Lübnan resmen iflas etti
Başbakan Hassan Diyab, pazartesi günü yapılması gereken 1.2 milyar dolarlık*eurobond tahvil senedi ödemesini askıya aldıklarını açıkladı.
Printable View
Lübnan resmen iflas etti
Başbakan Hassan Diyab, pazartesi günü yapılması gereken 1.2 milyar dolarlık*eurobond tahvil senedi ödemesini askıya aldıklarını açıkladı.
qnb finansbank'tan fon alıp-satan var mı acaba?
Piyasaların dengesi bozuldu bir kere, kantarın topuzunu kaçırdılar.. Psikoloji herşeydir bu piyasalarda..Stabil denge yara aldı; filme kısa bir aradan sonra devam edeceklerini düşünüyorum..Mart sonu gelecek pmi endeksleri için pozisyon ayarlaması diyelim bu araya..Ytd..
Düzeltme yaparken mesaj silindi..Doların 5.95 / 5.98 civarına düzeltme süreci yaşayacağını düşünüyorum..O noktalarda alıcı olurum..Dolar kendi dinamikleri içinde hareket etseydi kanımca çok daha yüksek seviyelerde olurdu.. İlerleyen süreçte doların yıl içinde 6.70/ 6.90 arasına yönelerek çanağı tamamlamaya yöneleceğini düşünüyorum..Ytd..
Petrol fiyatlarının çöküşü ile İran ve Rusya'ya büyük darbe vurulur.Diğerleri yetmezmiş gibi bu iki komşumuzda daha sorunlar başlayabilir.
Yeni stres kaynakları olabilirler.
Bu arada S400'lerin faaliyet tarihi öne alınmış.Mart sonu faaliyete geçeceklermiş.
http://www.haber7.com/guncel/haber/2...-sicak-gelisme
Lübnan eurobond tahvillerini ödemeyeceğini duyurdu.
Eurobond fonlarının içeriğine çok iyi bakmak lazım, ne olur ne olmaz.
"Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, Lübnan'ın dünyanın en borçlu ülkesi olma yolunda ilerlediğini söyledi.
Diyab, Lübnanlılara seslendiği televizyon konuşmasında, Lübnan'ın 2020'de toplam 4,6 milyar dolarlık eurobond tahvil senedi ödemesi olduğunu, bu borcun 1,2 milyar dolarlık ilk kısmının vadesinin 9 Mart'ta sona erdiğini ancak ödemenin askıya alınacağını belirtti.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/lubna...olunda/1758250
Fon yatırımında risk alınıyorsa uzun vade de getirileri geçmişe bakınca tatmin edici duruyor. Riskli fonlar kısa vade için hatırı sayılır zarar yazabiliyor. Bu yüzden bir miktar(aylık 100 dolar) riskli fonlardan uzun vade(20 yıl) bes gireceğim. Senede bir, 100 dolar kaça tekabül ediyorsa, katkı payını güncelleyeceğim, dolar düşmüş olduğu seneler, tüfe kadar artış yapacağım. Emekli yaşımı 4 sene düşürmek için stratejim bu. Bu süreçte de Diğer birikimlerim fonlarda çeşitlendirme yaparak dağıtmaya devam edeceğim. 15 yıldır piyasaları takip ediyorum, dolar düşüyor borsa çıkıyor, borsa düşüyor altın çıkıyor, yok virüs yok yok resesyon, ticaret savaşı, siyasi ve askeri gelişmeler.... sürekli stres. Elde var 0, zaman kaybı da cabası.
Brent petrol %31 düştü fena şeyler oluyur sabaha kadar bir miktar düzelir elbet
ne oluyor kardeşim gece gece operasyon mu var, gram altın 335 TL olmuş. demekki yine kötü başlayacak hafta.
beyler uyanın dünya başka yöne kayıyor petrol eksi 20 euro 7 tl altın gram 335
Bugün borsa ekside açar büyük ihtimalle
krc: -1,52 %