kısmı kambiyo karı idi döviz artışı ile olmuştu o kar.O kara rağmen 20 gün süründürdü 2.60 dan 2.40 a kadar da o kara rağmen aşağı bastı ondan sonra malum 4 oldu.Bu yıl hem şirketler kar ediyor hem de 4. çeyrekte muhteşem bir kambiyo karı olacak.Hele ayın 18 de merkez faizi indirir de kur patlarsa çok ama çok değişik bir 4. çeyrek karı gelir.
Şirketler kar ediyorsa 3ç kar niye böyle, var olan favök bir şekilde yok oluyor. yıl sonu kur farkından başka çok fazla kar beklemiyorum.
Peki kar yok oluyor da özsermaye nasıl her çeyrek artıyor.Şu anda 4.62 olması gereken kağıt 2.76 da.Ucuz mu pahalı mı artık karar sizin.
Bu yatırımcı sunumuna baktınız mı sn ışık.İlk sayfada ne kadar ucuz olduğumuzu yazmış adamlar.Hem de sektör sektör ne kadar ilerleme kaydettiğimiz de ortada.Özellikle şu sesa ambalaj işi mükemmel olmuş.Hayırlısı ile akp nin baskısı holding üzerinden kalkarsa çok güzel işlere imza atarız.
Akp ve reis kendi derdine düştü artık bizle uğraşamaz.Bu holding hep akıllıca işler yapıyor,elektrikli araba işi,bankacılık ,sigorta,ambalaj işi falan hep akıllıca hamleler.Kasa da döviz dolu.Bu zamanda daha ne olsun.
Bu dolar artışı ile yakında tüm analistler,yatırımcılar yahu dolar pozisyonu artıda borsada hangi şirketler var demeye başlar.Anladınız siz onu.
Hoş geldin değerli büyüğüm selamlar sevgilerSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli kardeşim nosfeçağrı teşekkür ederim.Bu arada ykb öngörün için tebrik ederim.Senin aldım bir kenara attım dediğin gün senin hatrına az bişi almıştım sonra sıkıldım satttım.Keşke satmasaymışım:))))))))))
Kar olsa ne yazar emmi yedirmedikçe al sat değildir şimdiye kadar 5 i görmeliydi al sat değildir
Azimle gitmiyorr, tıkanmış. Bir açıcı gerekli.
Aynı hesabından yazmışsın... farlı hesabını kullan... :)
Klavye başında kaçak mazotu fazlaca çekmişsin mal müdürü
Selam arkadaşlar...Uzun bi aradan sonra Aydın amcaya bindik.Hayırlısı olsun bakalım...
Amcanın dolarları duruyor mu kasada hala arkadaşlar.?
kağıtta açıkçı çok fazla yıllardır ekgyo gibi açıkçı gitmeden kafaya basmalar bitmez al sat değildir